Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie zdziwienie było moje dzisiejszego poranka, gdy po przyjściu do pracy odpalam forum Burgmanii na kompie, a tam informacja "Strona www.forum.biegania.net została zgłoszona jako przypadek oszustwa i została zablokowana zgodnie z ustawami bezpieczeństwa " (u Kamila jest to samo na kompie) Ktoś coś wie? Na komórce jest normalnie

Opublikowano

Pod Chromem mam to samo...

Opublikowano

Mi się na Chromie pojawia, że wchodzę na stronę, która wprowadza w błąd i że osoby atakujące stronę www.forum.burgmania.net mogą podstępem nakłonić do zrobienia czegoś niebezpiecznego, np. zainstalowania oprogramowania lub ujawnienia danych osobowych (takich jak hasła, numery telefonów i dane kart kredytowych) :P

Opublikowano

Ja to mam na Firefoxie

• Klubowicze
Opublikowano

Też tak miałem na dwóch kompach. ( 2 x Firefox )

Zaznaczyłem że to błąd i na razie spokój.

• Klubowicze
Opublikowano

To samo mam i na laptopie za każdym wyłączeniem komputera muszę walczyć z tym durnym ostrzeżeniem...

• Użytkownicy+
Opublikowano

Coś jest na rzeczy - Google Chrome :

Wchodzisz na stronę wprowadzającą w błąd

Osoby atakujące stronę www.forum.burgmania.net mogą podstępem nakłonić Cię do zrobienia czegoś niebezpiecznego, np. zainstalowania oprogramowania lub ujawnienia danych osobowych (takich jak hasła, numery telefonów i dane kart kredytowych).

Automatycznie przesyłaj do Google szczegółowe informacje o możliwych zagrożeniach. Polityka prywatności

Na Explorerze jest na razie OK.

• Administrator
Opublikowano

Strona (forum) została zgłoszona jako niebezpieczna, niestety nic poza informacjami , że została zgłoszona nie widzę. Przeskanowałem róznymi skanerami i nic nie wyskakuje poza informacją o zgłoszeniu jako strona wyłudzająca dane.

Jesłi ktoś ma jakiś sensowny pomysł (chodzi o osoby które się zajmują takimi sprawami), albo ktoś widzi jakiś dziwny post na forum to proszę o info .

PS. Pomijam fakt , że temat mówi o jakiejś obcej stronie

www.forum.biegania.net

Opublikowano

U mnie na Firefox to samo.

Opublikowano

Tez tak mam na ff. Na telefonie chodzi.

Opublikowano

Mam to samo

• Administrator
Opublikowano

Prosze już nie dopisywać , że tak macie. Wiemy , że jest problem.

Opublikowano

Pisałam szybko i na telefonie, który przeprawił na "biegania" W związku z tym, że nie można edytować swoich postów proszę Administratora o zmianę w nazwie tematu na "burgmania"

Opublikowano

Ja wchodzę przez safari, No problem wszystko OK.

• Administrator
Opublikowano

Dostałem potwierdzenie od Google o pozytywnej weryfikacji naszej strony. Komunikat powinien ustąpić w ciągu kilku godzin.

Opublikowano

U mnie już nie pojawia się ta czerwona strona, ale przy każdej zmianie tematu avast ostrzega o :

Ostrzeżenie

Ta strona została oznaczona jako strona przechwytująca dane [phishing].

Opublikowano

U mnie się wcześniej pojawiał ten problem,jak sporadycznie korzystalam z netbooka,na podstawowo używanym laptopie do tej pory nigdy,ale jak widzę po wcześniejszych wpisach,ósmego pojawił się i u mnie ten sam problem na laptopie jak u innych użytkowników..Na szczęście jest już ok.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

a ja mam że strona o podanym adresie (www.forum.biegania.net) nie istnieje. Wpisując adres burgmania.net bez www otwiera się pusta strona. Dla mnie to coś jest namieszane z aliasami i domeną.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...