Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Yamaha 04GEN - przeźroczysty skuter

𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator

Skuter zaprezentowany na wystawie w Wietnamie bazujący na koncepcji RUN-WAY. Cecha charakterystyczna 04GEN to przejrzyste nadwozie i nawiązanie stylem do aktualnych trendów stylistycznych.

Yamaha nie zdradza na razie żadnych szczegółów poza jednym... na kokpicie będzie uchwyt do Smartfona, który będzie integralną częścią pojazdu jak i jego obsługi :)

Yamaha-04GEN-Concept-2016-1-web.jpg

Yamaha-04GEN-Concept-2016-3-web.jpg

Yamaha-04GEN-Concept-2016-2-web.jpg

W mojej ocenie 04GEN to odpowiedź na Vespę 946 :)

• Klubowicze

Piękny miejski concept. Czasami się zastanawiam nad jakimś lekkim, ładnym i poręcznym pojazdem. Ten by mi nawet odpowiadał tylko czy mój smartfon będzie pasował ... ?

• Klubowicze

Analogia do 946 spora. Vespa jest piękna a Yamaha... sam nie wiem. Podoba mi się ta optyczna lekkość/zwiewność, tarcza wyglądająca jak bęben. Siedzisko chyba trochę krótkie. Brakuje lusterek - dlaczego?

Jednak mi się podoba :)

nie ma lusterek ani schowka, nie ma gdzie kufra przyczepić, brak miejsca dla pasażera, skrzydełka - to jest skuter torowy!

i centralnej stopki też niema

Do salonu nadaje się jak najbardziej, podobnie jak i Vespa 946. Na ostatniej wystawie motocykli i skuterów zapytałem przedstawiciela Vespy, kto kupuje ten model (43 000 PLN). Odpowiedział, że ostatnio kupił taką właściciel hotelu, aby wyeksponować ją w hotelowym holu. Moim zdaniem do salonu nadadzą się oba modele.

• Klubowicze

Jakby mi wypożyczyli, to bym z tymi skrzydełkami pojechał do Wiednia na rocznicę Odsieczy Wiedeńskiej.

• Administrator

na "wołka roboczego" słabo.

946 czy taka 04GEN to skutery, nazwijmy jest "lifestylowe". One nie muszą być praktyczne.

Ale jest na czym oko zawiesić, to fakt.

Taki dokładnie jest cel budowania takich pojazdów.

Ps. Kiedyś lata temu pojawił się na rynku telefon gsm Nokia 8810. W swoim okresie kosztowała 5-8 tpln i była wręcz trudna do zdobycia. To nic, że bateria trzymała pół dnia i zasięg był marny - wtedy była obiektem pożądania i idealnym uzupełnieniem takiego MB W140 S-klasse :)