Lucjan73 Opublikowano 28 Marca 2017 Opublikowano 28 Marca 2017 9 godzin temu, koyac napisał: https://www.olx.pl/oferta/honda-fjs-400-silverwing-2008r-salon-polska-org-przebieg-arrow-CID5-IDlf31O.html Bartheezzzz nie wiem dlaczego chcesz koniecznie kupić Burgmana 400 moim zdaniem ta oferta jeżeli jest uczciwa to nawet się nie zastanawiaj - będziesz miał w podobnych pieniądzach skuter o klasę lepszy.
bartheezzzz Opublikowano 28 Marca 2017 Opublikowano 28 Marca 2017 Kwestia gustu i nastawienia... od dłuższego czasu przeglądam maxi skutery i Burgman najbardziej mi się podoba. Kupić coś, co nie do końca się podoba to też nie to - w końcu będę musiał na tym jezdzić a zamierzam już docelowo długo... stąd ten grymaśny wybór
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 28 Marca 2017 Klubowicze Opublikowano 28 Marca 2017 Godzinę temu, bartheezzzz napisał: Kwestia gustu i nastawienia... od dłuższego czasu przeglądam maxi skutery i Burgman najbardziej mi się podoba. Kupić coś, co nie do końca się podoba to też nie to - w końcu będę musiał na tym jezdzić a zamierzam już docelowo długo... stąd ten grymaśny wybór A przejechałeś się nim w ogóle? Pytam, bo mi na przykład charakterystyka napędu K7 (i wcześniejszych też), zupełnie nie przypadła do gustu... Wygląd wyglądem, a jazda jazdą. Honda, to jednak dwa cylindry i tu kultura pracy silnika (nie mylić z napędem), jest sporo wyższa. Co do zasprzęglenia i jazdy na niższych obrotach, "Zacna" też bije Burka na głowę... Dopiero AN650 jest niezrównany z tą konkurencją...
MISIEK Opublikowano 29 Marca 2017 Opublikowano 29 Marca 2017 15 godzin temu, bartheezzzz napisał: w końcu będę musiał na tym jezdzić a zamierzam już docelowo długo... stąd ten grymaśny wybór  Skoro chcesz pojeździć długo to wybierz skuter z najtrwalszym znanym silnikiem czyli 600-tkę lub 400-tkę że stajni HONDY - a nie zawiedziesz się.! Żywotność tych silników znana jest bardzo dobrze na forum. Co do Burgmanów które wkleiłeś: oba, założę się że ze skręconym przebiegiem. Pierwsza aukcja - nawet sprzedający się tym przypadkowo pochwalił: wymienione napęd, tarcze i klocki - czyli przebieg pow. ~ 50 tys. Miałem Hondę i sprzedałem z przebiegiem 42 tys. jedyne co naprawiłem wymieniłem, bo przerwały raz od kurzu, to wyłączniki stopu i zapłonu przy klamkach. Przez 7 lat zlewało się dokładnie tyle oleju co było wlewane - taki to jest silnik.! Tak jak pisze kolega Lucjan73- jeśli chcesz się jednak zdecydować to bardzo szybko. Na pewno zaraz tego skutera nie będzie ! Dostać skuter w tym wieku, w takim dobrym stanie i z małym przebiegiem jest niezwykle trudno. Jak widzisz po tych Burgmanach -trafiają się niestety sztuki z przekłamaną historią.
bartheezzzz Opublikowano 29 Marca 2017 Opublikowano 29 Marca 2017 Może i mi dobrze doradzacie, ale jednak nie przekonacie mnie Być może będę żałował, ale muszę się przekonać to co piszecie na własnej skórze. Najpierw poszukam czegoś, aby się przejechać, sprawdzić czy faktycznie mi pasuje pozycja, bo wygląd to już wiem. Dziękuję wszystkim za pomoc i sugestie, będę twardo szukał dalej, może coś w okolicy się znajdzie, żeby się przejechać. Kiedyś oglądałem burgmana ale nie jechałem bo akurat padał deszcz.
MISIEK Opublikowano 29 Marca 2017 Opublikowano 29 Marca 2017 10 godzin temu, bartheezzzz napisał: pod Warszawą http://allegro.pl/suzuki-burgman-400-2011r-sprzedam-lub-zamienie-i6767206450.html taki z Trzemeszna,https://www.otomoto.pl/oferta/suzuki-burgman-400cm-k11-zarejestrowany-oplacony-niemcy-ID6yPFGf.html Skoro Ci się podobają Burgmany 400: Pierwszy, może koledzy z Warszawy Ci obejrzą i opiszą. Drugi... może ekipa z Gniezna, lub nasza gdy za tydzień 9 kwietnia będzie na rozpoczęciu sezonu w Gnieźnie. (jeśli da się obejrzeć w niedzielę). Z Gniezna do Trzemeszna to tylko 18 km czyli poniżej 20 minut jazdy. Ze zdjęć handlarzy nie widać często ważnych szczegółów. Trzeba dokładnie obejrzeć i obowiązkowo się przejechać i osłuchać co tam "w trawie piszczy". Udanego polowania. Jak namierzysz jakiegoś w Poznaniu daj znać, na pewno ktoś z nas pomoże w ocenie.
bartheezzzz Opublikowano 29 Marca 2017 Opublikowano 29 Marca 2017 Dziękuję bardzo za zaangażowanie i chęć pomocy. Będę jeszcze wstawiał linki do obejrzenia Pozdrawiam!
tacim Opublikowano 29 Marca 2017 Opublikowano 29 Marca 2017 Dnia 28.03.2017 o 12:03, Robert JAPAN napisał: oo jak ty trafiasz na takie okazje? Jakby faktycznie taki przebieg był to po kolanach bym zapierdzielał do Wrocławia Może nie na kolanach ale autem pojechałem i nabyłem Przegląd w 2016 roku przy 430 km obecnie 437 km. Może nie jest jak salon bo ma 2 czy 3 ryski ale to banał. Cóż jeździ jeszcze na oryginalnym oleju bo miał narazie przegląd po pół roku kolejny po 1000 km hehe. Zobaczymy co będzie dalej. Oczywiście sprzedaż przez salon Hondy to jest ważne.
nierob Opublikowano 29 Marca 2017 Opublikowano 29 Marca 2017 no to gratulacje. czyli trochę pomogłem tym njusem?
nierob Opublikowano 29 Marca 2017 Opublikowano 29 Marca 2017 bo ja to mam jednak dobre serce... gorzej z kasą, ale co tam.
bartheezzzz Opublikowano 29 Marca 2017 Opublikowano 29 Marca 2017 Sprzedał się już, ale fajny był chyba... https://www.otomoto.pl/oferta/suzuki-burgman-suzuki-burgman-400-k7-2012r-polecam-rezerwacja-ID6yNVGF.html#8c495694bc A proszę jeszcze o informacje, czy w takim stanie wychodziły z fabryki (kolory schowków i boczna listwa): https://www.olx.pl/oferta/suzuki-burgman-400-CID5-IDldU06.html#c9dfcd1d74
MISIEK Opublikowano 29 Marca 2017 Opublikowano 29 Marca 2017 1 godzinę temu, bartheezzzz napisał: A proszę jeszcze o informacje, czy w takim stanie wychodziły z fabryki (kolory schowków i boczna listwa): https://www.olx.pl/oferta/suzuki-burgman-400-CID5-IDldU06.html#c9dfcd1d74 Wygląda na zadbany, ale ten biały był ładniejszy ! Przyznam, że pierwszy raz widzę taką wersję malowania. Zastanawia mnie też naklejka "SUZUKI" z tyłu skutera -jest u góry obudowy, niech się wypowiedzą jeszcze właściciele tych roczników, ale mi się wydaje, że powinna być z tyłu obudowy ? Ze zdjęć sie nic nie dowiesz -beznadziejna jakość. Czy specjalnie robią to sprzedawcy by nie było widać drobnych mankamentów ? Ja jak dodałem ogłoszenie to zdjęcia wyglądały tak (dodaję z ciekawości do porówniania): https://goo.gl/photos/ZJtpNPfuZHYBTxsJ9 Trzeba obejrzeć na żywo: może ktoś z Warszawy Ci pomoże.?
ik26 Opublikowano 29 Marca 2017 Opublikowano 29 Marca 2017 https://www.otomoto.pl/oferta/suzuki-burgman-suzuki-burgman-400-k7-2012r-polecam-rezerwacja-ID6yNVGF.html#8c495694bc Ja mam z tego samego rocznik z naszego salonu z przebiegiem ~6000 km.I za taką kasę nigdy bym go nie oddał ( ale to jest tylko moje zdanie).Masakra nowy w salonie ponad 30 tyś a tu taka wartość. Albo okazja albo coś nie halo .
bartheezzzz Opublikowano 29 Marca 2017 Opublikowano 29 Marca 2017 18 minut temu, ik26 napisał: https://www.otomoto.pl/oferta/suzuki-burgman-suzuki-burgman-400-k7-2012r-polecam-rezerwacja-ID6yNVGF.html#8c495694bc Ja mam z tego samego rocznik z naszego salonu z przebiegiem ~6000 km.I za taką kasę nigdy bym go nie oddał ( ale to jest tylko moje zdanie).Masakra nowy w salonie ponad 30 tyś a tu taka wartość. Albo okazja albo coś nie halo . Mam do Ciebie prośbę, czy możesz powiedzieć coś więcej o tym modelu, na co zwrócić uwagę? Jakie szczegóły będą świadczyły o tym, że nikt w motorku nie grzebał, jakieś zaślepki w konkretnym miejscu, jakieś obtarcia nie wiem, chodzi o to aby ze zdjęć już coś eliminować... Może na PW napisz żeby nie zaśmiecać forum. 2 godziny temu, MISIEK napisał: Wygląda na zadbany, ale ten biały był ładniejszy ! Przyznam, że pierwszy raz widzę taką wersję malowania. Zastanawia mnie też naklejka "SUZUKI" z tyłu skutera -jest u góry obudowy, niech się wypowiedzą jeszcze właściciele tych roczników, ale mi się wydaje, że powinna być z tyłu obudowy ? Ze zdjęć sie nic nie dowiesz -beznadziejna jakość. Czy specjalnie robią to sprzedawcy by nie było widać drobnych mankamentów ? Ja jak dodałem ogłoszenie to zdjęcia wyglądały tak (dodaję z ciekawości do porówniania): https://goo.gl/photos/ZJtpNPfuZHYBTxsJ9 Trzeba obejrzeć na żywo: może ktoś z Warszawy Ci pomoże.? Masz rację, pewnie specjalnie robią zdjęcia całości, nie wybranych szczegółów, żeby nie można było sprawdzić no i ta jakość... coś w tym jest
ik26 Opublikowano 29 Marca 2017 Opublikowano 29 Marca 2017 No nie wiem. Najlepiej jakby ktoś to widział co ma burka. Obtarcia jakieś złe spasowania to sam pewnie zobaczysz.Z tego co ja zauważyłem to z tego rocznika kilku użytkowników miało problem z rolkami . U mnie dwie po 4 tyś miały widoczne zużycie ( nie wiem czym to idzie że tyko dwie) .Wczoraj zmieniłem a dr pulley i jestem zadowolony. Zwróć uwagę a ruszanie czy nie szarpie. Jedz i zwolnij prawie do zera i rusz delikatnie ,ostro czy nie szarpie. Tak na prawdę to najlepiej jakby oglądał ktoś co ma burka,albo ktoś bardziej kompetentny niż ja się wypowiedział. Ja naprawdę uważam a i tak jakąś rysę znalazłbyś. Cudów nie ma jak się użytkuje moto -jeździ coś przewozi zapina na siedzenie itd. Cierpliwości i chłodnej głowy przy zakupie . To co handlarz mówi to za przeproszeniem miej w d...pie .Pozdrawiam
MISIEK Opublikowano 29 Marca 2017 Opublikowano 29 Marca 2017 1 godzinę temu, bartheezzzz napisał: Mam do Ciebie prośbę, czy możesz powiedzieć coś więcej o tym modelu, na co zwrócić uwagę? Jakie szczegóły będą świadczyły o tym, że nikt w motorku nie grzebał, Masz rację, pewnie specjalnie robią zdjęcia całości, nie wybranych szczegółów, żeby nie można było sprawdzić no i ta jakość. Ze zdjęć handlarzy, jak pisałem nic szczegółowego nie zobaczysz.! Trzeba prosić kogoś z regionu.! Na przebiegi nie patrz, chyba nigdy nie są prawdziwe... Ważny jest stan plastików i zaczepów. Zdarza się, że są krzywe, mają już wyłamane zaczepy i są poklejone - wtedy jest problem przy serwisowaniu skutera jak je trzeba rozbierać by dostać się do np. silnika, filtra, lampy itp. Silnik, napęd i jak skuter się prowadzi - sprawdzisz tylko jak się nim przejedziesz. Absolutnie nie słuchaj handlarzy, że skuter jest w idealnym stanie - rewelacja.! cudo.! tylko brać i jeździć.!
bartheezzzz Opublikowano 30 Marca 2017 Opublikowano 30 Marca 2017 Dzięki za porady, szkoda, że żadnego wkoło mnie nie ma do sprzedania, wszystko to jest ponad 250km najbliższy motocykl, a reszta interesujących to już zasięg 300- 400km. Czy w zachodniej części Polski nikt nie sprzedaje motocykli? Tak jak piszesz, cierpliwości... wczoraj dzwoniłem do handlarza (tego z białego burgmana, który został sprzedany, na weekend ma mieć jakieś dwa burgmany jeden poza zasięgiem finansowym (2013) drugi 2009, zobaczymy, czy coś warte (no ale znowu z Radomia)...
Szagal Opublikowano 30 Marca 2017 Opublikowano 30 Marca 2017 Zrobię mały OT - liczę że administracja mi wybaczy bartheezzzz obserwuję watek i widzę że szukasz, ale strasznie się ograniczasz do zasięgu. Już to było pisane i napisze jeszcze raz: Po dobry sprzęt warto jechać "kawałek" dalej. Ja po stoją SW-T pojechałem +/- 700km z Krakowa do Szczecina i nie żałuję. Forum jest, są tu życzliwi ludzie, więc na jakieś wstępne oględziny się ktoś znajdzie - najwyżej mu za paliwo na dojazd oddasz :). tacim - gratki, ciśnie się na usta "ty farciarzu"
tacim Opublikowano 30 Marca 2017 Opublikowano 30 Marca 2017 20 godzin temu, bartheezzzz napisał: Sprzedał się już, ale fajny był chyba... https://www.otomoto.pl/oferta/suzuki-burgman-suzuki-burgman-400-k7-2012r-polecam-rezerwacja-ID6yNVGF.html#8c495694bc Z tego co pamiętam średnio było w necie na temat tej firmy od kilku miesięcy filtruję neta w poszukiwaniu motocykla i u nich same takie rodzynki są - coś mi się przypomina o rezaniu sprzętów, ale głowy nie ma sobie uciąć. Szagal- dzięki zaobaczymy co będzie.
bartheezzzz Opublikowano 30 Marca 2017 Opublikowano 30 Marca 2017 5 godzin temu, Szagal napisał: Zrobię mały OT - liczę że administracja mi wybaczy bartheezzzz obserwuję watek i widzę że szukasz, ale strasznie się ograniczasz do zasięgu. Już to było pisane i napisze jeszcze raz: Po dobry sprzęt warto jechać "kawałek" dalej. Ja po stoją SW-T pojechałem +/- 700km z Krakowa do Szczecina i nie żałuję. Forum jest, są tu życzliwi ludzie, więc na jakieś wstępne oględziny się ktoś znajdzie - najwyżej mu za paliwo na dojazd oddasz :). tacim - gratki, ciśnie się na usta "ty farciarzu" Właśnie dla tego też tutaj na forum pisze do Was, może ktoś pomoże w oględzinach tak jak MISIEK, któremu jeszcze raz dziękuję za sprawdzenie motorka w Poznaniu Jeśli znalazłby się dobry sprzęt to na koniec Polski jestem w stanie po jego pojechać, ale żeby pojechać, sprawdzić i wracać z pustymi rękami to koszty rosną diametralnie 3 godziny temu, tacim napisał: Z tego co pamiętam średnio było w necie na temat tej firmy od kilku miesięcy filtruję neta w poszukiwaniu motocykla i u nich same takie rodzynki są - coś mi się przypomina o rezaniu sprzętów, ale głowy nie ma sobie uciąć. Szagal- dzięki zaobaczymy co będzie. No ale od osoby prywatnej to ze świecą szukać motorka. Wiesz ja kupiłem samochód od handlarza i też bałem się, a jeżdżę do dzisiaj i nic nie wyszło auto w doskonałym stanie technicznym, zbadany czujnikami, przez mechaników i nic, czyli czasami handlarz też ma dobry sprzęt... oczywiście nie każdy jest rzetelny, ten u którego kupiłem auto to był typowy handlarz - cwaniak, no ale zaryzykowałem. Jeżdżę już czwarty rok i nic poza wymianą hamulców nie robiłem (oczywiście rozrząd obowiązkowo również)
tacim Opublikowano 30 Marca 2017 Opublikowano 30 Marca 2017 Wpis z naszego forum jacek13 22.07.2013 Nie polecam firmy MOTO D&D Kasztelańska, 26-600 Radom. . Motory skutery są skręcane z kilku, spawane ramy, kierownice, sprayem malowane elementy. To co zobaczyłem to totalny szrot aż serce boli. PRZESTROGA DLA WSZYSTKICH UNIKAJCIE TEJ FIRMY
kurs Opublikowano 30 Marca 2017 Opublikowano 30 Marca 2017 Witam i ponownie pytam (ale się zrymowało). Jestem w trakcie poszukiwań sw-t i w sumie na wszystkich popularnych portalach jest ich w około 8 sztuk. A co sadzicie o tym https://www.otomoto.pl/oferta/honda-silver-wing-sw-t600-ID6yPg2L.html .
tacim Opublikowano 30 Marca 2017 Opublikowano 30 Marca 2017 Ma jeszcze 2 T-maxy . opisy podobne . Miałem do niego jechać.
Rekomendowane odpowiedzi