Klubowicze Piootr Opublikowano 12 Marca 2016 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Ciekawe rozwiązanie. Zobaczcie sami. Oczywiście znalezione w sieci. http://www.nocarnofun.com/goodbye-to-flat-tires-on-your-bike-say-hello-to-rhinotire-the-puncture-proof-tires-for-motorcycles/ Sam w samochodzie posiadam podobny "wynalazek" produkcji Continental. Nie wiem czy się sprawdza bo posiadam dwa osobne komplety kół lato i zima i nigdy w związku z ty nie zdejmuję opon z felg. Te letnie są z tym patentem. Wiem, że opony - tu ich nazwa / ContiSeal / są sporo cięższe od standardowych. W przypadku 4oo waga jest prawie bez znaczenia, ale w 2oo już i owszem. Jedna bezpieczeństwo przede wszystkim. Ciekawe czy się przyjmie ? Odnośnik do komentarza
ALFI Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Świetny patent, kosmiczno-wojskowa technologia :-)) jak najbardziej do przygarnięcia. Co prawda nie zdarzyło mi się jeszcze nigdy przebicie opony w o2o, w aucie może ze dwa razy w ciągu ponad 20 lat ale możliwość kontynuowania jazdy bez jakiejkolwiek operacji, jest mocno kusząca. Ciekaw jestem jak długi czas mikstura zachowuje swoją sprawność? Odnośnik do komentarza
jac555 Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Witam nie tylko Conti zastosował ten patent , Kleber ma też podobny mus zalewany do opon , ale nie do końca się to sprawdza w przypadku małych uszkodzeń ok , ale jeśli dochodzi do rozcięcia opony to to już nie pomaga i należy go zerwać a jest to bardzo pracochłonne i zastosować tradycyjną łatę . Tak że są i wady i zalety Odnośnik do komentarza
pawelneos Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Myślę że dla 2oo to fantastyczne rozwiązanie . Nie Trzeba by było się obawiać kapcia na długo dystansowych wyprawach Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi