Kocyk Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Paweł zmierzyłeś swoją szybę. Zmienili coś. Pytam bo tak na serio rozważam kupno turystycznej szyby.
Klubowicze Piootr Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Klubowicze Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Ja kupiłem krótką szybę GIVI na lato na miasto, ale na dłuższe wycieczki mógłbym rozważyć jeszcze akcesoryjną turystyczną. Chyba też GIVI. Macie jakiś inny pomysł ?
Paweł R. Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 43 minuty temu, Kocyk napisał: Paweł zmierzyłeś swoją szybę. Zmienili coś. Pytam bo tak na serio rozważam kupno turystycznej szyby. Nie mam w tej chwili jak porównać, ale jak odbierałem moto to obok stały egzemplarze z 2017r i szyby były identyczne. 38 minut temu, Piootr napisał: Ja kupiłem krótką szybę GIVI na lato na miasto, ale na dłuższe wycieczki mógłbym rozważyć jeszcze akcesoryjną turystyczną. Chyba też GIVI. Macie jakiś inny pomysł ? Zamówiłem PUIG, GIVI występowała tylko w wersji przezroczystej a zależało mi aby była lekko przyciemniona.
Klubowicze Piootr Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Klubowicze Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Szyby fabryczne są identyczne. Niedawno porównywałem w Motorlandzie.
Paweł R. Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 7 godzin temu, Piootr napisał: Zamów, chętnie zobaczę to rozwiązanie. Pamiętaj też, że navi będziemy wkrótce mieli na centralnym wyswietlaczu. Coś chyba jednak koledzy z bigscootershop przekombinowali - na żadnym zdjęć nie ma pokazanego mocowania tego stelaża pod uchwyt a w "oryginale" występuje w tym miejscu szara plastikowa maskownica, która niespecjalnie da się pogodzić z tym co widać na zdjęciach. Może montaż tego uchwytu wymaga cięcia oryginalnego elementu. Do wyjaśnienia tej kwestii raczej się wstrzymam z zamówieniem.
Klubowicze Piootr Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Klubowicze Opublikowano 2 Kwietnia 2018 A może takie rozwiązanie ?
Yarorot Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 2 godziny temu, Paweł R. napisał: Coś chyba jednak koledzy z bigscootershop przekombinowali - na żadnym zdjęć nie ma pokazanego mocowania tego stelaża pod uchwyt a w "oryginale" występuje w tym miejscu szara plastikowa maskownica, która niespecjalnie da się pogodzić z tym co widać na zdjęciach. Może montaż tego uchwytu wymaga cięcia oryginalnego elementu. Do wyjaśnienia tej kwestii raczej się wstrzymam z zamówieniem. Tu masz film jak montują do X-max
Paweł R. Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 1 minutę temu, Yarorot napisał: Tu masz film jak montują do X-max I tu mi wszystko wizualnie oraz technicznie pasuje. Problem w tym, że w AK nie ma żadnych "fabrycznych" punktów mocowania więc albo wiercenie albo inne kombinacje... 8 minut temu, Piootr napisał: A może takie rozwiązanie ? Co do pierwszej foty - strasznie to oszpeca sprzęt, w życiu bym nie założył. Druga fota - ok, tylko na jakiej zasadzie ten uchwyt się trzyma?
Paweł R. Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 10 minut temu, Yarorot napisał: Paweł a to zdjęcie widziałeś? Właśnie ono wzbudziło mój niepokój bo w tym miejscu gdzie są śruby nie ma żadnych otworów technicznych do mocowania. Trzeba zatem podziurawić płytę...
Klubowicze .maniek Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Klubowicze Opublikowano 4 Kwietnia 2018 To zależy jak duży ma telefon. Ja kupiłem taki uchwyt w majfrendów ( chyba 45-50 zł ), ale na mój 5,5” tel (iP7+) sam uchwyt jest za mały. Trzymam go w zapasie, bo może kiedyś się przyda. Jakość wykonania niestety trochę gorsza niż oryginał, ale tragedii nie ma i można używać. Piootr mam taki sam uchwyt co Ty i mój telefon ma 5,9" i dobrze się trzyma w uchwycie.Więc nie uważam że jest za mały.
Paweł R. Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 4 godziny temu, .maniek napisał: Piootr mam taki sam uchwyt co Ty i mój telefon ma 5,9" i dobrze się trzyma w uchwycie. Więc nie uważam że jest za mały. Porównywał ktoś z oryginałem: 1. siłę trzymania 2. jakość wykonania 3. wymienność akcesoriów (czy kula jest identycznego rozmiaru?) z góry dzięki za info bo zastanawiam się nad taką opcją, tyle że mocowaną przyssawką do szyby...
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Klubowicze Opublikowano 4 Kwietnia 2018 16 minut temu, Paweł R. napisał: zastanawiam się nad taką opcją, tyle że mocowaną przyssawką do szyby... Jak nie chcesz stracić telefonu to zapomnij o tej opcji
Paweł R. Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 14 minut temu, arturo-bb napisał: Jak nie chcesz stracić telefonu to zapomnij o tej opcji Jeździłem tak dwa lata z przyssawką dość marnej jakości i jakoś nie straciłem. Oglądałem oryginalne przyssawki RAM i trzymają mega mocno...
Sysgone Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 49 minut temu, Paweł R. napisał: Porównywał ktoś z oryginałem: 1. siłę trzymania 2. jakość wykonania 3. wymienność akcesoriów (czy kula jest identycznego rozmiaru?) z góry dzięki za info bo zastanawiam się nad taką opcją, tyle że mocowaną przyssawką do szyby... Porównywałem w sobotę z oryginałem - różnice tylko kosmetyczne, reszta taka sama.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Klubowicze Opublikowano 4 Kwietnia 2018 2 godziny temu, Paweł R. napisał: Jeździłem tak dwa lata z przyssawką dość marnej jakości i jakoś nie straciłem. Oglądałem oryginalne przyssawki RAM i trzymają mega mocno... Może jak jeździsz po gładkich drogach to problemu nie ma. Na lokalnych drogach pełnych dziur i łat już kilka razy widziałem jak odpadały nawigacje czy telefony. Twój sprzęt , twoja decyzja.
Paweł R. Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Nabyłem ostatnio niezły środek do pięlegnacji lakieru mat, dobrze działa również na plastiki - ogólnie wszystkim posiadaczom AK mogę polecić: http://allegro.pl/gyeon-q2m-cure-matte-qd-lakiery-folie-matowe-15-i7185606742.html Efekty można zobaczyć w wątku "Zdjęcia naszych skuterów" - moim zdaniem ładnie został pogłębiony kolor. Foty nie oddają pełni efektu ale jest bardzo ciekawie.
Szyzu Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Dnia 2.04.2018 o 22:44, Paweł R. napisał: Właśnie ono wzbudziło mój niepokój bo w tym miejscu gdzie są śruby nie ma żadnych otworów technicznych do mocowania. Trzeba zatem podziurawić płytę... Witam Pierwszy raz piszę na tym forum. Mam AK550 z tym uchwytem, tak kupiłem. Ten uchwyt nie wymaga wiercenia otworów, wykorzystuje otwory od górnego mocowania szyby i dodatkową blaszką trzymany jest za górną krawędź kokpitu poprzez gumową wkładkę.
Paweł R. Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 21 minut temu, Szyzu napisał: Witam Pierwszy raz piszę na tym forum. Mam AK550 z tym uchwytem, tak kupiłem. Ten uchwyt nie wymaga wiercenia otworów, wykorzystuje otwory od górnego mocowania szyby i dodatkową blaszką trzymany jest za górną krawędź kokpitu poprzez gumową wkładkę. super, wreszcie konkretna opinia! A jak oceniasz stabilność mocowania tel w uchwycie? Ta blacha jest dość długa, czy całość konstrukcji nie wpada w wibracje? Są jakieś wady takiego rozwiązania?
Szyzu Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Układ jest sztywny, i z wibracjami problemu nie ma, tylko mój asus się nie mieścił i to w ramach prac ręcznych poprawiłem i jest ok.
Klubowicze Piootr Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Klubowicze Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Szyzu, czy możesz jakieś fotki wrzucić. I witam w gronie użytkowników AK550. Zapisuj się na Burgmanię.
Paweł R. Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 12 godzin temu, Piootr napisał: Szyzu, czy możesz jakieś fotki wrzucić. I witam w gronie użytkowników AK550. Zapisuj się na Burgmanię. Również przyłączam się do prośby o zdjęcia - zwłaszcza tych elementów mocujących, jeśli to nie jest duży problem...
Klubowicze Piootr Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Klubowicze Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Czas na kolejne ciekawostki. Jedna z firm z Grecji zajmująca się się przeróbkami i obszyciami tapicerskimi proponuje wielce wymowne obszycie do AK550. No cóż, o gustach się nie dyskutuje ...
Szyzu Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Dodam zdjęcia uchwytu, ale w światłach garażowych nie da się zrobić. Jako ciekawostkę podam że byłem dzisiaj w serwisie, wymieniono uszczelnienia i klocki hamulcowe przedniego zawieszenia po wycieku z obu rur. Mam jeszcze uwagi dotyczące wskaźnika poziomu paliwa. U mnie jest tak, jak naleje pod korek to i tak ostatni kwadrat się nie świeci, potem szybko zaczynają gasnąć i zaczyna mrugać czerwony, wtedy daje się zatankować około 7 l paliwa. Jak czerwony całkiem zgaśnie i mruga tylko czerwona literka, to można zatankować 10 l, dalej nie testowałem, ale czy tak powinno być w instrukcji nie ma nic w tym temacie oprócz uwagi by nie zasuszać zbiornika bo szkodzi pompie paliwa.
Klubowicze Piootr Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Klubowicze Opublikowano 5 Kwietnia 2018 W Italii pierwsi użytkownicy skarżyli się właśnie na wadliwe wskazania poziomu paliwa. U siebie zaobserwowałem, że czerwony kwadracik miga jak jest jeszcze w zbiorniku 5-7 litrów benzyny. Nawet nie próbowałem jeździć aż zacznie "migać" sama literka. Na niektórych rynkach źle działający wskaźnik paliwa był/jest podstawą do wymiany całej "szafy".
Rekomendowane odpowiedzi