Administrator MariuszBurgi Opublikowano 5 Listopada 2018 Autor Administrator Opublikowano 5 Listopada 2018 Pytanie do użytkowników AK550 -> KLIK
rafiklegia Opublikowano 5 Listopada 2018 Opublikowano 5 Listopada 2018 Mam pytanie do Was o przednie amortyzatory. Czy w Akaczu normalne są stuki zawieszenia podobnie jak w motocyklu ? Jak jeździłem Suzuki Gladiusem to zawieszenie było właśnie identyczne. Takie dobijanie występuje jak jadę po dołkach na nie utwardzonej nawierzchni. Oczywiście na przeglądzie wszystko było ok. Trochę dziwnie to odbieram bo w poprzednich skuterach raczej takich stuków nie było.
marcin 76 Opublikowano 5 Listopada 2018 Opublikowano 5 Listopada 2018 Ja jak jeździłem AK to były te stuki w moim, wynika to z twardego zawieszenia jak pytałem w serwisie to ma tak być i wszystko jest ok , chociaż koledzy na forach w Francji też te stuki opisywali z niepokojem , ale same stuki nie wiadomo skąd są co jest przyczyną , podejżenie padło też na akumulator który może się poruszać w obudowie ja uszczelnił dodatkową gąbka ale nic to nie pomogło jest na YouTube taki filmik ja się nim sugerowałem
Yarorot Opublikowano 5 Listopada 2018 Opublikowano 5 Listopada 2018 U mnie też występują te stuki, przyzwyczaiłem się choć na początku mnie to zaniepokoiło.
rafiklegia Opublikowano 5 Listopada 2018 Opublikowano 5 Listopada 2018 Tak też myślałem, trochę to dziwne ale widocznie takie zawieszenie ...
Witek77 Opublikowano 5 Listopada 2018 Opublikowano 5 Listopada 2018 U mnie też zawieszenie przednie "puka" jak najeżdża się na jakiś większy, kanciasty garb. Ale to mnie nie martwi. Niestety zaczął cieknąć olej z prawej lagi - przebieg mam 2200km. Jak widać rocznik 2018 nie jest wolny od opisywanej przypadłości. W środę jadę do serwisu zrobić zgłoszenie gwarancyjne.
Yarorot Opublikowano 6 Listopada 2018 Opublikowano 6 Listopada 2018 To mnie zmartwiłeś, ja co jakiś czas sprawdzam lagi.
Astonpiotr Opublikowano 6 Listopada 2018 Opublikowano 6 Listopada 2018 Ja też sprawdzam ale to co stało się u Witka to jest pierdoła, nie ma się czym martwić, robią to na gwarancji
Makrotek Opublikowano 6 Listopada 2018 Opublikowano 6 Listopada 2018 W dniu 6.11.2018 o 07:00, Astonpiotr napisał(a): Ja też sprawdzam ale to co stało się u Witka to jest pierdoła, nie ma się czym martwić, robią to na gwarancji Rozwiń Pierdoła czy nie moim zdaniem nie powinna już chyba występować skoro to poprawili. Pozatym nawet usuwana na gwarancji wymaga żeby pojechać do serwisu, zostawić skuter - strata czasu i srodka transportu na jakiś czas. Nie wystawia to dobrej opini marce niestety. Mnie stukanie przedniego zawieszenia złości i nie moge do tego przywyknąć. Łapie się na tym że instynktownie zbyt mocno zwalniam przed każdą nierównością żeby to ograniczyć do minimum.
marcin 76 Opublikowano 7 Listopada 2018 Opublikowano 7 Listopada 2018 Jak dla mnie to Kymco nie popisało się w tej kwestii , przecież jest mowa o flagowym sprzęcie marki powinno być wszystko jak w zegarku .szkoda naprawdę fajny sprzęt a opinia idzie w świat
Klubowicze Piootr Opublikowano 7 Listopada 2018 Klubowicze Opublikowano 7 Listopada 2018 Marcin, co ty taki krytykant. Poczekaj aż ci burek zacznie niedomagać
Geni Opublikowano 7 Listopada 2018 Opublikowano 7 Listopada 2018 Czy konstrukcja zawieszenia przedniego jest to autorski project Kymco, czy zakupili je u Sachsa, Showy itp?
