MISIEK Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zapomniałem wcześniej przesłać logo do Michała, co zrobiłem właśnie przed godziną. Odp.1 - doczekasz się. Odp.2 - nie bierz się sam do tego.
1912michał Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Projekt w dużej rozdzielczości. Jakby co to proszę zgłaszać uwagi.
MISIEK Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Czy ja dobrze na komórce widzę inny kolor herbu Wielkopolskiego.? Michał - trzeba to poprawić na jednolity kolor.! I napis "Grupa Wielkopolska" trzeba ciut zawęzić i zwiększyć minimalnie odstęp litery "G" od opony skutera a litery "a" od szyby skutera.
1912michał Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 12 minut temu, MISIEK napisał: Czy ja dobrze na komórce widzę inny kolor herbu Wielkopolskiego.? Zrobiłem próbny wydruk, kolor jest OK, faktycznie wizualnie na monitorze wygląda na jaśniejszy, ale to złudzenie grubość linii daje takie odczucia. Napis poprawię, ale jak mówiłem wysokości liter nie zwiększę w moim programie, a więc napis wypadnie nieco niższy zobaczymy jak to wypadnie.
MISIEK Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2017 2 minuty temu, 1912michał napisał: Napis poprawię, ale jak mówiłem wysokości liter nie zwiększę w moim programie, a więc napis wypadnie nieco niższy zobaczymy jak to wypadnie. Może Mikołaj może poprawić jak mu prześlemy to co mamy.?
1912michał Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Nie widzę problemu, zaraz Tobie przesyłam, a niezależnie zmieniam u siebie może akurat będzie dobrze. Sorry samo wskoczyło Beznazwy-2.cdr Może tak będzie dobrze? LOGO_WLK_BURG_01.cdr
MISIEK Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Jeszcze bym pomęczył nazwę grupy by była równo z owalem logo Burgmanii, zawęzić ją ciut i troszkę podwyższyć czcionkę.! Jak brakuje mocy i narzędzi może Mikołaja poprosimy.?
1912michał Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Jeśli Mikołaj jest w stanie zwiększyć wysokość liter to super, jeżeli chodzi o obrys elipsy burgmani to napis jest idealnie po niej, proponuję okulary Ten ostatni jpg nie jest idealny
MISIEK Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2017 2 godziny temu, 1912michał napisał: jeżeli chodzi o obrys elipsy burgmani to napis jest idealnie po niej, No... ... Moment, tylko założę - . Hmm... Nie jest. Ostatnia wersja czcionki napisu "grupa..." jest o.k.ale jest za niska. Napis nie jest równo wokół logo. No i herb jednak jest jaśniejszy.
1912michał Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 56 minut temu, MISIEK napisał: Ostatnia wersja czcionki napisu "grupa..." jest o.k.ale jest za niska. Napis nie jest równo wokół logo. No i herb jednak jest jaśniejszy. Z herbem jest tak, że kolor jest identyczny on jest skopiowany z logo burgmani i na wydruku u mnie wychodzi prawidłowy. Możliwe, ze przesłany jpg zmienia odcień, ale do druku posyłamy np jako gif z przeźroczystym tłem i na gifie jest ok. I jeszcze jeden projekt: tu jest inna czcionka jak www.burgmania, jest wyższa i węższa i prawie zbliżona. Niestety nie dobiorę nic lepszego z moich zasobów, a podnieść wysokości arial nie mam możliwości. Misiek przesłałem Tobie logo golasa tj herb i obrys wielkopolski z logiem burgmani może Mikołaj coś zdziała. Pierwsza grafika w formacie gif, druga poprawione jpg Przy zapisywaniu do jpg rozchodzą się kolory. Obrazek w gif ma kolor jak ten który jest na przesłanych przez ciebie logach burgmani.
