Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Raczej dla Pań: jak się czesać pod kask

Olma

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator

Próbowałem tych rad ale jakoś nie idzie :confused:

:Jumpy:

Mnie się bardzo podoba, i tylko jeden mankamencik psuje mój zachwyt - ciężko mi podzielić włosy na partie, a i prostownica nie łapie mojej "bujnej" fryzury :Jumpy: .

Drogie "panie" musicie zapuścić sobie dłuższe grzywy. Albo zrobić tak jak ja - skróciłem włosy pod ka ka kask na 10 mm.

Drogie "panie" musicie zapuścić sobie dłuższe grzywy. Albo zrobić tak jak ja - skróciłem włosy pod ka ka kask na 10 mm.

10mm to już za dużo, mi najlepiej układają się takie na 6mm :)

• Klubowicze

Jak widzę niektórzy nienachalnie owłosieni forumowicze mocno się uaktywnili w wątku. Przyłączam się. Aktualnie walczę z przedziałkiem. Nie ma jak to wiatr we włosach... ;) Artykuł, to chyba raczej reklama prostownicy :(

"Owłosieni inaczej" się wyśmiewają, ale niestety fryzura po zdjęciu kasku to jeden z większych problemów tych co jednak coś na głowie (choć niekoniecznie w środku ;)) mają. Nie każdego stać na 6mm "grzywkę", a idąc na biznesowe spotkanie trzeba jakoś wyglądać. Mundurek typu garnitur, koszula, krawat można wozić pod siedzeniem lub w kufrze ale na fryzurę mam tylko jedną receptę: kask w łapę i tłumaczę 'widowni', że to jedyna wada jazdy motocyklem.

Skrzynka piwa jeżeli ktoś mi poda skuteczny sposób na zachowanie nienaruszonej fryzury po zdjęciu kasku (przy czym "wyłysieć" nie jest dobrą radą).

od kiedy wszedł ustawowy obowiązek posiadania kasku ten romantyczny aspekt podróży motocyklem mocno stracił :D.