Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano
Faktycznie nie którzy są przewrażliwieni 

Porządeczek musi być

Dość tych przekomarzanek !YES.

Chciałbym podzielić się z wami kilkoma uwagami po dosłownie kilkudziesięcio minutowej przejażdżki podczas której próbowałem Noodoe Navi.

Nawigacja działa, ale mam wrażenie, nieco zbyt wolno. Czytałem opinie na innych forach AK i to się sprawdziło. Jak jedziemy szybciej niż 50 km/h to navi niestety nie nadąża z prawidłowym podawaniem komend. Samo wybieranie adresów jest też nieco utrudnione, bo w zasadzie musimy wybierać spośród tego co proponuje nawigacja. Na przykładzie ul. Belgradzka 3 w Warszawie, zakładam, że tam chcemy jechać:
de0485a6e8c8333315c8bb39e5935746.jpg
Jak dopiszemy nr.3 do wyboru mamy tylko 2 adresy, ale niekoniecznie w Warszawie
2aad940f60151126db5d5a6c7b7e4108.jpg
Jak wpiszemy jak na poniższym screenie to mamy tylko takie opcje dotyczące przykładowego adresu
c1ecddd55a702fcc6af0a31e9f3bb7ba.jpg
Nie wiem jakie jest żródło map, ale chyba nie jest to TomTom. Zwróćcie uwagę, że jak wpiszemy nazwisko np. (Kowalski) to mamy do wyboru adresy osób - firm. Myśle, że baza kupiona z jakiejś biznesowej książki telefonicznej:
d76fe5af84a97f62e89642bd551d63cf.jpg
System jest jeszcze niedopracowany i myśle, że w najbliższym czasie będą nad nim mocno pracować.
Jutro pierwsza trasa i oczywiście będę używał Noodoe. Adres jest Schronisko pod Wianuszkami. Niedługo dam wam znać jak spisał się Noodoe w trasie
ab6c98a1f1389aabe8a982fce7b563c9.jpg

Opublikowano

Wyczytałem na jednym z niemieckim forum, iż w najnowszej aktualizacji noodoe pojawiła się, w ustawieniach opcja pozwalająca ustalić czas czuwania  bluetooth na 1, 2 lub 3 dni. Piootr, możesz to potwierdzić? czy to by oznaczało iż Kymco w ten sposób rozwiązało problem w ubytkiem prądu z akumulatora w czasie postoju?

Opublikowano

Zgadza się w ostatniej aktualizacji pojawiła się taka opcja.aa1ef57a4850b1c712e28fc8ee001f29.jpg

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Do mnie dzisiaj dotarła torba Givi XS318 no i pasuje jak ulał wykonanie na wysokim poziomie.

20180615_145529 (Kopiowanie).jpg

20180615_145453 (Kopiowanie).jpg

20180615_145535 (Kopiowanie).jpg

20180615_145614 (Kopiowanie).jpg

20180615_145726 (Kopiowanie).jpg

Opublikowano

Yarorot, nie chciałbyś przeprowadzić naukowego eksperymentu, tj. ustawić czas czuwania  bluetoothnp. na 1 dzień  i sprawdzić po tym dniu , czy jest ubytek prądu na akumulatorze?

Opublikowano

według wskazań mojego gniazda do ładowania ctek po dwóch dniach miga dioda zielona czyli nie jest źle. Jutro rano będę wyjeżdźał do pracy to sprawdzę i dam Ci znać.

Dzisiaj rano migała zielona dioda czyli jest o.k. a jak się zastanawiasz nad kupnem AK to nie ma się co wachać bo to fajna maszynka. A skuter ma jeździć, a nie stać całymi dniami. Akumulator zawsze można podładować

Opublikowano

Zgadza się, tylko nie każdy ma możliwość parkowania w garażu zaopatrzonym w gniazdko (ja niestety nie mam, garaż osiedlowy) oraz codziennej jazdy. Jak mam wyłożyć 36 tys. za moto to oczekuję jego niezawodności a nie  zastanawiania się, czy po kilku dniach postoju odpali czy nie. Dlatego też ważna dla mnie będzie Twoja i innych użytkowników opinia, czy ostatnia aktualizacja noodoe wyeliminowała problem z ubytkiem energi z akumulatora

Opublikowano

Do garażu w którym nie mam prądu w gniazdku zakupiłem przetwornicę 12/220V i z dużego aku samochodowego (12V/100Ah) + przetwornica (12V na 220V) podłączam Cteka do aku skuterowego i tym samym go ładuję :)... Sposób może i dziwny, ale przez lata skuteczny :) .

PS.  Aku samochodowe przynoszę oczywiście naładowane. Zeby ktoś nie pomyślał o "perpetuum mobile" ;) ...

Opublikowano

Carolla ja używam swojego skutera raz na tydzień,  nieraz było to dwa tygodnie i mimo że gdy podjeżdżam do garażu to mój telefon od razu łączy się że skuterem automatycznie to nigdy nie miałem problemu z odpalaniem. 

Opublikowano

Corolla z niezawodnością to teraz ciężko nie tylko w motocyklach, ew. wyjść z problemu rozładowanego akumulatora jest dużo jak się chce to  zawsze znajdzie się wyjście (dr.big) ja mam zamontowane gniazdo cetek w poprzednim skuterze też miałem, nawet jak dioda migała na czerwono co oznaczało że akumulator trzeba bezwzględnie ładować skuter odpalał. Wiesz cena nie gra roli kolega kupił Civic Type R za ponad 100tyś i ma problemy ze skrzynią (problem ogólnie znany) Jak nie jechałeś przejedź się AK i gwarantuję Ci że problem akumulatora spadnie na dalszy plan, zawsze możesz dokupić drugi akumulator, dorobić bajpas, ew. wykorzystać metodę dr.biga A z tego co napisał Astonpiotr wychodzi na to że nie ma tragedii z tym akumulatorem, a jeszcze jest bateria w kluczyku (w Hondzie X-ADV też z nią jest problem) więc nie ma co dramatyzować.

Opublikowano

A ta torba Givi XS318 jak jest mocowana - na magnesy?

Opublikowano

Na paski, nie bawiłem się w ich zakładanie bo robiłem zdjęcie na szybko.

• Klubowicze
Opublikowano

Corolla nie dramatyzuj odnośnie akumulatora w AK550. Nie szukaj wymówki, aby go nie kupić, bo coś węszę pismo nosem, że masz na niego chrapkę.

Pisałem już to w tym wątku, ale powtórzę. AK550 mam od początku września, do chwili obecnej przelatane 6 000 km. Czasem skuter stoi 7-14 dni w garażu i pali na dotyk. Na czas zimy używałem CETEK raz na 2-3 tyg podłączony na 1-2 dni. Wszystko działa, nie szukaj dziury w całym.

Jak AK550 ci się podoba to jedź i składaj zamówienie. Nic lepszego o tej charakterystyce i w tych pieniądzach, a dodatkowo fabrycznie nowego na rynku nie znajdziesz.

Opublikowano
2 godziny temu, Yarorot napisał:

a jeszcze jest bateria w kluczyku (w Hondzie X-ADV też z nią jest problem) więc nie ma co dramatyzować.

W x adv nie ma żadnego problemu z baterią, baterie tak mają, że jak pracują to się rozladowywują. Jak masz z tym problem to wrzucasz jedną zapasową za 5 pln. do skutera i po problemie. 

Może ktoś mi wytłumaczyć do czego potrzebny jest bluetooth jak skuter stoi w garażu? 

Opublikowano

Corolla, a Ty widziałeś AK na żywo, przymierzałeś się? tak jak pisze Piootr w tej cenie nic lepszego na rynku nie znajdziesz, też miałem jakiś czas temu miałem dylemat co kupić, Burgmana 650, X-adv czy T-max padło na AK i nie żałuję każdy skuter obejrzałem, przeczytałem bardzo dużo informacji,  każdy skuter inaczej jeździ każdy ma wady i zalety dla mnie najwięcej zalet miał AK dla kogoś innego Burgman a innego rajcuje X-adv. Nikt tu na siłę nie będzie Ci wciskał AK, musisz sam zdecydować co chcesz kupić, który skuter Ci się najbardziej podoba na który będzie Ci się najlepiej jeździć.

Opublikowano

Potwierdzam  AK   super moto u mnie przelatane 7 tyś   frajda i przyjemność z  użytkowania

Opublikowano

Testowałem w weekend nawigację Noodoe, działa całkiem sprawnie, szybko przelicza trasę i nawiguje nawet po lokalnych drogach. Wyszukiwanie adresów w mojej okolicy również bez zastrzeżeń. Jak na pierwszą wersję i debiut Kymco w tym obszarze - super.

20180615_202253.jpg

Opublikowano

Pokazuje wycinek mapy (jak np. google) da się zoomować, czy tylko te strzałki bez tła mapy?

PS. Swoją drogą: skręt za 306 metrów :D . Dobrze, że nie wyświetla 306, 7 metra ;) ... Bo to ważna informacja i ktoś mógłby skręcić nie w tą przecznicę :D .

Ale ogólnie fajnie, że jest navi i nie trzeba doklejać uchwytu.

Edit: Moim zdaniem daliby jakąś opłatę licencyjną google, i wszyscy (łącznie z użytkownikami) byliby zadowoleni, a Kymco nie musiałoby dłubać i eksperymentować na tychże... Znana i wszędzie obecna maska i grafika też byłyby na plus.

Opublikowano

Mapę i przebieg trasy pokazuje  na postoju, w trakcie jazdy - tylko strzałki.

• Klubowicze
Opublikowano

Przed samym skrętem pokazuje dokładnie manewr. Poprawili prędkość działania nawigacji. Przypominam, że po prawej stronie odliczane są przecznice. Trzeba się do tego przyzwyczaić. Fakt, szkoda, że nie jest to GoogleMaps. Ja staram się korzystać z tej navi na codzień żeby do niej przywyknąć. W końcu wartość nabyta wraz ze skuterem.

4Wo2SOxRQNO3UhmGrooajg.jpg

Opublikowano

No to już trochę lepiej wygląda ;) . Mój sceptyzm bierze się stąd, że nie lubię jeździć "ślepo na strzałki" nie widząc co dookoła, a w navi Garmina czy Googla zawsze widzę "wycinek" mapy. Czyli najbliższą okolicę i teoretyczną (widoczną) oraz sensowną możliwość zmiany trasy przez człowieka jedynie przy "wspomaganiu" nawigacji...

Dziękuję za zdjęcia i naświetlenie sposobu działania.

• Administrator
Opublikowano

Ciekawy AK550 by Andalusia design
30027a855234c7c0aa0d2978622d052a.jpg

9f232233cac2e381dacd622229672266.jpg

cbdb587c019886c71bb832f130b72b06.jpg

6498c26c562b741f5d89abc85fb00f5d.jpg

f4a7d7c7146a10d899fa6d7f752ca900.jpg

Opublikowano

Niezależnie od posiadania (lub nie) schowka, torba przekrokowa się przydaje.

Opublikowano

Są, nawet 2.
  Pd2WpQCl.png

Opublikowano

Wkrótce na forum pojawi się kolejny AK550. Skuter zamówiony, załatwiam formalności.

• Klubowicze
Opublikowano

Pochwal się jaki kolorek no i awansem - gratuluję słusznej decyzji zakupowej. Jak odbierzesz to zapodaj fotki.