sentek Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Za oknem szaro, buro. Dzisiaj przez większość dnia z nieba leciała mżawka – brrrr… W takiej właśnie aurze, na poprawę nastrojów chciałbym Wam zaprezentować naszą zeszłoroczną wycieczkę: http://www.tstech.pl.../norwegia-2015/ Odnośnik do komentarza
ALFI Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Gratuluję odwagi oraz pomysłu. Ciekawie się czytało opis Waszej wyprawy. Osobiście mamy plan odwiedzić Norwegię może jeszcze w tym roku, więc jeśli pojawią się u jakieś pytania będę się kontaktować z wami. W końcu jesteśmy sąsiadami, przynajmniej tak wygląda, chociaż Hondzia na rej WN????? Na pewno robiliście jakieś podsumowanie finansowe. Jeśli to nie tajemnica to napiszcie ile mniej więcej kosztował Was wyjazd. Chodzi mi o sprawdzenie czy przelicznik 1 zł = 1km jest odpowiedni również dla Skandynawii. Odnośnik do komentarza
Sympatycy KriSSo Opublikowano 5 Marca 2016 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Ależ piękna wyprawa - właśnie o czymś takim marzę. Szkoda, że moja żona nie cierpi skuterków i wyjazdów 2oo. Gdy pokazałem jej kawałek Waszej niesamowitej wyprawy, pierwsze o czym wspomniała, że powinniśmy tam pojechać samochodem. Ehhhh, chyba czas poszukać nowej żony. Sentek, ogromnie Ci gratuluję wspaniałych przygód i znakomicie sprawującego się motocykla (kurczę, chyba podobny do mojego? ). BTW Aż się prosi, żeby na taki wyjazd zabrać kamerkę i zmontować z tego film na pamiątkę. Jakkolwiek, najlepsze wspomnienia pozostają w nas samych. BRAWO !!! Odnośnik do komentarza
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 5 Marca 2016 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Jeśli to nie tajemnica to napiszcie ile mniej więcej kosztował Was wyjazd. Chodzi mi o sprawdzenie czy przelicznik 1 zł = 1km jest odpowiedni również dla Skandynawii. Myślę że w Skandynawii raczej tak jak w Alpach przelicznik 150€ za dzień ( na dwie osoby ) Chociaż namiot na pewno obniża koszty. 1zł=1km to po Bałkanach i Europie Południowo-Wschodniej . Fajna wyprawa. Odnośnik do komentarza
dywelj Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Super. Przeczytałem "od deski do deski". Dzięki za pomysł podzielenia się wrażeniami. Odnośnik do komentarza
skoli Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Świetna wyprawa. Super zaplanowana trasa i co najważniejsze super pogodę trafiliście. Odnośnik do komentarza
Administrator xmarcinx Opublikowano 5 Marca 2016 Administrator Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Gratuluję wyprawy, miło było poczytać. Dodatkowo cieszy, że to moja i Joasi wcześniejsza podróż Cię zainspirowała. Oby tak dalej. Odnośnik do komentarza
Bulba Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Zazdroszcze. Piekna wyprawa i super relacja Odnośnik do komentarza
Klubowicze pazdzioch Opublikowano 5 Marca 2016 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Fajna relacja gratuluję.Parę miejsc w życiu zwiedziłem na 200 ale nie mam talentu aby się nimi podzielić w takiej formie. Odnośnik do komentarza
Kristof_if Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Super GRAATKI WIELKIE Odnośnik do komentarza
Sobier Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Super wyjazd, gratuluje odwagi, szkoda że tak mało fotek ale czyta się naprawdę fajnie. :clapping: :clapping: Odnośnik do komentarza
Sympatycy irasko Opublikowano 6 Marca 2016 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Bardzo ciekawa wyprawa. Gratuluję wyjazdu....BRAWO !!! Odnośnik do komentarza
Sympatycy Ania 77 Opublikowano 6 Marca 2016 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Super relacja, dużo cennych wskazówek. Gratuluję pomysłu i realizacji. Zazdroszczę Odnośnik do komentarza
Sympatycy robert1973 Opublikowano 7 Marca 2016 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Fajny opis, fajny kierunek, generalnie Gratki Odnośnik do komentarza
subaru gtb320 Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Relacja świetna.aż chce tam znowu. Co do kosztów.( z mojej przygody) 1zł 1km no może ale bieda może być. Ponieważ palę papierosy i spożywam pieczywo (koszty wzrosły) Używki i pieczywo cena masakra. Ale polecam skandynawie jak najbardziej. Osobiscie mega wspominam polecam zwiedzanie jednych z rezerwatów przyrody i niedzwiedzi . p.s kotlet z niedzwiedzia przepyszny ( raz w roku w lipcu ) http://skandynawia.garski.com/ Myślę że w Skandynawii raczej tak jak w Alpach przelicznik 150€ za dzień ( na dwie osoby ) Chociaż namiot na pewno obniża koszty. 