rafiklegia Opublikowano 7 Listopada 2018 Opublikowano 7 Listopada 2018 Po aktualizacji Nodooe teraz po zmierzchu nawigacja robi się czarna, super sprawa bo nie świeci tak jasno po oczach Dzisiaj trochę jej poużywałem po nieznanych mi ulicach (Łomianki). Były też rerouty(zmiany tras) i wszystko śmigało bez problemu. Nawet radary super dokładnie pokazuje. W połączeniu z intercomem to już wogóle bajka. Dzisiaj prawie 100km po wawie i powiem Wam - jest moc w tym sprzęcie
Witek77 Opublikowano 8 Listopada 2018 Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoszenie w serwisie w Krakowie przyjęte, zdjęcia idą do Warszawy i czekam na decyzję kiedy podstawić AK do naprawy. Trochę szkoda, że to wszystko się musi ciągnąć w czasie, a gwarant nie przewiduje transportu sprzętu do najbliższego serwisu - jak temperatura spadnie do kilku stopni raczej nie pojadę do Krakowa z Suchej Beskidzkiej tylko muszę zamawiać transport i za niego płacić, nie mówiąc już o bezpieczeństwie jazdy z wylaną lagą. Napisałem też oficjalne pisemko reklamacyjne z prośbą o równoczesną wymianę lewej lagi, której na razie nic nie ma, ale moim zdaniem dobrą praktyką jest wymiana kompletu amortyzatorów, co gwarantuje nienaganną pracę zawieszenia.
marcin 76 Opublikowano 8 Listopada 2018 Opublikowano 8 Listopada 2018 Zawsze wymieniają komplet dopilnuj żeby sprawdzili klocki bo jak są w płynie brudne to mają obowiązek też wymienić
Witek77 Opublikowano 8 Listopada 2018 Opublikowano 8 Listopada 2018 Dzięki za radę 1 minutę temu, marcin 76 napisał: Zawsze wymieniają komplet dopilnuj żeby sprawdzili klocki bo jak są w płynie brudne to mają obowiązek też wymienić Dzięki za radę - tak zrobię. Wyciek nie jest dramatyczny, na tarczę i zacisk hamulca się nie polało. Obwiązałem zacisk hamulcowy folią i AK-cz stoi w garażu - a tu taka piękna pogoda żeby jeszcze trochę polatać przed zimą.
marcin 76 Opublikowano 8 Listopada 2018 Opublikowano 8 Listopada 2018 A odnośnie transportu uważaj porób fotki mój z Warszawy przyszedł z porysowaną osłoną tłumika ale motoland dał nową dzięki fotka
Yarorot Opublikowano 8 Listopada 2018 Opublikowano 8 Listopada 2018 Jak na gwarancji to powinni za transport zapłacić ech..... Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka
marcin 76 Opublikowano 8 Listopada 2018 Opublikowano 8 Listopada 2018 Ja za transport nie płaciłem ale dwa razy sam do nich pojechałem więc nie wiem jak to wygląda trzeba z nimi gadać
hormig Opublikowano 8 Listopada 2018 Opublikowano 8 Listopada 2018 Godzinę temu, Witek77 napisał: Zgłoszenie w serwisie w Krakowie przyjęte, zdjęcia idą do Warszawy i czekam na decyzję kiedy podstawić AK do naprawy. Trochę szkoda, że to wszystko się musi ciągnąć w czasie, a gwarant nie przewiduje transportu sprzętu do najbliższego serwisu - jak temperatura spadnie do kilku stopni raczej nie pojadę do Krakowa z Suchej Beskidzkiej tylko muszę zamawiać transport i za niego płacić, nie mówiąc już o bezpieczeństwie jazdy z wylaną lagą. Napisałem też oficjalne pisemko reklamacyjne z prośbą o równoczesną wymianę lewej lagi, której na razie nic nie ma, ale moim zdaniem dobrą praktyką jest wymiana kompletu amortyzatorów, co gwarantuje nienaganną pracę zawieszenia. To oni wymieniają całe lagi a nie same uszczelniacze?
Klubowicze Piootr Opublikowano 8 Listopada 2018 Klubowicze Opublikowano 8 Listopada 2018 Wymieniają uszczelniacze i olej w lagach.
dr.big Opublikowano 8 Listopada 2018 Opublikowano 8 Listopada 2018 2 godziny temu, Witek77 napisał: (...)gwarant nie przewiduje transportu sprzętu do najbliższego serwisu - jak temperatura spadnie do kilku stopni raczej nie pojadę do Krakowa z Suchej Beskidzkiej tylko muszę zamawiać transport i za niego płacić, nie mówiąc już o bezpieczeństwie jazdy z wylaną lagą. (...) Jak do takiej sytuacji podchodzą inni ASO- sprzedawcy?
