Paweł R. Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 Dobry pomysł! Mam zatem jeszcze jedno podejrzenie dotyczące zwiększonego poboru prądu na postoju i jest ono związane z tym konkretnym ustawieniem:
Klubowicze Piootr Opublikowano 31 Marca 2018 Klubowicze Opublikowano 31 Marca 2018 Poczytaj dobrze ten temat. Na jesieni wraz z serwisem niezależnym MotoPower robiliśmy pomiary poboru prądu spoczynkowego w AK550. Opcję „Welcome Light” dawno wyłączyłem. Oprócz tego podejrzewany jest o kradzież prądu system Noodoe. Bez doładowana lub samej jazdy prądu z aku wystarcza na 2-3 tygodnie. Wnioski ? Jeździć !
Paweł R. Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 2 minuty temu, Piootr napisał: Poczytaj dobrze ten temat. Na jesieni wraz z serwisem niezależnym MotoPower robiliśmy pomiary poboru prądu spoczynkowego w AK550. Opcję „Welcome Light” dawno wyłączyłem. Oprócz tego podejrzewany jest o kradzież prądu system Noodoe. Bez doładowana lub samej jazdy prądu z aku wystarcza na 2-3 tygodnie. Wnioski ? Jeździć ! Zrobię przy okazji wymiany szyby pomiary w moim egz. Może producent coś poprawił również w tym zakresie.
Paweł R. Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 Jak tylko znajdziesz się w zasięgu bluetooth - maszyna wita Cię włączeniem świateł.
Klubowicze Piootr Opublikowano 31 Marca 2018 Klubowicze Opublikowano 31 Marca 2018 Paweł, nie włączeniem świateł tylko świetlnym pulsowaniem środkowej części „zegarów”.
Paweł R. Opublikowano 31 Marca 2018 Opublikowano 31 Marca 2018 Dobrze wiedzieć. Na razie tylko w instrukcji o tym czytałem. Jakość tłumaczenia jest tragiczna... Czy udało się może kolegom znaleźć jakieś sensowne rozwiązanie w zakresie mocowania telefonu? Uchwyt który jest dostępny na bigscootershop wygląda solidnie ale nie jestem przekonany czy jest wart swojej ceny...
Klubowicze Piootr Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Klubowicze Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Najprostsze rozwiązanie to X- Grip firmy RAM MOUNT. Tak to wyglada w moim Kałaszu. Uchwyt montujesz w otwór na akcesoryjne lusterka. Jeśli chodzi o koszty to nie jest dużo taniej niż u chłopaków z bigscooter.
Paweł R. Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Dzięki za foty, trochę mi nie pasuje estetyka takiego rozwiązania choć niewątpliwie zaletą jest łatwość montażu. Nie widzę nigdzie w sklepach takiego adaptera pod mocowanie lusterka - poproszę o link.
Yarorot Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Paweł tu masz https://www.trigar.pl/pl/p/Adapter-do-gniazda-lusterka-Ram-Mount-z-sruba-M10x1.25-i-kula-1-RAM-B-349U/1754
Paweł R. Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 42 minuty temu, Yarorot napisał: Paweł tu masz https://www.trigar.pl/pl/p/Adapter-do-gniazda-lusterka-Ram-Mount-z-sruba-M10x1.25-i-kula-1-RAM-B-349U/1754 Dzięki! Trochę te drobiazgi kosztują bo trzeba policzyć adapter, ramię i sam uchwyt - w sumie prawie 300 zł.
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Klubowicze Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Za 80 zł na All....o kupisz "prawie taki sam " kompletny z mocowaniami i gniazdem ładowarki wbudowanym w mocowanie. Sprawdzone mam i działa.
Paweł R. Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 1 minutę temu, arturo-bb napisał: Za 80 zł na All....o kupisz "prawie taki sam " kompletny z mocowaniami i gniazdem ładowarki wbudowanym w mocowanie. Sprawdzone mam i działa. Jeśli to nie problem - podziel się proszę linkiem...
Klubowicze Piootr Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Klubowicze Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Za 80 zł na All....o kupisz "prawie taki sam " kompletny z mocowaniami i gniazdem ładowarki wbudowanym w mocowanie. Sprawdzone mam i działa. To zależy jak duży ma telefon. Ja kupiłem taki uchwyt w majfrendów ( chyba 45-50 zł ), ale na mój 5,5” tel (iP7+) sam uchwyt jest za mały. Trzymam go w zapasie, bo może kiedyś się przyda. Jakość wykonania niestety trochę gorsza niż oryginał, ale tragedii nie ma i można używać.
Paweł R. Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Chyba się jednak skłaniam ku rozwiązaniu od bigscootershop, centralne położenie tel jest chyba dużo lepsze do korzystania z navi...
Klubowicze Piootr Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Klubowicze Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zamów, chętnie zobaczę to rozwiązanie. Pamiętaj też, że navi będziemy wkrótce mieli na centralnym wyswietlaczu.
Yarorot Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 1 godzinę temu, Piootr napisał: Zamów, chętnie zobaczę to rozwiązanie. Pamiętaj też, że navi będziemy wkrótce mieli na centralnym wyswietlaczu. Navi tylko to które było prezentowane na targach czy z google maps też?
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Klubowicze Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Godzinę temu, Paweł R. napisał: Jeśli to nie problem - podziel się proszę linkiem... Proszę bardzo . U nich kupiłem i jest ok. http://allegro.pl/uchwyt-na-telefon-nawigacje-gps-i7126324717.html?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Acategory&bi_c=NzE2ZmU0NzQtZjU3Yi00NDU4LWI2NGYtMmUxYTQ5NzU0Yzc1AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=756107de-3149-4dd7-b881-8ae29c15ba9c Godzinę temu, Paweł R. napisał: centralne położenie tel jest chyba dużo lepsze do korzystania z navi... Właśnie CHYBA czyni wielka różnicę. Z navi mocowaną z boku do lusterka przejeździłem już 94 tys km i nie widzę w tym jakiegoś problemu. No chyba że ktoś wpatruje się w ekran Navi jak w elewizor - non stop Słucham komunikatów i tylko jak jest potrzeba to kontroluję wzrokiem gdzie jechać ( nie mówiąc o tym że przez jakiś czas jak zmieniłem tel. to jeździłem TYLKO słuchając komunikatów ) 47 minut temu, Piootr napisał: Pamiętaj też, że navi będziemy wkrótce mieli na centralnym wyswietlaczu. Jeśli będzie to taka navi jak na prezentacji to lepiej jej nie mieć. Bez możliwości wytyczania trasy z punktami pośrednimi to sobie mogą taką navi wsadzić w .... Już lepiej jak by była możliwość podpiąć tel jako MirrorLink - wtedy ok było by super
Klubowicze Piootr Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Klubowicze Opublikowano 2 Kwietnia 2018 2 godziny temu, arturo-bb napisał: Jeśli będzie to taka navi jak na prezentacji to lepiej jej nie mieć. Bez możliwości wytyczania trasy z punktami pośrednimi to sobie mogą taką navi wsadzić w .... Już lepiej jak by była możliwość podpiąć tel jako MirrorLink - wtedy ok było by super Artur, nie wymagajmy cudów i funkcjonalności na poziomie najlepszych motocyklowych Garminów czy TomTom'ów . Nawigacja jaką zaproponowało Kymco będzie miała możliwość wytyczania trasy z punktami pośrednimi (do 5 punktów). Nawigacja będzie sterowana z aplikacji Noodoe ze smartfona - to swego rodzaju właśnie MirrorLink . Ja będę starał się używać jej do nawigowania po dużych miastach i chyba taki też był zamiar producenta, aby pomagała poruszać się kierowcom w "miejskiej dżungli". Poczekamy, zobaczymy. Zdecydowanie proponował bym wstrzymać się z krytyką. Tajwańce mogą nas jeszcze czymś miłym zaskoczyć. Technicznie pewnie będzie możliwe sklonowanie Google Maps poprzez Apkę, ale w grę pewnie wejdą prawa autorskie przez co nie będzie to takie łatwe .
dr.big Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Nie kryję, że np. dla mnie byłby idealny skuter z jakąś navi online czyli z możliwością sparowania WLANów... Bo te wszystkie wcześniejsze "Garminy i Tom Tomy" leżą u mnie już w bagażnikach bardziej na zasadzie: "użyj w razie czego..." I co mi po "wiecznych" update map w cenie urządzeń?
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Klubowicze Opublikowano 2 Kwietnia 2018 2 godziny temu, dr.big napisał: Nie kryję, że np. dla mnie byłby idealny skuter z jakąś navi online Mając navi on-line w dzisiejszych czasach z dużymi pakietami danych nawet w roamingu jest ok ale i tak nic nie pobije off-line (są takie miejsca gdzie naprawdę nie ma zasięgu i wtedy lipa). Sam od lat kożystam do nawigowania z telefonu. Przedem Nokia Maps (Here) a teraz AutoMapa (oczywiście jak jadę z pkt A do pkt B to wystarczy Google) . Dlatego dla mnie ideałem byłoby właśnie Mirror Link. Kożystał bym z takiej navi jaka by mi pasowała w danym momencie, a telefon mam zawsze przy sobie .
miziol Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Panowie może nie mam takiego doświadczenia jak Wy ale przecież jak jest kłopot z zasięgiem to ciągniesz wcześniej w googlach mapę off line i tylko nie ma sie korków a poza tym dobrze działa , wiadomo ze szczytem ideału byłoby żeby na zegarach wyświetlała sie mapa Google natomiast wydaje mi sie tak jak koledzy pisali ze chodzi o prawa autorskie i sie nie dogadają PzdrWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Autor Administrator Opublikowano 2 Kwietnia 2018 2 godziny temu, Piootr napisał: Technicznie pewnie będzie możliwe sklonowanie Google Maps poprzez Apkę, ale w grę pewnie wejdą prawa autorskie przez co nie będzie to takie łatwe . 20 minut temu, miziol napisał: chodzi o prawa autorskie i sie nie dogadają Kwestia wyłożenia odpowiedniej $ i wszystko staje się łatwe i dogadane.
Rekomendowane odpowiedzi