1zł=1km to po Bałkanach i Europie Południowo-Wschodniej . Fajna wyprawa. byłem pare lat temu wszytko zależy kto co lubi . Ale podstawowe rzeczy 1 paliwo 2 prom 3 nocleg 4 wyżywienie 5 kto co lubi ok 2000-euro 14dni (ale jest przygoda) Ktoś powie 14dni to leże w ciepłych krajach za tą cene. Ale to nie taka przygoda. czas pobytu różnie koszty sam dojazd i prom to 30%(ja mam do promu 600km) ---ogólnie bardzo drogo .jak budżet przekroczyłem to samemu z żonką chleb piekliśmy. Relacja świetna.aż chce tam znowu. Co do kosztów.( z mojej przygody) 1zł 1km no może ale bieda może być. Ponieważ palę papierosy i spożywam pieczywo (koszty wzrosły) Używki i pieczywo cena masakra. Ale polecam skandynawie jak najbardziej. Osobiscie mega wspominam polecam zwiedzanie jednych z rezerwatów przyrody i niedzwiedzi . p.s kotlet z niedzwiedzia przepyszny ( raz w roku w lipcu ) http://skandynawia.garski.com/ byłem pare lat temu wszytko zależy kto co lubi . Ale podstawowe rzeczy 1 paliwo 2 prom 3 nocleg 4 wyżywienie 5 kto co lubi ok 2000-euro 14dni (ale jest przygoda) Ktoś powie 14dni to leże w ciepłych krajach za tą cene. Ale to nie taka przygoda. czas pobytu różnie jak to w życiu im krócej tym drożej koszty sam dojazd i prom to 30%(ja mam do promu 600km) ---ogólnie bardzo drogo .jak budżet przekroczyłem to samemu z żonką chleb piekliśmy. p.s grzybów mnóstwo Szwedzi Norwegowie nadal sie boją reakcji skazenia przez czarnobyl Odnośnik do komentarza
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 7 Marca 2016 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 ok 2000-euro 14dni Czyli wyszło na moje. 2000€ : 14 dni = 150€ na dzień Odnośnik do komentarza
Sympatycy zdun13m Opublikowano 7 Marca 2016 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Podobnie jak na Korsyce w dwie osoby. Ale warto. To są sprawy nie do podrobienia. Widoki , fan z jazdy i ten luft który wpada przez kask. Fajna wyprawa. Kiedyś też tam będę. Gratuluję Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
sentek Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Bardzo dziękuję za dobre słowo. Cieszę się, że się podobało @ALFI Faktycznie wygląda na to, że jesteśmy sąsiadami choć tablica rejestracyjna tego nie potwierdza Podsumowanie postaram się wrzucić jutro. Mam go na kompie do którego w tej chwili nie mam dostępu. @KriSSo O kamerce myślałem ale takowej nie posiadam więc musiałbym jeszcze zwiększyć koszty. Odnośnik do komentarza
Klubowicze Piootr Opublikowano 7 Marca 2016 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Fajnie opisana wyprawa. Masz lekkie pióro. Ładnie dobraliście zdjęcia. Ja też gdzieś z tyłu głowy mam Skandynawię. Może kiedyś zrealizuję, choć zawsze będzie ciągnęło mnie raczej na południe Europy niż na północ. Skutery mamy identyczne, a tablice rejestracyjne "sąsiedzkie". Ja też zaliczyłem jedną jedyną usterkę podczas wyprawy w Alpy (4 tyś km). Do domu wróciłem z ... przepaloną żarówką świateł mijania. Zajrzyj do nas na spot mazowiecki. P.S. Napisz jaki model torby przekrokowej posiadasz. Widzę, że się sprawdziła. Dzieki Odnośnik do komentarza
subaru gtb320 Opublikowano 8 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Czyli wyszło na moje. 2000€ : 14 dni = 150€ na dzień No fakt Czytałem relacje i nie policzyłem twojego z moim. Ale dokładnie +- tak wychodzi !OK Odnośnik do komentarza
sentek Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Sprawdziłem jak wyszło podsumowanie. Cały wyjazd wyniósł nas 6058 zł, w tym: paliwo – 1434 zł, prom – 1330 zł, noclegi – 1489 zł, tunel – 47 zł, inne różne wydatki (zakupy, ubezpieczenie, itp.) – 1758 zł. Dało to około 120 EUR / dzień, czyli trochę lepiej niż powyższe szacunki. Napisz jaki model torby przekrokowej posiadasz. Widzę, że się sprawdziła. Zapupiłem sobie torbę GIVI Soft bags XS318. Generalnie bardzo dobrze się sprawdziła. Delikatne zastrzeżenia można mieć przy dłuższym jej noszeniu na ramieniu ale w sumie nie do tego jest stworzona. Odnośnik do komentarza
smarciu Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Ech... i narobiłeś kolego smaka na takie wycieczki Mnie spodobało się, jak sprawnie połączyliście jazdę z trekingiem po fajnych miejscach Do tego ładne kadry i dużo pomocnych treści w opisie. Bardzo dobrze wykonana robota, gratuluję Odnośnik do komentarza
JER2Y Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Co do promu na taką eskapadę to polecam połączenie Rostock - Trelleborg - promy płyną tylko 6 godzin i są (a na pewno w 2014r były) zdecydowanie tańsze niż z Polski, płynie ich kilka dziennie. Odnośnik do komentarza
Marcino1 Opublikowano 12 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Świetna wyprawa i świetna relacja. Dzięki za podzielenie się wrażeniami. Super! Odnośnik do komentarza
Pan_Misio Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Już od jakiegoś czasu chodzi za mną dłuższa wycieczka... Może zatem Skandynawia... Piękny opis :) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi