Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przyznam, że bardzo jestem ciekaw tej "więcej niż dobrej ochrony" bo szyba robi bardzo niepozorne wrażenie. A jak ta kwestia wygląda w porównaniu z szybą fabryczną?

Opublikowano

Szyba wygląda super  mnie sie podoba pasuje do ak  w czarnym kolorze prezentuje  sie taki agresor

• Klubowicze
Opublikowano
Przyznam, że bardzo jestem ciekaw tej "więcej niż dobrej ochrony" bo szyba robi bardzo niepozorne wrażenie. A jak ta kwestia wygląda w porównaniu z szybą fabryczną?

Paweł, daj mi z tą szybą trochę pojeździć, a wtedy przyjdzie czas na ocenę. Jak na razie oceniam tylko za ogólny wygląd. Nie sądzę jednak, aby chroniła lepiej od fabrycznej. W poprzednim skuterze miałem wielką akcesoryjną szybę GIVI AirFlow. Do takiego żagla już nie wrócę, a napewno nie na AK550.
Opublikowano

Piootr, wyglada super twój Akacz, a do tego oczoj*bne dodatki :) kufer bardziej widoczny - widocznie lepszy :) miejski terrorysta :)

Opublikowano

Ostatnio znalazłem takie porównanie.

Opublikowano

Z tego porównania ak wyjeżdża bez kompleksów.

Opublikowano

Zamontowałem dziś uchwyt na telefon/navi z TBSS.

Na żywo robi super solidne wrażenie, dużo lepsze niż na zdjęciach.

Mocowanie telefonu jest mega stabilne, jutro testy w trakcie jazdy.

Jest tylko  jedna wada - wyłącznie orientacja pozioma.

20180420_202216.jpg

20180420_202145.jpg

Opublikowano
Godzinę temu, Paweł R. napisał:

Jest tylko  jedna wada - wyłącznie orientacja pozioma.

A gdybyś spróbował przekręcić uchwyt w te dwa otwory?

5AvVp3sl.png

Opublikowano

Wygląda na to, że możesz mieć rację. Jutro spróbuję.

Opublikowano

No i Akacz się popsuł... przy próbie uruchomienia nie kręci rozrusznik, za to stuka głośno jakiś przekaźnik umieszczony centralnie przed akumulatorem.

Co kilkanaście prób jednak się udaje i silnik daje się uruchomić ale po każdym wyłączeniu pojawia się ten sam problem.

Ktoś z użytkowników AK miał może podobne problemy?

• Administrator
Opublikowano

Akumulator w pełni sprawny (naładowany)? Podawałeś prąd z zewnątrz?

• Klubowicze
Opublikowano

Kluczowe pytanie. Ile dni stał skuter bez odpalania ? Chyba ten maxiskuter lubi aby go często używać, nie lubi bezczynności. Dziś miałem traskę krajoznawczą, mnóstwo on/off i nie zapeszając, wszystko „Very Kostrzewy” ;-)

04dc9f67c29b7472823d518c0a4865e2.jpg

Opublikowano
33 minuty temu, MariuszBurgi napisał:

Akumulator w pełni sprawny (naładowany)? Podawałeś prąd z zewnątrz?

Aku w pełni naładowany, napięcie prawidłowe, problem wystąpił po zrobieniu trasy ok. 100 km i postoju ok 15 minut. Teraz powtarza się już regularnie po każdym wyłączeniu.

• Administrator
Opublikowano

Jest kilka możliwości ale nie ma sensu ich opisywać ponieważ sprzęt jest na gwarancji. Odpalić i jechać do ASO celem usunięcia usterki.

Opublikowano

To nie może  być akumlator chyba ze nie ma ładowania  pewnie jakiś  przekaźnik bo jak sytuacjia sie powtarza  to pewnie to co  tak głośno  słychać nawala podczas twoich prób przy odpaleniu u mnie taka sytacjia jak narazie nie wystepuje

Opublikowano
10 minut temu, MariuszBurgi napisał:

Jest kilka możliwości ale nie ma sensu ich opisywać ponieważ sprzęt jest na gwarancji. Odpalić i jechać do ASO celem usunięcia usterki.

Tak dokładnie planuję zrobić.

Opublikowano

Za to znalazłem źródło   nie prawidłowej pracy  zacisku cieżki temat  wystarczyło naciągnoć linke od hamulca recznego tak  aby  docisk poszed delikatnie w prace ale  tak żeby nie grzał tarczy  i luzy zlikwidowane klocek nie drga  i jest ok szkoda że serwis to nie odkrył  tego problemu tylko straciłem tyle czasu na jazdy do motolandu 

• Klubowicze
Opublikowano

Śledzę fora I, F i E i tam takich usterek nie było. Koniecznie napisz na forum jak naprawili skuter, będzie dla potomnych.

Opublikowano

Miałem okazję dokładnie przetestować ile można przejechać na jednym zbiorniku paliwa. Przejechałem 261 km, skuter zakaszlał i zdechł, dało się go jeszcze odpalić ale tylko na chwilę i bez mocy. W internecie  AK 550 ma podaną pojemność zbiornika 15 l, więc trochę się zdziwiłem że przy takim przebiegu już wypił wszystko. Na szczęście do stacji miałem może 500 m, a i tak zapchać nie było łatwo, i tu duże zdziwienie, zatankowałem na maksa pod korek 12.66 l paliwa. Jak przyjechałem to przeczesałem wszystkie papiery  od skutera i nie znalazłem żadnej informacji o pojemności zbiornika paliwa, więc skont w internecie informacja o 15 litrowym zbiorniku.

• Klubowicze
Opublikowano

No tu by była tragedia w wyprawach długodystansowych (trasa)... Przegapienie zjazdu na stację, gdzieś na autostradzie, mogłoby się skończyć marnie. Rozumiem, że ten przebieg, to głównie miasto?

Pamiętam jak w 2016 lecieliśmy z Robssonem do Ryni na otwarcie sezonu (ja Kymco MyRoad 700i)  i właśnie się tak jakoś stało, że wyprzedzając kolumnę TIRów, minęliśmy zjazd na Orlen... Stało sie to przy około 240 km od poprzedniego tankowania, więc myślę, tragedii nie będzie... Później lecimy, lecimy, czterdzieści km i nic, 50 km i nic, a "żyd" się pali! W końcu udało się dojechać do paliwodajni z wynikiem 309 km na budziku... O dziwo do deklarowanych 15 litrów miałem jeszcze niecałe 1.5 litra po zatankowaniu... czyżby w AK ta sztuka była niemożliwa???

Opublikowano

Trzy szybkie tematy:

1. moje AK czeka w serwisie na diagnozę, ale aby potwierdzić tezę o złośliwości przedmiotów nieożywionych - po załadowaniu na busa odpaliło, choć wcześniej z 10 prób zakończyło się niepowodzeniem - czyżby jakiś czujnik przechyłu lub coś w tym stylu?

2. gdyby komuś wpadł do głowy pomysł aby kupić coś takiego: https://taiwanbigscootershop.com/products/ak550-meter-change-color-protective-film - szczerze odradzam. Byłem przekonany, że to szkło hartowane a okazało się że to słabej jakości folia, której w praktyce nie da się równo nałożyć - wylądowała w śmietniku.

3. i na koniec - pozytywny news: 1 maja Kymco oficjalnie wypuści wersję Noodoe na Android z obsługą nawigacji. Nawigacja będzie oparta o mapy TomTom.

• Klubowicze
Opublikowano

Ciekawe, nawigacja tylko dla Android ? Szkoda, że deweloperzy nie zdążyli z iOS na czas premiery. Fajnie, że to mapy TomTom. A cała informacja od video blogera i użytkownika AK550 z Grecji

Opublikowano

Cześć AKmaniacy!!!

Jestem Piotr i melduję się na pokładzie!!!

Oto moja nowa Dzidziuchna!!!

11541008_20180414_150515.jpg

11541016_20180414_150526.jpg

A tu po małych modyfikacjach!

20180424_163822.jpg

20180424_174825.jpg

20180424_174818.jpg

Opublikowano
57 minut temu, Astonpiotr napisał:

Cześć AKmaniacy!!!

Jestem Piotr i melduję się na pokładzie!!!

Oto moja nowa Dzidziuchna!!!

Gratulacje! Oby bezawaryjnie jeździł i dawał satysfakcję! 

• Klubowicze
Opublikowano

No piękna sprawa ! Kolejna czarna piękność Lime Black. Niech wozi bezpiecznie i bezstresowo. Dodaję cię do listy AK 550.

Widzę, że od razu, na początek wszedł układ MIVV, mam prośbę o zrobienie filmiku i wrzucenie jak brzmi to cacko. 

Koniecznie zapisz się na doroczny zlot Burgmanii 1-3 czerwca. W podróży będziesz miał towarzystwo bo Kocyk jest też z Kuj-Pom.