Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Czy oferta jest interesująca? Cz. 2 . Zapytania o ogłoszenia.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nierób, ale on miał na żywo te ślady, czy już był maźnięty białym? A ten z Włocławka to pewnie super okazja:lol: Właściciel nie dbał i troszkę porysował, więc lakierowany cały przód hahaha. Dziwne, że ludzie sami siebie na miny wprowadzają... Na tych co wpisują Polska jako kraj pochodzenia - prosty sposób: poproś o VIN, datę 1 rejestracji i nr rejestracyjny - sprawdź sobie historiapojazdu.gov.pl i jak kłamie że jest z Polski, to śmietnik - ja tak robię.

8d9c339a8a5504b2gen.png

Opublikowano

to tez wyczaiłem na fotach. i tak to wygląda w realu. dolne owiewki też lekko poharatane na krawędziach.

Opublikowano
2 godziny temu, irasko napisał:

Już na pierwszy rzut oka cena za niska do rocznika... (...)

Irku, co zrobić, takie wzbudzają największe zainteresowanie :) . Takie i inne, w których jest coś do zrobienia :) ...

Opublikowano
8 godzin temu, nierob napisał:

byłem wczoraj obejrzeć SW-T z tego linku: http://allegro.pl/skuter-honda-sw-t400-jak-nowy-przebieg-8-756-km-i6757044965.html

co mi się rzuciło w oczy (a w zasadzie pod ręką) to w pewnych miejscach taki szorstki lakier. np. na zadupku z lewej strony był bardziej gładki. z drugiej gładki na dołe, a góra aż do siedzenia pod ręką szorstka. to samo na błotniku. na czaszy od przodu (tylne fragmenty część już mniej). lakier to biały metalik. kod koloru się zgadza (NHA66). nie wiem co o tym myśleć - malowane to to, jakiś syf z drogi, słońce? plastiki kolorystycznie raczej jednolite. naklejki w tych miejscach gdzie powinny i raczej oryginały itd. moto jeżdżone (tak opowiada właściciel) sporadycznie, po mieście. z tego co zauważyłem, to pomalował kuferek pod kolor.

Moim zdaniem powinieneś umówić się na przegląd przedspedażowy i niech fachowcy zobaczą co i jak. Polecam RPM Motocykle na ul. Rakowej (okolice Korony).  

Opublikowano

dzięki. kumpel też mi polecił ten serwis na Rakowej.

jak myślicie, ta sama? bo według mnie raczej tak. http://allegro.pl/yamaha-majesty-400-2009-nowy-model-okazja-i6736877108.html

i tu: https://www.olx.pl/oferta/yamaha-majesty-400-nowy-model-led-CID5-IDlcnlS.html#9d0a019e74

tymczasem...dzwoniłem przed chwilą. na pytanie czy wcześniej wystawił na allegro, właściciel zaprzeczył. niby jego brat. ciekawe... zgadnijcie jaki przebieg? oczywiście około 37 tys. ma ją od roku. z Francji. 

Opublikowano

https://www.otomoto.pl/oferta/yamaha-tmax-t-max-530-ID6yPo39.html#cb0fa755e7 byłem zobaczyłem :)

hm sprzedający miły człowiek prowadzący działalność w tym zakresie. Bez czarowania i upiększania. Motocykl wg mnie ma do wymiany bądź lakierowania wszystko dookoła. Jak to zwykle bywa przy wywrotce zaczepy itd wszystko pada. Kierownica lekko krzywa. Podstawowa zaleta koła ani motor nie maja śladu przytarcia. Zastanawiał mnie jedynie pęknięty licznik i brak szyby ale to kierownik mógł wpaść na nie. Cóż jak na 16 tysięcy motorek bardzo mało szanowany . Stacyjka wygląda jak po włamie chyba, że kierownik spadając złamał kluczyk i odgiął ją . Przy cenie 19.000 plus wsio wymienione w oryginale nowe  oczywiście sie nie opłaca. Pytanie czy jest sens kupić wsio za 2-3 tysie i wymienić samemu :) Chyba bym ją kupił i tak się zastanawiam bo sam to wszystko jestem w stanie sobie powoli jak książka pisze zrobić tylko ten wydech aż boli serce jak wygląda a ceny chyba każdy zna. ]

Była ładna BMW c650GT we Wrocku z 2014 roku ale już jej nie widzę :) może ktoś od nas ja kupił i się pochwali.

Opublikowano

Plastiki nie są do lakierowania, ale raczej do wymiany.

Krzywa kierownica... :wacko:

A rama.???

Koszty naprawy mogą się okazać nieoczekiwanie bardzo wysokie.! Gdyby tak nie było, to pewnie nie jeden handlarz starał się by zataić wypadkową historię pojazdu. 

Opublikowano
49 minut temu, tacim napisał:

(...) Była ładna BMW c650GT (...)

Taka "ładna" jak ten porozbijany tmax ;) ?

PS. Proszę ;) , nie używajmy stwierdzenia "ładny" w sytuacjach do tego całkowicie nie pasujących.

Opublikowano

Wiesz jak z ramą bez rozbierania wszystkiego ciężko ocenić. Lewa strona do wymiany, ale prawa niby nie jest uszkodzona a każdy element porysowany albo pozdzierany. Kanapa również w dwóch miejsca ma takie minimalne nacięcia, oparcie do wymiany.  No i całkowity brak książek włącznie z instrukcja itp  

dr.big hehe masz rację na foto to nawet ja ładny jestem - BMW nie była uszkodzona -niby.

Opublikowano

Wpisz w google motocykle Rzeszów Goździkowa i poczytasz czy warto :) Myslę, że takiego sprzedawcy o jakim myślisz to jeden na 100.

• Klubowicze
Opublikowano
17 minut temu, bartheezzzz napisał:

Warto temu sprzedawcy zaufać?

Zależy w czym chcesz, by był uczciwy... Mamy chłopaków z Rzeszowa i jak poprosisz na priv, to może znajdą czas, by na niego zerknąć, jednak jeśli chodzi o przebieg...

W zasadzie siedmioletni model skutera, na który jest ponadprzeciętny popyt (nie tylko w Polsce), pochodzący w Włoch z przebiegiem niemal salonowym, w cenie nowej, chińskiej 125-ki... Kiedyś się mówiło: "takie rzeczy tylko w Erze". Czy jest to możliwe? Najlepiej wejść sobie na strony pośredniczące we Włoszech i zobaczyć, jaki jest poziom cen na dany model. Gdyby było taniej, Niemcy kupowaliby tam skutery na tony. Tymczasem kupują je od naszych handlarzy, bo są względnie dobrze naprawiane (przynajmniej na pierwszy rzut oka)...

Opublikowano

No o przebieg to się domyślam, ale chodzi mi bardziej o stan techniczny, czy czasem nie będzie tam krzywej ramy i poskładanych plastików z kilku. Ogólnie widzę, że bardzo ciężko jest trafić w Polsce na dobry egzemplarz Burgmana 400 w wersji od K7 wzwyż.

Właśnie sprzedałem swój skuter 125 i chciałbym coś dobrego kupić (oczywiście uparłem się na burgmana i nic innego nie interesuje mnie w tej chwili) w sensie technicznym i z dobrym silnikiem oczywiście (przebieg realny do 30tys), żeby nie wdepnąć w "bagno".

A tego oglądam od dłuższego czasu ma ABS ale zastanawia mnie ten napis SUZUKI z tyłu on jest krzywy, oryginalnie taki nie jest - pytanie czy to efekt jakiejś naprawy... Ogólnie stan nawet fajny, tylko dlaczego nikt nie kupuje? Znowu daleko od domu...

https://www.otomoto.pl/oferta/suzuki-burgman-400-limited-super-stan-pl-oplacony-ID6yKf7X.html

Dzięki za odpowiedzi, będę jeszcze się radził jak coś ciekawego znajdę.

Pozdrawiam

Opublikowano
11 godzin temu, bartheezzzz napisał:

gólnie stan nawet fajny, tylko dlaczego nikt nie kupuje? Znowu daleko od domu...

https://www.otomoto.pl/oferta/suzuki-burgman-400-limited-super-stan-pl-oplacony-ID6yKf7X.html

Dzięki za odpowiedzi, będę jeszcze się radził jak coś ciekawego znajdę.

Pozdrawiam

Podjadę dzisiaj i rzucę okiem.

Opublikowano

dzwoniłem do serwisu hondy RPM we Wrocławiu (chodziło o oględziny przed kupnem SW-T) - no i stoi tam SW T 400, biała, 400km przejechane, podobno autentyczny. cena około 20 tysiaków. tak mnie poinformowali.

a oględziny u nich 250zeta.

Opublikowano

Jak masz wtopić parę tysi to może lepiej zainwestować 250 zł ? 

