Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witamy  w klubie   ak również gratuluję  dobrego wyboru  pozdrowionka  

Opublikowano

Dziękuję Panowie za gorące przyjęcie!!!

Niestety Czerwcówka już zajęta przez inny wypad motocyklowy nad morze...... Może uda nam się wykombinować jakąś inną formę spotkania w innym terminie, oczywiście bardzo chętnie!

Jeśli chodzi o Mivva to już kombinuję jak filmik wkleić.

• Sympatycy
Opublikowano

Dźwięk petarda. Super !OK. Piękny sprzęcik, gratulacje. Niech daje frajdę.

Opublikowano

Dzięki serdeczne!OK

• Klubowicze
Opublikowano

Fajny dźwięk tego MIVV’a i widzę, że dB killer wydłubany. Cenowo sporo taniej od Akrapa, a wizualnie bardzo ładny. Szkoda, że nie jest cały czarny.

Opublikowano

Astonpiotr gratulacje niech bezawaryjnie służy ;) dźwięk z tłumika robi wrażenie.

Opublikowano

Podziękował!!!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 24.04.2018 o 20:09, Astonpiotr napisał:

Cześć AKmaniacy!!!

Jestem Piotr i melduję się na pokładzie!!!

Oto moja nowa Dzidziuchna!!!

11541008_20180414_150515.jpg

11541016_20180414_150526.jpg

A tu po małych modyfikacjach!

20180424_163822.jpg

20180424_174825.jpg

20180424_174818.jpg

Witam, kolegę po sąsiedzku. Niech wozi bezpiecznie. Ja jestem z Torunia to już sa dwa Akacze w naszym rejonie. 

Mam pytanie do kolegów Z pod znaku AKacza, a szczególnie do Piootra. Płaciliście jakieś cło przy odbiorze przesyłek z Tajwanu. Ja z Marcinem 76 kupiliśmy dwa stelaże i mamy do zapłaty 179 zł cła. Mieliście takie opłaty?

• Klubowicze
Opublikowano

Nic nie płaciłem. Troszkę żeście chcieli zaoszczędzić na siłę. Jeden stelaż w jednej paczce to nie było by cła. Wartość przesyłki była pewnie spora i nałożyli daninę. 

• Administrator
Opublikowano

Bardziej VAT niż cło. I tak długo był w tej materii luz ale tu chodzi o zbyt dużą $, żeby nasz system fiskalny się nad tym nie pochylił. Świeże info w temacie -->KLIK

Opublikowano

Witaj Kocyk!!!

Wspólną wyprawę do kolegów z Wawy trzeba zaplanować!!!

• Klubowicze
Opublikowano

Zapraszamy do Warszawy, ale może jak dla was za daleko to jakieś spotkanko nawet w pół drogi :naughty:?

Umówiłem na 22 maja serwis po 5000 km, na liczniku aktualnie 4 600 km, nie mieli wcześniejszego terminu. Ach, ten nasz wspaniały MotorLand. Koszt 380 zł, olej Motul V300 przywożę sam.

W maju AK550 swoją premierę ma w Indonezji - 2 Silinder

b2eec6f1457e9adb8d5dcb59ad55a2f8.jpg

Opublikowano

Jeśli chodzi o mnie to proszę tylko o termin i miejsce!!! Ale jeśli miałbym się określić to raczej w połowie czerwca.

Opublikowano

Dzisiaj wreszcie mój AKacz gotowy do sezonu. Założyłem fabryczny stelaż z Tajwanu i centralny Shad sh58. Co myślicie o tym zestawieniu? Jak wygląda?

A7AA00B3-F72D-465F-99C5-B50EFCB815E4.jpeg

02DBE16A-62A5-4C53-A5CC-C1F0CE30D366.jpeg

59ACCA98-40DB-4DFF-ACA9-3A8F44870A6B.jpeg

FA93CECA-94F6-4DA6-B3C3-E401501C3CE6.jpeg

Zestaw uzupełnia torba Shad sc25

542D0409-FC5B-4DE1-B6FE-763AA805FE60.jpeg

• Klubowicze
Opublikowano

Trochę wizualnie duży ten kuferek... Sporo miejsca na bagaż, ale chyba tak z 46 litrów wyglądał by bardziej pod linię skutera... No ale to moja sugestia.

Opublikowano

SlawoyAMD akurat w tej pozycji ten kufer ma dokładnie 46l :P

• Klubowicze
Opublikowano

Też brałem pod uwagę ten model top boxa. Zdecydowałem inaczej. SH58 do bardzo dobry kufer z możliwością zmiany pojemności. Mi się podoba. Wrzuć fotki jak wygląda torba przekrokowa zamontowana na Akaczu.

• Klubowicze
Opublikowano
Godzinę temu, RONIN napisał:

SlawoyAMD akurat w tej pozycji ten kufer ma dokładnie 46l :P

Pozycja pozycją, ale wygląda trochę, jakby go walizka ścigała :D 

Opublikowano

Dla mnie też "troszkę" za duży ale najważniejsze żeby Kocykowi pasował ;)

Opublikowano

Skut z torbą shad sc25.

5C58CB1C-F8CF-47C6-9096-041D5E0EF7F3.jpeg

Przepraszam za jakość zdjęcia, robione w garażu. 

Opublikowano

W wolnej chwili zrób więcej fotek tej torby ;)

Opublikowano

Witam tak wygląda mój ak   z  kufrem  givi NNT 47  imitacja karbonu  z klapy od kufra fajnie się spasowała siedzeniem i pokrywą od wlewu paliwa którą oklejenie zrobiłem w karbonie  zastanawiam się nad montażem światła stop do kufra co wy na to

20180518_103719.jpg

20180518_103657.jpg

20180518_110843.jpg

Opublikowano

Kumpel miał zrobione to w ten sposób że rzeczywiście połączył światło stop z kufra z istniejącym światłem stop i robiło to naprawdę dobre wrażenie, był mega widoczny.

• Klubowicze
Opublikowano
6 godzin temu, marcin 76 napisał:

zastanawiam się nad montażem światła stop do kufra co wy na to

Nie polecam dedykowanego do kufra zestawu świateł STOP. Jest kiczowato zrobiony i niedopracowany. Złącze płyta/kufer po kilku miesiącach użytkowania zużywa się na tyle, że światło STOP podczas hamowania miga. Pamiętaj, że skuter ma instalację CAN/BUS, więc nie wiem czy można w nią ingerować. Dowiedz się.

Opublikowano

Miałem taki stop w Downtownie na początku faktycznie działało później na połączeniu klapy kufra zrobił się luz mała przeróbka i działało. A Piotr może mieć rację z tą instalacją CAN/BUS.