Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polecam dodatki Archoil np6400, nie wiadomo co za cudo markuje Kymco...

pozdrawiam

Opublikowano

Ja też szykuję się do przeglądu 10.000, tymczasem wczoraj założyłem na próbę oryginalną szybę i powiem szczerze ... wieje strasznie.

Jeszcze wieczorem zmieniałem na wysoką givi przed dzisiejszą poranną drogą do pracy :)

Opublikowano

Ja dopiero dziś powinienem mieć akcesoryjną turystyczną, na razie jeżdżę na oryginalnej szybie. Aż taka różnica?

A jak ta duża szyba przy większych prędkościach?

Rafik i jeszcze prośbę mam- jak będziesz przy AK wrzuć proszę fotkę którędy masz poprowadzone przewody do ładowania aku do schowka, też mam chęć coś takiego zrobić.

Z góry dziękuję.

Opublikowano

Przy szybie wysokiej givi można jechać 120km/h przy otwartej szybie w kasku :) i nic nie czuć. Jest bardzo stabilna, nic nie lata, choć na razie moja max prędkość to 135.

Dla mnie rewelacja.

Jutro zrobię foto kabelka.

Opublikowano
31 minut temu, Belmond napisał:

Ja dopiero dziś powinienem mieć akcesoryjną turystyczną, na razie jeżdżę na oryginalnej szybie. Aż taka różnica?

Rafik i jeszcze prośbę mam- jak będziesz przy AK wrzuć proszę fotkę którędy masz poprowadzone przewody do ładowania aku do schowka, też mam chęć coś takiego zrobić.

Z góry dziękuję.

Ja jechałem max 130km/h u mnie ta szyba leży, pójdzie na sprzedaż jakoś mi nie podeszła. Wycieczkę na Słowację przejechałem na oryginalnej czekam na tą krótka ciemną.

Opublikowano
2 godziny temu, Yarorot napisał:

Ja jechałem max 130km/h u mnie ta szyba leży, pójdzie na sprzedaż jakoś mi nie podeszła. Wycieczkę na Słowację przejechałem na oryginalnej czekam na tą krótka ciemną.

Na ciepłe dni oryginalna jest na pewno lepsza. Ja jednak jeżdżę do pracy także jesienią i praktycznie zimą i uważam że ta szyba sprawdzi się idealnie.

Wygląd - kwestia gustu.

Opublikowano

No jak w tak ekstremalnych warunkach nie będę jeździł ;)

Bardzo mnie ciekawi ta krótka, ale to już chyba w przyszłym sezonie się przekonam o jej walorach.

Opublikowano

Muszę też pochwalić nawigację Noodoe.

W weekend zrobiłem ponad 100km po nieznanych mi miejscowościach i spisuje się na prawdę super.

W ogóle ten system to fajna sprawa :)

Opublikowano
4 godziny temu, Yarorot napisał:

Panowie a testowaliscie orginalna szybe w dwoch pozycjach? Jest zdecydowana roznica - na plus - pomiedzy gorna a dolna pozycja.

Opublikowano

U mnie problem składania lusterek jest rozwiązany w ten sposób..

20180910_164740.jpg

20180910_164737_HDR.jpg

Opublikowano

Ja tylko tak składam lusterka.

Ja tylko w górnej pozycji mam ustawioną oryginalną szybę.

Opublikowano
6 godzin temu, Belmond napisał:

Z góry dziękuję.

Przewód jest w prawym schowku. Poprowadzony jest pod dolnym zawiasikiem.

Nie wiem czy te zdjęcia to oddadzą.

20180910_182009.jpg

20180910_182040.jpg

Opublikowano

Nie do końca rozumiem to zamieszanie z szybami akcesoryjnymi .

Z miesiąc temu podnosłem szybę fabryczną na wyższe mocowanie i zaskoczony jestem jej skutecznością zarówno w ochronie przed wiatrem jak i deszczem -jest naprawdę SPORA różnica ( przy kierowcy 186 cm) . Ja już pozostanę przy tej wyższej szybie na stałe.

Jedyna wada jaką zauważyłem to niewielkie obniżenie prędkości max ( po podniesieniu szyby i dołożeniu kufra centralnego ) - jednak opory powietrza zwiększone robią różnice .

Opublikowano
4 godziny temu, rafiklegia napisał:

Przewód jest w prawym schowku. Poprowadzony jest pod dolnym zawiasikiem.

Nie wiem czy te zdjęcia to oddadzą.

20180910_182009.jpg

20180910_182040.jpg

Wszystko jasne. Estetycznie i pomysłowo. Dziękuję za zdjęcia

Opublikowano

Dzisiaj przymierzyłem krótką czarną szybę na wyższym położeniu. Wygląd super ale będzie chyba używana tylko na upały.

20180911_153228_HDR.jpg

20180911_153233.jpg

20180911_153324.jpg

Opublikowano

Ja jeżdżę tylko na krótkiej!

Wibracje kasku zmniejszyły się do minimum. Moja oryginalna szyba nie jest mi już potrzebna... Być może że że względu na bardziej sportowy tryb jazdy;)

20180909_131917.jpg

20180909_132211.jpg

Opublikowano

Rafał Ty masz szybę Givi?

Piotr a ta Twoja szyba to Puig, masz ją w najwyższym położeniu?

Opublikowano

23 minuty temu, Yarorot napisał:

Rafał Ty masz szybę Givi?

Tak moja to Givi.

Dziś również zamontowałem końcówki kierownicy. Trochę poszerzają skuter ale zobaczę jak będzie w praktyce.

20180911_155359.jpg

20180911_155338.jpg

Opublikowano
Godzinę temu, Yarorot napisał:

Jest na niższym ustawieniu i do 130km/h zero turbulencji. 

Opublikowano
Na razie w to nie wchodzę. Jak będę chciał łańcuch to sprzedam AK i kupię Integrę.
Czyli wychodzi że chciałeś łańcuch ;)

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

• Klubowicze
Opublikowano
Czyli wychodzi że chciałeś łańcuch

Hej, a co to za czepianie się . Nie ukrywam, że łańcuch to najsłabsza cześć Integry.

Opublikowano

Na czym polega jego słabość ?

Smarowanie łańcucha (co 500 km) trwa krócej niż przetarcie (skuteczne) szybki w kasku. 

IMHO jedyna słabość Integry to widok od frontu - taki a'la Multipla ;):D

• Klubowicze
Opublikowano

Pomimo, że mój AK550 zmienił ponad tydzień temu właściciela to wciąż śledzę „rozwój” tego modelu na globalnym rynku. Dziś natrafiłem na modyfikację tylnego błotnika. Czy to ładne ? Chyba nie.
cb2a296212491a91736d7d599aedee23.png
8d311a06855177be3456d31a6f37f1f5.png
43e586ea06c0196785c7eb9d86f6374c.png

Na czym polega jego słabość ?

Właśnie to, że trzeba to robić. Dla kogoś kto tego nigdy nie robił to dodatkowy obowiązek. Trzeba będzie przywyknąć
Opublikowano

Słabo ten błotnik wygląda.... Na Aliexpress można nabyć coś takiego - o wiele ladniej sie prezetntuje.

image.thumb.png.a8df184376fe3e1fe0827ea9f2383f90.png

• Użytkownicy
Opublikowano

Błotnik jako tako, ale mocowanie....