Opublikowano

taki jest plan. i jeszcze info o tej za 20tys. podobno wożona kamperem.

Gość Robert JAPAN
Opublikowano
9 minut temu, nierob napisał:

taki jest plan. i jeszcze info o tej za 20tys. podobno wożona kamperem.

oo jak ty trafiasz na takie okazje? Jakby faktycznie taki przebieg był to po kolanach bym zapierdzielał do Wrocławia

Opublikowano

Jeżeli stan faktyczny jest zgodny z opisem to cena jest rozsądna. 

Opublikowano
9 godzin temu, MISIEK napisał:

Podjadę dzisiaj i rzucę okiem.

I jak kolego byłeś popatrzeć?

Opublikowano
23 godziny temu, bartheezzzz napisał:

gólnie stan nawet fajny, tylko dlaczego nikt nie kupuje? Znowu daleko od domu...

Dzięki za odpowiedzi

Z dwóch metrów jest O.K. Ale po dokładnym obejrzeniu z bliska - skuter po delikatnym szlifie lub i delikatnych szlifach... lub może tylko upadkach itp.

Cały powtórnie malowany świadczą o tym przeklejane uszkodzone emblematy i naklejki -niektóre nieorginalne, można się dopatrzeć minimalnych zgrubień i nierówności lakieru.

Mały ubytek z prawej strony. Kilka małych, krótkich kilku centymetrowych pęknięć plastików. Z prawej strony widać ok.2-3 mm szpary w niedopasowaniu obudów. Ale obudowy dobrze się trzymają, nie trzeszczą i nie latają.

Przytarta osłona tłumika, mocowanie lusterka, lekko szyba, i ciut lampa... heee... ktoś po prostu na prawdę nie umiał jeździć lub po prostu o to nie dbał.

Delikatna rdza na lagach i kilku miejscach ramy - ale widziałem 400-tki w zdecydowanie gorszym stanie!

Silnik zimny pali na cyknięcie, pracuje stabilnie i normalnie.

Skuter jedzie sprawnie, prosto i nie ściąga.

Tarcze przednie wskazują naprawdę minimalne zużycie, tylna starta równomiernie obustronnie po ok. 1 - 1,5 mm. Po tarczach patrząc skuter może mieć faktycznie przebieg około 15-20 tys.km. Pewnie nie jeździł przez zniechęcenie kierowcy kilkoma upadkami...

Wrzucę Ci za chwilę fotki uchwyconych szczegółów na e-mail.

Opublikowano

Dziękuję bardzo za dokładne i wnikliwe oględziny, nie spodziewałem się, że mogę liczyć na taką pomoc w diagnostyce motorka :)

Te informacje mówiąc szczerze niestety odstraszyły mnie i zniechęciły do zakupu tego egzemplarza. Szkoda, ale można było się spodziewać, bo dość długo stoi i nikt go nie kupuje.

Opublikowano
1 minutę temu, bartheezzzz napisał:

Dziękuję bardzo za dokładne i wnikliwe oględziny, nie spodziewałem się, że mogę liczyć na taką pomoc w diagnostyce motorka :)

Te informacje mówiąc szczerze niestety odstraszyły mnie i zniechęciły do zakupu tego egzemplarza. Szkoda, ale można było się spodziewać, bo dość długo stoi i nikt go nie kupuje.

Tutaj szczegóły które wpadają w oko:

https://goo.gl/photos/35sBva7exuH3PRqF7

Opublikowano

Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję za poświęcony czas i pomoc! Niestety za dużo tutaj "machlojek" - nie będę ryzykował wydając taką kwotę i w świadomości jezdzić motorkiem z takimi wadami, które mogą świadczyć o burzliwej przeszłości.

Znalazłem pod Warszawą motocykl tylko w rozmowie z właścicielem dowiedziałem się że w ubiegłym roku go kupił - kolega mu sprowadził ale nie pamięta skąd czy Włochy czy Francja, najechane 22tys rocznik 2011, ma mi dosłać zdjęcia, jak będę miał to pokażę może coś się dopatrzysz... :)

http://allegro.pl/suzuki-burgman-400-2011r-sprzedam-lub-zamienie-i6767206450.html

No i jeszcze zauważyłem taki z Trzemeszna, ale też widzę, że już któryś raz wystawia sprzedający... fajny bo ma ABS
https://www.otomoto.pl/oferta/suzuki-burgman-400cm-k11-zarejestrowany-oplacony-niemcy-ID6yPFGf.html