rafiklegia Opublikowano 17 Stycznia 2019 Opublikowano 17 Stycznia 2019 No właśnie nie. 95 zł ? https://www.motor-land.pl/products/62633/0/0/MODEL SKUTERA KYMCO AK 550 W SKALI 1%3A12
Yarorot Opublikowano 17 Stycznia 2019 Opublikowano 17 Stycznia 2019 O! to biorę tylko ciekawe czy jest kolor czarny.
rafiklegia Opublikowano 17 Stycznia 2019 Opublikowano 17 Stycznia 2019 Są podobno 3 szt. Podjadę może kiedyś i zobaczę jak to wygląda.
Klubowicze Piootr Opublikowano 17 Stycznia 2019 Klubowicze Opublikowano 17 Stycznia 2019 A ja sobie kupię ? Prawdziwego już co prawda nie mam to choć taki będzie na biurku cieszył oko.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 17 Stycznia 2019 Autor Administrator Opublikowano 17 Stycznia 2019 3 godziny temu, rafiklegia napisał: No właśnie nie. 95 zł ? https://www.motor-land.pl/products/62633/0/0/MODEL SKUTERA KYMCO AK 550 W SKALI 1%3A12 Właśnie, coś czuję, że w tym roku na zlocie #Burgmania2019 będzie taki jako nagroda ?
Sysgone Opublikowano 17 Stycznia 2019 Opublikowano 17 Stycznia 2019 Przednia czacha do wymiany hehe Nie ma tylnej czachy ;-)
Sobier Opublikowano 18 Stycznia 2019 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Dnia 17.01.2019 o 14:40, Yarorot napisał: Rafał cena ostudzi Twoję checi na ten model (też się nim interesowałem) - 99$ https://taiwanbigscootershop.com/products/ak550-1-12-model Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka A kto bogatemu zabroni?
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 30 Stycznia 2019 Autor Administrator Opublikowano 30 Stycznia 2019 Kymco wprowadza nowy ciekawy kolor dla AK550 dostępny w sezonie 2019. Nazywa się on Pewter Blue. Niestety nie mam jeszcze potwierdzenia czy ten kolor będzie dostępny także w PL sieci sprzedaży.
Paweł R. Opublikowano 30 Stycznia 2019 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Krótka aktualizacja w temacie nadmiernego poboru prądu z akumulatora w trybie "czuwania". Miałem wrażenie, że po ostatniej aktualizacji firmware (która daje możliwość ustawienia czasu pozostawania w trybie gotowości) można pozostawić AKacza na dłuższy czas bez potrzeby doładowywania aku. Jak się okazuje - był to błędny i naiwny wniosek. Moto na zimowanie wstawiłem (o ile pamiętam) na początku listopada. Wskaźnik napięcia sugerował pełne naładowanie aku. Przed świętami sporo się działo, po świętach wyjazd na deskę - więc za demontaż akumulatora zabrałem się dopiero w drugiej połowie stycznia. Zrobiłbym to dużo wcześniej, ale operacja wymaga rozebrania połowy skutera ? Inne motocykle znosiły taki okres bez ładowania bez najmniejszego problemu. Moto stoi w ciepłym garażu (temp. ok 15-20 stopni). Pierwsze zaskoczenie - próba załączenia systemu keyless - zero reakcji. Po wymontowaniu aku - pomiar napięcia - 5.1V czyli akumulator praktycznie do wyrzucenia. Tyle w temacie. Mea culpa, że nie wyjąłem aku wcześniej. Ale może moje doświadczenie posłuży jako przestroga dla innych. pozdrowienia Paweł
Klubowicze Piootr Opublikowano 30 Stycznia 2019 Klubowicze Opublikowano 30 Stycznia 2019 Panowie przypominam wam ile postów napisałem w temacie akumulator AK550 vs zimowanie. Zainstalujcie sobie „ wenflon” i bezwzględnie podłączajcie prostownik co 2 tygodni na 1-2 dni w okresie zimy. Tak robiłem zeszłej zimy i na wiosnę AK odpalił od „strzała”. Taka to już jego „uroda” z tym zasilaniem.
Astonpiotr Opublikowano 31 Stycznia 2019 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Mój akumulator jest od listopada chyba wymontowany i ładowany raz na miesiąc.
Yarorot Opublikowano 31 Stycznia 2019 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Temat wałkowany od dłuższego czasu, trzeba w zimę doładować akumulator. Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 31 Stycznia 2019 Klubowicze Opublikowano 31 Stycznia 2019 10 godzin temu, Piootr napisał: Zainstalujcie sobie „ wenflon” i bezwzględnie podłączajcie prostownik co 2 tygodni na 1-2 dni w okresie zimy Dokładnie Piootr , nie miałem akacza -ale robię tak z każdym sprzętem ?
rafiklegia Opublikowano 31 Stycznia 2019 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Tak jest. Ja raz na 2 tygodnie podłączam na 2 dni. Teraz ponad tydzień nie ładowany. Ale w sobotę go czeka przejażdżka ?
bartikluk Opublikowano 31 Stycznia 2019 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Ja swojego AK podłączyłem na stałe na podtrzymaniu. Tez założyłem na aku wenflon żebym nie musiał demontować całego przodu za każdym razem. Mam tylko nadzieje, że podtrzymanie nie będzie skutkowało krótszą żywotnością akumulatora.
Klubowicze SzymonSeptic Opublikowano 1 Lutego 2019 Klubowicze Opublikowano 1 Lutego 2019 3 godziny temu, bartikluk napisał: Mam tylko nadzieje, że podtrzymanie nie będzie skutkowało krótszą żywotnością akumulatora. Właśnie po to go podtrzymujesz żeby wydłużyć jego żywotność, także bez obaw .... ?
Astonpiotr Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 Dwa dni ładowania i tydzień przerwy byłby chyba lepszym sposobem przedłużenia żywotności, oczywiście w temperaturze plusowej około 10-15'. Jeśli temperatura jest w granicach zero to nie zostawiłbym akumulatora w moto na zimowanie.
maltoron Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 W lidlu sa te elektroniczne prostowniki kontrola ładowania. Mozna na cała zime podłączyc i bedzie ładował tylko jak spadnie napiecie. Taki pomysł.
dr.big Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 Dnia 30.01.2019 o 22:48, Piootr napisał: (...)Zainstalujcie sobie „ wenflon” i bezwzględnie podłączajcie prostownik co 2 tygodni na 1-2 dni w okresie zimy. (...) Masz rację, moim zdaniem, to podstawa? w sprzętach, które nie są używane regularnie. Zabieg jest prosty (kupić nawet to z 3 diodami sygnalnizującym poziom napięcia) , podłączyć i wszystko jasne oraz pod ręką. Nie trzeba później wyciągać aku, nie trzeba za każdym razem multimetra. Mamy spokój i wygodę użytkowania. Sam mam (i miałem) w różnych sprzętach od lat i nigdy nie narzekałem. A już zwłaszcza w takich, gdzie dostęp do aku jest mocno utrudniony.
Yarorot Opublikowano 10 Lutego 2019 Opublikowano 10 Lutego 2019 W Noodoe pojawiła się aktualizacja map Polski.
tmielcarz Opublikowano 10 Lutego 2019 Opublikowano 10 Lutego 2019 Dobra, ja też dałem ciała i mój akumulator nadaje się na śmietnik. Jaki akumulator polecacie kupić ?
Rekomendowane odpowiedzi