MZzz Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Właściwie chciałem napisać w temacie "dawcy organów", ale po namyśle stwierdzłem, że było by to lekko niestosowne, a poza tym chodzi nie tyle o organ co o tkankę, a konkretnie krew. W czwartek widziałem na kamizelkach emblematy z grupą krwi a nawet chyba jedną odznakę ZHDK. Oddajecie krew w jakichś mniej czy bardziej zorganizowanych akcjach? Ja się wybieram we wtorek 22.08 do RCKiKu na Saską. Może ktoś dołączy? Pozdrawiam, Marcin Odnośnik do komentarza
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Administrator Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Oddajecie krew w jakichś mniej czy bardziej zorganizowanych akcjach? Raczej mniej zorganizowanych i bez zbytniego rozgłosu. Odnośnik do komentarza
Tatko Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Ja troszeczkę już oddałem pewnie to moją odznakę widziałeś miałem jeszcze zawiesić Złoty Krzyż Zasługi ale bez przesady Jeśli Ktoś jest w potrzebie a ja mam czas to nigdy nikomu nie odmawiam.idea słuszna. Odnośnik do komentarza
MZzz Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 miałem jeszcze zawiesić Złoty Krzyż Zasługi ale bez przesady Mariusz już wyjaśnił: " bez zbytniego rozgłosu" ;-) Odnośnik do komentarza
dejon Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Ja tez oddaje na saskiej :)nawet powiem ze maja nowe maszyny na oddanie płytek krwi..fajna sprawa tylko długo. ...Na starych było gorzej teraz bajka Napisane na Commodore C64.. Odnośnik do komentarza
MZzz Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Znaczy że na tych nowych jest szybciej? Jak byłem miesiąc temu to akurat testowali dwie i pielęgniarka coś marudziła, że dużo bardziej skomplikowana maszyna i cała procedura też i wydajność "produkcji" im spadnie... Mam nadzieję, że je jakoś obczają, bo jeszcze dłużej "brać w żyłę" to mi się nie uśmiecha. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi