Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

CamptoKocyk informacja dla was. Właśnie pojawiła się nowa aktualizacja softu do naszych AK550. Można to zrobić tylko przez zaktualizowanie aplikacji Noodoe. Potem przy pierwszym uruchomieniu skutera system pobierze nowy soft ze smartfona. Z tego co wiem to jest "general improvements and stability". Nie ma jeszcze map nawigacyjnych. Te mają się pojawić w marcu po Tokyo Motor Show. 

Opublikowano

Następna aktualizacja umożliwi pewnie obsługę Tapatalk w czasie jazdy ;) Pytanie na Burgmanii w stylu: "czy już zaktualizowałeś soft w skuterze?" albo "zainstalowałeś już sobie nową aplikację do kokpitu mierzącą tętno w czasie jazdy?" nie będzie wywoływało zdziwienia...

Ciągle zapominam, że żyjemy w XXI wieku...

Tylko w wątku o AK550, to nie jest off-topic :)

• Klubowicze
Opublikowano

Ja narazie aktualizuję oprogramownie na smartfonie. Skuta nie ruszam. Pewnie na wiosnę będę pół dnia wgrywał soft do NOODOE:huh:

Opublikowano

Ja tak samo Campto. :) Wiosną zanim ruszymy to trochę to potrwa. 

• Administrator
Opublikowano

Wygląda, że ktoś już zaliczył pierwszego szlifa na Akaczu -> KLIK

• Klubowicze
Opublikowano

Ja nie :)

A ogłoszenie jest na Alle od października/listopada 2017. Chłopaki z IT lub F się pewnie "postarali" :crazy:

• 2 tygodnie później...
  • Klubowicze
Opublikowano

Temat znany z TMaxa. Słabe "odskakiwanie" kanapy. Koledzy z Tajwanu już na to wyprodukowali pomocne sprężynki. Po zastosowaniu powinno być lepiej.  

IMG_4510.JPG

IMG_4511.JPG

Tuningowych szaleństw część dalsza. Mam wrażenie, że na Tajwanie ruszył "przemysł" dodatków after marketowych do AK 550. Na fotkach felgi w ciekawym wzorze i kolorze. Złoto, jak najbardziej pasujące do czarnego matowego koloru nadwozia. Poniżej dzieło jednego z tunerów w barwach Red Bull Racing.

IMG_4502.JPG

IMG_4503.JPG

• Klubowicze
Opublikowano

Ale kozak ten Redbullowy :)

• Klubowicze
Opublikowano

Zima, zima nawet na południu Francji. Ładny motyw do kalendarza na zimowe miesiące. Kolor też w Polsce unikatowy.
b484a1c00359b0159eae8bcfa4679732.jpg

Opublikowano
  W dniu 26.02.2018 o 00:21, Piootr napisał(a):

Zima, zima nawet na południu Francji. Ładny motyw do kalendarza na zimowe miesiące. Kolor też w Polsce unikatowy.

Rozwiń  

Z ogłoszenia na alledrogo w kwietniu 2019 r.: ,,PRAWDZIWY SZWAJCAR !!!!! wielki motor-skuter z francji, z marsylji. Śniegu, mrozu, deszczu i soli nie widział..."

Takie i podobne im zdjęcia coraz bardziej utwierdzają mnie w przekonaniu, że mój następny skuter powinien być nowy i z salonu :)

• Klubowicze
Opublikowano

Nareszcie importer się zdecydował na sprowadzenie tego koloru. Fajnie, bo jest wybór. Kto się zastanawia nad zakupem to przypominam, że u dealerów są egzemplarze z rocznika 2017 z przynajmniej 2 - 3 tys rabatu. Brązu matowego '17 nie ma. 

• 2 tygodnie później...
  • Klubowicze
Opublikowano

Kiedyś napisałem zapytanie do firmy Termignoni o możliwość zakupu układu wydechowego do AK550. Odpowiedź przyszła szybko i brzmiała jednoznacznie - nie planujemy, nie będzie, ale dziękujemy za zainteresowanie naszymi produktami. Ktoś na naszym forum napisał, że wydechy Termignoni to produkty wyjątkowe, drogie i ekskluzywne. Termignoni do tajwańskiego AK550 - profanacja ! Zresztą jak się kupuje taniochę to po co wygawać 5-6 tyś na wydech ?

A jednak jest zwrot w temacie. Chłopaki z Włoch, Francji, Hiszpanii i innych krajów "napierali" korespondencją producenta i co ? Zmiękła im "rura" . Kompletny układ wydechowy Termignoni jest już w końcowej fazie przygotowań i na lato będzie w ofercie. Wygląd bliźniaczo podobny jak Tmax 530. Ja się już cieszę, bo najbardziej podoba mi się akcesoryjny komin od Termy. Może się skuszę. Już odkładam grajcary 

28870295_169967760473160_1778062683258486784_n.thumb.jpg.ab40fa8ff90e56546979f32a9b086a8b.jpg

28870214_169967843806485_709605687667195904_o.thumb.jpg.cde758ceae5082205256f77679d51c03.jpg

Y113BCC_TMAX2017_lateral_2SITO.png.364a865278c95b5ae85dc06c93faa609.png

Tak to wygląda na TMaxie

Y113BCC_TMAX2017_STILL_LOGO_SITO.png.def2182db9988febfc4498af15895a6b.png

Opublikowano

Bardzo dobrze, że ulegli naciskom użytkowników !OKK.

• Klubowicze
Opublikowano

No jest kozak....pogadaj z kaktusem.....ściągnął skądś do tmaxa w lepszej cenie niz rynkowa.Może do ak też się uda.....Ogólnie wydech kozak,i co ważne ....to kompletny uklad wydechowy z kolektorem a nie sama pierdziawka : )

Opublikowano

Taka ciekawostka AK 550 bez obudowy.

• 2 tygodnie później...
  • Klubowicze
Opublikowano

Paczuszka od "my friend'ów" przyszła już jakiś czas temu. Przykręciłem dwie rzeczy, a jutro może kolejne 3. Jak skuter z Tajwanu to i dodatki można tam kupować, bo po co przepłacać :naughty:

5HF5N47wSMOgEEc%Qvc5aw.jpg

ejsAzOAgSgmDlaCYURgY8g.jpg

Tak jak było to anonsowane podczas jesiennych targów EICMA w Mediolanie Kymco zaprezentowało dziś w Tokyo dedykowaną nawigację dla użytkowników systemu multimedialnego Noodoe.
b42d44ec1a3c4449035be8b9d2b33d05.jpg
c40a0dad256e444ed55e959ffd4ccc23.jpg

Więcej informacji wkrótce

Pełne informacje znajdziecie tu:
https://www.prnewswire.com/news-releases/kymco-launches-noodoe-navigation-at-tokyo-motorcycle-show-2018-300618647.html

Opublikowano

A na takiej zasadzie będzie to działać.

• Klubowicze
Opublikowano

Kolejne dwa nowe elementy zastąpiły te, które były na wyposażeniu fabrycznym.
d6c966f74abf0545c3a18ff45be9ded6.jpg
Dźwignia hamulca postojowego
b84356b6be58194b58f7a80ada07e0f0.jpg
Sety pasażera

Opublikowano

No to od dziś dołączam do grona zadowolonych (mam nadzieję) użytkowników AK 550.

Pozdrawiam wszystkich i szybkiego nadejścia prawdziwej wiosny!

20180324_180957.jpg

Opublikowano

Gratulacje! ładny kolorek. Mam nadzieję że podzielisz się wrażeniami w tym temacie

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

No to pierwsze pytanie do bardziej doświadczonych użytkowników AK - do czego służy przycisk w "kluczyku" od systemu KEYLESS?

Przeczytałem instrukcję obsługi, ale nic nie znalazłem. Naciskanie zarówno przy włączonym jak i wyłączonym zapłonie nie daje żadnego efektu. A jak u Was?

• Klubowicze
Opublikowano
  W dniu 24.03.2018 o 19:37, Paweł R. napisał(a):

No to od dziś dołączam do grona zadowolonych (mam nadzieję) użytkowników AK 550.

Rozwiń  

Gratuluję wyboru modelu, a kolor "miód, malina i orzeszki" !OK. To jest nas na forum już czterech, w tym trzech w Warszawie. Niech wozi bezpiecznie i radośnie.

Co do przycisku na kluczyku to ma on za zadanie pomóc w "wybudzeniu" systemu keyless po dłuższym nie używaniu skutera. 

Zmień w stopce pole Rocznik skutera na 2018, bo w 2016 tego modelu, w tym kolorze (przynajmniej w Polsce) kupić nie mogłeś :naughty:

• Klubowicze
Opublikowano
  W dniu 24.03.2018 o 19:37, Paweł R. napisał(a):

No to od dziś dołączam do grona zadowolonych

Rozwiń  

Kolor KOZAK !! Nie ma co ....Gratulacje 

W dniu 24.03.2018 o 18:54, Piootr napisał(a):

Kolejne dwa nowe elementy

Rozwiń  

Tej kiler :) Jest coś jeszcze u majfrendów czego nie kupiłeś ?? :) 

Opublikowano
  W dniu 25.03.2018 o 21:10, SzymonSeptic napisał(a):

Kolor KOZAK !! Nie ma co ....Gratulacje 

Tej kiler :) Jest coś jeszcze u majfrendów czego nie kupiłeś ?? :) 

Rozwiń  

Pozostały jeszcze klamki :P