Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Kymco Downtown 300i - Wyprawa dookoła Polski 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomyślałem, że fajnie by było pokazać swoją historię.. od czego zaczynałem. ;)

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• izdebski12

22

• EndriuBis

8

• arturo-bb

5

• robert1973

5

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jestem pod wrażeniem tej historii i Twojego zamiłowania. Strach się bać co będzie dalej. Pewnie niedługo downtown będzie za mały, zmienisz na coś większego i pojedziesz zwiedzać świat. Super sprawa póki nie ma rodziny i ważnych obowiązków. Mam nadzieję, że wszystko Ci się uda. PS fajna muzyczka w filmiku.

Tapnięte z LG Spirit LTE

Opublikowano

Fajnie. Fajnie, że masz pasję i konsekwentnie dążysz do celu. Trzymam kciuki za wyprawę.

• Klubowicze
Opublikowano

Śledziłem od początku ten wątek.

Byłem za intrygowany czy się uda ( bo to że koledzy wymiękli mnie wcale nie zaskoczyło )

Teraz już nie mam wątpliwości że starczy Ci determinacji.

BRAWO :clapping:

PS

Jak będziesz w okolicach Wisły - Istebnej czy gdzieś w okolicach Bielska -Białej to daj znać z wyprzedzeniem ( np. pojutrze jadę trasą taką a taką i kolo godz. .... powinienem być tu czy tu ) Z przyjemnością podjadę poznać zapaleńca z takim potencjałem.

Pozdrawiam i szerokości , przyczepności

Opublikowano

I ja wierzę, że zrealizujesz swoje plany. Dla wielu - z różnych względów - taka wyprawa jest nieosiągalna. Ty, swoją historią, bardzo młodego przecież motocyklisty opowiedzianą w filmie, udowadniasz, że masz zapał i determinację by spełniać swoje marzenia. Życzę Ci na tę podróż gorącego serca ale i chłodnej głowy. Pozdrawiam, LwG!

W miarę możliwości czasowych też chętnie służę swoją eskortą w okolicach Krakowa.

• Klubowicze
Opublikowano

Trzymam kciuki i oczywiście śledzę temat.

Opublikowano

Pozdrawiam i podziwiam!! Mam podobnie do ciebie strasznie wkręciła mnie jazda maxi moim marzeniem objechać całe włochy Hiszpanie i Portugalie na 125 :) mam nadzieję że cały i zdrowy niedługo odpiszesz swoją wyprawę!!!

• Klubowicze
Opublikowano

Z ogromnym zainteresowaniem przeczytałam i obejrzałam Twoją historię :) Masz pasję, zaangażowanie, chęci i determinację godną naśladowania. Z ciekawością czekam na relacje z podróży, bo to że Ci się uda zrealizować plany nie wątpię :clapping:

Opublikowano

Powodzenia !

Opublikowano

aktualnie walczę z nawigacją. Jedna mi się uszkodziła, a jak kupiłem na allegro to wysłali mi inną niż była na zdjęciach, przez co jest problem z zamocowaniem uchwytu. Mam nadzieję, że zdążę ją wymienić.

• Klubowicze
Opublikowano

Popatrz na odcinek Lubycza Królewska - Przemyśl

https://www.google.p...d49.4303242!3e0

Tu wprowadziłem zmianę . Fajna trasa jechałem nią w Maju.

Opublikowano

Nie za ostre tempo narzuciłeś sobie? 9h w siodle jest ok, ale pod warunkiem, że wyprawa ma taki cel, jak nasza alpejska - droga jako taka, a nie zwiedzanie. Jeśli chcesz jechać spokojniej, coś pozwiedzać, porobić jakieś fotki z podróży, to sądzę, że 600km będzie lepszym dystansem na dzień.

• Użytkownicy+
Opublikowano

Sysgone - a patrzyłeś na te mapki ? 9 godz. jest - fakt - bo to nie autostrady - ale km w sumie 630 :)

Ale fakt - faktem - 9 godz. w siodle - dużo :blush: no ale to będzie pierwszy dzień :)

Opublikowano

EndriuBis - no właśnie spojrzałem na mapkę, stąd te moje 9h, tyle, że umknęła mi ilość kilometrów :-)

My w Alpach spędzaliśmy praktycznie tyle samo w siodle, ale tak, jak pisałem - u nas liczyła się tylko podróż, nie mieliśmy za dużo czasu na robienie fotek, a na zwiedzanie, to już w ogóle.

Nie wiem, jaki cel przyświeca autorowi wątku, jeśli chodzi tylko o objechanie PL dookoła, to faktycznie można robić tak długie odcinki, ale jeśli po drodze chce coś zobaczyć, to imho w siodle powinien spędzać ok. 6-7h.

Opublikowano

Spokojnie w Terespolu zjem sobie pizze, po drodzę jakieś zdjęcia, stacje benzynowe, ale tak.. głównie chce objechać dookoła Polskę aniżeli łazić i zwiedzać. Może troszkę pobędę w Bieszczadach 1-2 dni i pojadę dalej.. ;)

• Użytkownicy+
Opublikowano

Co do Bieszczad - Arturo-bb - chyba dawno nie byłeś.

Zapomniałeś że na trasie Brzegi Górne - Wetlina są bardzo fajne serpentyny - polecem + wspaniałe widoki na Połoniny i dalej przez Smerek do Cisnej.

• Klubowicze
Opublikowano

Co do Bieszczad - Arturo-bb - chyba dawno nie byłeś.

He He He

Mnie to mówisz ?

Jestem w Bieszczadach co roku ( a bywało że i dwa razy w roku ).

Teraz w Lipcu znów jadę.

A trasy które podałem są często pomijane ( wszyscy walą na dużą i małą pętle i twierdzą że "objeździli Bieszczady" ) żeby znaleźć np. przejazd Wołkowyja - Baligród albo Tarnawa Wyżna - Kalnica trzeba mocno powiększyć mapę.

Lubię te boczne drogi bardziej od tych głównych. ( np faja trasa - chociaż mocno dziurawa - była do Wilczej Jamy jak była w Mucznem - wtedy ta knajpa miała klimat )

• Użytkownicy+
Opublikowano

No panie - koneser. :) O Wilczej Jamie w Mucznem mało kto wiedział :) Teraz też jest ładnie i pysznie, ale fakt - klimat już nie ten.

Co do bocznych dróg - pełna zgoda, ale jak ktoś jedzie tylko na 1 lub 2 dni to duża i mała pętla jest obowiązkowa, najlepiej z przerwą na kawę w schronisku pod Mała Rawką aby ponapawać się pięknymi widokami.

PS: Powiem Ci w tajemnicy - tylko nie mów nikomu - naprawili drogę do Mucznego :)

• Sympatycy
Opublikowano

Ja myślałem, że to Pollacco siedzi obok MariuszaBurgi, ale "rozsunąłem dwoma palcami" fotkę i przy odpowiednim powiększeniu widzę jednak dr.big'a. Loki niezłe :).

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Jestem tak podniecony, że ledwo mogę usiedzieć. Coś takiego może chyba czuć jedynie wolny człowiek. Wolny człowiek na początku długiej podróży… której zakończenie jest niepewne.

Opublikowano

A izdi:)byłeś na świec przykładem? :)bo nie powiem chciałem poznać ..zapytać co i jak:)

Napisane na Commodore C64..;)

Opublikowano

Byłem. Nawet spotkałem Ravena i kolege (nicku nie pamiętam) od Downtowna, któremu kiedyś tu wyjaśniałem błędy 01 i 10.

Film z parady: