Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

Biorąc pod uwagę,że były same ochy i achy!

Hej, czuję się wywołany do tablicy.
Ale odpowiem pytaniami. Czy im nie wolno było zmienić po roku ? Może trafiła im się okazja kupić coś równie atrakcyjnego ? Czy brali ślub z AK 550 i mieli nim jeździć do grobowej deski ?? Pomyśl.
Taki super skuter był a ludziska po roku się pozbywają,czyżby klątwa taniej marki???

Na prawdę super skuter. Polecam. Kup, a sam się przekonasz. Taniej marki ? 35.900 zł to tanio ? OK, wiem, że na dniach w Kymco Polska będzie podwyżka. Śpieszcie się.
Swoją Integrę 750 sprzedałem po 4 miesiącach - nufka sztuka z salonu
T-Max 530 też ledwo jeden sezon u mnie wytrwał
Sprzedawanie, to czasami większy fun niż kupowanie
Co do AK, to pewnie czysty zbieg okoliczności

Tak wiem pamiętam. Takich ludzi nam na forum zawsze będzie brakowało
Jeszcze jedno pytanie uczącego się Akacza
Dzisiaj miałem po raz drugi problem z keylessem. Nie mogłem z 15 min nic zrobić przy stacyjce. Tak jakby nie widziała się z kluczykiem. Oczywiście przykładałem kluczyk na ten czujnik, wciskałem przycisk na pilocie (tak naprawdę po co on jest?) i nic. W końcu jakoś się odblokowało. Teraz działa ale stacyjka się nie podświetla ani na niebiesko ani na czerwono...

Rafał, serwis masz umówiony na środę 19 września g.9:00. Jedź i będzie po problemie. Wszystko wiedzą i są przygotowani.
Opublikowano

Wróciłem z nocnego śmigania. Testowałem tę turystyczną szybę givi. 

Wnioski- nie wieje. To fakt. Nie czułem też jakichś niepokojących zawirowań przy prędkościach autostradowych. Czyli od wiatru się sprawdza.

Minusy to refleksy na szybie (jeździłem po zmroku, ale też starałem się umyć szybę przed wyjazdem, może nie do końca dobrze więc nie wiem czy tak jest zawsze) i drugi minus, i chyba najważniejszy to bardzo zła widoczność w i tak nie najlepszych lusterkach. Wyprofilowanie szyby mające chronić dłonie od wiatru skutecznie zasłania 1/3 lusterek. Co nie jest ani wygodne ani bezpieczne. Jakby lusterka dać na kierownicę to wtedy byłoby ok, ale w związku z powyższym jutro z powrotem wkładam oryginalną. Przynajmniej do pierwszych przymrozków. Potem może dam drugą szansę tej turystycznej. Póki co- nie polecam.

Opublikowano
8 godzin temu, Belmond napisał:

Wróciłem z nocnego śmigania. Testowałem tę turystyczną szybę givi. 

Wnioski- nie wieje. To fakt. Nie czułem też jakichś niepokojących zawirowań przy prędkościach autostradowych. Czyli od wiatru się sprawdza.

Minusy to refleksy na szybie (jeździłem po zmroku, ale też starałem się umyć szybę przed wyjazdem, może nie do końca dobrze więc nie wiem czy tak jest zawsze) i drugi minus, i chyba najważniejszy to bardzo zła widoczność w i tak nie najlepszych lusterkach. Wyprofilowanie szyby mające chronić dłonie od wiatru skutecznie zasłania 1/3 lusterek. Co nie jest ani wygodne ani bezpieczne. Jakby lusterka dać na kierownicę to wtedy byłoby ok, ale w związku z powyższym jutro z powrotem wkładam oryginalną. Przynajmniej do pierwszych przymrozków. Potem może dam drugą szansę tej turystycznej. Póki co- nie polecam.

A masz ją na niższym czy wyższym położeniu ? Ja mam na niższym i nie zasłania lusterek. Może mamy jednak inny model tej szyby bo u mnie jest idealna.

Opublikowano

Na wyższym.. w takim razie przepnę na niższe położenie i sprawdzę. Dziś zamaniłem sobie wypad do Kromerowa i już miałem iść przepinać szyby. Dziękuję za ten post, może zdecyduję się jechać na givi, bo pogoda jako taka.

Btw podpiąłem wczoraj wtyk do ładowania, ale wypuściłem nie przez schowek a bezpośrednio w dół między lagami nad przednim kołem mocując to na szybkozłączkach. Jak podpiąłem ładowarkę to pokazało 75% naładowania. Może u Ciebie stąd wynikł problem ze stacyjką? Bawimy się to i aku pada. Ja w każdym bądź razie całą noc dziś ładowałem ładowarką i będę co jakiś czas podpinał, dla zdrowia aku. 

