Yarorot Opublikowano 17 Lipca 2018 Opublikowano 17 Lipca 2018 Szyba Givi założona, pojeździmy potestujemy.Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
tmielcarz Opublikowano 17 Lipca 2018 Opublikowano 17 Lipca 2018 Wrzuć też zdjęcie z boku, bo jestem ciekawy jak się prezentuje skuter z tą szybą.
Geni Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 Piootr sprawdź czy nie ma nowej wersji instrukcji obejmującej opis nadajnika w kluczyku. Musieliby przecież go zmienić, żeby zasięg wzrósł z ok 1 metra do 7miu.
Klubowicze Piootr Opublikowano 18 Lipca 2018 Klubowicze Opublikowano 18 Lipca 2018 Trudno dotrzeć do elektronicznej wersji instrukcji obsługi lub książki serwisowej AK550 w sieci w języku polskim. Na razie to co mi się udało "zdobyć" to wersja w języku włoskim. Spróbuję się jutro dowiedzieć jeszcze u naszego oficjalnego dystrybutora czy mogą podobne wydawnictwo udostępnić w języku polskim. manuale.pdf
Makrotek Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 Właśnie przeglądam instrukcje która dzisiaj dostałem i piszą że zasięg 80 cm.
Klubowicze Piootr Opublikowano 18 Lipca 2018 Klubowicze Opublikowano 18 Lipca 2018 Przycisk ten ma dwie funkcje. Pierwsza to inicjowanie/dezaktywacja systemu gdy kluczyk/pilot jest w zasięgu. Druga to otwieranie kanapy jak pokrętło jest w pozycji ON podświetlenie na niebiesko. W AK550 funkcjonowanie systemu keyless jest chyba bardziej rozbudowane i dla osób, które nie mieli wcześniej styczności z tym sprzętem na początku może się wydawać wręcz skomplikowane. Kanapę możemy otwierać właśnie przez naciśnięcie wspomnianego przycisku lub poprzez obrócenie maksymalnie w lewą stronę całego przełącznika. Silnik wyłączany jest za pomocą pokrętła i dodatkowo - jak się chcemy od pojazdu oddalić - naciskamy przycisk dwu funkcyjny. Wyłączenie sygnalizowane jest chwilowym podświetleniem na czerwono. Można użyć także killswitch.
Astonpiotr Opublikowano 19 Lipca 2018 Opublikowano 19 Lipca 2018 Dnia 9.07.2018 o 10:48, MariuszBurgi napisał: Takie niecodzienne spotkanie w Trokach na LT gdzie spiknęły się dwa AK'acze. Góra z górą się nie zejdzie a człek z człowiekiem zawsze... i wszędzie Pozdro Astonpiotr, miło było poznać Bonus foto z Ambasadorem modelu Jaka jak berety z tym spotkaniem!!! W Polsce ciężko się spotkać A tu za granicą nie było problemu haha!!! Brawo dla organizatorów wypadu i mnie również niezmiernie miło było Was poznać!!! Do następnego razu!!!
Klubowicze Piootr Opublikowano 19 Lipca 2018 Klubowicze Opublikowano 19 Lipca 2018 Dziś kurier przytargał wielkie pudło. Zamawiałem tylko szybę do AK550. Pomyślałem, pewnie jakiś bonus od chłopaków z motobagaz.pl Niestety w pudle znalazłem tylko szybę i mnóstwo wypełniaczy z papieru.Z opakowania wyjąłem kawał solidnego plexi precyzyjnie uformowanego i co najistotniejsze o niebo lepszej przejrzystości niż szyba OEM Kymco. Na razie ją pakuję w folie bąbelkową i w garażu niech czeka na mój powrót z urlopu. Będzie dwój testerów więc feedback zagwarantowany odemnie i Yarorot’a.
Klubowicze Piootr Opublikowano 19 Lipca 2018 Klubowicze Opublikowano 19 Lipca 2018 Nie myślisz że ta różnica wynika ze zmatowienia się już po kilkudziesięciu (jak mniemam ) myciach? Tyle razy to ja skutera jeszcze nie myłem. Kilkanaście może. Jakość plexi jest inna. Ta od GIVI lepiej mi pasuje. A jeśli chodzi o aktywacje to poprostu wciskamy przycisk dwu funkcyjny - sygnalizacja na niebiesko i ️ogień.
Klubowicze Piootr Opublikowano 19 Lipca 2018 Klubowicze Opublikowano 19 Lipca 2018 Zawsze możesz inną naklejką przyozdobić szybkę. Uzyskałem od polskiego importera instrukcję obsługi do Kymco AK550 w wersji elektronicznej. Zamieszczam i polecam jej lekturę. instrukcja obsługi Kymco AK 550i (PL).pdf
Astonpiotr Opublikowano 21 Lipca 2018 Opublikowano 21 Lipca 2018 Tatko zmienił szybę! P U I G Plusy: Sprzęt wygląda jak Batmobil Minusy: Tłumik był glosniejszy przy oryginalnej szybie , nie można do końca złożyć lusterek.
Klubowicze Piootr Opublikowano 21 Lipca 2018 Klubowicze Opublikowano 21 Lipca 2018 Dostałem sygnały, że załącznik z instrukcją obsługi do AK550 nie wszyscy mogą otworzyć. Piszcie do mnie na PM to wyślę każdemu zainteresowanemu mailem. Tatko zmienił szybę! P U I G Plusy: Sprzęt wygląda jak Batmobil Minusy: Tłumik był glosniejszy przy oryginalnej szybie , nie można do końca złożyć lusterek. Piotr, bardzo ładny look AK. Podoba mi się. Taki street fighter ️
Yarorot Opublikowano 21 Lipca 2018 Opublikowano 21 Lipca 2018 Bardzo ładna ta szyba, może się skuszę A więc jestem po przejażdżce z szybą turystyczną Givi, odczuwa się lekkie powiewy na przedramionach, ale ogólnie jest cisza i spokój nawet przy 130km/h. Są też minusy w czasie upału robi się gorąco. Odczuwałem małe cyrkulacje powietrza jadąc za autobusem ok 75km/h. Na zimniejsze dni będzie o.k.
rafiklegia Opublikowano 21 Lipca 2018 Opublikowano 21 Lipca 2018 Witam, Od jakiegoś czasu obserwuje Wasz wątek i bardzo się cieszę że go znalazłem. Jestem w trakcie wyrabiania prawka i po ewentualnym pozytywnym jego wyniku zamierzam właśnie przesiąść się na Kymco AK550 lub Yamahę Xmaxa 530, chyba że finanse mnie "zmuszą" do Forzy 300. Chociaż muszę powiedzieć że kultura pracy w mojej Forzie to bajka Moja historia w 125 oo to : PCX, Kawasaki J125 i teraz Honda Forza. Mam nadzieję że dołączę do Waszego grona niebawem
Astonpiotr Opublikowano 21 Lipca 2018 Opublikowano 21 Lipca 2018 Rafik czy to będzie AK550 czy Tmax 530 to i tak będziesz w siódmym niebie!!! Bardzo dobra decyzja! Życzę Ci abyś jak najszybciej zdał egzamin i witamy w klubie
Klubowicze Piootr Opublikowano 21 Lipca 2018 Klubowicze Opublikowano 21 Lipca 2018 5 godzin temu, rafiklegia napisał: Od jakiegoś czasu obserwuje Wasz wątek i bardzo się cieszę że go znalazłem. Mam nadzieję że dołączę do Waszego grona niebawem Witam "brata po szalu" i mam nadzieje, że wkrótce także po jednakowym Maxi Cokolwiek wybierzesz zapraszam na spoty regionalne w każdy czwartek na Prymasa 1000 lecia 74 Cafe 66 w Warszawie. Powodzenia na egzaminie na kat A i miłego czytania forum.
ERYK Opublikowano 22 Lipca 2018 Opublikowano 22 Lipca 2018 Dnia 21.07.2018 o 12:10, Yarorot napisał: Bardzo ładna ta szyba, może się skuszę A więc jestem po przejażdżce z szybą turystyczną Givi, odczuwa się lekkie powiewy na przedramionach, ale ogólnie jest cisza i spokój nawet przy 130km/h. Są też minusy w czasie upału robi się gorąco. Odczuwałem małe cyrkulacje powietrza jadąc za autobusem ok 75km/h. Na zimniejsze dni będzie o.k. Nie to żebym krytykował ( bo napewno mniej wieje ) ale dla mnie ta szyba dziwnie wygląda bo jest ZA DUŻA - takie trochę robienie na siłę z AK 550 turystyka ,którym on po prostu nie jest ....
Sympatycy KriSSo Opublikowano 22 Lipca 2018 Sympatycy Opublikowano 22 Lipca 2018 Faktycznie, ja też uważam, że jest paskudna. Psuje okropnie optykę skuta. No ale cóż, nie musi się wszystkim podobać, jeśli spełnia zadanie, a właściciel zadowolony, to „piąteczka” i w drogę. W Integrze też mam turystyczną Givi, ale tam (zwłaszcza po przycięciu poniżej linii wzroku) wyglada dobrze. W AK jakoś dziwnie.
dr.big Opublikowano 22 Lipca 2018 Opublikowano 22 Lipca 2018 Praktyczna (jak dla kogo ) to może ona jest, ale na pewno nie jest ładna. I nie ma to nic wspólnego z AK, a jedynie z szybą...
Klubowicze Piootr Opublikowano 22 Lipca 2018 Klubowicze Opublikowano 22 Lipca 2018 1 godzinę temu, KriSSo napisał: W AK jakoś dziwnie. Zgadzam się. U mnie ta szyba będzie miała tylko zadanie chronić przed wiatrem przy długich wycieczkach lub pomagać w zimniejszej części sezonu. Ma być praktyczna, a nie zdobić. Inne szyby są od zdobienia i cieszenia oka Większość czasu i tak będzie u mnie i tak krótka. Po dokupieniu kilku drobiazgów wymiana szyby trwa w granicach 10 minut.
Yarorot Opublikowano 22 Lipca 2018 Opublikowano 22 Lipca 2018 U mnie też będzie na zimniejsze dni, zamówiłem małą czarną
Makrotek Opublikowano 23 Lipca 2018 Opublikowano 23 Lipca 2018 Patrząc na zdjęcia ktore zamieścił wcześniej Paweł R. to szyba Puig wygląda lepiej. Dodatkowo jest lekko dymiona. Ale to tylko zdjęcia - należałoby ustawić oba sprzęty obok i porównać :). Oczywiście bezdyskusyjnie najlepiej Akaczowi do twarzy z szybą krótką.
Paweł R. Opublikowano 23 Lipca 2018 Opublikowano 23 Lipca 2018 2 godziny temu, Makrotek napisał: Patrząc na zdjęcia ktore zamieścił wcześniej Paweł R. to szyba Puig wygląda lepiej. Dodatkowo jest lekko dymiona. Ale to tylko zdjęcia - należałoby ustawić oba sprzęty obok i porównać :). Oczywiście bezdyskusyjnie najlepiej Akaczowi do twarzy z szybą krótką. Co do estetyki szyby - faktycznie prezentuje się super. Ale ma zasadniczą wadę w postaci braku możliwości złożenia lusterek (w którąkolwiek stronę) - to duży minus.
Yarorot Opublikowano 23 Lipca 2018 Opublikowano 23 Lipca 2018 U mnie składanie lusterek to podstawa podczas parkowania skutera w garażu gdy obok stawiam samochód. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Makrotek Opublikowano 23 Lipca 2018 Opublikowano 23 Lipca 2018 14 minut temu, Paweł R. napisał: Co do estetyki szyby - faktycznie prezentuje się super. Ale ma zasadniczą wadę w postaci braku możliwości złożenia lusterek (w którąkolwiek stronę) - to duży minus. Paweł a mozesz zapodać fote ze swoja szybą z boku skutra? Będzie można zestawić i porównać.
Rekomendowane odpowiedzi