Paweł R. Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Przyznam, że bardzo jestem ciekaw tej "więcej niż dobrej ochrony" bo szyba robi bardzo niepozorne wrażenie. A jak ta kwestia wygląda w porównaniu z szybą fabryczną?
marcin 76 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Szyba wygląda super mnie sie podoba pasuje do ak w czarnym kolorze prezentuje sie taki agresor
Klubowicze Piootr Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Klubowicze Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Przyznam, że bardzo jestem ciekaw tej "więcej niż dobrej ochrony" bo szyba robi bardzo niepozorne wrażenie. A jak ta kwestia wygląda w porównaniu z szybą fabryczną? Paweł, daj mi z tą szybą trochę pojeździć, a wtedy przyjdzie czas na ocenę. Jak na razie oceniam tylko za ogólny wygląd. Nie sądzę jednak, aby chroniła lepiej od fabrycznej. W poprzednim skuterze miałem wielką akcesoryjną szybę GIVI AirFlow. Do takiego żagla już nie wrócę, a napewno nie na AK550.
smarciu Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Piootr, wyglada super twój Akacz, a do tego oczoj*bne dodatki kufer bardziej widoczny - widocznie lepszy miejski terrorysta
Yarorot Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Ostatnio znalazłem takie porównanie.
smarciu Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Z tego porównania ak wyjeżdża bez kompleksów.
Paweł R. Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zamontowałem dziś uchwyt na telefon/navi z TBSS. Na żywo robi super solidne wrażenie, dużo lepsze niż na zdjęciach. Mocowanie telefonu jest mega stabilne, jutro testy w trakcie jazdy. Jest tylko jedna wada - wyłącznie orientacja pozioma.
Sysgone Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Godzinę temu, Paweł R. napisał: Jest tylko jedna wada - wyłącznie orientacja pozioma. A gdybyś spróbował przekręcić uchwyt w te dwa otwory?
Paweł R. Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Wygląda na to, że możesz mieć rację. Jutro spróbuję.
Paweł R. Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 No i Akacz się popsuł... przy próbie uruchomienia nie kręci rozrusznik, za to stuka głośno jakiś przekaźnik umieszczony centralnie przed akumulatorem. Co kilkanaście prób jednak się udaje i silnik daje się uruchomić ale po każdym wyłączeniu pojawia się ten sam problem. Ktoś z użytkowników AK miał może podobne problemy?
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Autor Administrator Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Akumulator w pełni sprawny (naładowany)? Podawałeś prąd z zewnątrz?
Klubowicze Piootr Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Klubowicze Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Kluczowe pytanie. Ile dni stał skuter bez odpalania ? Chyba ten maxiskuter lubi aby go często używać, nie lubi bezczynności. Dziś miałem traskę krajoznawczą, mnóstwo on/off i nie zapeszając, wszystko „Very Kostrzewy” ;-)
Paweł R. Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 33 minuty temu, MariuszBurgi napisał: Akumulator w pełni sprawny (naładowany)? Podawałeś prąd z zewnątrz? Aku w pełni naładowany, napięcie prawidłowe, problem wystąpił po zrobieniu trasy ok. 100 km i postoju ok 15 minut. Teraz powtarza się już regularnie po każdym wyłączeniu.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Autor Administrator Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Jest kilka możliwości ale nie ma sensu ich opisywać ponieważ sprzęt jest na gwarancji. Odpalić i jechać do ASO celem usunięcia usterki.
marcin 76 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 To nie może być akumlator chyba ze nie ma ładowania pewnie jakiś przekaźnik bo jak sytuacjia sie powtarza to pewnie to co tak głośno słychać nawala podczas twoich prób przy odpaleniu u mnie taka sytacjia jak narazie nie wystepuje
Paweł R. Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 10 minut temu, MariuszBurgi napisał: Jest kilka możliwości ale nie ma sensu ich opisywać ponieważ sprzęt jest na gwarancji. Odpalić i jechać do ASO celem usunięcia usterki. Tak dokładnie planuję zrobić.
marcin 76 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Za to znalazłem źródło nie prawidłowej pracy zacisku cieżki temat wystarczyło naciągnoć linke od hamulca recznego tak aby docisk poszed delikatnie w prace ale tak żeby nie grzał tarczy i luzy zlikwidowane klocek nie drga i jest ok szkoda że serwis to nie odkrył tego problemu tylko straciłem tyle czasu na jazdy do motolandu
Klubowicze Piootr Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Klubowicze Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Śledzę fora I, F i E i tam takich usterek nie było. Koniecznie napisz na forum jak naprawili skuter, będzie dla potomnych.
Szyzu Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Miałem okazję dokładnie przetestować ile można przejechać na jednym zbiorniku paliwa. Przejechałem 261 km, skuter zakaszlał i zdechł, dało się go jeszcze odpalić ale tylko na chwilę i bez mocy. W internecie AK 550 ma podaną pojemność zbiornika 15 l, więc trochę się zdziwiłem że przy takim przebiegu już wypił wszystko. Na szczęście do stacji miałem może 500 m, a i tak zapchać nie było łatwo, i tu duże zdziwienie, zatankowałem na maksa pod korek 12.66 l paliwa. Jak przyjechałem to przeczesałem wszystkie papiery od skutera i nie znalazłem żadnej informacji o pojemności zbiornika paliwa, więc skont w internecie informacja o 15 litrowym zbiorniku.
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Klubowicze Opublikowano 23 Kwietnia 2018 No tu by była tragedia w wyprawach długodystansowych (trasa)... Przegapienie zjazdu na stację, gdzieś na autostradzie, mogłoby się skończyć marnie. Rozumiem, że ten przebieg, to głównie miasto? Pamiętam jak w 2016 lecieliśmy z Robssonem do Ryni na otwarcie sezonu (ja Kymco MyRoad 700i) i właśnie się tak jakoś stało, że wyprzedzając kolumnę TIRów, minęliśmy zjazd na Orlen... Stało sie to przy około 240 km od poprzedniego tankowania, więc myślę, tragedii nie będzie... Później lecimy, lecimy, czterdzieści km i nic, 50 km i nic, a "żyd" się pali! W końcu udało się dojechać do paliwodajni z wynikiem 309 km na budziku... O dziwo do deklarowanych 15 litrów miałem jeszcze niecałe 1.5 litra po zatankowaniu... czyżby w AK ta sztuka była niemożliwa???
Paweł R. Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Trzy szybkie tematy: 1. moje AK czeka w serwisie na diagnozę, ale aby potwierdzić tezę o złośliwości przedmiotów nieożywionych - po załadowaniu na busa odpaliło, choć wcześniej z 10 prób zakończyło się niepowodzeniem - czyżby jakiś czujnik przechyłu lub coś w tym stylu? 2. gdyby komuś wpadł do głowy pomysł aby kupić coś takiego: https://taiwanbigscootershop.com/products/ak550-meter-change-color-protective-film - szczerze odradzam. Byłem przekonany, że to szkło hartowane a okazało się że to słabej jakości folia, której w praktyce nie da się równo nałożyć - wylądowała w śmietniku. 3. i na koniec - pozytywny news: 1 maja Kymco oficjalnie wypuści wersję Noodoe na Android z obsługą nawigacji. Nawigacja będzie oparta o mapy TomTom.
Klubowicze Piootr Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Klubowicze Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Ciekawe, nawigacja tylko dla Android ? Szkoda, że deweloperzy nie zdążyli z iOS na czas premiery. Fajnie, że to mapy TomTom. A cała informacja od video blogera i użytkownika AK550 z Grecji
Astonpiotr Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Cześć AKmaniacy!!! Jestem Piotr i melduję się na pokładzie!!! Oto moja nowa Dzidziuchna!!! A tu po małych modyfikacjach!
Paweł R. Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 57 minut temu, Astonpiotr napisał: Cześć AKmaniacy!!! Jestem Piotr i melduję się na pokładzie!!! Oto moja nowa Dzidziuchna!!! Gratulacje! Oby bezawaryjnie jeździł i dawał satysfakcję!
Klubowicze Piootr Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Klubowicze Opublikowano 24 Kwietnia 2018 No piękna sprawa ! Kolejna czarna piękność Lime Black. Niech wozi bezpiecznie i bezstresowo. Dodaję cię do listy AK 550. Widzę, że od razu, na początek wszedł układ MIVV, mam prośbę o zrobienie filmiku i wrzucenie jak brzmi to cacko. Koniecznie zapisz się na doroczny zlot Burgmanii 1-3 czerwca. W podróży będziesz miał towarzystwo bo Kocyk jest też z Kuj-Pom.
Rekomendowane odpowiedzi