Klubowicze Piootr Opublikowano 27 Lipca 2018 Klubowicze Opublikowano 27 Lipca 2018 Aaaa... No ale i tak z ciekawości zapytam jeszcze raz o koszty seryjnych filtrów Wymieniałem już po 5000 km. Na moją prośbę. Koszt 80 zł, chyba.
Makrotek Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Jestem milo zaskoczony spalaniem - komputer pokazuje 4.3l/100 km. Musze spisac/sprawdzic przy nastepnym tankowaniu czy mnie nie oszukuje :).
tmielcarz Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Opublikowano 2 Sierpnia 2018 On 7/24/2018 at 7:47 AM, Astonpiotr said: Jeśli chodzi o wskaźnik paliwa to rzeczywiście jest niedopracowany. Mi zaczyna śmigać między 180-200 km, ale i tak spokojnie można dojechać do 250. Moje średnie spalanie to około 5 litrów. Najniżej zjechałem do 4,58. Okazało się, że chyba za pierwszym razem nie zatankowałem jednak na full (przy 150km zaczął mi wtedy migać ostatni segment). Tym razem postanowiłem zatankować pod korek i od momentu pierwszego odbicia pistoletu, gdy tafla paliwa dochodziła prawie do wlewu udało się wlać jeszcze 2l. Tym razem ostatni segment zaczał migać dopiero po przekroczeniu 200km.
Makrotek Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Opublikowano 2 Sierpnia 2018 18 minut temu, tmielcarz napisał: Okazało się, że chyba za pierwszym razem nie zatankowałem jednak na full (przy 150km zaczął mi wtedy migać ostatni segment). Tym razem postanowiłem zatankować pod korek i od momentu pierwszego odbicia pistoletu, gdy tafla paliwa dochodziła prawie do wlewu udało się wlać jeszcze 2l. Tym razem ostatni segment zaczał migać dopiero po przekroczeniu 200km. Mi ostatni segment zaczynal migac przy 170-180 km a do zbiornika wchodzilo wtedy 9,5l... Musze sprawdzić przy ile km zaczyn amigac E. A tutaj AK550 w pieknym niebieskim kolorze - niestety u nas niedostepnym nad czym boleje - z 3 kuframi i wysoka szyba Puig. Dla mnie bomba!
tmielcarz Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Ja się jednak złamałem i zamówiłem stelaż (z Tajwanu) pod kufer centralny. I teraz pytanie: które płyty monokey pasują do tego stelaża ? Tylko uniwersalna E251 czy M7 też pasuje ?
Makrotek Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 11 godzin temu, tmielcarz napisał: Ja się jednak złamałem i zamówiłem stelaż (z Tajwanu) pod kufer centralny. I teraz pytanie: które płyty monokey pasują do tego stelaża ? Tylko uniwersalna E251 czy M7 też pasuje ? M7 fajnie wygląda ale patrząc po budowie stelaża i płyty może być problem z zamocowaniem. Najlepiej byłoby przyłożyć i sprawdzić... Pytanie do tych co zamawiali - ile czekaliście na paczkę z Tajwanu?
tmielcarz Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Opublikowano 7 Sierpnia 2018 On 8/2/2018 at 9:26 AM, Makrotek said: Jestem milo zaskoczony spalaniem - komputer pokazuje 4.3l/100 km. Musze spisac/sprawdzic przy nastepnym tankowaniu czy mnie nie oszukuje :). Mój oszukuje :). Pokazywał 4,4l/100km, a po zatankowaniu wyszło 4,9l/100km.
Klubowicze Piootr Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Klubowicze Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Dnia 3.08.2018 o 13:17, Makrotek napisał: Pytanie do tych co zamawiali - ile czekaliście na paczkę z Tajwanu? Czekałem około 20 dni Dnia 3.08.2018 o 01:20, tmielcarz napisał: które płyty monokey pasują do tego stelaża ? Tylko uniwersalna E251 czy M7 też pasuje ? Ja mam E251. Też kombinowałem z M7 ale w końcu dałem spokój. Pod kufrem i tak ne widać , a różnice w kasie przeznaczyłam na OEM podstopnice.
Paweł R. Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Dnia 17.07.2018 o 20:50, tmielcarz napisał: Wrzuć też zdjęcie z boku, bo jestem ciekawy jak się prezentuje skuter z tą szybą. Ze sporym opóźnieniem (sorry) - wrzucam zdjęcie "z boku". pozdrowienia, Paweł
Yarorot Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Paweł jak przymocowałeś tą torbę givi? myślałem nad takim umiejscowieniem tylko że zawsze wsiadam na skuter jak na motocykl, ale z ciekawości zobaczyłbym na zdjęciu jak wyglada mocowanie do stelaża
Paweł R. Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Dwa paski pod siedzeniem. Trzyma się całkiem dobrze a montaż/demontaż to dosłownie chwila.
tmielcarz Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 5 hours ago, Paweł R. said: Ze sporym opóźnieniem (sorry) - wrzucam zdjęcie "z boku". Ja jeżdżę teraz z założonym deflektorem (kurzył się w garażu to go założyłem) i stwierdziłem, że jest dużo lepiej, więc zamówiłem taką szybę jak Twoja (tylko wersje przezroczystą, bo taka mi bardziej pasuje).
Paweł R. Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 20 godzin temu, Yarorot napisał: Kuferka nie wozisz? Nie ma sensu, skuter użytkuję głównie w mieście a na sporadyczne wypady spokojnie wystarczy schowek pod siedzeniem i widoczna na fotce torba Givi.
ERYK Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Ktos może potwierdzić ( lub zaprzeczyć ) ,że Kymco Polska sprowadziło w 2018 r partię ...8-iu sztuk AK 550 ( które do dziś się w całości ponoć nie sprzedały ) ? Bo jeśli to prawda co do mnie doszło to jesteśmy jednak dziadowskim rynkiem i końcem cywilizowanego swiata ...
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Klubowicze Opublikowano 11 Sierpnia 2018 9 godzin temu, ERYK napisał: jesteśmy jednak dziadowskim rynkiem No niestety tak jest. Nie dość że zarabiamy mało to w kwestii motocykli czy skuterów mamy inne podejście niż reszta Europy. Większość z nas używa skutera/motocykla hobbystycznie dla frajdy a tam jest to często podstawowy środek transportu np. do pracy ( korki , kłopoty z parkowaniem ,wysokie opłaty itp. ) I w związku z tym jak ktoś ma wydać 40-50 tyś. na nowy skuter to puka się w czoło i kupuje za te same pieniądze niezły samochód .
marekpili Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Ktos może potwierdzić ( lub zaprzeczyć ) ,że Kymco Polska sprowadziło w 2018 r partię ...8-iu sztuk AK 550 ( które do dziś się w całości ponoć nie sprzedały ) ? Bo jeśli to prawda co do mnie doszło to jesteśmy jednak dziadowskim rynkiem i końcem cywilizowanego swiata ... Jak by nie było to jest kupa kasy. Mam 3 auta o różnym przeznaczeniu dwie nówki, ale na korki byłby idealny zaglądałem na Hondę Integrę (nówka 10 tys EURO, nawet jakaś faktura wewnątrz unijna), mam sentyment (9 lat Honda CIVIC od 1991 roku pierwsze sztuki w polskich salonach).Po za tym w Polsce sezon jest krótki, i trzeba mieć nerwy ze stali z uwagi na brak kultury na polskich drogach (czyt. tyle neptyków jeździ). Zapisałem się z myślą że coś zakupię. Ale syn te zapędy stara mi się wybić gumowym młotkiem. Mówi co będzie jak cię zrobią kaleką? w aucie jest zawsze jakaś skorupa !.Sentyment do kawalerskich czasów jednak pozostał Romet, WSK 125, ETZ, JAWA CZ wszystko hiciory w latach 70-80 tych.Wysłane z mojego SM-T805 przy użyciu Tapatalka
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Klubowicze Opublikowano 11 Sierpnia 2018 2 godziny temu, marekpili napisał: w Polsce sezon jest krótki Bez przesady. 01.Marzec - 31.Październik to jest 8 miesięcy jazdy ( i to jest minimum bo da się więcej ale w tych terminach jest ok ) 2 godziny temu, marekpili napisał: Zapisałem się z myślą że coś zakupię. I kupuj jak masz ochotę 2 godziny temu, marekpili napisał: Ale syn te zapędy stara mi się wybić gumowym młotkiem To twoje życie i nikt nie powinien Ci mówić co masz robić (masz swoje lata ,swój rozum jak syn nie chce jeźdźić to jego sprawa ale Ty podejmujesz własne decyzje ) 3 godziny temu, marekpili napisał: co będzie jak cię zrobią kaleką? Bez przesady ludzie stają się kalekami i w samochodach i na rowerze .To co masz siedzieć w domu w kapciach i do końca życia jeść grysik i czytać co inni robią ( a np jeżdżą na nartach w Alpach , skaczą na spadochronach , latają szybowcami , nurkują itp. ) Masz być "zdziadziałym ramolem " aby tylko było bezpiecznie ? Takie myślenie jest mi obce ( a mówię z własnego doświadczenia , byłem już połamany dosyć mocno i nie raz - od 10 lat jestem na rencie po wypadku na motocyklu - i od tego czasu nakulałem już ponad 100 tyś km skuterem po Europie . Wspomnienia niezapomniane .I nikt mi ich nie zabierze. )
Administrator xmarcinx Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Administrator Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Najniebezpieczniejsze jest łóżko, najwięcej ludzi w nim umiera.
marekpili Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Opublikowano 11 Sierpnia 2018 5 godzin temu, xmarcinx napisał: Najniebezpieczniejsze jest łóżko, najwięcej ludzi w nim umiera. W łóżku nie ma czasu leżeć, prawie cały czas za kierownicą. Ale czasem do pracy 2 km lub dla frajdy ?. Za tydzień Trasa Transfogarska i Bułgaria. Z racji zramolenia biorę wnuki gdzie się da. Ale sprawa skutera nie jest przesądzona.
Paweł R. Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Chciałbym tylko delikatnie przypomnieć, że to jest wątek dotyczący AK 550 :-)
Klubowicze Piootr Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Klubowicze Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Ktos może potwierdzić ( lub zaprzeczyć ) ,że Kymco Polska sprowadziło w 2018 r partię ...8-iu sztuk AK 550 ( które do dziś się w całości ponoć nie sprzedały ) ? Bo jeśli to prawda co do mnie doszło to jesteśmy jednak dziadowskim rynkiem i końcem cywilizowanego swiata ... Z tego co ja wiem Kymco Polska (Motor Land) sprowadza AK550 w ilościach 6 lub 24 sztuki. Tak może zamówić z europejskiej centrali w Luxemburgu. Myśle, że na polski rynek trafi w tym co najmniej 24 sztuki. Nawet sądząc po zakupach użytkowników na naszym forum nie wydaje mi się aby KP sprowadziło tylko 6 szt.
tmielcarz Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Wyższa szyba zamontowana. Idealnie pasuje do mojego wzrostu (180cm) - w mojej normalnej pozycji wiatr kierowany jest na szczyt kasku, więc działa wentylacja, a jak się minimalnie pochylę to jestem całkowicie osłonięty od wiatru. Czekam jeszcze na przesyłkę ze stelażem pod kufer i skuter będzie kompletny :).
Makrotek Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Dnia 15.08.2018 o 00:11, tmielcarz napisał: Wyższa szyba zamontowana. Idealnie pasuje do mojego wzrostu (180cm) - w mojej normalnej pozycji wiatr kierowany jest na szczyt kasku, więc działa wentylacja, a jak się minimalnie pochylę to jestem całkowicie osłonięty od wiatru. Czekam jeszcze na przesyłkę ze stelażem pod kufer i skuter będzie kompletny :). Wygląda świetnie. Też myślę nad taką szyba tylko nie wiem jeszcze czy przezroczysta czy dymiona..... Póki co zamontowałem bagażnik i kufer SHAD SH58.
Yarorot Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Trochę sporawy ten kufer, no ale sporo załadujesz na dalsze wyprawy
Rekomendowane odpowiedzi