Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja dzisiaj właśnie zwróciłem uwagę na tylnią tarczę że jest trochę jakby pofalowana przez klocki.

Opublikowano

A ja leję benzynę i jeżdżę. Na serwisie zrobili co trzeba wg listy. Nic nie wyje, nic nie stuka, nic nie puka ;-)

Jedynie zaniepokoiła mnie ostatnio sprawa grzanych manetek. To normalne, że się same wyłączają czasem? Miałem tak w drodze powrotnej z wycieczki weekendowej. Bez względu na włączony stopień grzania co jakiś czas się wyłączały samoistnie. W sobotę było ok, a w niedzielę jak wracałem to się tak działo. Może za słabe ładowanie mam i jak spadało np poniżej 14V to układ rozłączał grzanie? Nie wiem, nie wyłapałem tego.

Tak ma być, czy to zgłosić?

Opublikowano

Zglaszaj! U mnie nic takiego z manetami się nie dzieje. 

Opublikowano

Ja jechałem ostatnio z 15km z włączonym grzaniem i nie wyłączały się.

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Wygląda na to że egzemplarze z pierwszego wypustu mają trochę wad wieku dziecięcego. Ja bym zgłaszł wszystko na gwarancji - po to jest. 

Opublikowano

U mnie lewa manetka jest rzeczywiście wytarta. W piątek zapytam przy okazji wymiany stacyjki ale myślę że takich rzeczy nie wymienią. Pewnie będą twierdzili że jest to element który się naturalnie zużywa :)

Sprawdzili u mnie wskazania poziomu paliwa i stwierdzili że jest ok. Wczoraj czerwony kwadracik miga, po zatankowaniu weszło niecałe 7 litrów...

Wczoraj też robiłem test wskazania prędkościomierza. Przy licznikowych 140km/h gps wskazuje 130.

Opublikowano
12 minut temu, rafiklegia napisał:

Wczoraj też robiłem test wskazania prędkościomierza. Przy licznikowych 140km/h gps wskazuje 130.

W każdym pojeździe, powyżej 100km/h następuje przekłamanie w stosunku do GPS. To w trosce o Twój portfel.

Opublikowano

Też widziałem, jak ktoś właśnie miał kupować to wydaje się, że tego AK z ogłoszenia to brać, umyć i jeździć :)

Opublikowano

Prezentuje się zacnie i cena dobra :)

Jedyne wątpliwości to nazwa firmy "American Dream" i ulicy "Loteryjki" :D:D:D

Opublikowano

Niezła utrata wartości...

Opublikowano

Ciekawe co z nim jest/było nie tak...

Opublikowano

Czy ktoś mógłby sprawdzić podgrzewanie manetek. Chodzi dokładnie o to czy :

Według instrukcji po włączeniu zapłonu sygnalizacja grzania manetek powinna zapalić się najpierw na biało , po chwili na czerwono i zgasnąć.

U mnie zapala się tylko na biało. Dziś chciałem włączyć podgrzewanie ale nie zadziałało.

Akumulator przy włączonym zapłonie ma 12,6v , po uruchomieniu silnika 14,1-14,3v.

W piątek mam serwis na wymianę stacyjki i już im to zgłosiłem...

Opublikowano

Nie wiem jak po włączeniu zapłonu, ale po włączeniu podgrzewania (trzeba długo przytrzymać przycisk) zapala się lampka na biało i cały czas się świeci - manetki oczywiście grzeją.

Opublikowano
5 minut temu, tmielcarz napisał:

Nie wiem jak po włączeniu zapłonu, ale po włączeniu podgrzewania (trzeba długo przytrzymać przycisk) zapala się lampka na biało i cały czas się świeci - manetki oczywiście grzeją.

To wiem, u mnie dzisiaj na biało tylko mignęło czasami...

34 minuty temu, rafiklegia napisał:

To wiem, u mnie dzisiaj na biało tylko mignęło czasami...

Chyba wymiana końcówek manetek nie ma na to wpływu ...

Opublikowano
Godzinę temu, rafiklegia napisał:

Czy ktoś mógłby sprawdzić podgrzewanie manetek. Chodzi dokładnie o to czy :

Według instrukcji po włączeniu zapłonu sygnalizacja grzania manetek powinna zapalić się najpierw na biało , po chwili na czerwono i zgasnąć.

U mnie zapala się tylko na biało. Dziś chciałem włączyć podgrzewanie ale nie zadziałało.

Akumulator przy włączonym zapłonie ma 12,6v , po uruchomieniu silnika 14,1-14,3v.

W piątek mam serwis na wymianę stacyjki i już im to zgłosiłem...

Tak jest - po zapłonie sygnalizacja przy manetce swieci sie na bialo, a potem na czerwono. Oba przelaczenia trwaja sekunde i można to naprawdę przeoczyć. U mnie aku ma tak jak u CIebie 12,6 zaplon, 14,3 po uruchomienieu , więc to raczej nie wina akumulatora.

Czy ktoś wie z kolei co znaczy czerwony symbol kiedy wyswietla sie "radar"? Jest u mnie cały czas niewazne czy telefon jest sparowany czy nie i czy jade z włączona nawigacja czy też nie. 

IMG_0786[1].JPG

Opublikowano
10 minut temu, Makrotek napisał:

Tak jest - po zapłonie sygnalizacja przy manetce swieci sie na bialo, a potem na czerwono. Oba przelaczenia trwaja sekunde i można to naprawdę przeoczyć. U mnie aku ma tak jak u CIebie 12,6 zaplon, 14,3 po uruchomienieu , więc to raczej nie wina akumulatora.

Czy ktoś wie z kolei co znaczy czerwony symbol kiedy wyswietla sie "radar"? Jest u mnie cały czas niewazne czy telefon jest sparowany czy nie i czy jade z włączona nawigacja czy też nie. 

IMG_0786[1].JPG

A jak jest sparowany i włączysz internet to też to się pojawia ?

Opublikowano

Ja też nie mam pojęcia co oznacza ten symbol i tak jak pisałem wcześniej mam problem z manetkami. U mnie AK stał 3 dni i 3 noce na podwórku i dziś wstawiałem do garażu to prąd z akumulatora na start był 11.9V, ale odpalił bez problemu i potem napięcie było między 14.2V a 14V po uruchomieniu. 

Za to manetki jak odpaliłem (3 sekundy przytrzymałem czerwony przycisk jak w instrukcji) i mogłem regulować moc grzania, ale po minucie zgasły same. Trochę to irytujące. Rafik daj info co Ci powiedzą na serwisie. Ja pewnie też do nich zajadę tylko aktualnie się rozchorowałem przez nocne jeżdżenie w piątek w nienajlepszą już pogodę.

Opublikowano
2 minuty temu, Belmond napisał:

Za to manetki jak odpaliłem (3 sekundy przytrzymałem czerwony przycisk jak w instrukcji) i mogłem regulować moc grzania, ale po minucie zgasły same. Trochę to irytujące. Rafik daj info co Ci powiedzą na serwisie. Ja pewnie też do nich zajadę tylko aktualnie się rozchorowałem przez nocne jeżdżenie w piątek w nienajlepszą już pogodę.

To w takim razie nie wiem jakie napięcie musi być.. przecież 12,6 to jest idealne.

Mnie za to teraz bardziej martwi dlaczego przy włączeniu zapłonu nie zaświeca się dioda na czerwono..

Podobno gdy jest usterka grzania manetek to dioda świeci się na czerwono też podczas jazdy.

Kurde jak to jest takie czułe na spadki napięcia to oby nie trzeba było instalować manetek oxforda :(

Nie ukrywam że dla mnie fabrycznie podgrzewane manetki to był jeden z powodów dla których wybrałem AK ... - a tu pierwsza taka potrzeba i zonk :(

Opublikowano

12.6V to napięcie idealne. Ja podłączyłem AK pod ctka i niech się ładuje póki ja choruję. Ale z tymi manetkami to coś jest nie tak. Nie chcę teraz schodzić do garażu bo leżę i choruję ale jak się poczuję lepiej to sprawdzę to zapalanie się diody przy lewej manetce (bo to o to Ci chodzi, tak?). Ja tylko zwróciłem uwagę, że jak włączam manetki to się zaświeca dioda przy lewej manetce na biało a na prawym liczniku odpowiednia ikonka oznaczająca poziom grzania. I u mnie niby wszystko jest ok ale się to szybko wyłącza samo. A Ty trzymasz przycisk 3 sekundy i nic się nie dzieje?

Opublikowano
43 minuty temu, rafiklegia napisał:

....Nie ukrywam że dla mnie fabrycznie podgrzewane manetki to był jeden z powodów dla których wybrałem AK ... - a tu pierwsza taka potrzeba i zonk :(

A co Ciebie w tych manetkach tak urzekło, że cały skuter do nich dokupiłeś  :o 

Na pocieszenie dodam, że Honda miała ten sam problem ze swoimi grzanymi manetkami w pierwszym wypuście nowej AT (Africa Twin). Ludziska bulili prawie 1k PLN, co by mieć manetki zintegrowane z zegarami, a tu zonk. :)

Opublikowano
34 minuty temu, Belmond napisał:

12.6V to napięcie idealne. Ja podłączyłem AK pod ctka i niech się ładuje póki ja choruję. Ale z tymi manetkami to coś jest nie tak. Nie chcę teraz schodzić do garażu bo leżę i choruję ale jak się poczuję lepiej to sprawdzę to zapalanie się diody przy lewej manetce (bo to o to Ci chodzi, tak?). Ja tylko zwróciłem uwagę, że jak włączam manetki to się zaświeca dioda przy lewej manetce na biało a na prawym liczniku odpowiednia ikonka oznaczająca poziom grzania. I u mnie niby wszystko jest ok ale się to szybko wyłącza samo. A Ty trzymasz przycisk 3 sekundy i nic się nie dzieje?

Tu nie chodzi o tą diodę przy manetce, tylko na komputerze. W momencie uruchomienia zapłonu powinna zaświecić się sygnalizacja grzania manetki najpierw na biało i po chwili na czerwono.

21 minut temu, marek_m napisał:

A co Ciebie w tych manetkach tak urzekło, że cały skuter do nich dokupiłeś  :o 

Na pocieszenie dodam, że Honda miała ten sam problem ze swoimi grzanymi manetkami w pierwszym wypuście nowej AT (Africa Twin). Ludziska bulili prawie 1k PLN, co by mieć manetki zintegrowane z zegarami, a tu zonk. :)

Spokojnie nic mnie w nich nie urzekło, po prostu był to jeden z plusów :)

Opublikowano
33 minuty temu, rafiklegia napisał:

Tu nie chodzi o tą diodę przy manetce, tylko na komputerze. W momencie uruchomienia zapłonu powinna zaświecić się sygnalizacja grzania manetki najpierw na biało i po chwili na czerwono.

Wg instrukcji, wskaźnikiem który powinien błysnąć na biało a następnie błysnąć na czerwono jest wskaźnik przy manetce, na desce rozdzielczej jest jedynie wskaźnik poziomu grzania. Zrzut ekranu 2018-09-24 o 15.59.40.png1502640767_Zrzutekranu2018-09-24o16_00_51.thumb.png.984b06a64a3d2a93db8bf8ff04fe0cbc.png

Opublikowano
6 minut temu, Belmond napisał:

Wg instrukcji, wskaźnikiem który powinien błysnąć na biało a następnie błysnąć na czerwono jest wskaźnik przy manetce, na desce rozdzielczej jest jedynie wskaźnik poziomu grzania. 1502640767_Zrzutekranu2018-09-24o16_00_51.thumb.png.984b06a64a3d2a93db8bf8ff04fe0cbc.png1502640767_Zrzutekranu2018-09-24o16_00_51.thumb.png.984b06a64a3d2a93db8bf8ff04fe0cbc.png

Zrzut ekranu 2018-09-24 o 15.59.40.png

Kurcze, oczywiście masz rację. W takim razie u mnie nic się nie zapala ani nie miga...

Opublikowano
42 minuty temu, rafiklegia napisał:

rafiklegia - to co opisujesz dotyczy diody przy manetce. Dioda się świeci tylko przez chwile tak jak opisałem powyzej. Jeżeli masz uszkodzone grzanie manetek to dioda powinna swiecic sie na czerwono - sprawdz. A jezeli nie masz zadnej sygnalizacji - na desce tez - to raczej tylko serwis.