MopsX Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Witam, Zakończyłem montaż tłumika w moim Piaggio i cóż mogę powiedzieć... Jest głośno i rasowo na pewno nie wszystkim się takie cuś spodoba. Poniżej dźwięk z DB killerem który wydobywa się z mojego tłoczyska Odnośnik do komentarza
0 Siewicz Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 A różnica w parametrach drogowych jest? Odnośnik do komentarza
0 MopsX Opublikowano 19 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Wrażenia tylko subiektywne ale wydaje mi się że lepiej się rozpędza, no i na pewno udało mi się osiągnąć większy V-max 130 licznikowo wcześniej było max 115. Ale coś za coś :/ poniżej 70km/h jest głośno (do puki wiatr nie zacznie konkretnie świstać żeby zagłuszyć). Odnośnik do komentarza
0 pietror Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Założyłem taki sam w mojej AA500. Fajnie brzmi, trochę inny montaż. http://www.fotosik.pl/zdjecie/8a728ed121785150 Odnośnik do komentarza
0 kazak Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 to ja zapytam standardowo : gdzie i za ile? ;-) Odnośnik do komentarza
0 dr.big Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Ceny można sprawdzić tu -> http://www.forum.burgmania.net/topic/22969-wysyp-chinskich-wydechow-akrapovic-etc/page__hl__akrapovic Odnośnik do komentarza
0 MopsX Opublikowano 20 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Przeczytałem ten wątek i wydaje mi się że ludzie nie wiedzą do końca co chcą kupić. Tak krótki i przelotowy wydech nie będzie brzmiał jak mruczenie kotka, wręcz przeciwnie. To brzmi bardziej jak KTM czy też inny Turystyczny Dakarowiec niż nie oszukujmy się skuter o większej pojemności ze standardowym tłumikiem. Ja jestem zadowolony, wiedziałem że będzie głośno ale przy prędkości 70+ to już nie przeszkadza. No i przynajmniej w moim przypadku skuter wkręca się wyżej co widać po V-maxie Dodatkowo dodam że całe mocowanie zrobiłem tak że w 10 minut można założyć stary seryjny tłumik i na odwrót... także wszystko zależy jaki mamy humor Ponieżej link do filmiku z przejazdu, niestety mikrofon ucina dużo z niskich tonów tłumik chodzi bardziej basowo niż na filmie, no ale mały pogląd jest Odnośnik do komentarza
0 kazak Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 spoko.. u mnie po wywaleniu katalozatorów też ładnie burczy ;-) znaczy nie wymieniam ;-) Odnośnik do komentarza
0 soltek 225 Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 witam a gdzie dostałaś taka przejściówkę (z małej rurki ) pozdrawiam Odnośnik do komentarza
0 MopsX Opublikowano 20 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Nie dostałem, znajomy Spawacz mi ją sam zrobił wyoblając rurę i robiąc magiczne sztuczki przejściówka na oryginalnym kolanie jest zaciskana wspawaną obejmą a tłumik wsynięty z drugiej strony i zapięty na sprężynach Odnośnik do komentarza
Pytanie
MopsX
Witam,
Zakończyłem montaż tłumika w moim Piaggio i cóż mogę powiedzieć... Jest głośno i rasowo na pewno nie wszystkim się takie cuś spodoba. Poniżej dźwięk z DB killerem który wydobywa się z mojego tłoczyska
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi