Klubowicze Piootr Opublikowano 13 Czerwca 2018 Klubowicze Opublikowano 13 Czerwca 2018 Faktycznie nie którzy są przewrażliwieni Porządeczek musi być Dość tych przekomarzanek . Chciałbym podzielić się z wami kilkoma uwagami po dosłownie kilkudziesięcio minutowej przejażdżki podczas której próbowałem Noodoe Navi. Nawigacja działa, ale mam wrażenie, nieco zbyt wolno. Czytałem opinie na innych forach AK i to się sprawdziło. Jak jedziemy szybciej niż 50 km/h to navi niestety nie nadąża z prawidłowym podawaniem komend. Samo wybieranie adresów jest też nieco utrudnione, bo w zasadzie musimy wybierać spośród tego co proponuje nawigacja. Na przykładzie ul. Belgradzka 3 w Warszawie, zakładam, że tam chcemy jechać:Jak dopiszemy nr.3 do wyboru mamy tylko 2 adresy, ale niekoniecznie w WarszawieJak wpiszemy jak na poniższym screenie to mamy tylko takie opcje dotyczące przykładowego adresu Nie wiem jakie jest żródło map, ale chyba nie jest to TomTom. Zwróćcie uwagę, że jak wpiszemy nazwisko np. (Kowalski) to mamy do wyboru adresy osób - firm. Myśle, że baza kupiona z jakiejś biznesowej książki telefonicznej:System jest jeszcze niedopracowany i myśle, że w najbliższym czasie będą nad nim mocno pracować.Jutro pierwsza trasa i oczywiście będę używał Noodoe. Adres jest Schronisko pod Wianuszkami. Niedługo dam wam znać jak spisał się Noodoe w trasie
corolla294 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Wyczytałem na jednym z niemieckim forum, iż w najnowszej aktualizacji noodoe pojawiła się, w ustawieniach opcja pozwalająca ustalić czas czuwania bluetooth na 1, 2 lub 3 dni. Piootr, możesz to potwierdzić? czy to by oznaczało iż Kymco w ten sposób rozwiązało problem w ubytkiem prądu z akumulatora w czasie postoju?
Yarorot Opublikowano 15 Czerwca 2018 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Zgadza się w ostatniej aktualizacji pojawiła się taka opcja.Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Do mnie dzisiaj dotarła torba Givi XS318 no i pasuje jak ulał wykonanie na wysokim poziomie.
corolla294 Opublikowano 16 Czerwca 2018 Opublikowano 16 Czerwca 2018 Yarorot, nie chciałbyś przeprowadzić naukowego eksperymentu, tj. ustawić czas czuwania bluetoothnp. na 1 dzień i sprawdzić po tym dniu , czy jest ubytek prądu na akumulatorze?
Yarorot Opublikowano 16 Czerwca 2018 Opublikowano 16 Czerwca 2018 według wskazań mojego gniazda do ładowania ctek po dwóch dniach miga dioda zielona czyli nie jest źle. Jutro rano będę wyjeżdźał do pracy to sprawdzę i dam Ci znać. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Dzisiaj rano migała zielona dioda czyli jest o.k. a jak się zastanawiasz nad kupnem AK to nie ma się co wachać bo to fajna maszynka. A skuter ma jeździć, a nie stać całymi dniami. Akumulator zawsze można podładować Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
corolla294 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Zgadza się, tylko nie każdy ma możliwość parkowania w garażu zaopatrzonym w gniazdko (ja niestety nie mam, garaż osiedlowy) oraz codziennej jazdy. Jak mam wyłożyć 36 tys. za moto to oczekuję jego niezawodności a nie zastanawiania się, czy po kilku dniach postoju odpali czy nie. Dlatego też ważna dla mnie będzie Twoja i innych użytkowników opinia, czy ostatnia aktualizacja noodoe wyeliminowała problem z ubytkiem energi z akumulatora
dr.big Opublikowano 17 Czerwca 2018 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Do garażu w którym nie mam prądu w gniazdku zakupiłem przetwornicę 12/220V i z dużego aku samochodowego (12V/100Ah) + przetwornica (12V na 220V) podłączam Cteka do aku skuterowego i tym samym go ładuję ... Sposób może i dziwny, ale przez lata skuteczny . PS. Aku samochodowe przynoszę oczywiście naładowane. Zeby ktoś nie pomyślał o "perpetuum mobile" ...
Astonpiotr Opublikowano 17 Czerwca 2018 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Carolla ja używam swojego skutera raz na tydzień, nieraz było to dwa tygodnie i mimo że gdy podjeżdżam do garażu to mój telefon od razu łączy się że skuterem automatycznie to nigdy nie miałem problemu z odpalaniem.
Yarorot Opublikowano 17 Czerwca 2018 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Corolla z niezawodnością to teraz ciężko nie tylko w motocyklach, ew. wyjść z problemu rozładowanego akumulatora jest dużo jak się chce to zawsze znajdzie się wyjście (dr.big) ja mam zamontowane gniazdo cetek w poprzednim skuterze też miałem, nawet jak dioda migała na czerwono co oznaczało że akumulator trzeba bezwzględnie ładować skuter odpalał. Wiesz cena nie gra roli kolega kupił Civic Type R za ponad 100tyś i ma problemy ze skrzynią (problem ogólnie znany) Jak nie jechałeś przejedź się AK i gwarantuję Ci że problem akumulatora spadnie na dalszy plan, zawsze możesz dokupić drugi akumulator, dorobić bajpas, ew. wykorzystać metodę dr.biga A z tego co napisał Astonpiotr wychodzi na to że nie ma tragedii z tym akumulatorem, a jeszcze jest bateria w kluczyku (w Hondzie X-ADV też z nią jest problem) więc nie ma co dramatyzować.
djpj1 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Opublikowano 17 Czerwca 2018 A ta torba Givi XS318 jak jest mocowana - na magnesy?
Yarorot Opublikowano 17 Czerwca 2018 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Na paski, nie bawiłem się w ich zakładanie bo robiłem zdjęcie na szybko.
Klubowicze Piootr Opublikowano 17 Czerwca 2018 Klubowicze Opublikowano 17 Czerwca 2018 Corolla nie dramatyzuj odnośnie akumulatora w AK550. Nie szukaj wymówki, aby go nie kupić, bo coś węszę pismo nosem, że masz na niego chrapkę. Pisałem już to w tym wątku, ale powtórzę. AK550 mam od początku września, do chwili obecnej przelatane 6 000 km. Czasem skuter stoi 7-14 dni w garażu i pali na dotyk. Na czas zimy używałem CETEK raz na 2-3 tyg podłączony na 1-2 dni. Wszystko działa, nie szukaj dziury w całym. Jak AK550 ci się podoba to jedź i składaj zamówienie. Nic lepszego o tej charakterystyce i w tych pieniądzach, a dodatkowo fabrycznie nowego na rynku nie znajdziesz.
RONIN Opublikowano 17 Czerwca 2018 Opublikowano 17 Czerwca 2018 2 godziny temu, Yarorot napisał: a jeszcze jest bateria w kluczyku (w Hondzie X-ADV też z nią jest problem) więc nie ma co dramatyzować. W x adv nie ma żadnego problemu z baterią, baterie tak mają, że jak pracują to się rozladowywują. Jak masz z tym problem to wrzucasz jedną zapasową za 5 pln. do skutera i po problemie. Może ktoś mi wytłumaczyć do czego potrzebny jest bluetooth jak skuter stoi w garażu?
Yarorot Opublikowano 17 Czerwca 2018 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Corolla, a Ty widziałeś AK na żywo, przymierzałeś się? tak jak pisze Piootr w tej cenie nic lepszego na rynku nie znajdziesz, też miałem jakiś czas temu miałem dylemat co kupić, Burgmana 650, X-adv czy T-max padło na AK i nie żałuję każdy skuter obejrzałem, przeczytałem bardzo dużo informacji, każdy skuter inaczej jeździ każdy ma wady i zalety dla mnie najwięcej zalet miał AK dla kogoś innego Burgman a innego rajcuje X-adv. Nikt tu na siłę nie będzie Ci wciskał AK, musisz sam zdecydować co chcesz kupić, który skuter Ci się najbardziej podoba na który będzie Ci się najlepiej jeździć.
marcin 76 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Potwierdzam AK super moto u mnie przelatane 7 tyś frajda i przyjemność z użytkowania
Paweł R. Opublikowano 18 Czerwca 2018 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Testowałem w weekend nawigację Noodoe, działa całkiem sprawnie, szybko przelicza trasę i nawiguje nawet po lokalnych drogach. Wyszukiwanie adresów w mojej okolicy również bez zastrzeżeń. Jak na pierwszą wersję i debiut Kymco w tym obszarze - super.
dr.big Opublikowano 18 Czerwca 2018 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Pokazuje wycinek mapy (jak np. google) da się zoomować, czy tylko te strzałki bez tła mapy? PS. Swoją drogą: skręt za 306 metrów . Dobrze, że nie wyświetla 306, 7 metra ... Bo to ważna informacja i ktoś mógłby skręcić nie w tą przecznicę . Ale ogólnie fajnie, że jest navi i nie trzeba doklejać uchwytu. Edit: Moim zdaniem daliby jakąś opłatę licencyjną google, i wszyscy (łącznie z użytkownikami) byliby zadowoleni, a Kymco nie musiałoby dłubać i eksperymentować na tychże... Znana i wszędzie obecna maska i grafika też byłyby na plus.
Paweł R. Opublikowano 18 Czerwca 2018 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Mapę i przebieg trasy pokazuje na postoju, w trakcie jazdy - tylko strzałki.
Klubowicze Piootr Opublikowano 18 Czerwca 2018 Klubowicze Opublikowano 18 Czerwca 2018 Przed samym skrętem pokazuje dokładnie manewr. Poprawili prędkość działania nawigacji. Przypominam, że po prawej stronie odliczane są przecznice. Trzeba się do tego przyzwyczaić. Fakt, szkoda, że nie jest to GoogleMaps. Ja staram się korzystać z tej navi na codzień żeby do niej przywyknąć. W końcu wartość nabyta wraz ze skuterem.
dr.big Opublikowano 18 Czerwca 2018 Opublikowano 18 Czerwca 2018 No to już trochę lepiej wygląda . Mój sceptyzm bierze się stąd, że nie lubię jeździć "ślepo na strzałki" nie widząc co dookoła, a w navi Garmina czy Googla zawsze widzę "wycinek" mapy. Czyli najbliższą okolicę i teoretyczną (widoczną) oraz sensowną możliwość zmiany trasy przez człowieka jedynie przy "wspomaganiu" nawigacji... Dziękuję za zdjęcia i naświetlenie sposobu działania.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 19 Czerwca 2018 Autor Administrator Opublikowano 19 Czerwca 2018 Ciekawy AK550 by Andalusia design
Sysgone Opublikowano 19 Czerwca 2018 Opublikowano 19 Czerwca 2018 Niezależnie od posiadania (lub nie) schowka, torba przekrokowa się przydaje.
tmielcarz Opublikowano 22 Czerwca 2018 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Wkrótce na forum pojawi się kolejny AK550. Skuter zamówiony, załatwiam formalności.
Klubowicze Piootr Opublikowano 22 Czerwca 2018 Klubowicze Opublikowano 22 Czerwca 2018 Pochwal się jaki kolorek no i awansem - gratuluję słusznej decyzji zakupowej. Jak odbierzesz to zapodaj fotki.
Rekomendowane odpowiedzi