keniol91 Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Witam będąc na podróży poślubnej wypożyczyłem z małżonką Piaggio Xevo 125 na 2 dni, mała foto relacja z wycieczki po szczęśliwej wyspie Teneryfa. Zapraszam do oglądania i zadawania pytań dotyczących dróg i samej wyspy. Skuterek prezentował się następująco` Sam skuterek oceniam na 3 !!! Plusy: Więcej miejsca na nogi niż w moim Xmaxie !! Minusy: Moja małżonka miała problem ze wsiadaniem na skuter Miejsca miała z tyłu tyle co nic !!! kazdy mój ruch do tyłu to ból w kroku żony skuter przy starcie miał wielkiego muła dopiero od 7000 obrotów ciągnął nas troszke do przodu !! był moment że pod górke zwalniał i 30 km/h to maks !!! szyba za niska dla mnie mam 184 cm prędkość maksymalna we 2 to 90 km/h Dźwięk silnika to jakaś wirująca pralka ! Kończąc już narzekanie na szczęście spełnił swoje zadanie i bezpiecznie nas woził i nie zawiódł Pierwszy przystanek plaża Playa de la Tejita zwana rajem dla surferów ze względu na wiatry W drodze na plaże Las Teresitas 20160912_163306.mp4 Wąwóz Masca coś pięknego !! a te drogi !!! W poszukiwaniu pięknej piaszczystej plaży na Teneryfie !! a oto jest tutaj bardzo trudno ale się udało ! Plaża Abama na południowym zachodzie Wyspy ! Plantacja Bananów Kanaryjskich ! I na sam koniec wycieczka na Los Gigantes z przerwą na obiadek mimo wszystko we włoskiej knajpce Mam dużo filmików z kamerki którą starałem się kręcić najlepsze odcinki dróg w górach ! jutro postaram się sklecić filmik i coś wieczorkiem wrzucę Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 26 Września 2016 Administrator Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Miło, że podzieliłeś się z nami relacją z podróży poślubnej Niektóre widoki bardzo sympatyczne Godzinę temu, keniol91 napisał: kazdy mój ruch do tyłu to ból w kroku żony Jak na love trip to nie brzmi to dobrze Odnośnik do komentarza
keniol91 Opublikowano 26 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Masz rację dlatego wypożyczylismy tylko na 2 dni Odnośnik do komentarza
mowso Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Korsyka przepiękna - zwłaszcza na dwóch kółkach, jeszcze tam wrócę Odnośnik do komentarza
Sympatycy KriSSo Opublikowano 26 Września 2016 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 1 godzinę temu, mowso napisał: Korsyka przepiękna - zwłaszcza na dwóch kółkach, jeszcze tam wrócę Korsyka piękna, to fakt. Ale temat jest o Teneryfie - hiszpańskiej wyspie na Ocenie Atlantyckim. Korsyka to wyspa francuska na Morzu Śródziemnym. Rozumiem, że polecasz jako kontr-wycieczkę, czy po prostu źle spojrzałeś w treść pierwszego postu? Odnośnik do komentarza
Długi 1973 Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Powiem szczerze, że na 125 we dwoje biorąc pod uwagę tamtejsze zjazdy i podjazdy bym się nie porwał. Chyba całej wyspy nie objechaliście?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
keniol91 Opublikowano 27 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Objechaliśmy Generalnie poza Autostradą drogi lokalne są tak kręte że mało kto się porywa na jazdę nimi więc jechało się super. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Długi 1973 Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Ja to zrobiłem kiedyś, ale na 4oo. Tak jak wy dookoła i z południa na północ. Widoki niezapomniane. Odświerzyliście fajne wspomnienia. Jeśli jeszcze kiedyś tam zawitacie to polecam pojechać do Punta del Teno, jest to ciekawe miejsce ze swoim księżycowym krajobrazem. Widać stamtąd los gigantes ale od drugiej strony. I oczywiście najwyższa góra w Hiszpanii: Pico del Teide. Ciekawe jakby piaggio sprawowało się na wys ponad 2300mnpm?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
smarciu Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Tam jest jakaś droga przez masyw tej góry, ciekawe czy dałoby się tamtędy przejechać na maxi? Próbował ktoś? Relacja tak przekonywująca, że wrzucam Teneryfę na listę przyszłych odwiedzin. A że okazja też wyjątkowa, to życzę samych udanych kroków i posunięć i oczywiście kolejnych ciekawych relacji w sprawdzonym składzie Najlepszego! Odnośnik do komentarza
Długi 1973 Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Wg mnie spokojnie można na maxi tamtędy przejechać. Skoro na 4oo się dało. Asfalt jest bardzo dobrej jakości. Jest też "kilka" agrafek. Na 2oo tylko takim mocniejszym byłaby frajda Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
keniol91 Opublikowano 27 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Chcieliśmy podjechać na teno ale tam się drogą zapaliła i niema dojazdu Odnośnik do komentarza
smarciu Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Dzięki za odpowiedzi, wpisuję Teneryfę, jako miejsce ciekawe do skuterowych wakacji Odnośnik do komentarza
keniol91 Opublikowano 28 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Ogólnie asfalt jest super jakości paliwo bardzo tanie jak na Europe zachodnią (widać na zdj, cenę), Drogi przepiękne serpentyna za serpentyną z widokiem na Wulkan Teide lub Ocean ten momenty kiedy wjeżdża się w chmury na wysokości od 700 do 1100 n.p.m i zmiana klimatu z pustynnego na subtropikalny z lasami, palmami Polecam jeszcze na wycieczkę skuterem po mniejszej wyspie La Gomera lasy Laurowo Wrzosowe są piękne i jak z horroru zdjęcia poniżej. Coś pięknego tutaj akurat filmik z wycieczki autokarem ale droga i widok piękny od pierwszego dnia marzyło nam się aby być tam swoim MAXI. 20160914_154040.mp4 Odnośnik do komentarza
mowso Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Dnia 27.09.2016 o 00:15, KriSSo napisał: Korsyka piękna, to fakt. Ale temat jest o Teneryfie - hiszpańskiej wyspie na Ocenie Atlantyckim. Korsyka to wyspa francuska na Morzu Śródziemnym. Rozumiem, że polecasz jako kontr-wycieczkę, czy po prostu źle spojrzałeś w treść pierwszego postu? A jakieś zaćmienie miałem - przeglądałem sobie zdjęcia a, że krajobrazy podobne i akurat rozmawiałem ze znajomym o Korsyce równocześnie, więc mnie z automatu zafixowało na tej Korsyce Niestety w przeciwieństwie do Korsyki na Teneryfę ciężko by było dojechać samodzielnie na 2 kółkach z domu A wycieczka piękna - zazdroszczę Odnośnik do komentarza
Klubowicze GrzechoCnik Opublikowano 30 Września 2016 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Ekstra wyprawa i widoki piękne. Jeszcze tam nie byłem ale dobrze wiedzieć że warto. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi