Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
Opublikowano

Pytanie do użytkowników AK550 -> KLIK

Opublikowano

Mam pytanie do Was o przednie amortyzatory.

Czy w Akaczu normalne są stuki zawieszenia podobnie jak w motocyklu ? Jak jeździłem Suzuki Gladiusem to zawieszenie było właśnie identyczne.

Takie dobijanie występuje jak jadę po dołkach na nie utwardzonej nawierzchni.

Oczywiście na przeglądzie wszystko było ok.

Trochę dziwnie to odbieram bo w poprzednich skuterach raczej takich stuków nie było.

Opublikowano

Ja jak jeździłem AK to były te stuki  w moim, wynika to z twardego   zawieszenia jak pytałem w  serwisie to ma tak być i wszystko jest ok , chociaż koledzy  na forach w Francji też te stuki opisywali  z niepokojem , ale same stuki nie wiadomo skąd są co jest przyczyną , podejżenie padło też na akumulator który może się poruszać w obudowie ja uszczelnił dodatkową gąbka ale nic to nie pomogło jest na YouTube taki filmik  ja się nim sugerowałem

Opublikowano

U mnie też występują te stuki, przyzwyczaiłem się choć na początku mnie to zaniepokoiło.

Opublikowano

Tak też myślałem, trochę to dziwne ale widocznie takie zawieszenie ...

Opublikowano

U mnie też zawieszenie przednie "puka" jak najeżdża się na jakiś większy, kanciasty garb. Ale to mnie nie martwi. Niestety zaczął cieknąć olej z prawej lagi - przebieg mam 2200km. Jak widać rocznik 2018 nie jest wolny od opisywanej przypadłości. W środę jadę do serwisu zrobić zgłoszenie gwarancyjne.

20181105_082648327_iOS.jpg

Opublikowano

To mnie zmartwiłeś, ja co jakiś czas sprawdzam lagi.

Opublikowano

Ja też sprawdzam ale to co stało się u Witka to jest pierdoła, nie ma się czym martwić,  robią to na gwarancji ;)

Opublikowano
  W dniu 6.11.2018 o 07:00, Astonpiotr napisał(a):

Ja też sprawdzam ale to co stało się u Witka to jest pierdoła, nie ma się czym martwić,  robią to na gwarancji ;)

Rozwiń  

Pierdoła czy nie moim zdaniem nie powinna już chyba występować skoro to poprawili. Pozatym nawet usuwana na gwarancji wymaga żeby pojechać do serwisu, zostawić skuter - strata czasu i srodka transportu na jakiś czas. Nie wystawia to dobrej opini marce niestety.

Mnie stukanie przedniego zawieszenia złości !guns i nie moge do tego przywyknąć. Łapie się na tym że instynktownie zbyt mocno zwalniam przed każdą nierównością żeby to ograniczyć do minimum. 

Opublikowano

Jak dla mnie to Kymco nie popisało się w tej kwestii , przecież jest mowa o flagowym sprzęcie marki powinno być wszystko jak w zegarku .szkoda naprawdę fajny sprzęt  a opinia idzie w świat 

• Klubowicze
Opublikowano

Marcin, co ty taki krytykant. Poczekaj aż ci burek zacznie niedomagać :wink32:

Opublikowano

Czy konstrukcja zawieszenia przedniego jest to autorski project Kymco, czy zakupili je u Sachsa, Showy itp?

Opublikowano

Piotr ja nie krytykuję to są  wakty  opinia moja i innych użytkowników którzy mieli , mają przyjemność jeździć AK ,a odnośnie Burgmana jak się nawet zepsuje  to jest już rozpracowany  i każde ASO zna jego wady

Opublikowano
  W dniu 6.11.2018 o 22:05, Makrotek napisał(a):

Pierdoła czy nie moim zdaniem nie powinna już chyba występować skoro to poprawili. Pozatym nawet usuwana na gwarancji wymaga żeby pojechać do serwisu, zostawić skuter - strata czasu i srodka transportu na jakiś czas. Nie wystawia to dobrej opini marce niestety.

Mnie stukanie przedniego zawieszenia złości !guns i nie moge do tego przywyknąć. Łapie się na tym że instynktownie zbyt mocno zwalniam przed każdą nierównością żeby to ograniczyć do minimum. 

Rozwiń  

No mi też się ciężko do tego przyzwyczaić, ale cóż ... zawieszenie tu jest mocno motocyklowe.

• Klubowicze
Opublikowano
  W dniu 7.11.2018 o 10:00, Piootr napisał(a):

Poczekaj aż ci burek zacznie niedomagać :wink32:

Rozwiń  

Niby tak ale Burek zaczyna niedomagać po ok 50 tyś km. A nie po wyjechaniu z salonu :Jumpy2:

• Klubowicze
Opublikowano
  W dniu 7.11.2018 o 14:39, arturo-bb napisał(a):

Niby tak ale Burek zaczyna niedomagać po ok 50 tyś km. A nie po wyjechaniu z salonu :Jumpy2:

Rozwiń  

A to jest Kymco AK550 i oni się dopiero uczą :naughty:

Opublikowano

To odsyłam do tego tematu pierwszy post https://r.tapatalk.com/shareLink?url=http://forum.burgmania.net/topic/8341-suzuki-burgman-650/&share_tid=8341&share_fid=21779&share_type=t

Nie ma, nie było i nie będzie motocykli, skutrów
, samochodów etc. nie psujących się na początku produkcji i w jej trakcie, zawsze coś się będzie działo czasami z winy sprzętu, czasami z winy użytkownika ;)

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

• Administrator
Opublikowano
  W dniu 7.11.2018 o 15:29, Yarorot napisał(a):

Nie ma, nie było i nie będzie motocykli, skutrów
, samochodów etc. nie psujących się na początku produkcji [...]

Rozwiń  

Są ...

Opublikowano

Dasz przykład

• Administrator
Opublikowano

To nie miejsce na reklamę. Dział "techniczne" naszego forum stoi otworem.

Opublikowano

Mariusz, jak bym patrzył na reklamę to bym AK nie jeździł ;)

Opublikowano

AK 550 ma już limitowaną serię jak Mercedes CLS 55 AMG IWC :)

Opublikowano

Tak 550 sztuk :)

Opublikowano

Fajne te małe limitowane pierdołki...

Oczywiście pewno w Polsce, przy naszej sprzedaży nie zobaczymy ani jednego egzemplarza...

Ale popatrzeć zawsze miło;)

Opublikowano

hehe dokładnie.Taki limited edition to ja robie w garażu ;)