Kamil Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Cześć. W dniu wczorajszym ww portal społecznościowy zażądał przesłania im mojego dokumentu tożsamości. Ponieważ jestem sceptycznie nastawiony do przesyłania komukolwiek swoich danych osobowych to na dzień dzisiejszy konto „Tenco Niemafejsa” jest zablokowane. Jak mi się coś odmieni to im je prześlę. Mam prośbę a zarazem pytanie: Jeśli ktoś ma pomysł jak ominąć wspomnianą weryfikację to proszę o podpowiedź (mogą być na PW). Odnośnik do komentarza
Sysgone Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 wyślij skan, ale z zasłoniętym numerem i nazwiskiem Odnośnik do komentarza
Kamil Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 A! Widzisz Pan, oni chcą imię, nazwisko, datę urodzenia i zdjęcie. Resztę danych można zakryć. Jak na razie to mam wątpliwości co do rzekomego późniejszego usunięcia otrzymanego skanu, Dodatkowo, przy okazji, mogą zbudować sobie bazę danych i później nią handlować.Pomijam kwestię reklam dedykowanych. Odnośnik do komentarza
Sysgone Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Wzięli się za czyszczenie fejkowych kont, chcą mieć porządek w bazie, zapewne po to, żeby móc później handlować konkretnymi danymi, jak piszesz... No cóż, jak dostanę takiego maila, to pewnie też zniknę z FB, trudno się mówi. Odnośnik do komentarza
mario3101 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 moja córa tez zrobiła skana tylko imie i nazwisko 2 dni zablokowane miała Odnośnik do komentarza
LWfilip Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 AAAA! I się doczekałem. Nigdy nie miałem konta na TwarzoKsiążce bo wymyśliłem sobie, że wcześniej czy później czegoś będą chcieli w zamian. Tyle gadania o ochronie danych osobowych, ochronie prywatności a byle łajza z gotówką może kupić informację o nas.Nie dajcie się wrobić. Skoro zmienili zasady to ich problem. Kiedyś nie chcieli takiej weryfikacji. Niech się walą na ryj. Odnośnik do komentarza
Mateo28 Opublikowano 4 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Popieram przedmówce!!! Nie wysyłacie żadnych dokumentów. Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Długi 1973 Opublikowano 4 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Bez tego da się żyć. Kasy im brakuje? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Klubowicze .maniek Opublikowano 4 Września 2016 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 A Ja nie mam czegoś takiego jak fb i jestem szczęśliwy. Zaraz jeszcze będą kazali płacić za konto. Odnośnik do komentarza
dziadzia Opublikowano 4 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 .maniek ja również zjadacza czasu nie mam chodzi o FB i wszystko OK. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza
Długi 1973 Opublikowano 5 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 To jest nad trzech Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Sympatycy Cormoran Opublikowano 5 Września 2016 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Podobno kto nie ma FB to nie żyje ;-). Yyyyy ja nie mam i nigdy nie miałem i żyje całkiem całkiem :-) Odnośnik do komentarza
ALFI Opublikowano 5 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Mnie się też dobrze powodzi bez FB.... Odnośnik do komentarza
Sqad Opublikowano 5 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Face się przydaje czasami. Nie przesiaduję tam godzinami ale czasem zajrzę. Konto mam oczywiście bez nazwiska. Jak mnie po poproszą o dowodzik to pokażę im środkowy palec. Odnośnik do komentarza
dr.big Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Dnia 4.09.2016 o 17:45, .maniek napisał: (...)Zaraz jeszcze będą kazali płacić za konto. Przecież już od lat się płaci...... Swoim czasem?... Odnośnik do komentarza
Klubowicze MarP Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Dnia 5.09.2016 o 11:52, Długi 1973 napisał: To jest nad trzech Dnia 5.09.2016 o 12:18, Cormoran napisał: nigdy nie miałem i żyje całkiem całkiem ? Dnia 5.09.2016 o 14:26, ALFI napisał: Mnie się też dobrze powodzi bez FB.... Jak widać jest nas więcej ? Też nie mam i jak na razie nie udało się nikomu mnie "przekonać" do FB. Co do nieistnienia jak nie ma się FB - całkiem fajnie tak nieistnieć ? Odnośnik do komentarza
tomekmajesty Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Przecież skanowanie dowodów osobistych przez takie podmioty jest wyraźnie zakazane a nawet karane Nawet w Banku piszę oświadczenie z moimi danymi a dowód daję tylko do wglądu Wczoraj wypełniałem dokumenty leasingu pojazdu i też nikt nie chciał skanować czy kserować dowodu Kolega powinien powiadomić Głównego Inspektora Ochrony Danych Osobowych Powinien się zająć tematem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza
krzysztof8800 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Też dołączam się grupy nieposiadającej FB. Całkiem dobrze się bez tego żyje? LwG Odnośnik do komentarza
Klubowicze kenobi Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 FB? A co to takiego jest? Nie znam tego. I nie chcę. Odnośnik do komentarza
tommac Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Dzięki Bogu, ja też jestem szczęśliwym nieposiadaczem czegoś takiego jak fb, i naprawdę da się bez tego żyć. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi