Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Kierspe-Rönsahl 2016 Zjazd motocyklistów w Niemczech 24-26 czerwiec

Jezman

Rekomendowane odpowiedzi

Nadejszła Wielkopomna Chwila

Witam Panowie i Panie.

Jako że lato zbliża sie wielkimi krokami chciałbym zaproponować Wam przyjazd na Zlot Motocyklistów w Kierspe-Rönsah w Niemczech.

Jest to wielka impreza która odbywa sie corocznie.

Przyjeżdzają na nią pasjonaci dwóch kołek z całej Europy. Każdy jest tam miłe widziany nie ważne jakim pojazdem przyjedzie (skuterem ,motorem samochodem, camperem).

Ważni sa ludzie z którymi można sie tam spotkać i miło spędzić czas.

c5f62aa3a0266106dd75a10305b641ad.jpg

Ten zlot organizuje Bractwo Polskich Motocyklistów na Obczyźnie w Niemczech.

Miejscówka

Adres to Gut Haarbecke - 58566 Kierspe-Rönsahl.

Mapa miejsca

dda1b4b7b194645bd1446d51dc7d836d.jpg

Data imprezy

24-26 czerwiec 20106

Chciałbym w imieniu Bractwa Was wszystkich zaprosić, osoby zrzeszone na portalu Burgmania do odwiedzenia tego miejsca.

Wiem ze to jest daleka podróż bo z Warszawy jest to około 1000 km ale to tyle co ja bede mieć jadąc z Anglii na miejsce.

Jeżeli ktoś z was bedzie chciał przyjechać to postaram sie udzielić wszystkie potrzebne informacje w tej kwestii jako ze jestem w stałym kontakcie z przedstawicielami Bractwa Motocyklowego.

W zeszłym roku jechaliśmy mocna ekipą z UK godnie reprezentując Polskich Motocyklistów z Anglii która to miałem przyjemność prowadzić.

W tym roku tez organizuje grupę i jedziemy z UK tam i było by fajnie sie spotkać z Wami.

Wiem ze z Polski przyjeżdża wiele grup motocyklowych np Żubr.

Z informacji jaka infrastruktura jest na miejscu to trzeba tylko zabrać ze sobą spanie (namiot, śpiwory co kto woli). Reszta jest na miejscu (prysznice, toalety itp)

Jest tam piwko (ok 2 euro) i polskie żarcie (kiełbasa z grila,bigos, karkówka, fasolka po bretońsku) która to przyrządza Bractwo. Wiec nie bedzie sie głodować jeżeli sie nie zabierze z sobą jedzenia.

Około 5 mil od tego miejsca jest w miasteczku Lidl i tam można sobie dokupić niezbdne rzeczy (Kölner Str. 145-149, 58566 Kierspe).

Można kupić koszulki zlotowe i każdy dostanie tzw."blache" na pamiatkę imprezy.

Na miejscu sie kupuje tzw "kartki/ talony" na jedzenie za 10 euro (jedna kartka),żeby uniknąć gotówki przy płaceniu. Kupujesz kartki/ talony kosztują 10 euro i ci odcinają tyle ile piwo kosztuje albo jedzenie ,kartki można dokupić ale nie można oddać i wołać zwrot kasy wiec trzeba planować swoje wydatki pod koniec imprezy.

Koszt całkowity 20 euro. To opłata za pole namiotowe przez weekend i znaczek zlotowy na pamiątkę.

W sobotę jest planowany wyjazd na paradę wszystkich tych co na nogach ustana po poprzedniej nocy w malownicze okolice w których sie to odbywa. Poza tym bedą konkursy i koncerty róznych zespołów.

Jak dostanę wiecej informacji to umieszczę je w pierwszym poście

Resztę informacji bedę uzupełniać w późniejszym czasie w miarę jak pojawia sie pytania.

https://drive.google.com/folderview?id=0BxGeJ_Zwfaj0fk5FYjF6WHl4a1B4WVhBRHROVEs3dVdGaUxSc0tpTjRBenZLZjJBRWRFY3c&usp=sharing

Pozdrawiam wszystkich LWG

Jezman:

• 2 tygodnie później...