Robak Opublikowano 8 Listopada 2018 Opublikowano 8 Listopada 2018 Yamahy nie interesuje transport(koszta), w 4oo częściej spotykany jest bezpłatny transport w razie awarii
yossarian Opublikowano 8 Listopada 2018 Opublikowano 8 Listopada 2018 Dnia 7.11.2018 o 15:39, arturo-bb napisał: Niby tak ale Burek zaczyna niedomagać po ok 50 tyś km. A nie po wyjechaniu z salonu Mój B400 miał takie oznaki z przedniego zawieszenia po 70 tyś. km i 11 latach od wyprodukowania. Wcześniej nikt tam nie zaglądał :) Dnia 7.11.2018 o 16:28, Piootr napisał: A to jest Kymco AK550 i oni się dopiero uczą Dnia 7.11.2018 o 16:33, MariuszBurgi napisał: Są ... Doświadczenie producentów robi swoje, a takich naprawdę doświadczonych można zliczyć max. na palcach jednej ręki...
rafiklegia Opublikowano 13 Listopada 2018 Opublikowano 13 Listopada 2018 Na razie tak się zastanawiam, ale myślę nad zakupem klamek hamulcowych do swojego Ak Ktoś może gdzieś kupował lub może też zamierza ? Myślę nad czymś takim : https://www.aliexpress.com/item/AK-550-Motorcycle-CNC-aluminum-Adjustable-brake-clutch-levers-For-KYMCO-AK550-2017-2018-handle-bar/32848645545.html?spm=2114.10010108.1000023.2.79c320f2nE7RGB
Klubowicze Piootr Opublikowano 13 Listopada 2018 Klubowicze Opublikowano 13 Listopada 2018 Ja kupiłem na wiosnę. Identyczne jak te na foto tylko całe czarne. Niestety nie pasowały. Napisałem do majfrienda a on dosłał kit montażowy pod AK bo się ponoć pomylił. I znowu zonk. Z kitem też nie pasowały. Dalej szarpać się nie chciałem. Klamki lezą u Piotra w MotoPower. Jak komuś podejdą to są do nabycia. Generalnie się zniechęciłem i takich fantów na AliExpress już nie kupuję. Jak chcesz klamki to sprawdź Puig lub Rizoma.
rafiklegia Opublikowano 13 Listopada 2018 Opublikowano 13 Listopada 2018 Puig, takie sobie i pewnie mega drogie. Rizoma nie ma dedykowanych do Kymco, tylko uniwersalne.
hormig Opublikowano 15 Listopada 2018 Opublikowano 15 Listopada 2018 witam. Dzisiaj oficjalnie dołączyłem do klubu właścicieli AK Forza idzie pod młotek.Gdyby ktoś był zainteresowany to zapraszam;)
Yarorot Opublikowano 15 Listopada 2018 Opublikowano 15 Listopada 2018 Witaj w gronie użytkowników AK Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka
Klubowicze Piootr Opublikowano 15 Listopada 2018 Klubowicze Opublikowano 15 Listopada 2018 Witaj w Klubie i gratuluję dobrej decyzji zakupowej
rafiklegia Opublikowano 15 Listopada 2018 Opublikowano 15 Listopada 2018 Super ! Witamy w naszym gronie
bobby Opublikowano 16 Listopada 2018 Opublikowano 16 Listopada 2018 Pewien znany portal pisze, że akacza można kupić taniej na koniec sezonu tzn: 34 900 czarny i szary mat oraz 33 900 szary. Według ichniejszej informacji w przyszłym sezonie cena podskoczy do 36 900.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 19 Listopada 2018 Autor Administrator Opublikowano 19 Listopada 2018 Jeśli jesteśmy przy cenach to... Szykuje się Black Friday w Kymco. Nie jest to info oficjalne ale chodzą słuchy, że AK550 z rocznika 2018 będzie można niebawem zakupić w wyjątkowej cenie - 32.900 PLN!
hormig Opublikowano 19 Listopada 2018 Opublikowano 19 Listopada 2018 1 godzinę temu, MariuszBurgi napisał: Jeśli jesteśmy przy cenach to... Szykuje się Black Friday w Kymco. Nie jest to info oficjalne ale chodzą słuchy, że AK550 z rocznika 2018 będzie można niebawem zakupić w wyjątkowej cenie - 32.900 PLN! Zależy jaki kolor..Szary mogłem kupić poniżej 32000zł
ERYK Opublikowano 20 Listopada 2018 Opublikowano 20 Listopada 2018 Dla mnie Kymco Polska strzela sobie samo w stopę ...ja rozumiem obniżki i promocje ale przy cenie katalogowej 35 900 do niedawna -zejście teraz o PONAD 10 % spowoduje iż na wiosnę za 36 900 nikt rozsądny i ceniący swój szmal nie kupi tylko ....bedzie czekał na kolejną jesień . W czerwcu jak ja kupowałem to z problemami wyrwałem za 35 000 i ni chu chu taniej ....dla mnie lepiej jakby obecnie dorzucali coś z extra wyposażenia ( za te 3-4 tys ) po powiedzmy 1,23 pln - bo takie obniżki jak obecnie to brak szacunku do klientów którzy już kupili ...na podobnych promocjach ( DUŻYCH cenowych ) przejechał się kiedyś w Polsce Citroen ,ale każdy ma swoją politykę cenową i swój marketing ....a de facto aż TAKIE obniżki żle świadczą o sytuacji finansowej importera bo próbuje on wyrwać za towary kasę nawet przy minimalnej marży albo i bez marży aby tylko poczuć cash ,czyli MotorLand finansowo leży i kwiczy ....
rafiklegia Opublikowano 20 Listopada 2018 Opublikowano 20 Listopada 2018 Po prostu chcą się pozbyć rocznika. Nie chcą trzymać przez zimę i odzyskać przynajmniej kwotę jaką zainwestowali. Jeśli będzie taka cena to pewnie tylko koloru szarego. Swoją drogą moim zdaniem ten kolor jest tragiczny. Przed zakupem oglądałem w motorlandzie właśnie ten kolor, bo tylko ten był. Musi być bardzo ciężko go sprzedać...
Rekomendowane odpowiedzi