Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

Tylko żeby "mi" :naughty: wszystkie sześć AK-aczy przyjechało na Burgmanię. Pięknie je ustawimy w linii. Co wy na to ?

Opublikowano

Ja tylko mogę  pojawic sie w sobote

Super pomysł ale ja tylko w sobote moge byc ponieważ praktyczie ciężko umnie  w niedziele sie wyrwać  

Opublikowano
Dnia 27.03.2018 o 14:02, MarP napisał:

.... części nie ma i nie wie kiedy będzie. Sam musiałem załatwić ramkę co bez problemu zrobiłem u dystrybutora w Niemczech (koszt oczywiście wyższy niż u nas ale serwis zwrócił kasę - dostawa zrealizowana w niecałe 2 tygodnie co u nas było niemożliwe).

Dnia 28.03.2018 o 06:05, dr.big napisał:

Płacąc wyższą cenę, współfinansujemy nie tylko czyjeś "widzimisię", ale właśnie całe "zaplecze" danej marki. Kymco w Polsce (i w niektórych innych krajach) tego nie robi, bo mocno walczy ceną z konkurencją. I to wszystko. Coś za coś.

No sorry ale jakie są potrzebne ekstra koszty aby zamówić na czas części?

image.png

Opublikowano

No poważne np. przesyłka z Japonii ok 15 dolarów ;).

Opublikowano

Może jak by  MarP napisał bezposrednio do producenta (o ile tego nie zrobił) dało by się cos zrobić.

Ja też patrzę w stronę AK 550 ale na dzień dzisiejszy hmm.... czytam, oglądam i przymierzam się, tez mnie martwi serwis (nie mam zamiaru po roku czy dwóch sprzedawać nowego nabytku) żeby się przymierzyć musiałem jechać do Krakowa. Nie było w bliżej mojego miejsca zamieszkania, za to  jednym salonie leżał tylko dywanik z logo Kymco :)

A ze stacyjką widzę że chyba będzie akcja serwisowa

Opublikowano

Wybaczcie za być może banalne pytanie ale co jest powodem problemów ze stacyjką? Na poprzedniej stronie ktoś wspomniał, że trzeba pamiętać na jakim miejscu pozostawiło się stacyjkę. Czy uzytkownicy AK mogą podzielić się informacją? :)

• Klubowicze
Opublikowano
14 godzin temu, Yarorot napisał:

Może jak by  MarP napisał bezposrednio do producenta (o ile tego nie zrobił) dało by się cos zrobić.

Nie pisałem do producenta bo do wtorku byłem pewien, że brakująca część mimo długiego czasu oczekiwania przyjdzie.

A teraz na razie nie ma potrzeby ponieważ skontaktował się ze mną (i z serwisem) Motor-Land i mam obiecane, że część przyjdzie na dniach.

Jak się spawa zakończy - napiszę.

• Klubowicze
Opublikowano

Ja też patrzę w stronę AK 550 ale na dzień dzisiejszy hmm.... czytam, oglądam i przymierzam się....

A ze stacyjką widzę że chyba będzie akcja serwisowa

Yararot, wiem, że poważnie interesujesz się zakupem AK550, bo piszesz do mnie na PM. Jaki ty widzisz problem ze stacyjką, bo ja żadnego ? Wypuszczasz jakieś dziwne filmiki znalezione na YT i szukasz tutaj ich potwierdzenia ? Stacyjka ma się dobrze i niech tak pozostanie. Tak jak pisałem pare postów wyżej, mam kontakt z aktywnymi użytkownikami AK550 we Włoszech i u nich na forum nie odnotowano żadnej plagi psujących się stacyjek. Może jakiś głąb siłowo potraktował stacyjkę, a potem zrobil filmik pt.”Zobaczcie jakie popsute”. O jakiej ty akcji serwisowej piszesz ?

Jeśli chodzi o cieknące lagi to problem dotyczy tylko pierwszych kilkuset wyprodukowanych w 2017 roku egzemplarzy. Byłem przygotowany, że ta choroba wystąpi też w moim egzemplarzu i byłem wręcz zaniepokojony że nie występuje. Z informacji uzyskanych od Administratora włoskiego forum wiem, że po naprawie w serwisie w żadnym egzemplarzu ten problem nie wystąpił ponownie.

Wybaczcie za być może banalne pytanie ale co jest powodem problemów ze stacyjką? Na poprzedniej stronie ktoś wspomniał, że trzeba pamiętać na jakim miejscu pozostawiło się stacyjkę. Czy uzytkownicy AK mogą podzielić się informacją?

Nie ma żadnych problemów ze stacyjką. Nie ma też znaczenia w jakim położeniu ją zostawimy przed ponownym uruchomieniem. Procedura uruchomienia.
Podchodzimy z aktywnym kluczykiem (np. w prawej kieszeni spodni), naciskamy przycisk, pokrętło podświetla się na niebiesko, wolno przekręcamy pokrętło aż znajdziemy położenie w którym „zgasiliśmy” AK (to ważne bo są dwa możliwe położenia), następuje sygnalizacja dźwiękowa ( dwa krótkie sygnały) i możemy odpalać. U mnie to trwa 2-3 sekundy. Kwestia wprawy. I nie biadolić tu Panowie. Więcej optymizmu, wiosna idzie.
Opublikowano

Wiesz problemu na razie nie widzę bo nie użytkuje AK martwi mnie bardziej co na to serwis. Wiesz wolę dmuchać na zimne mieszkam gdzie mieszkam i tak jak pisałem martwi mnie dostępność części. Gość który zamieścił filmik napisał że miesiąc czekał na części we Francji gdzie sprzedało się wiele sztuk AK. Sam zamawiałeś stelaż pod kufer w Tajwanie, bo przedstawiciel u nas stwierdził że nie opłaca mu się sprowadzać dla tych paru użytkowników. I to mi się akurat nie podoba. Jednego kymkacza już miałem byłem z niego zadowolony. I tak jak pisałe chciałem jak już mi się uda zakupić AK użytkować go też po gwarancji i nie martwić się że za 4 lata coś się wysypie i będę pół roku szukał części. Bardzo się cieszę że użytkownicy są zadowoleni. Wpadki się zdarzają nawet najlepszym. W akurat nowa stacyjka do AK jest do kupienia, więc może ktoś kupi na zapas ;)

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

• Klubowicze
Opublikowano

Jak chcesz być pewny, że moto nowość jest bez chorób wieku dziecięcego to musisz poczekać minimum 2-3 lata od wprowadzenia na rynek. Jak producent zbierze informacje z rynku na temat wszystkich powtarzających się usterek, wyeliminuje je i wypuści model poprawiony ;) inaczej będziesz  :beta:testerem. 

Jak na razie z serwisu Kymco jestem zadowolony i wybaczam im to, że nie za bardzo chcieli sprowadzać mi OEM stelaża bagażnika. Pewnie musieli by zamówić 12 szt. zapłacić transport, a stelaż detalicznie kosztuje około 190$. Czy każdy kto zamówił AK by kupił taki stelaż ? No raczej nie, bo drogi.

Opublikowano

potwierdzam ja nie zauważyłem żadnych problemów ze stacyjką  odpala bez problemów  jedyny problem to te buczenie klocków  nie wiem co o tym sądzić  dałem paste na klocki z zewnecznej strony  do  przodu nic teraz nie słychać ale zato do tyłu to dopiero orkiestra mam 4200 km i kiedy to sie ułoży nie wiem nawet nie pasuje żeby taki sprzet tak sie zachowywał niby pierdoła ale moto land sobie ztym fanten jak narazie nie poradził

20180314_121649.mp4

dodałem krótki filmik w załączniku  kiepski ale taki mam w telefonie zobaczcie sami

Opublikowano

Z tyłu też Ci klocki buczą? filmik nie działa.

• Klubowicze
Opublikowano
11 minut temu, marcin 76 napisał:

..... ale zato do tyłu to dopiero orkiestra....

Ja nic nie słyszę, ale może już głuchy jestem ? Nic w hamulcach mnie nie niepokoi i oby tak zostało. Fajnie by było aby każdy z użytkowników AK naszego forum napisał parę słów z dotychczasowej eksploatacji AK. Campto, Kocyk - wy kupiliście najwcześniej bo w sierpniu. 

Opublikowano

Moim skromnym zdaniem AK wyglada mega kozacko :D Już z daleka widać ze mamy do czynienia nie z byle czym

• Klubowicze
Opublikowano

A propos wyglądu i akcesoriów OEM. Dla zainteresowanych producent przygotował dedykowany zadupek pasażerki/a. Wszystko w stylówce AK i montaż pod dedykowane otwory. Cena 199$ plus przesyłka.
e0fe9e10e7a1d551f3ab328bdbee9374.jpg
ef78fcb4248b737e5536b72fe3464a4a.jpg
1c45ff056924fe9444e8e4cff1b8a5d0.jpg

Z ciekawostek podam, że w Italii każdy kto kupi AK550 i zapisze się do oficjalnego fan klubu modelu otrzymuje 20% rabatu na akcesoria. Fan Club AK550 Italia sponsorowany przez oficjalnego importera marki. Można ? Można ! (Jak się chce)

Opublikowano

Bo zdrowy duży może więcej ;) . Sztuki sprzedane we Włoszech vs. sztuki sprzedane w sieci krajowej i już jest odpowiedź :) ...

• Klubowicze
Opublikowano

Zapomniałem dodać: ... i ma z czego

Opublikowano

20% na akcesoria OEM?

Opublikowano

kliknik w załącznik mp4 poczekaj ok 37 s i sie otworzy na dole ekranu ukaże  sie ikonka z pobranym filmikiem otwórz i gotowe

• Klubowicze
Opublikowano
20% na akcesoria OEM?

Tak, ale muszę uściślić warunki. 20% rabat na akcesoria OEM otrzymują tylko właściciele AK550, którzy kupili skuter w Italii w oficjalnej sieci dystrybutora i zarejestrowali się we wspomnianym fan klubie podając kilka „wrażliwych” informacji o sobie i samym motocyklu. Z tego co wiem to nie każdy z właścicieli się na taki układ decyduje.
A co sądzicie o takiej modyfikacji? Cena dość rozsądna...
https://taiwanbigscootershop.com/collections/ak550/products/kymco-oem-ak550-large-backrest

Też o tym myśle. Jak byś zamawiał to napisz. Podzielimy koszty dostawy (50$).
Opublikowano

No to jeszcze jedno pytanie z serii "nowy użytkownik pyta": w głównym schowku znajduje się 2-pozycyjny przełącznik. W obu położeniach po podniesieniu kanapy lampka się zapala. Do czego on zatem służy?

• Klubowicze
Opublikowano

Oświetlenie schowka pod kanapą obsługuje czujnik oświetlenia. Oprócz tego sama lampka ma też dwa położenia. Po jakimś czasie oświetlenie gaśnie. Używamy wtedy samej lampki/przycisku aby wróciła jasność.

Opublikowano

Tak podejrzewałem choć trudno jest zbadać czy przypadkiem w jednym z dwóch możliwych położeń lampka nie pali się non-stop, również po zamknięciu kanapy. 

Był wcześniej poruszany temat szybkiego rozładowywania się akumulatora dlatego pomyślałem o takiej potencjalnej możliwości.

• Klubowicze
Opublikowano

Robiłem doświadczenie z nagrywaniem video przy przycisku w obu położeniach. W obu przypadkach światło gaśnie po zamknięciu kanapy.