Sysgone Opublikowano 6 Czerwca 2018 Opublikowano 6 Czerwca 2018 Tablica mu odpadła, temu misiu Gratuluję
Yarorot Opublikowano 9 Czerwca 2018 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Jeszcze raz dziękuje Piotr Jestem po pierwszej jeździe czas pozwolił na małą przejażdżkę, a pod wieczór już padał deszcz więc skuterek do garażu. A więc banana mam na twarzy do teraz i szybko nie zejdzie, mam porównanie do Downtowna 125 o ile co do silnika to nie ma co porównywać (wiadomo moc) to do jazdy ogromny + dla AK prowadzi się pewniej jest dobrze wyważony, no i zawieszenie nie jest tak sztywne co mnie miło zaskoczyło. Na razie manetkę gazu traktuję delikatnie i z pokorą bo potencjał jest i to spory dla mnie wybór tego skutera okazał się strzałem w 10. może to i nie T-max ale mnie osobiście AK bardziej się podoba. Co do zegarów w 2018 nic nie poprawili u mnie w słońcu nic nie widać, jedyni środkowy wyświetlacz, zamontowałem uchwyt do telefonu od przyjaciół z Tajwanu i sprawdza się rewelacyjnie, chyba na przodzie zawita szyba Givi bo fabryczna mnie nie rozpieszcza w najwyższym położeniu. No i ten dźwięk chyba ustawię go sobie jako budzik w telefonie ew. dzwonek Stelaż zamówiony czekam na przesyłkę z Tajwanu. Kroplówka cteka założona żeby aku nie wyzionął ducha.
Klubowicze Piootr Opublikowano 9 Czerwca 2018 Klubowicze Opublikowano 9 Czerwca 2018 Widzisz, tak się zastanawiałeś, pytałeś ... i dobrze. Cieszę się, że jesteś zadowolony z wydanych na skuter złotóweczek. Nie zawsze musi być TMax. Dobrze, że jest wybór. Ja też się wahałem 24h, potem analiza i pojechałem podpisać umowę. Osobiście uwqżam, że AK-er jest ładniejszy od najnowszego TMaxa. Gdybym zdołał znaleźć gdzieś w Europie zapudełkowany egzemplarz TMax IronMax to za decyzję ... nie gwarantuje. Cieszę się jednak, że mam AK-era w garażu. AK-er = Ej Ker (ang.)
Yarorot Opublikowano 10 Czerwca 2018 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Dziękuje wszystkim za pomoc, cierpliwość w odpowiedziach na moje pytania. Piotrze nie żałuję żadnej wydanej złotówki na ten skuter polubiłem go od pierwszej przejażdżki, niestety wcześniej nie miałem okazji się przejechać stąd tyle pytań czy burgman, x-adv czy AK. dołożyć do T-max nie problem tylko że jak dla mnie aż tak wielkiego przeskoku nie będzie jak pomiędzy Downtownem 125i a AK 550
kupusso Opublikowano 10 Czerwca 2018 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Yarorot gratuluje zakupu, będe Cię wypatrywał na mieście Jesteś zadowolony z zakupu w salonie w Tychach? Ja swojego Kymco też chciałem tam kupić, ale ilekroć przyjechałem do tego sprzedawcy to czułem się olewany
Yarorot Opublikowano 10 Czerwca 2018 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Dzięki Wiesz jak pierwszy raz przyjechałem do salonu to nie mieli jeszcze AK za to zachwalali mi Burgmana, to było w kwietniu. W czerwcu podjechałem zobaczyć X-ADV stała na placu jeszcze nie złożona, wszedłem do Suzuki i pytam o AK - "Jest właśnie przywieźli składamy go w serwisie jutro będzie na salonie, więc będzie można się przysiąść" zostawiłem nr i następnego dnia po południu p. Sławek do mnie zadzwonił że AK już stoi na salonie. Więc pojechałem i od razu wszedłem do Suzuki patrzę faktycznie stoi i to w "moim" kolorze czarnym. sprzedawca zaraz do mnie podszedł i wystawił mi skuter żebym mógł sobie pooglądać i się przysiąść - więc pytam ile może zejść z ceny i jakiś dodatek, zapytał się czy chcę go kupić a ja na to że dzisiaj go zaliczkuję. Pan sprzedawca dostał takiego wigoru że z ceny szedł 400zł i dołożył rabat na stelaż oryginalny Kymco 50%. Wcześniej proponował mi kask, pokrowiec, zabezpieczenie ale to już wszystko mam więc stanęło na owym stelażu. Niestety jak się dowiedział o koszach tego stelaża ok. 300$ i że Kymco w polsce będzie go miało w swojej ofercie za 2,3 miesiące to stwierdziłem że stelaż wezmę na siebie a panu Sławkowi zaproponowałem że w zamian zamówi mi torbe Givi xs318 czekam na odpowiedź w tej sprawie. Więc jak to dogram to będe zadowolony z zakupu w Tychach, po prostu lubię ludzi konkretnych w decyzjach jak coś obiecuje to niech to spełni, napisał mi ten stelaż na fakturze więc dam mu szansę. Kto wie może za jakiś tam czas będę kupował inny motor i trafię na tego samego sprzedawcę różnie to bywa a lepiej kogoś polecić niż stwierdzić żeby sprzedać obiecał wiele a spełnił nie wiele jak już dostał kasę Wcześniej jak miałem Downtowna byłem tam na serwisie i do niczego nie mogę się doczepić obsługa na wysokim poziomie - klient zadowolony to wróci.
Klubowicze Piootr Opublikowano 12 Czerwca 2018 Klubowicze Opublikowano 12 Czerwca 2018 Panowie, jest nareszcie aktualizacja Noodoe z nawigacją. Właśnie pobieram. Zobaczymy co to za „cudo”. Aktualizacja pobrana. W przerwie meczu pójdę do garażu i zaktualizuję AK-era. Zaciągam mapę Polski, trochę to trwa bo wszyscy się „rzucili”
Klubowicze Piootr Opublikowano 12 Czerwca 2018 Klubowicze Opublikowano 12 Czerwca 2018 Wróciłem z krótkiej przejażdżki po wgraniu map Noodoe. Tak na szybko mogę wam napisać - dobra robota. Chyba tego brakowało w tym maxi skuterze, biorąc pod uwagę jego potencjał. Po aktualizacji oprogramowania trzeba pobrać wybrany obszar mapy. Tu do wyboru mamy gratisowe mapy poszczególnych państw. Okres bezpłatnej licencji 36 miesięcy. Jeżeli chcemy inne kraje to można sobie dokupić. Wybaczcie, ale nie wnikałem ile to kosztuje, poza tym opcja zakupu jeszcze nie jest aktywna. Ja z uwagi na to, że użytkuje skuter w kraju wybrałem mapy Polski. Nieznacznie zmienił się sam interface samej aplikacji w telefonie Sprawdziłem działanie nawigacji udając się kilka przecznic od miejsca garażowania. Po sparowaniu telefonu z interkomem w kasku, komendy nawigacyjne w jęz. polskim podaje kobiecy głos (nie ma możliwości zmiany). Poniżej kilka fotek z komend nawigacyjnych w wersji nocnej. Zwróćcie uwagę na to, że z lewej strony podawana jest odległość do manewru, a z prawej liczba przecznic. Dodatkowy screen daje nam podsumowanie trasy Kolejne dwa obrazki przedstawiają zakładkę w której ustawiamy swoje preferencje dotyczące nawigacji. Zwracam uwagę na „Speed camera”. Jutro może znajdę więcej czasu na testowanie i sprawdzanie jak nawigacja działa. Dziś wpisałem do Noodoe nawigacji nazwę schroniska w którym od piątku mamy weekendowe spotkanie Burgmanii. Po wpisaniu „Pod wianuszkami” pokazał się właściwy obiekt i trasa do niego. Coś mi się wydaje, że mój smartfon wyląduje w kieszeni, a RAM Mount do niego pójdzie na sprzedaż. Jeśli nawigacja Noodoe będzie sprawnie i bezproblemowo działała to nareszcie będzie można powiedzieć, że Kymco stworzyło coś czego nikt jeszcze w taki sposób w jednośladach nie zrobił. Brawo.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 12 Czerwca 2018 Autor Administrator Opublikowano 12 Czerwca 2018 Wypada napisać - Brawa dla Kymco! ...... że dotrzymali słowa i wbudowana navi działa We wrześniu wchodzi do sprzedaży kolejny skuter z Noodoe (już aktywnym) - Xciting S400
Administrator xmarcinx Opublikowano 13 Czerwca 2018 Administrator Opublikowano 13 Czerwca 2018 Naprawdę super rzecz. Nawet jak ma wady jeszcze, to jest ogromny potencjał do rozwoju. Trzymam kciuki.
dr.big Opublikowano 13 Czerwca 2018 Opublikowano 13 Czerwca 2018 Czy jest możliwość korzystania z navi (mapy i aktualne natężenie ruchu) online przy użyciu smartfona jako modemu?
Klubowicze Piootr Opublikowano 13 Czerwca 2018 Klubowicze Opublikowano 13 Czerwca 2018 Na razie nie mam czasu nawigacji wypróbować, ale pytasz o funkcję, której nie ma w menu. Na razie nie ma, ale tak jak xmarcinx napisał, system jest rozwojowy.
