Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po aktualizacji Nodooe teraz po zmierzchu nawigacja robi się czarna, super sprawa bo nie świeci tak jasno po oczach :)

Dzisiaj trochę jej poużywałem po nieznanych mi ulicach (Łomianki).

Były też rerouty(zmiany tras) i wszystko śmigało bez problemu. Nawet radary super dokładnie pokazuje. W połączeniu z intercomem to już wogóle bajka.

Dzisiaj prawie 100km po wawie i powiem Wam - jest moc w tym sprzęcie :)

Opublikowano

Zgłoszenie w serwisie w Krakowie przyjęte, zdjęcia idą do Warszawy i czekam na decyzję kiedy podstawić AK do naprawy. Trochę szkoda, że to wszystko się musi ciągnąć w czasie, a gwarant nie przewiduje transportu sprzętu do najbliższego serwisu - jak temperatura spadnie do kilku stopni raczej nie pojadę do Krakowa z Suchej Beskidzkiej tylko muszę zamawiać transport i za niego płacić, nie mówiąc już o bezpieczeństwie jazdy z wylaną lagą. Napisałem też oficjalne pisemko reklamacyjne z prośbą o równoczesną wymianę lewej lagi, której na razie nic nie ma, ale moim zdaniem dobrą praktyką jest wymiana kompletu amortyzatorów, co gwarantuje nienaganną pracę zawieszenia. 

Opublikowano

Zawsze wymieniają komplet dopilnuj żeby sprawdzili klocki bo jak  są w płynie brudne to mają obowiązek też wymienić

Opublikowano

Dzięki za radę 

1 minutę temu, marcin 76 napisał:

Zawsze wymieniają komplet dopilnuj żeby sprawdzili klocki bo jak  są w płynie brudne to mają obowiązek też wymienić

Dzięki za radę - tak zrobię. Wyciek nie jest dramatyczny, na tarczę i zacisk hamulca się nie polało. Obwiązałem zacisk hamulcowy folią i AK-cz stoi w garażu - a tu taka piękna pogoda żeby jeszcze trochę polatać przed zimą. 

Opublikowano

A odnośnie transportu uważaj porób fotki  mój z Warszawy przyszedł z porysowaną osłoną tłumika ale motoland dał nową dzięki fotka

Opublikowano

Jak na gwarancji to powinni za transport zapłacić ech.....

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja za transport nie płaciłem  ale dwa razy sam do nich pojechałem więc nie wiem jak to wygląda trzeba z nimi gadać

Opublikowano
Godzinę temu, Witek77 napisał:

Zgłoszenie w serwisie w Krakowie przyjęte, zdjęcia idą do Warszawy i czekam na decyzję kiedy podstawić AK do naprawy. Trochę szkoda, że to wszystko się musi ciągnąć w czasie, a gwarant nie przewiduje transportu sprzętu do najbliższego serwisu - jak temperatura spadnie do kilku stopni raczej nie pojadę do Krakowa z Suchej Beskidzkiej tylko muszę zamawiać transport i za niego płacić, nie mówiąc już o bezpieczeństwie jazdy z wylaną lagą. Napisałem też oficjalne pisemko reklamacyjne z prośbą o równoczesną wymianę lewej lagi, której na razie nic nie ma, ale moim zdaniem dobrą praktyką jest wymiana kompletu amortyzatorów, co gwarantuje nienaganną pracę zawieszenia. 

To oni wymieniają całe lagi a nie same uszczelniacze?

• Klubowicze
Opublikowano

Wymieniają uszczelniacze i olej w lagach.

Opublikowano
2 godziny temu, Witek77 napisał:

(...)gwarant nie przewiduje transportu sprzętu do najbliższego serwisu - jak temperatura spadnie do kilku stopni raczej nie pojadę do Krakowa z Suchej Beskidzkiej tylko muszę zamawiać transport i za niego płacić, nie mówiąc już o bezpieczeństwie jazdy z wylaną lagą. (...)

Jak do takiej sytuacji podchodzą inni ASO- sprzedawcy?

Opublikowano

Yamahy nie interesuje transport(koszta),  w 4oo częściej spotykany jest bezpłatny transport w razie awarii

Opublikowano
Dnia 7.11.2018 o 15:39, arturo-bb napisał:

Niby tak ale Burek zaczyna niedomagać po ok 50 tyś km. A nie po wyjechaniu z salonu :Jumpy2:

Mój B400 miał takie oznaki z przedniego zawieszenia po 70 tyś. km  i 11 latach od wyprodukowania. Wcześniej nikt tam nie zaglądał :)

Dnia 7.11.2018 o 16:28, Piootr napisał:

A to jest Kymco AK550 i oni się dopiero uczą :naughty:

Dnia 7.11.2018 o 16:33, MariuszBurgi napisał:

Są ...

Doświadczenie producentów robi swoje, a takich naprawdę doświadczonych można zliczyć max. na palcach jednej ręki...

Opublikowano

Na razie tak się zastanawiam, ale myślę nad zakupem klamek hamulcowych do swojego Ak :)

Ktoś może gdzieś kupował lub może też zamierza ?

Myślę nad czymś takim :

https://www.aliexpress.com/item/AK-550-Motorcycle-CNC-aluminum-Adjustable-brake-clutch-levers-For-KYMCO-AK550-2017-2018-handle-bar/32848645545.html?spm=2114.10010108.1000023.2.79c320f2nE7RGB

HTB16GZRm8DH8KJjy1zeq6xjepXa5.jpg

• Klubowicze
Opublikowano

Ja kupiłem na wiosnę. Identyczne jak te na foto tylko całe czarne. Niestety nie pasowały. Napisałem do majfrienda a on dosłał kit montażowy pod AK bo się ponoć pomylił. I znowu zonk. Z kitem też nie pasowały. Dalej szarpać się nie chciałem. Klamki lezą u Piotra w MotoPower. Jak komuś podejdą to są do nabycia. Generalnie się zniechęciłem i takich fantów na AliExpress już nie kupuję. Jak chcesz klamki to sprawdź Puig lub Rizoma.

Opublikowano

Puig, takie sobie i pewnie mega drogie.

Rizoma nie ma dedykowanych do Kymco, tylko uniwersalne.

Opublikowano

witam.

Dzisiaj oficjalnie dołączyłem do klubu właścicieli AK :)

Forza idzie pod młotek.Gdyby ktoś był zainteresowany to zapraszam;)

IMG_4107.JPG

Opublikowano

Witaj w gronie użytkowników AK

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Hehe....

Witaj Brachu ;)

• Klubowicze
Opublikowano

Witaj w  Klubie i gratuluję dobrej decyzji zakupowej :clapping:

Opublikowano

Super !

Witamy w naszym gronie :)

Opublikowano

Pewien znany portal pisze, że akacza można kupić taniej na koniec sezonu tzn:  34 900 czarny i szary mat oraz 33 900 szary. 

Według ichniejszej informacji w przyszłym sezonie cena podskoczy do 36 900. 

• Administrator
Opublikowano

Jeśli jesteśmy przy cenach to...

Szykuje się Black Friday w Kymco. Nie jest to info oficjalne ale chodzą słuchy, że AK550 z rocznika 2018 będzie można niebawem zakupić w wyjątkowej cenie - 32.900 PLN!

Opublikowano
1 godzinę temu, MariuszBurgi napisał:

Jeśli jesteśmy przy cenach to...

Szykuje się Black Friday w Kymco. Nie jest to info oficjalne ale chodzą słuchy, że AK550 z rocznika 2018 będzie można niebawem zakupić w wyjątkowej cenie - 32.900 PLN!

Zależy jaki kolor..Szary mogłem kupić poniżej 32000zł

Opublikowano

Dla mnie Kymco Polska strzela sobie samo w stopę ...ja rozumiem obniżki i promocje ale przy cenie katalogowej 35 900 do niedawna -zejście teraz o PONAD 10 % spowoduje iż na wiosnę za 36 900 nikt rozsądny i ceniący swój szmal nie kupi tylko ....bedzie czekał na kolejną jesień .

W czerwcu jak ja kupowałem to z problemami wyrwałem za 35 000 i ni chu chu taniej ....dla mnie lepiej jakby obecnie dorzucali coś z extra wyposażenia ( za te 3-4 tys )  po powiedzmy  1,23 pln - bo takie obniżki jak obecnie  to brak szacunku do klientów którzy już kupili  ...na podobnych promocjach ( DUŻYCH cenowych ) przejechał się kiedyś w Polsce Citroen ,ale każdy ma swoją politykę cenową  i swój marketing  ....a de facto aż TAKIE obniżki żle świadczą o sytuacji finansowej importera bo próbuje on wyrwać za towary kasę nawet przy minimalnej marży albo i bez marży aby tylko poczuć cash ,czyli MotorLand finansowo leży i kwiczy  ....

Opublikowano

Po prostu chcą się pozbyć rocznika. Nie chcą trzymać przez zimę i odzyskać przynajmniej kwotę jaką zainwestowali. 

Jeśli będzie taka cena to pewnie tylko koloru szarego.

Swoją drogą moim zdaniem ten kolor jest tragiczny. 

Przed zakupem oglądałem w motorlandzie właśnie ten kolor, bo tylko ten był. Musi być bardzo ciężko go sprzedać...