MISIEK Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2017 1). Albo zostawiamy tą wersję (przemawia do mnie czcionka) tylko podwyższamy czcionkę (tu prośba do Mikołaja -może masz narzędzia które to potrafią) i zawężamy ciut tak aby zwiększył się nieco odstęp litery "G" od koła skutera i litery "a" od szyby. TA PRZEMAWIA DO MNIE BARDZIEJ 15 godzin temu, 1912michał napisał: 2). Albo odpuszczamy już dalszą robotę i pozostawiamy tą wersję (tutaj odstępy są idealne, ale coś nie przemawia do mnie ta czcionka) 11 godzin temu, 1912michał napisał: MIchał ! Wrzuć mi obie wersje na email -prześlę je do Mikołaja, może coś z nimi uda się zrobić ? Poniżej w Paincie (to jest tylko szkic poglądowy) zaznaczyłem punkciki które bym jeszcze poprawił: - większe odstępy napisu "grupy"od koła i szyby (poniżej trochę zrobiłem za duże) - wyższa czcionka - ja mam jeszcze takie malutkie braki w herbie (nie wiem czy inni to też widzą -zobaczcie w dużym powiększeniu)
1912michał Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Dobra dotarłem do funkcji nie zwiększania wysokości, a zwężania odstępu między literami, a co za tym idzie mogłem dokonać korekcji szerokości z zachowaniem odpowiedniej wysokości liter. Więc może tak, a jeśi nie to moja cierpliwość pomału się kończy Z czcionką jest taki problem, że ja nie mam możliwości edycji wysokości i nawet nie wiem jaka użyta jest w oryginale loga burgmani, najbliższy jest arial, ale to i tak nie to samo jak piszę arialem, a wybór naprawdę mam duży, potem podstawowa czcionka ma jeszcze pochodne, można sfiksować. Sam napis jest długi i to też jest problem by go zmieścić, a zwężając odstępy między literami traci się na czytelności. To będzie mała naklejka to się zleje, na fladze może lepiej, ale i tak litery się zleją. Tu napis bliżej elipsy burgmanii
MISIEK Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2017 2 godziny temu, 1912michał napisał: Drugi projekt przemawia bardziej a litery grupy nie zlewają się jak w pierwszym projekcie. No i te małe błędy w herbie poprawione. I jest super ! Michał - Kawał dobrej roboty ! Tobie i Mikołajowi należy się jakiś bonus za włożoną pracę. Zostałbym właśnie przy tym projekcie. ! Koniec pracy i zatwierdzamy Logo Grupy Wielkopolskiej ! Poproszę tylko o przesłanie projektu w dużej rozdzielczości w różnych plikach w tym w wersji wektorowej czy hmm... "jakiejść tam"... Dodam osobne tematy na zamówienia flag, naklejek itp.
1912michał Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Wypijemy z Mikołajem sok pomidorowy na zgodę, że się niepozabijaliśmy przy zabawie z logo ;-)
1912michał Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 24 minuty temu, Nero_ napisał: Witam, czy jest możliwość, otrzymania (pobrania) logotypu w pliku wektorowym ?. Proszę, wybierz sobie format pliku https://www.dropbox.com/sh/4453z25wg1jcpoy/AACVO3RBixDxvU6cjCaq1AnQa?dl=0
1912michał Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 Misiek w zasadzie mogłem Tobie w tej formie przekazać, ech człowiek zapomina jakie ma narzędzia pod ręką i z jakąś historyczną kartą wyskakuje. Teraz, Nero_ napisał: Ok dziękuję Nie ma sprawy
MISIEK Opublikowano 5 Maja 2017 Autor Opublikowano 5 Maja 2017 8 godzin temu, 1912michał napisał: Proszę, wybierz sobie format pliku https://www.dropbox.com/sh/4453z25wg1jcpoy/AACVO3RBixDxvU6cjCaq1AnQa?dl=0 Rozumiem, że są to dokładnie te same pliki co mam zgrane z Twojej karty.?
1912michał Opublikowano 6 Maja 2017 Opublikowano 6 Maja 2017 Ostatecznie logo przybrało poniższą formę. Wszyscy obecni zgodzili się na grafikę z pogrubionym herbem Wielkopolski.
MISIEK Opublikowano 10 Maja 2017 Autor Opublikowano 10 Maja 2017 2 godziny temu, kris02 napisał: W końcu się udało Krzysiu ! dawaj nowy temat. Napisz ile Cie to kosztowało i załóż listę zamówień ! Hmm... no szkoda, ze tylko jeden zrobiłeś..
Sympatycy kris02 Opublikowano 10 Maja 2017 Sympatycy Opublikowano 10 Maja 2017 Dzisiaj odbyło się losowanie i "sierotka" wylosowała Grzegorza Michalaka oraz 1912 Michała
Rekomendowane odpowiedzi