Acha, szkoda, że nie można mieć tylko pozycyjnych świateł włączonych na nieuruchomionym silniku. A może jakoś można?

Opublikowano
13 minut temu, Belmond napisał:

Na wyższym.. w takim razie przepnę na niższe położenie i sprawdzę. Dziś zamaniłem sobie wypad do Kromerowa i już miałem iść przepinać szyby. Dziękuję za ten post, może zdecyduję się jechać na givi, bo pogoda jako taka.

Btw podpiąłem wczoraj wtyk do ładowania, ale wypuściłem nie przez schowek a bezpośrednio w dół między lagami nad przednim kołem mocując to na szybkozłączkach. Jak podpiąłem ładowarkę to pokazało 75% naładowania. Może u Ciebie stąd wynikł problem ze stacyjką? Bawimy się to i aku pada. Ja w każdym bądź razie całą noc dziś ładowałem ładowarką i będę co jakiś czas podpinał, dla zdrowia aku. 

Acha, szkoda, że nie można mieć tylko pozycyjnych świateł włączonych na nieuruchomionym silniku. A może jakoś można?

Koniecznie na niższym położeniu musisz sprawdzić, na wyższym jest rzeczywiście lipa. Ja właśnie wczoraj wróciłem do wysokiej bo jak dla mnie oryginał to lipa jednak. Dziś rano jechałem prawie 150km/h i miodzik, żadnych powiewów. Myślę że w zimę będzie super się sprawdzała.

Dziś rano stacyjka się świecił, także może to rzeczywiście problem z aku. Chociaż to dziwne bo wskazuje 12,6v a podczas jazdy ponad 14v. A jeżdżę codziennie także nie sądze...

W środę mam serwis to zobaczę co powiedzą bo naprawdę się obawiam że w najmniej komfortowej sytuacji ten system mnie zawiedzie. 

Co do świateł to teraz w każdym nowym skuterze tak jest... wymogi unijne i koniec. Masz nie zapomnieć włączyć świateł, dla ułatwienia włączają się same :(

Opublikowano
10 minut temu, rafiklegia napisał:

Co do świateł to teraz w każdym nowym skuterze tak jest... wymogi unijne i koniec. Masz nie zapomnieć włączyć świateł, dla ułatwienia włączają się same :(

Nie no ale np w yamaha xj6 po uruchomieniu stacyjki światła się nie włączały, i dopiero po uruchomieniu silnika włączają się automatycznie drogowe. Wg mnie to lepsze rozwiązanie. Tym bardziej, że w AK jest czym się bawić czy ustawiać zanim się odpali silnik.

Opublikowano
Nie no ale np w yamaha xj6 po uruchomieniu stacyjki światła się nie włączały, i dopiero po uruchomieniu silnika włączają się automatycznie drogowe. Wg mnie to lepsze rozwiązanie. Tym bardziej, że w AK jest czym się bawić czy ustawiać zanim się odpali silnik.

Chyba mijania się włączają ;)
Opublikowano

Zrobiłem przymiarkę mojego pokrowca Oxford Domrex rozmiar L z kufrem i bez

20180915_115954.jpg

20180915_120346.jpg

Opublikowano

Pokrowiec w rozmiarze L wydaje się być ok. 

Ja właśnie wróciłem. Nawinąłem 550 km. Szyba turystyczna w dolnym położeniu nie zasłania lusterek. Wczoraj padał deszcz i jazda w deszczu to z jednej strony ochrona przed wiatrem i deszczem, z drugiej strony słaba widoczność. Jeszcze w deszczu wodę zwiewał wiatr. Ale jak przestało padać ale było mokro to woda spod kół aut osiadając na szybie ograniczała skutecznie widoczność. Plusy i minusy są. 

Do plusów super ochrona przed wiatrem. Można jeździć z otwartą szybką w kasku. 

Z minusów- szyba szybko się brudzi, jak nie owady to woda. I słabo widać. Osiągi słabsze, spalanie wyższe.

Latem bym nie zakładał. 

Na chłodną, bezdeszczową wiosnę lub jesień wydaje się być jednak jak znalazł. 

• Klubowicze
Opublikowano

Komu za mało będzie mógł niedługo zastosować „turbo pack”, który jest w przygotowaniu. Nie wiem tylko jak trwałość jednostki napędowej.
80b5e75b508e5504a2867a5e44dfdff8.jpg

• Użytkownicy
Opublikowano

Ooo Panie czego to majfrendy nie wymyślą.
Wygląda solidnie, głowica itd.
Ciekawe czy będzie do tego nowy soft bo bez niego to cienko to widzę.

A żywotność to w dużej mierze zależy od kierownika i umiejętności obchodzenia się taką ciśnieniową jednostką.

• Sympatycy
Opublikowano
1 godzinę temu, Długi 1973 napisał:

Ciekawe czy będzie do tego nowy soft bo bez niego to cienko to widzę.

CIekawe czy będzie? To jest oczywiste. Przecież całość trzeba wysterować. Nie ma innej drogi :D

• Użytkownicy
Opublikowano

Nowy w sensie dobrze napisany...
Widziałem na własne oczy jak 1.8T wypalił sobie dziury w tłokach.
Tam właśnie był soft, ale jakiś niedograny
Patrząc jescze na foty tego swapa to ten turbolader trochę spory gabarytowo....będzie dziura.

Opublikowano

Od dzisiaj z racji pogody i wolnych kilku dni testuję małą czarną :)

Jest spoko, na pewno ma wpływ na spalanie, po przejechaniu 50km 4.2 ! Na wysokiej około 5.0 !

Jeszcze odnośnie poziomu paliwa.

Dzisiaj po przejechaniu ponad 135km migał już ostatni czerwony kwadrat. Wystraszony podjechałem na stację i ... weszło niecałe 6 litrów... Nie ogarniam tego :)

Ogólnie przejechałem na razie 500km i jestem na prawdę mega zadowolony. Przyspieszenie to bajka. 

P.s.

Jeszcze taka puma wylądowała na moim Akaczu :)

20180917_164537_HDR.jpg

20180917_164137.jpg

20180917_164129_HDR.jpg

Opublikowano

Rafik masz zdecydowanie problem z pływakiem, wskaźnikiem, ciężko powiedzieć co tam jest:blink:

Zdecydowanie poruszył bym ten temat podczas najbliższego serwisu!

Spokojnie możesz przejechać 220-50 km i wtedy tankować,  tym bardziej że Twoje spalanie jest na dobrym poziomie. 

Aaaaaaaa..... I jeszcze jedno pytanie:

Czy testowaliscie już jakiś środek na AKaczowych plastikach na insekty? 

Wczoraj miałem 400tu kilometrową wyprawę i padliny co nie miara :wacko:

• Klubowicze
Opublikowano
2 godziny temu, Astonpiotr napisał:

Ja używłem preparatu firmy MOTUL Insect Remover. Teraz też mam lakier mat i go także zastosowałem. Wszystko w porządku, polecam

Opublikowano
5 godzin temu, Astonpiotr napisał:

Rafik masz zdecydowanie problem z pływakiem, wskaźnikiem, ciężko powiedzieć co tam jest:blink:

Zdecydowanie poruszył bym ten temat podczas najbliższego serwisu!

Spokojnie możesz przejechać 220-50 km i wtedy tankować,  tym bardziej że Twoje spalanie jest na dobrym poziomie. 

Aaaaaaaa..... I jeszcze jedno pytanie:

Na pewno to poruszę...

Opublikowano
5 godzin temu, Astonpiotr napisał:

Ja po swojej wyprawie weekendowej obłożyłem szybę ręcznikami papierowymi, spryskalem płynem do szyb z Bp, odczekałem z 5 minut i zdjąłem całość przecierając czystą szybę do sucha.

polecam.

Opublikowano
Dnia 17.09.2018 o 17:42, Astonpiotr napisał:

Nie akaczowe ale plastiki i chromy czyszcze środkiem bel-ray do czyszczenia. Schodzą insekty i inne brudy, nawet te kilkudniowe, a lakier wygląda świeżo. 

Opublikowano

Taka ciekawostka -  niebieski AKacz po wizualnych przeróbkach. Taki Urban Camuflage :)

KYMCO-AK550-camo-1.jpg

Opublikowano

Dla mnie bomba.

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

No i jednak... U mnie będzie wymiana stacyjki...

• Klubowicze
Opublikowano
1 minutę temu, rafiklegia napisał:

No i jednak... U mnie będzie wymiana stacyjki...

Czyli coś było na rzeczy. Na kiedy będzie ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Piootr napisał:

Czyli coś było na rzeczy. Na kiedy będzie ?

Mają od ręki. Za tydzień w piątek wymiana. Cały dzień się im zejdzie bo podobno pół skutera muszą rozebrać.

• Klubowicze
Opublikowano

Zachęcam do obejrzenia kolejnego filmiku greckiego videoblogera „BikeTrips”. Zwracam szczególną uwagę na informacje w napisach. Kymco Grecja wymienia bezpłatnie na gwarancji tylne tarcze hamulcowe i manetki. Problem Kymco jest znany i ciekawe co na to Kymco Polska ? Dotyczy to tylko egzemplarzy z produkcji 2017