Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałoby się zacytować klasyka "co wy wiecie o obniżkach"  ja swego czasu kupiłem Silver Winga 600 za 20 tyś brutto a wczesnej w cenniku był za 32 tyś. Takie prawo rynku, podobnie było swego czasu z Integrami. Zrobili wyprzedaż i tyle,  trudno mieć do importera pretensje. Ktoś  po prostu skorzysta i kupi trochę taniej ale za to nie będzie miał wyboru bo dostępne będzie tylko to co na stanie. Ja miałem do wybory chyba dwie sztuki i obie były czarne... Patrząc na rynek to prawnie w każdej dziedzinie są czasowe obniżki. 

• Administrator
Opublikowano

Dokładnie. Takie ruchy nie są niczym nowym. Konkurencja z JP robi podobnie i wcale nie oznacza to słabej kondycji firmy czy importera.

Opublikowano
11 godzin temu, rafiklegia napisał:

Jeśli będzie taka cena to pewnie tylko koloru szarego.

Swoją drogą moim zdaniem ten kolor jest tragiczny. 

Też go widziałem szału nie robi, podobno o gustach się nie dyskutuje. Może ktoś się skusi będzie nas więcej ;)

• Administrator
Opublikowano

Jeszcze coś w temacie: Promo Black Friday dotyczy 6 ostatnich sztuk AK550 z rocznika 2018.... 2 x czarny, 4 x szary.

Opublikowano

Zawsze tak było, a dodatkowo moto to "towar" sezonowy. Nie dziwią mnie zimowe obniżki pod koniec roku, lepsze to niż sprzedawanie jeszcze taniej "stojaków magazynowych" sprzed 2 czy 3 lat- bo to jest dla mnie bardzo dziwne. Brawo za ruch Kymco. To jest zwyczajny rozsądek i dodatkowa miła oraz realna zachęta dla wahających się.

Obniżki danego rocznika (resztówka) na koniec roku to właściwie normalka... Z innymi pojazdami jest podobnie.

Opublikowano
Dnia 20.11.2018 o 22:25, rafiklegia napisał:

Po prostu chcą się pozbyć rocznika. Nie chcą trzymać przez zimę i odzyskać przynajmniej kwotę jaką zainwestowali. 

Jeśli będzie taka cena to pewnie tylko koloru szarego.

Swoją drogą moim zdaniem ten kolor jest tragiczny. 

Przed zakupem oglądałem w motorlandzie właśnie ten kolor, bo tylko ten był. Musi być bardzo ciężko go sprzedać...

Ile osób tyle opinii. Mi kolor szary też niepodobał się na fotach, ale po opaczeniu na żywo zmieniłem zdanie. Nawet wachałem się czy nie brać szarego zamiast czarnego - finalnie wygrał jednak classic black :). 

Co do niższej ceny to rozumiem importera że nie chcą żeby im zalegały egzemplarze, tylko że my mówimy o roczniku 2018 a nie 2017, tym bardziej że jeszcze 3 miesiace temu praktycznie nie można było zejśc z regularnej ceny. Zazwyczaj tak duże obniżki dotyczą  roczników sprzed 2-3 lat a nie tegorocznych... 

Tym co zakupili troche wcześniej w wyższej cenie może być przykro... :/ 

Opublikowano
9 minut temu, Makrotek napisał:

Zazwyczaj tak duże obniżki dotyczą roczników sprzed 2-3 lat a nie tegorocznych...

Jakieś przykłady z branży moto ?

9 minut temu, Makrotek napisał:

Co do niższej ceny to rozumiem importera że nie chcą żeby im zalegały egzemplarze, tylko że my mówimy o roczniku 2018 a nie 2017, tym bardziej że jeszcze 3 miesiace temu praktycznie nie można było zejśc z regularnej ceny.

3 miesiące temu temperatury były wyższe. Temperatury spadły, to i ceny spadły :)

Opublikowano
26 minut temu, marek_m napisał:

Jakieś przykłady z branży moto ?

3 miesiące temu temperatury były wyższe. Temperatury spadły, to i ceny spadły :)

co prawda lokalnie i krótkoterminowa  ale  jednak obniżka konkretna 

Black Friday" 2018 w salonach Yamaha Wawrosz Katowice!!!

Czas trwania: 23-24/11/2018

Motocykle i skutery*:    * rok modelowy
- Yamaha X-Max 125 2017: 16 499 zł brutto.
- Yamaha Tracer 700 2017: od 29 900 zł brutto.
- Yamaha Tracer 900 2017: od 37 990 zł brutto.

Opublikowano

Prośba o przykłady dotyczyła wyprzedaży modeli sprzed 2-3 lat.

Opublikowano

Nie popadajmy w paranoje bo okaże się że nic nie warto kupować. Masz fajny, wymarzony skuter to się ciesz a że ktoś kupił taniej ? Fajnie że ma taką możliwość, niech służy bezawaryjnie długie lata !

Opublikowano
5 godzin temu, marek_m napisał:

Prośba o przykłady dotyczyła wyprzedaży modeli sprzed 2-3 lat.

Mało masz przykladow w necie? Wejdź sobie na dowolną stronę dilera samochodowego albo na OtoMoto. Jeszcze niedawno było wystawionych tak parę Burgmanow i co najmniej jeden Tmax.

5 godzin temu, Lucjan73 napisał:

Nie popadajmy w paranoje bo okaże się że nic nie warto kupować. Masz fajny, wymarzony skuter to się ciesz a że ktoś kupił taniej ? Fajnie że ma taką możliwość, niech służy bezawaryjnie długie lata !

Skądże znowu - oczywiście że warto kupować i warto korzystać z promocji taka jak ta. Oby dzięki niej było więcej zadowolonych owneròw AK550 ;). Swoją drogą swój egzemplarz kupiłem w cenie zbliżonej do tej z BlackFriday ale nie kupiłem bezpośrednio u importera...

Opublikowano

Niech sprzedają i po 29900, mi to nie przeszkadza. I tak wiadomo że w marcu będzie po 36000...

Zmieniając temat, niepokoi mnie odpalanie przy niższych temperaturach.

Jak wiecie mój Akacz używany jest nadal praktycznie co drugi dzień. Dzisiaj wracałem z pracy o 22:00. Było pewnie z -2 stopnie. Odpaliłem dopiero za trzecią próbą, przestraszyłem się bo napięcie wskazywało już 11.1.

Nie odpala przy mrozie za dotknięciem jak moje poprzednie Hondy. A nie są to jeszcze warunki ciężkie.

Troszkę się obawiam.

Opublikowano

Kiedyś można było kupić kilkuletnie hyosungi za pół ceny jako nowe. 

Rafik-  11.1 to już padnięty akumulator. Te włączone światła zabierają jakieś 0,5 V ale to i tak padaka..

Zrzut ekranu 2018-09-28 o 16.27.58.png

Pytanie ode mnie- jak już odpalisz to manetki grzeją i się nie wyłączają?

Opublikowano

Nie jest padnięty spokojnie :)

11.1 było przez chwilę po trzy krotnym kręceniu. Normalnie jest 11.8 mimimum, podczas jazdy 14.1. Manetki włączam od razu, dzisiaj nawet na 3 stopniu. Nigdy mi się nie wyłączyły.

Opublikowano
6 godzin temu, rafiklegia napisał:

Nie jest padnięty spokojnie :)

11.1 było przez chwilę po trzy krotnym kręceniu. Normalnie jest 11.8 mimimum, podczas jazdy 14.1. Manetki włączam od razu, dzisiaj nawet na 3 stopniu. Nigdy mi się nie wyłączyły.

Też uważam że to jest zbyt niskie napięcie. Powinno być 12.5 minimum,  a 14.6 przy ładowaniu. Raczej Twój akumulator jest do wymiany tym bardziej że używasz to codziennie to napięcie powinno być wyższe. 

Opublikowano

Hmm, trochę mnie zmartwiliscie...

Dzisiaj go podłącze. Zobaczę czy coś da.

Opublikowano
Dnia 23.11.2018 o 01:38, rafiklegia napisał:

Normalnie jest 11.8 mimimum

U mnie dzisiaj też było 11.8 ale skuter stoi chyba 2 tygodnie bez ładowania.

Opublikowano

Ja miałem 11.7 po tygodniu. Odpalił normalnie. Tylko potem te wyłączające się grzane manetki wkurzały. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj wieczorem wracając z pracy mogłem chyba po raz pierwszy przetestować ten system ograniczenia mocy w naszych Akaczach.

Uważam że jest to naprawdę świetne rozwiązanie. Żadnego uślizgu tylnego koła nie odczułem.

Oprócz pewniejszego ruszania wydaje mi się że hamulce też jakoś inaczej, łagodniej działają.

Ciekawe czy ktoś jeszcze oprócz mnie poruszał się wczoraj o 22 po warszawie na 2oo :)

• Klubowicze
Opublikowano

To znaczy, że jechałeś przy padającym śniegu . Uważaj bo pewnie sypią już solankę i nie wiadomo jak AK ją zniesie.

Opublikowano

No niestety każdy mój skuter przez to przechodzi ...

Opublikowano

Rafał z Ciebie to prawdziwy hardcor ;)

Opublikowano
Godzinę temu, Yarorot napisał:

Rafał z Ciebie to prawdziwy hardcor ;)

E tam. Hardcor to był kiedyś. Na chińskim Motobi sprint 50cm. I w ubraniach jakie były pod ręką :)

Teraz to bajka :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jako że posucha w temacie...

Dziś znalazłem w Motorlandzie coś takiego.

Muszę to chyba mieć ?

101076_1.jpg