Klubowicze Piootr Opublikowano 2 Października 2018 Klubowicze Opublikowano 2 Października 2018 3 godziny temu, rafiklegia napisał: Oczywiście stacyjka wymieniona również. Rozumiem, że klucze/piloty zostały te same ?
rafiklegia Opublikowano 2 Października 2018 Opublikowano 2 Października 2018 8 minut temu, Piootr napisał: Rozumiem, że klucze/piloty zostały te same ? Tak te same.
rafiklegia Opublikowano 19 Października 2018 Opublikowano 19 Października 2018 2 dni temu zatankowałem na orlenie paliwo 98. Tak około 8 litrów bo więcej nie weszło. Tak po 60 km na razie spalanie 4,6 a na 95 było około 5,0. Zobaczę jak będzie po 150km, ale jak by tak było naprawdę to jeśli różnica w cenie tych paliw jest około 30-35 groszy to nawet taniej wychodzi tankować 98. Tylko pytanie czy takie paliwo jednak nie szkodzi silnikowi ? Wiem że to temat rzeka ale proszę abyście napisali ile najwięcej Wam weszło przy tankowaniu do pełna. Ja raczej nie przekroczyłem chyba 8,5 litra oczywiście dolewając pod korek. Cały czas się boję jeździć dłużej niż do 170-180km.
tmielcarz Opublikowano 20 Października 2018 Opublikowano 20 Października 2018 Ja tankuję po przejechaniu 250km i wlewam około 12l.
Belmond Opublikowano 20 Października 2018 Opublikowano 20 Października 2018 2 godziny temu, tmielcarz napisał: Ja tankuję po przejechaniu 250km i wlewam około 12l. Co masz na wyświetlaczu dojeżdżając do stacji? Mrugający czerwony kwadrat wskaźnika poziomu paliwa? Mrugające E? Jak ustawiasz moto do tankowania: na stopce czy na centralce? Tankujesz do odbicia czy dolewasz aż poziom paliwa równa się z wysokością otworu wlewu?
rafiklegia Opublikowano 20 Października 2018 Opublikowano 20 Października 2018 Miga czerwony kwadrat, oczywiście zawsze ustawiam na centralce. Tankuje do odbicia i dolewam jeszcze ponad litr. To nie wiedziałem że jeszcze może migać E
tmielcarz Opublikowano 20 Października 2018 Opublikowano 20 Października 2018 5 hours ago, Belmond said: Co masz na wyświetlaczu dojeżdżając do stacji? Mrugający czerwony kwadrat wskaźnika poziomu paliwa? Mrugające E? Jak ustawiasz moto do tankowania: na stopce czy na centralce? Tankujesz do odbicia czy dolewasz aż poziom paliwa równa się z wysokością otworu wlewu? Miga ostatni segment wskaźnika. E jeszcze nie miga. Tankuję na stopce (skuter pochylony). Tankuję aż poziom paliwa będzie dochodził prawie do wlewu (ale bez przesady, trochę luzu tam jeszcze jest).
Astonpiotr Opublikowano 20 Października 2018 Opublikowano 20 Października 2018 Prawda jest taka że wskaźnik paliwa w AK jest słabo wykonany i z powodzeniem przy normalnej jeździe można zrobić 250km, tym bardziej że wchodzi do baku 14 litrów paliwa.
Yarorot Opublikowano 21 Października 2018 Opublikowano 21 Października 2018 Ja i tak przy 200km tankuje, nie jeżdżę na kropelce Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka
Belmond Opublikowano 21 Października 2018 Opublikowano 21 Października 2018 Dnia 20.10.2018 o 14:19, rafiklegia napisał: To nie wiedziałem że jeszcze może migać E Podobno... Ktoś tu o tym pisał w tym wątku. Ale ja nie widziałem. I nie zamierzam ryzykować. Dziś przy przejechanych od ostatniego tankowania 170 km zaczął migać czerwony kwadrat. Przejechałem jeszcze 10 km i pojechałem na stację. Średnie spalanie wg komputera było równe 5L. Do odbicia weszło 7L. Na stopce dolałem tak aby poziom już był ponad otwór wlewu. Tak, że do przelania było już bardzo blisko. Weszło ogółem 10,55L. To by uzasadniało mrugający czerwony kwadrat. Ale 3,5L różnicy między odbiciem pistoletu a maksymalnym zapełnieniem to dużo. Tak jednak będę tankować jak dziś, bo dopiero wtedy mam wrażenie, że wykorzystuję całą dostępną objętość baku. A z tym mrugającym E to ktoś mógłby potwierdzić?
tmielcarz Opublikowano 21 Października 2018 Opublikowano 21 Października 2018 Tak, ostatni etap to migające E. Widziałem na własne oczy.
smarciu Opublikowano 21 Października 2018 Opublikowano 21 Października 2018 Można tez użyć jakiegoś uzdatniacza paliwa, sam używam do diesla i do moto dedykowanych produktów z Millers Oils.
marcin 76 Opublikowano 21 Października 2018 Opublikowano 21 Października 2018 Można nalać w mały karnisterek paliwo i zrobić próbę do zera wyježdzic co w baku i w tedy można ustalić ile pokaże licznik tylko ciekawe czy we wszystkich AK jest tak samo ustawiona rezerwa
Belmond Opublikowano 21 Października 2018 Opublikowano 21 Października 2018 Jest na youtube filmik jak facet wyjeżdża AK do zera, a pod kanapą ma litr paliwa. Wlewa i znów wyjeżdża do zera. Pamiętam, że przejechał około 20 km na tym ostatnim litrze. Nie mogę jednak teraz znaleźć bo trafiłem na niego przypadkiem a autor jak i tytuł filimiku zapisane są krzaczkami tajwańskimi/ chińskimi.
marcin 76 Opublikowano 21 Października 2018 Opublikowano 21 Października 2018 Myślę że to żaden problem zrobić jak chcecie dokładnie poznać kilometry zrobione na baku butelka paliwa do schowka i do przodu
Klubowicze Piootr Opublikowano 21 Października 2018 Klubowicze Opublikowano 21 Października 2018 10 godzin temu, Belmond napisał: Podobno... Ktoś tu o tym pisał w tym wątku. A z tym mrugającym E to ktoś mógłby potwierdzić? Ja pisałem i potwierdzam. Miga czerwona literka E, więc czerwony kwadracik traktujcie jak normalny biały. Potwierdzam, że wskaźnik paliwa jest mniej udany i myślę, że w przyszłości przez producenta będzie poprawiony.
Yarorot Opublikowano 22 Października 2018 Opublikowano 22 Października 2018 Też potwierdzam że miga czerwona literka E, Piotrze nie liczył bym na poprawę przez producenta, już w downtownie borykałem się ze złymi wskazaniami wskaźnika paliwa
marcin 76 Opublikowano 22 Października 2018 Opublikowano 22 Października 2018 U mnie w hondzie CRV rezerwa zapala się przy prawie pustym baku 50 km. na autostradzie są miejsca gdzie można przecholować
Yarorot Opublikowano 22 Października 2018 Opublikowano 22 Października 2018 Panowie nie ma co debatować, trzeba po prostu tankować po przejechaniu. 200-220km w trasie jest to odpowiedni przebieg po którym trzeba zrobić przerwę na kawę a jeżdżenie aż mi się zaświeci literka E może skutkować pchaniem maszyny a ta do lekkich nie należy
Makrotek Opublikowano 22 Października 2018 Opublikowano 22 Października 2018 U mnie czerwony kwadrat zaczyna migac przy ok 170 km. Chciaz dzisiaj zaswiecil sie dopiero przy 200... A jeżdze tak do 240 - 250 km i tankuje - wchodzi wtedy pod korek jakies 11.5 l. Migajaca literke E widzialem tylko raz jak odbieralem skuta z salonu :). Powiedzili mi wtedy ze wlali 2 l do baku - i to by sie zgadzalo.
rafiklegia Opublikowano 22 Października 2018 Opublikowano 22 Października 2018 Ja pomny mojej historii z początku użytkowania gdy zgasł przy 190km bardzo się boję tych właśnie 190km Ale nie jestem pewny co do tankowania przed tamtą sytuacją.
rafiklegia Opublikowano 31 Października 2018 Opublikowano 31 Października 2018 Dzisiaj zakupiłem i zamontowałem uchwyt ram mounts. Wygląda na stabilny, dziś testowałem po stolicy a jutro zobaczę w trasie.
Belmond Opublikowano 1 Listopada 2018 Opublikowano 1 Listopada 2018 Zaciekawiłeś mnie. Ja mam takie dwa uchwyty i leżą w garażu. Jeden był zamontowany jak kupiłem ak, ale zdjąłem tego samego wieczora. Po co Ci ten uchwyt w AK kiedy jest noodoe? Jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że można zmierzyć prędkość gps aplikacją na telefonie i porównać z licznikiem. Inne to to, że można wykorzystać sam uchwyt do montażu kamerki.
Yarorot Opublikowano 1 Listopada 2018 Opublikowano 1 Listopada 2018 Ja mam taki uchwyt i jestem z niego bardzo zadowolony.
tomekmajesty Opublikowano 1 Listopada 2018 Opublikowano 1 Listopada 2018 Mam też rammount i do niego wymienną końcówkę do GoProSprawdza się w VespieWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi