subaru gtb320 Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 Wczoraj po prawie 6 latach zarejestrowałam mojego burka. Żadnych problemów nie było. Potrzebne dokumenty to ,w moim przypadku -Brif -umowa kupna/sprzedaży -tłumaczenia -aktualne badanie techniczne Wszystko to miałem a przypomnę kupiłem prawie 6 lat temu. W konicu się zmobilizowałam + z tego ominęły mnie trzy mandaty Dwa w Chorwacji jeden w Włoszech moto był na francuskich blachach.
Bx19trd Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 No ale jak to "ominęły mandaty"? To kto jeździł?
subaru gtb320 Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Opublikowano 18 Marca 2017 Teraz, Bx19trd napisał: No ale jak to "ominęły mandaty"? To kto jeździł? Dostałem mandat za szybę za złe parkowanie nie pamiętam ile euro ale była to sporo 3 lata temu
Bx19trd Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 Aaaaa czyli dostałeś mandat, tylko nie zapłaciłeś. czyli co, masz podwójne obywatelstwo?
subaru gtb320 Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Opublikowano 18 Marca 2017 1 minutę temu, Bx19trd napisał: Aaaaa czyli dostałeś mandat, tylko nie zapłaciłeś. czyli co, masz podwójne obywatelstwo? Nie zapłaciłem a obywatelstwo polskie
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 18 Marca 2017 Administrator Opublikowano 18 Marca 2017 Zarejestrowałeś bo byłeś właścicielem. 36 minut temu, subaru gtb320 napisał: Wszystko to miałem a przypomnę kupiłem prawie 6 lat temu. W konicu się zmobilizowałam + z tego ominęły mnie trzy mandaty Brawo Ty ! 36 minut temu, subaru gtb320 napisał: Dwa w Chorwacji jeden w Włoszech moto był na francuskich blachach. Podziwiam za niefrasobliwe podejście i gratuluję odwagi. Domyślam się, że nie miałeś kontroli a tym bardziej kolizji. Przy tym pierwszym miałbyś problemy a przy drugim bardzo poważne kłopoty.
subaru gtb320 Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Opublikowano 18 Marca 2017 Kontrolę miałem kolizji nie oc normalnie wykupione na mnie
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 18 Marca 2017 Administrator Opublikowano 18 Marca 2017 Nie wiem jaką miałeś kontrolę i gdzie (pewnie w PL- w EU już byś nie odjechał) ale warto mieć świadomość, że ubezpieczenie w takim przypadku może być iluzoryczne. O szczegółach pewnie dowiedziałbyś się podczas kolizji z twojej lub czyjejś winy. Ps. Jeździłeś moto wyrejestrowanym we FR i niezarejestrowanym w PL (mówiąc prościej nigdzie niezarejestrowanym). W świetle prawa nie miałeś dopuszczenia do poruszania się takim pojazdem po drogach publicznych. O ile w PL do tej pory stróże prawa przy kontroli przymykali na to oko, to w EU przepływ danych jest dużo sprawniejszy i szybszy podczas kontroli. Warto pamiętać, że od jakiegoś czasu jest coś takiego jak SIS (Schengen Information System) i podczas każdej pierwszej rejestracji w PL nasze WK wysyłają do SIS zapytanie z danymi VIN, poprzedniego wlaściciela i ostatnim numerem rejestracyjnym czy dany pojazd jest "czysty". Chodzi tu także o mandaty. Jeśli dostaniesz twardy dowód i przez rok nikt nie zapuka do twoich drzwi to po 6 latach jazdy na wymeldowanych "wyklejankach" po EU możesz się uznać za farciarza
subaru gtb320 Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Opublikowano 18 Marca 2017 masz racje. kontrolę mialem w pl okazywalem Brif oc i aktualne badanie. Całkiem możliwe że miałem szczęście teraz się cieszę że jest już na polskich tablicach co było to było. Zobaczymy czy ktoś zapuka mam nadzieję że nie.
Bx19trd Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 No przecież teraz to Cię po numerach nie namierzą. No chyba, że po tych wcześniejszych. można spróbować jakoś odpokutować dla spokoju własnego sumienia. np. Przez 2 miesiące będę przepuszczał pieszych ... :-)
Rekomendowane odpowiedzi