kmodzele Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 Mam te same przemyślenia co Virus, Wojtek 2105 i QS1. No jasne, że Klubowi Testerzy robią to społecznie, że poświęcają swój czas, że nie mają stajni skuterów do porównań, że nie są profesjonalistami w zakresie ocen 2oo i że robią przeważnie świetną robotę w ramach oczywistych ograniczeń. I to co piszemy, to nie jest krytyka, tylko takie głośny pomruk niedosytu. Wszedł nowy model; więc pierwsze co chciałoby się poczytać, to porównanie nowego do poprzedniego. A porównań brak. Za to mamy ciągłe odwoływanie się do DT125 ("chcecie wiedzieć jak jest w DT300 , to se poczytajcie o DT125"). Gdyby to chodziło o jakiś model niepopularny, to potraktowanie go po macoszemu nie raziłoby. Ale zapewne, po publikacji testu nowego DT300 na Burgmanii.net, w całej Polsce kilkadziesiąt osób zamruczało z niedosytu. Ja wzdechnąłem. Jeden z najpopularniejszych skutów zasłużył na ciut więcej niż odwoływanie się do recenzji mniejszego brata. No to mam przechlapane. :-)
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 3 Października 2016 Autor Administrator Opublikowano 3 Października 2016 My też Was uwielbiamy Bezpośrednie odniesienie NDT350 do NDT125 ma o tyle sens, że poprzednio (chwilę wcześniejsza publikacja) zostało poruszone w zasadzie wszystko co się tyczy >New Downtowna<. Dodatkowo udało się nam go porównać z innym, konkurencyjnym modelem "125"... a jakoś tego nikt nie zauważył i nie napisał nic pozytywnego. Przeprowadziliśmy taki test jako jedyni w PL i chyba jedni z nielicznych na świecie. Dla przypomnienia-> New Downtown 125 vs Forza 125 Różnice 125 vs 350i są tylko w napędzie. Po co powtarzać to, co zostało już napisane o karoserii czy hamulcach? Dlatego skupiliśmy się na samych różnicach wynikających z większego motoru. Uzupełniłem także opis Smoka o swoje odczucia odnośnie różnic DT300 vs NDT350-> KLIK Więcej dopiszę jak ktoś użyczy do testu swojego prywatnego DT300 bo importer nie posiada już takowego w parku prasowym...... ale z góry uprzedzam: podczas testów robimy burnout, wheelie, stoppie i inne popisy na szosie BTW, spotkałem się już z opinią, że testy Burgmanii są niekiedy zbyt krytyczne... i faktycznie w odniesieniu do innych, podobnych materiałów zamieszczanych w sieci można odnieść takie wrażenie... tyle, że nasze publikacje nie są i nigdy nie były kryptoreklamą tylko obiektywną oceną danego modelu. Niestety, musicie jakoś z tym żyć 1
izdebski12 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Przedstawiam prezentacje Kymco New DownTowna 350i, kręconą z perspektywy Kymco Downtowna 300i: https://www.youtube.com/watch?v=x2yzgwGdceo
Tomjoz Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Oglądałem na targach New downtown i powiem szczerze,że spodziewałem się bardziej pozytywnej oceny. Odnoszę wrażenie jak by new był wykonany z jakościowo gorszych materiałów. (taka zabawka) Wydaję mi się mniejszy od starej wersji i bardziej delikatniejszy po prostu taki jakiś odchudzony. Tak jak by próbowali zaoszczędzić na kosztach produkcji. A że został odchudzony to chyba prawda skoro jest dużo lżejszy co zauważyłem wsiadając na niego. Co do kanapy no to plus. Bardziej się w nią (wpada) raczej wygodniejsza,pewniej się siedzi.
Yarorot Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 A kusił mnie New ale jednak wybór padł na starszą wersje
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 19 Października 2020 Autor Administrator Opublikowano 19 Października 2020 Typ coś bredzi ale w miarę w temacie 😉 2
Rekomendowane odpowiedzi