Kamil Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zakładam temat tu ponieważ jest on ważny dla części warszawskiej. Zgłoszono do budżetu partycypacyjnego poniższy projekt: 818 - Motocykle na buspasie w Alejach Jerozolimskich - 3 - letni pilotaż https://app.twojbudzet.um.warszawa.pl/projekt/10636?user Zachęcam osoby mogące oddać swój głos by oddały właśnie na ten projekt. Harmonogram prac wygląda następująco: ZGŁASZANIE POMYSŁÓW 1 grudnia 2016 - 23 stycznia 2017 DYSKUSJE O POMYSŁACH 1 marca - 18 marca 2017 GŁOSOWANIE NA POMYSŁY 14 czerwca - 30 czerwca 2017 Można by to spróbować pomóc rozpropagować. Myślę, że przypomnę się z tematem w połowie czerwca. Odnośnik do komentarza
Kamil Opublikowano 24 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Część dyskusyjna została zamknięta. Teraz czekamy na głosowanie. I tu, jeśli ktoś ma prawo głosu, bądź jego znajomy, czy członek rodziny to namawiamy na głosowanie na ten projekt. To jest początek wpuszczenia (zalegalizowania) na buspasy w Wawie. Odnośnik do komentarza
Gość Dawid181 Opublikowano 25 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 A ja tak szczerze mam w kuprze czy mogę latać na 2oo czy nie. Mam możliwość to korzystam. Zatrzymają, dadzą mandat i tak nie zapłace PL w tym temacie jest daleko w tyle w porównaniu z Europą. Odnośnik do komentarza
nat Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Dawid181 może Ty masz to gdzieś, ale niektórzy woleliby jeździć po buspasie legalnie i nie bać się sfrustrowanych taksówkarzy i kierowców autobusów, którzy najchętniej zepchneliby moto do Wisły Odnośnik do komentarza
plitkin Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 14 godzin temu, Dawid181 napisał: A ja tak szczerze mam w kuprze czy mogę latać na 2oo czy nie. Mam możliwość to korzystam. Zatrzymają, dadzą mandat i tak nie zapłace PL w tym temacie jest daleko w tyle w porównaniu z Europą. Ciekawe podejście. Przypomnę, że w Europie ludzie mają szacunek do prawa i płacą należne im kary. Prezentując takie podejście oddalasz nas od Europy jeszcze bardziej. Odnośnik do komentarza
Gość Dawid181 Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Nie wiem czemu zawsze Polska musi być w czarnej dupie Europy i nie może być pionierem we wprowadzeniu czegoś tak od siebie dla wszystkich. Nawet z wprowadzeniem możliwości jazdy 125 na kat.B byliśmy daleko daleko w tyle. A tak z drugiej strony Wy nigdy nigdy nie jeździcie po bus pasach?? Odnośnik do komentarza
nat Opublikowano 27 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Dawid181 temat dotyczy legalizacji jeżdżenia po buspasach, a nie tego, czy ktoś po nich w ogóle jeździ, czy nie A kwestię płacenia (bądź nie) mandatów pozostawmy sumieniu każdego z nas i skarbówce (nie róbmy OT) Odnośnik do komentarza
Kamil Opublikowano 27 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Dnia 26.03.2017 o 13:15, Dawid181 napisał: Nie wiem czemu zawsze Polska musi być w czarnej dupie Europy i nie może być pionierem we wprowadzeniu czegoś tak od siebie dla wszystkich. Nawet z wprowadzeniem... Prawdopodobnie wyszedł Ci totalny skrót myślowy bo wychodzi na to, że chcesz by Polska była pionierem i obywatele nie płacili mandatów. Jest sposobność zrobienia czegoś dobrego we własnym interesie a nie czekania aż "może oni by zrobili" czy "w normalnym kraju to dawno już jest". Tam, gdzie "to wszystko już jest" to samo się nie zrobiło. Kierowcy moto mieli takie same problemy, jak my dziś. Im było łatwiej, ponieważ ich sezon trwa dłużej niż nasz a poza tym w Polsce rynek jednośladów ruszył z 10 lat temu. I tyle w temacie rozmywania głównego wątku. Wracając do tematu to ja tam wolę sytuację legalnych buspasów. Z przynajmniej dwóch powodów: pierwszy - lecę buspasem by być szybciej a drugi to nie po to by stać na chodniku i wysłuchiwać co Pan Policjant ma do powiedzenia. Trzy - ściągalność mandatów jest dość wysoka i prędzej czy później US przypomni się wraz z odsetkami - za te pieniądze wole kopić Natalii coś fajnego. Odnośnik do komentarza
Gość Dawid181 Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Jednak władza w Warszawie to tępe dzidy http://motoryzacja.interia.pl/motofani/motocykle/news-warszawa-mowi-nie-motocyklistom,nId,2398262#utm_source=fb&utm_medium=fb_share&utm_campaign=fb_share&iwa_source=fb_share Odnośnik do komentarza
Valdek_Tychy Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Dziwisz się ? poczytaj sobie komentarze pod tym artykułem. Odnośnik do komentarza
Gość Dawid181 Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Widzę widzę więc to nie tylko rządzący Odnośnik do komentarza
dr.big Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 W demokratycznych wyborach już tak jest, że nawet menel spod budki piwnej ma taką samą "siłę" w głosowaniu co i np. profesor ekonomii... jeden uczył się może 3 lata, a drugi 30... No to jak mają być podejmowane właściwe rozwiązania, skoro o ich wynikach w wyborach decydują tacy i podobni "mocarze" umysłowi .... A komentarze widoczne w różnych podobnych tematach? Jedynie tego dowodzą ... Odnośnik do komentarza
Gość Dawid181 Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Po komentarzach widzę że trzeba wszystkich motocyklistów nabić na pal lub ukrzyżować i spalić ich sprzęty.Bo za szybko bo za głośno,bo się przeciskają. Masakra. Gdyby kierowcy aut jeździli przy prawej krawędzi nikt nie musiałby się przeciskać,warczeć, Niedawno wróciłem z Rzymu a tam pełna kulturka Odnośnik do komentarza
brynio Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Dawid, bo tak to właśnie działa, kierowcy puszek tępią motocyklistów, tirowcy kierowców puszek, piesi rowerzystów itd. Taka Polska, nie potrafimy korzystać z dróg wszyscy jednocześnie, każdy jest najlepszym kierowcą a cała reszta jeździć nie potrafi. Buspasy w Warszawie nigdy nie będą dla motocyklistów, bo motocykliści w Warszawie to zło, które trzeba tępić a nie im pomagać - tak myśli większość decydentów. Odnośnik do komentarza
marycha Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 to ja włożę kij w mrowisko na bazie doświadczeń z innych miast widać, że motocykle na buspasie to większa płynność ruchu w mieście, ludzie jeżdżący na 2oo a nie puszką dużo było zawodów, które walczyły o swoje prawa na ulicach Warszawy skutecznie umilając życie nam mieszkańcom a może by tak wyjechać na ulice pod ratusz w ramach protestu? jest nas na tyle dużo, że również jesteśmy w stanie zablokować miasto i walczyć o przywileje Odnośnik do komentarza
brynio Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Obawiam się, że jeden wyjazd by sprawy nie załatwił, prędzej coś na wzór masy krytycznej na rowerach, cyklicznie, systematycznie, przez lata...może wtedy Odnośnik do komentarza
Gość Dawid181 Opublikowano 30 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 I tu panowie racja dla was Odnośnik do komentarza
nat Opublikowano 31 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 temat przejazdu przez miasto poruszony również tu https://www.facebook.com/fundacjajednymsladem/?hc_ref=NEWSFEED Wola w społeczeństwie jest, ale konkretów jeszcze nie podano - czekamy na sygnał Odnośnik do komentarza
Bosy Opublikowano 31 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 No proszę... A jeszcze parę dni temu: http://warszawa.naszemiasto.pl/artykul/motocykle-w-warszawie-na-buspasach-naukowcy-sprawdza-sens,4122842,art,t,id,tm.html Odnośnik do komentarza
kordziuk Opublikowano 31 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Na Radzymińskiej to ściągają z bus pasa sam tego doswiadczylem ale może w końcu ktoś przejrzy na oczy Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Gość Dawid181 Opublikowano 31 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 3 godziny temu, Bosy napisał: No proszę... A jeszcze parę dni temu: http://warszawa.naszemiasto.pl/artykul/motocykle-w-warszawie-na-buspasach-naukowcy-sprawdza-sens,4122842,art,t,id,tm.html A miało być już tak pięknie Odnośnik do komentarza
JuStA Opublikowano 31 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Chyba trzeba będzie w końcu wyruszyć w miasto... Odnośnik do komentarza
Kamil Opublikowano 24 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 JuStA, jak by coś to ja nie mam fejsa, ale jeśli możesz to obserwuj rozwój wydarzeń, proszę. Coś trzeba zrobić. Tym czasem możecie (Warszawiacy) podziałać tu: https://www.facebook.com/notes/fundacja-jednym-śladem/głosujemy-na-pomysły-miejsca-parkingowe-z-udogodnieniami-dla-motocykli-i-skuteró/1757242650954407/ Czasu jest mało a można oddać głos przez Internet... działamy, działamy, działamy, Od czegoś trzeba zacząć! Odnośnik do komentarza
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Administrator Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 W temacie.. Fundacja Jednym Śladem 7 sierpnia, o godz. 14.00, spotykamy się pod Ratuszem by wręczyć urzędnikom naszą petycję w sprawie wpuszczenia motocykli na buspasy. Dzisiaj otrzymaliśmy oficjalną zgodę na zgromadzenie! Grzecznie, legalnie i kulturalnie, jak na warszawiaków przystało widzimy się już za parę dni! ------------------------------------ Jak nic nie wyskoczy to postaram się być. Odnośnik do komentarza
Sympatycy Jaco Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Ja jestem, kto jeszcze dobija Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi