Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Wreszcie bez "papierowych" dokumentów.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Znalazłem dziś w necie taką informacje, która mnie osobiście się podoba pod warunkiem. że będzie zrobiona z głową a nie "jak u nas na huraaa".

http://www.msn.com/pl-pl/motoryzacja/wiadomosci/nie-będzie-mandatów-za-brak-dokumentów/ar-AAkGK17?li=AA8ewV&ocid=spartandhp

Pozdrawiam ...

• 1 miesiąc temu...

Fajnie by bylo , kluczyki do łapy i jazda. W Anglii można bez dokumentów w razie kontroli i braku 7 dni na stawienie sie w najbliższym miejsca zamieszkania komisariacie celem przedstawienia w/w dokumentów. To ze można czasem utrudnia jednak lepiej na wszelki wypadek mieć ale za brak nikt mandatu nie wystawi.

• 2 lata później...

W tej chwili nie musisz mieć przy sobie dowodu rejestracyjnego i potwierdzenia polisy OC. Jest również plan aby nie trzeba było mieć przy sobie prawa jazdy.  Z praktyki powiem że lepiej mieć przy sobie te dokumenty bo kontrola trwa znacznie krócej.  Ale obowiązku wożenia przy sobie nie ma.

• Klubowicze

Ja na codzień wożę teraz tylko wydruk polisy OC. Mały świstek, jeśli zgubę, to mogę wydrukować jeszcze raz. Lepiej to mieć w razie kolizji, żeby pokazać innym uczestnikom zdarzenia. A dowód rej. to tylko fotkę mam w telefonie.

Pamiętać, żeby na zagraniczne wyjazdy zabierać papier!!!!

Znam takiego jednego, co do Czarnogóry wybrał się bez papierów ?

• Klubowicze

Ja jeśli chodzi o samochód, to wożę ze sobą (tzn. cały czas leży w samochodzie) kopię dowodu rejestracyjnego i oryginał potwierdzenia OC.

Nie muszę pamiętać o papierach ?

Też ksero dowodów rejestracyjnych oraz potwierdzenia polis wożę na stałe w aucie, skuterze i moto
Wreszcie cywilizacja zawitała do pl

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk