rafiklegia Opublikowano 24 Września 2018 Opublikowano 24 Września 2018 7 minut temu, Makrotek napisał: rafiklegia - to co opisujesz dotyczy diody przy manetce. Dioda się świeci tylko przez chwile tak jak opisałem powyzej. Jeżeli masz uszkodzone grzanie manetek to dioda powinna swiecic sie na czerwono - sprawdz. A jezeli nie masz zadnej sygnalizacji - na desce tez - to raczej tylko serwis. Tak, już teraz rozumiem. W takim razie jeszcze dziwniejsza sytuacja bo nie świeci się żadna. Jutro dla świętego spokoju zamontuje oryginalne końcówki kierownicy. Chociaż jaki one mogą mieć na to wpływ ...
Belmond Opublikowano 24 Września 2018 Opublikowano 24 Września 2018 Byłem w garażu i sprawdziłem. U mnie zapala się dioda przy manetce najpierw na biało potem na czerwono a potem gaśnie. Trwa to chwile. Jedyny problem jaki mam to to, że czasem się wyłączają te manetki same, ale włączyłem teraz na grzanie bez uruchomienia silnika to grzały i się nie wyłączyły. Na razie nie mam jak sprawdzić w trasie, muszę trochę się podleczyć zanim znów zacznę jeździć. Napięcie mam jednak niższe niż wy, ale zostawiam na noc na ładowaniu i zobaczę jutro. Tak sobie przypominam, że w zeszły weekend jak pojechałem pod Olsztyn to w jedną stronę grzały nieprzerwanie, a było to po tym jak podpiąłem ładowanie na noc, z powrotem się już wyłączały, ale czy to wina napięcia- nie wiem. Końcówki kierownicy tu żadnego wpływu nie mają. Wspólna cecha u mnie i u Ciebie to podłączony wtyk do ładowania do akumulatora, ale u Ciebie manetki wcale nie działają z tego co piszesz więc mamy inne awarie.
rafiklegia Opublikowano 24 Września 2018 Opublikowano 24 Września 2018 10 minut temu, Belmond napisał: Byłem w garażu i sprawdziłem. U mnie zapala się dioda przy manetce najpierw na biało potem na czerwono a potem gaśnie. Trwa to chwile. Jedyny problem jaki mam to to, że czasem się wyłączają te manetki same, ale włączyłem teraz na grzanie bez uruchomienia silnika to grzały i się nie wyłączyły. Na razie nie mam jak sprawdzić w trasie, muszę trochę się podleczyć zanim znów zacznę jeździć. Napięcie mam jednak niższe niż wy, ale zostawiam na noc na ładowaniu i zobaczę jutro. Tak sobie przypominam, że w zeszły weekend jak pojechałem pod Olsztyn to w jedną stronę grzały nieprzerwanie, a było to po tym jak podpiąłem ładowanie na noc, z powrotem się już wyłączały, ale czy to wina napięcia- nie wiem. Końcówki kierownicy tu żadnego wpływu nie mają. Wspólna cecha u mnie i u Ciebie to podłączony wtyk do ładowania do akumulatora, ale u Ciebie manetki wcale nie działają z tego co piszesz więc mamy inne awarie. U Ciebie żadnej awarii raczej nie ma, jeśli spada napięcie akumulatora to ogrzewanie się automatycznie wyłącza. Tak jest w każdych grzanych manetkach, inaczej akumulatory by padały. Z tym że przy dłuższej jeździe raczej nie ma prawa się to zdarzyć gdyż akumulator stale jest ładowany, chyba że Kymco dało za słaby akumulator do tych manetek. Wtyk do ładowania też nie może mieć na to wpływu. No cóż zobaczymy co w piątek z tym zrobią w Motorlandzie. P.s. Wracaj do zdrowia szybko
Belmond Opublikowano 25 Września 2018 Opublikowano 25 Września 2018 Dziękuję, tak chorując leżę i czytam instrukcję i trochę mam niejasności i pytań serwisowych: 1. Oryginalna instrukcja przewiduje wymianę filtra powietrza co 5 tysięcy, a polska w pdf- co 20 tysięcy a co 10 tysięcy czyszczenie. Papierowego filtra (!). Taki filtr wogóle to kupić można w tej chwili nigdzie. Której instrukcji się trzymać i gdzie kupić ten filtr? Mój serwis ma do mnie zadzwonić bo ponoć zamówili gdzieś i czekamy. 2. Olej w skrzyni to ten sam co w silniku? 3. Filtr CVT- w tabeli interwałów serwisowych nic o tym nie ma, ale instrukcja (i polska i oryginalna) w swojej treści mówi, aby wymieniać lub czyścić ten filtr co 5 tysięcy km. Gdzie go kupić? Mój serwis stwierdził, że to czyścili przy 10 tys, ale jakoś nie do końca im wierzę i chciałbym sam tam zajrzećm, jak się rozbiera prawy podest, który to zasłania?
rafiklegia Opublikowano 25 Września 2018 Opublikowano 25 Września 2018 U mnie filtr powietrza przy 10000 też tylko czyścili, widocznie można Olej w skrzyni to olej do przekładni, silnikowy to co innego. U mnie w hondzie forzy filtr cvt był tylko czyszczony ale tam była prosta konstrukcja. Tutaj widocznie też się czyści. Trzeba chyba wszystkich przeprosić za te nasze "wypociny" na forum, ale jesteśmy świerzymi posiadaczami tego modelu i chcemy wszystko wiedzieć Zostanie dla kolejnych nowych użytkowników.
Belmond Opublikowano 25 Września 2018 Opublikowano 25 Września 2018 Ee. Po to chyba jest forum aby pytać a jak się wie to odpowiadać. Byle w temacie. Jesli olej do skrzyni wymienia się oddzielnie to jak często i dlaczego o tym instrukcja nie wspomina? Mi się wydaje ze tu jest jeden olej wspólny. Ale jeśli jest inaczej to niech to ktoś potwierdzi albo dpytaj proszę w motor-land jak będziesz. I czy maja w sprzedaży te filtry powietrza i cvt bo ja np bym kupił. Z góry dzięki. Chyba, ze ktoś wie gdzie można je nabyć w PL bo jak patrzyłem po różnych miejscach w necie to do AK 550 słabo z częściami eksploatacyjnymi.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 25 Września 2018 Autor Administrator Opublikowano 25 Września 2018 Kymco PL ogłasza wyprzedaż AK550 z rocznika 2018 (12 szt.) i 2017 (1 szt.). - MY2018 są teraz do nabycia w promocyjnej cenie 34.900 PLN - MY2017 został ostatni egzemplarz w cenie 33.900 PLN. W roku 2019, modele z bieżącej produkcji będą droższe o 1000 PLN, czyli cena detaliczna wyniesie: 36.900 PLN. Dla przypomnienia, to i tak cena nadal niższa niż sugerowana na większości rynków UE.
Belmond Opublikowano 25 Września 2018 Opublikowano 25 Września 2018 Jest nowa aplikacja Noodoe, w ustawieniach można wybrać nowy czas czuwania bluetooth, do tej pory najkrótszy był "1 day" a najdłuższy "3 days". Od teraz mamy też do wyboru "quick". Ile trwa- nie wiadomo.
Yarorot Opublikowano 25 Września 2018 Opublikowano 25 Września 2018 Ten quick jest już dawno.Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka
Belmond Opublikowano 25 Września 2018 Opublikowano 25 Września 2018 O. To w takim razie może ja nie widziałem, albo wersja na ios wyszła później i dopiero to weszło. W każdym razie ja przełączyłem na Quick. Ktos coś wie z tym olejem? Ten sam co w silniku czy do skrzyni idzie oddzielny?
Lucjan73 Opublikowano 25 Września 2018 Opublikowano 25 Września 2018 Przepraszam bo czegoś nie rozumiem,, macie nowe sprzęty za grube pieniądze, na gwarancji i co będziecie sobie sami robić serwis ? Opłaca się za parę złotych - drobnych w stosunku do ceny zakupu tak oszczędzać ? A jeżeli masz zamiar pojechać na serwis do Kymco to zapytaj się mechanika co i jak to będziesz wszystko wiedział. Może jest tak że AK to dość świeży sprzęt i niewiele osób było na dużym serwisie i dla tego nie bardzo wiedzą co napisać.
Belmond Opublikowano 25 Września 2018 Opublikowano 25 Września 2018 Lucjan, ja leżę w domu chory to sobie szperam z nudów. Na serwisie 10 tys byłem w serwisie i do nich podjadę jak wyzdrowieję. A poza tym lubię wiedzieć, a z mechanikami różnie bywa. Mam nadzieję, że wyjaśniłem. Ale jeśli dalej nie rozumiesz- pytaj. Ja pytam :-P Chyba, że nie wolno, to wtedy ja przepraszam.
Yarorot Opublikowano 26 Września 2018 Opublikowano 26 Września 2018 Pytaj, pytaj każdy czegoś nowego się dowie, bo na temat serwisu nie będę się wypowiadał.
rafiklegia Opublikowano 27 Września 2018 Opublikowano 27 Września 2018 Tak się zastanawiam czy mój problem z grzaniem manetek nie jest spowodowany jakąś awarią stacyjki... Od momentu kiedy pierwszy raz miałem problem z uruchomieniem tego pokrętła ani razu nie sprawdzałem podgrzewania. Ciekawe czy ma to jakieś połączenie ze sobą, wszytko inne działa poprawnie. Jutro wymieniają mi stacyjkę i zobaczymy ...
Makrotek Opublikowano 27 Września 2018 Opublikowano 27 Września 2018 Dnia 24.09.2018 o 14:13, rafiklegia napisał: A jak jest sparowany i włączysz internet to też to się pojawia ? Tak dla info - po najnowszej aktualizacji na iOSa symbol zniknal, a radar zdaje sie wyswietlac wiecej POI...
Belmond Opublikowano 27 Września 2018 Opublikowano 27 Września 2018 10 godzin temu, rafiklegia napisał: Tak się zastanawiam czy mój problem z grzaniem manetek nie jest spowodowany jakąś awarią stacyjki... Od momentu kiedy pierwszy raz miałem problem z uruchomieniem tego pokrętła ani razu nie sprawdzałem podgrzewania. Ciekawe czy ma to jakieś połączenie ze sobą, wszytko inne działa poprawnie. Jutro wymieniają mi stacyjkę i zobaczymy ... Rafik a działa u Ciebie podświetlenie kanapy lub port usb? Manetki są na tym samym bezpieczniku. Ja zadzwoniłem do serwisu dziś i był mój filtr powietrza, tylko nie dzwonili bo nie mieli wolnego mechanika. Więc odebrałem, wymieniłem, a przy okazji zdjąłem plastiki prawego podestu i dobrałem się do filtra cvt, bo nie dałem wiary, czy go ktoś czyścił. Jest trochę zabawy z plastikami. Ale tak szczerze mówiąc, nie bardzo było co czyścić, chociaż trochę z tej gąbki się posypało. Podobnie filtr powietrza, od ostatniej wymiany przy 5 tys niewiele się ubrudził. No ale- mam przynajmniej święty spokój. Co do moich wyłączających się manetek, to jest jakiś problem z ładowaniem/ akumulatorem. Nawet po 12 godzinach ładowania maksymalne napięcie jakie pokazał to 12.2V, a po minucie zabawy spadło do 12V. Dam jednak temu akumulatorowi jeszcze szansę i po weekendzie podłączę na najmniejszy prąd na parę dni do ładowarki.
rafiklegia Opublikowano 27 Września 2018 Opublikowano 27 Września 2018 1 godzinę temu, Belmond napisał: 12 godzin temu, rafiklegia napisał: ... Rafik a działa u Ciebie podświetlenie kanapy lub port usb? Manetki są na tym samym bezpieczniku. Działają...
rafiklegia Opublikowano 28 Września 2018 Opublikowano 28 Września 2018 No i się zaczyna.... Właśnie dzwonili z Motorlandu że dziś mi nie naprawią skutera. Jakiś mają problem z manetkami. I zostałem bez środka transportu ...
Yarorot Opublikowano 28 Września 2018 Opublikowano 28 Września 2018 Jutro też jest dzień Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka
rafiklegia Opublikowano 28 Września 2018 Opublikowano 28 Września 2018 5 minut temu, Yarorot napisał: Jutro też jest dzień Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Ale jutro serwis nie robi. Od poniedziałku autobusik :(
Yarorot Opublikowano 28 Września 2018 Opublikowano 28 Września 2018 No to klops, byle tylko dobrze to naprawili.Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 28 Września 2018 Klubowicze Opublikowano 28 Września 2018 A może trzeba było się zapytać o pojazd zastępczy. W końcu Ak jest na gwarancji.
rafiklegia Opublikowano 28 Września 2018 Opublikowano 28 Września 2018 29 minut temu, arturo-bb napisał: A może trzeba było się zapytać o pojazd zastępczy. W końcu Ak jest na gwarancji. Jak nie zrobią w poniedziałek to pytam.
Belmond Opublikowano 28 Września 2018 Opublikowano 28 Września 2018 O ile dobrze pamiętam w karcie gwarancyjnej jest stosowny zapis mówiący o tym, że pojazd zastępczy nie przysługuje. Ale próbuj. Współczuję.
rafiklegia Opublikowano 2 Października 2018 Opublikowano 2 Października 2018 Dziś rano odebrałem skuter z serwisu. Przyczyną nie grzania manetek była podobno ta dioda led w lewej manetce. Spaliła się i nie puszczała prądu dalej. Wymieniono lewą manetkę i jest ok. Słabo to trochę teraz wygląda bo lewa jest nowa a prawa już trochę wytarta... No ale cóż, dzisiaj nie było czasu i za bardzo z kim na ten temat rozmawiać ale jeszcze może podjadę. Oczywiście stacyjka wymieniona również.
Rekomendowane odpowiedzi