Astonpiotr Opublikowano 13 Czerwca 2018 Opublikowano 13 Czerwca 2018 U mnie pojawiły się pierwsze problemy. Od początku nie mogłem wejść w Navigation info wyłączyłem aplikacje po prostu ją usunąłem ściągnąłem nową łączył się skuter z telefonem dość długo. Po połączeniu wyłączyłem skuter na środkowym monitorze pojawiły mi się kółeczka tak jakby zamykały coś I od tamtej pory wyświetlacz środkowy mi nie działa. Dzwoniłem do serwisu jeszcze nie wiedzą co to może być. Przez cały czas funkcja Navigation info ciągle mi nie działa na mojej aplikacji w telefonie i tym samym nie mogę pobrać nowej mapy.
Yarorot Opublikowano 13 Czerwca 2018 Opublikowano 13 Czerwca 2018 W najnowszym Motocyklu jest artykuł o AK 550 Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Sysgone Opublikowano 13 Czerwca 2018 Opublikowano 13 Czerwca 2018 20 minut temu, Astonpiotr napisał: Przez cały czas funkcja Navigation info ciągle mi nie działa na mojej aplikacji w telefonie i tym samym nie mogę pobrać nowej mapy. Odinstalowałeś środkowy wyświetlacz ze skutera. Dobrze, że nie próbowałeś odinstalować silnika
Klubowicze Piootr Opublikowano 13 Czerwca 2018 Klubowicze Opublikowano 13 Czerwca 2018 U mnie pojawiły się pierwsze problemy. Po połączeniu wyłączyłem skuter na środkowym monitorze pojawiły mi się kółeczka tak jakby zamykały coś I od tamtej pory wyświetlacz środkowy mi nie działa. Spokojnie, daj szarym „kółeczkom” czas. To jest właśnie nawigacja, która potrzebuje czasu aby się zsynchronizować na linii smartfon —>AK. W aplikacji Noodoe z zakładki nawigacja pobierz mapę PL. Jak coś to pisz na PM, aby nie zaśmiecać tematu. Odinstalowałeś środkowy wyświetlacz ze skutera. Dobrze, że nie próbowałeś odinstalować silnika Czyżbym czuł już malutki hejcik ?
Astonpiotr Opublikowano 13 Czerwca 2018 Opublikowano 13 Czerwca 2018 4 minuty temu, Piootr napisał: Czyżbym czuł już mały hejcik ? Też tak to odebrałem..... Ze sprzętem wszystko jest ok oprócz środkowego wyświetlacza który jest czarny, tzn nie działa w ogóle... Wyłączyłem aku, zobaczę wieczorem czy coś to dało. Aaaaaaaaaa... I informacja dla tych co cierpią na akumulator!!! Moim zdaniem ciągle włączony i działający pomimo wyłączonej stacyjki jest Bluetooth, stąd spadki napięcia w skuterze.
Yarorot Opublikowano 13 Czerwca 2018 Opublikowano 13 Czerwca 2018 Piotr a próbowałeś tej metody? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Sysgone Opublikowano 13 Czerwca 2018 Opublikowano 13 Czerwca 2018 Jesteście Panowie zdecydowanie przewrażliwieni. Już sobie stąd idę, bo znów mi ktoś coś zarzuci.
Klubowicze Piootr Opublikowano 13 Czerwca 2018 Klubowicze Opublikowano 13 Czerwca 2018 Jesteście Panowie zdecydowanie przewrażliwieni. Już sobie stąd idę, bo znów mi ktoś coś zarzuci. Norbert, nie uciekaj. Wszystkie merytoryczne podpowiedzi są zawsze mile widziane, ale za takie „od czapy” i nic nie wnoszące dziękujemy. Wiem, że jesteś dobry w te „klocki” Piotr a próbowałeś tej metody?Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Nie było potrzeby aby robić twardy reset i nie wiem w czym rzecz jeśli chodzi o czarne wyświetlacze w twoim AK-erze ? Czy oby napewno wszystko zrobiłeś tak jak trzeba instalując nowe oprogramowanie ?
Yarorot Opublikowano 13 Czerwca 2018 Opublikowano 13 Czerwca 2018 Z resetem chodziło mi o Astonpiotra - to też Piotr Ja będę instalował jutro, zobaczymy jak pójdzie.
Klubowicze Piootr Opublikowano 13 Czerwca 2018 Klubowicze Opublikowano 13 Czerwca 2018 .... chodziło mi o Astonpiotra - to też Piotr Może w związku z tym i aby się nie myliło używajmy nick’ów.
Sobier Opublikowano 13 Czerwca 2018 Opublikowano 13 Czerwca 2018 Faktycznie nie którzy są przewrażliwieni
Rekomendowane odpowiedzi