marcin 76 Opublikowano 7 Listopada 2018 Opublikowano 7 Listopada 2018 Piotr ja nie krytykuję to są wakty opinia moja i innych użytkowników którzy mieli , mają przyjemność jeździć AK ,a odnośnie Burgmana jak się nawet zepsuje to jest już rozpracowany i każde ASO zna jego wady
rafiklegia Opublikowano 7 Listopada 2018 Opublikowano 7 Listopada 2018 W dniu 6.11.2018 o 22:05, Makrotek napisał(a): Pierdoła czy nie moim zdaniem nie powinna już chyba występować skoro to poprawili. Pozatym nawet usuwana na gwarancji wymaga żeby pojechać do serwisu, zostawić skuter - strata czasu i srodka transportu na jakiś czas. Nie wystawia to dobrej opini marce niestety. Mnie stukanie przedniego zawieszenia złości i nie moge do tego przywyknąć. Łapie się na tym że instynktownie zbyt mocno zwalniam przed każdą nierównością żeby to ograniczyć do minimum. Rozwiń No mi też się ciężko do tego przyzwyczaić, ale cóż ... zawieszenie tu jest mocno motocyklowe.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 7 Listopada 2018 Klubowicze Opublikowano 7 Listopada 2018 W dniu 7.11.2018 o 10:00, Piootr napisał(a): Poczekaj aż ci burek zacznie niedomagać Rozwiń Niby tak ale Burek zaczyna niedomagać po ok 50 tyś km. A nie po wyjechaniu z salonu
Klubowicze Piootr Opublikowano 7 Listopada 2018 Klubowicze Opublikowano 7 Listopada 2018 W dniu 7.11.2018 o 14:39, arturo-bb napisał(a): Niby tak ale Burek zaczyna niedomagać po ok 50 tyś km. A nie po wyjechaniu z salonu Rozwiń A to jest Kymco AK550 i oni się dopiero uczą
Yarorot Opublikowano 7 Listopada 2018 Opublikowano 7 Listopada 2018 To odsyłam do tego tematu pierwszy post https://r.tapatalk.com/shareLink?url=http://forum.burgmania.net/topic/8341-suzuki-burgman-650/&share_tid=8341&share_fid=21779&share_type=tNie ma, nie było i nie będzie motocykli, skutrów , samochodów etc. nie psujących się na początku produkcji i w jej trakcie, zawsze coś się będzie działo czasami z winy sprzętu, czasami z winy użytkownika Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 7 Listopada 2018 Autor Administrator Opublikowano 7 Listopada 2018 W dniu 7.11.2018 o 15:29, Yarorot napisał(a): Nie ma, nie było i nie będzie motocykli, skutrów , samochodów etc. nie psujących się na początku produkcji [...] Rozwiń Są ...
Yarorot Opublikowano 7 Listopada 2018 Opublikowano 7 Listopada 2018 Dasz przykład Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 7 Listopada 2018 Autor Administrator Opublikowano 7 Listopada 2018 To nie miejsce na reklamę. Dział "techniczne" naszego forum stoi otworem.
Yarorot Opublikowano 7 Listopada 2018 Opublikowano 7 Listopada 2018 Mariusz, jak bym patrzył na reklamę to bym AK nie jeździł Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka
hormig Opublikowano 7 Listopada 2018 Opublikowano 7 Listopada 2018 AK 550 ma już limitowaną serię jak Mercedes CLS 55 AMG IWC
Astonpiotr Opublikowano 7 Listopada 2018 Opublikowano 7 Listopada 2018 Fajne te małe limitowane pierdołki... Oczywiście pewno w Polsce, przy naszej sprzedaży nie zobaczymy ani jednego egzemplarza... Ale popatrzeć zawsze miło
hormig Opublikowano 7 Listopada 2018 Opublikowano 7 Listopada 2018 hehe dokładnie.Taki limited edition to ja robie w garażu
Rekomendowane odpowiedzi