wd40 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgodnie z zapowiedzią planujemy zrobić kulig, który odbędzie się jak pogoda pozwoli. Najlepszym dniem będzie niedziela, o godz.12; ale nie wiem która, dokładnej daty nie napiszę, bo musimy poczekać na dopadanie śniegu. Plan zabawy: godz.12 rozpoczęcie kuligu, następnie ognisko z pieczeniem kiełbasek oraz zabawy: bitwa na śnieżki, drużynowe lepienie bałwana, wywalenie orła na śniegu, coś jeszcze było z pawiem, ale nie pamiętam; zakończenie godz. 15-16; jak macie jakieś inne propozycje to piszcie. Nadmieniam, że może być lipa z planów jak śniegu nie dosypie chociaż jeszcze 10 cm. Osoby chętne proszę o przygotowanie sanek i dobrych sznurków oraz ewentualnie ubrań na zmianę; kiełbaski i dodatki we własnym zakresie. Kulig dla całych rodzin z dziećmi, mogą też być teściowe Osoby biorące udział w kuligu robią to na własną odpowiedzialność. Dokładny termin podam dwa, trzy dni przed kuligiem. Zapraszamy, Jola z Waldkiem
Sympatycy Urbi Opublikowano 18 Stycznia 2016 Sympatycy Opublikowano 18 Stycznia 2016 Jolu i Waldku, Super propozycja Wstępnie piszemy się na udział w tym kuligu. Czekamy na dalsze informacje o terminie. Pozdrawiamy i do zobaczenia
Burgerman Opublikowano 18 Stycznia 2016 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Szkoda, że tak daleko do Was bo byśmy pewnie przyjechali. Na pocieszenie w tę sobotę mieliśmy kulig - zabawa po pachy, kondycja wyrobiona i krążenie nareszcie w normie.
grota10 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Opublikowano 18 Stycznia 2016 No to my tez sie piszemy wstepnie.Super propozycja.Mi najbardziej podoba sie ta z pawiem
Klubowicze bilety Opublikowano 20 Stycznia 2016 Klubowicze Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zimno jest, jeszcze trochę więcej śniegu i kulig. SUPER
Klubowicze ArtCho Opublikowano 20 Stycznia 2016 Klubowicze Opublikowano 20 Stycznia 2016 Super, tyle się dzieje, a ja nie mogę...
Klubowicze bilety Opublikowano 21 Stycznia 2016 Klubowicze Opublikowano 21 Stycznia 2016 Artur ... Móc to chcieć a chcieć to móc ... . A ja nie mam sanków ... i rozpaczam z powodu ich braku ... No chyba że bez sanków też można ... np. jako palacz przy ognisku ... Mirek chcieć to móc. http://olx.pl/oferta/sanki-drewniane-CID767-ID9QsXF.html#2a9a8e391a Do podtrzymania ognicha też ktoś jest potrzebny.
wd40 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2016 Artur ... Móc to chcieć a chcieć to móc ... . A ja nie mam sanków ... i rozpaczam z powodu ich braku ... No chyba że bez sanków też można ... np. jako palacz przy ognisku ... mam jedne sanki, takie z oparciem. tylko sznura brak
marekb9t Opublikowano 21 Stycznia 2016 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Wstępnie z Izabelą też się piszemy
Klubowicze bilety Opublikowano 21 Stycznia 2016 Klubowicze Opublikowano 21 Stycznia 2016 Teraz tylko ukłony do szamana potrzeba więcej śniegu.
Rzelu Opublikowano 21 Stycznia 2016 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Załatwiłem sobie wolne na tę niedzielę, i nawet jeśli zamiast kuligu będzie tylko ognisko, pieczone ziemniaki, nalewki - zrobienie bałwana (plus ewentualne wywinięcie orła) to wchodzę w to.
grota10 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Może w sobotę coś spadnie,poza tym marnie to widzę. Opcja alternatywna,ognisko z kiełbaskami,bez kuligu...wchodzi w grę?
wd40 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2016 Załatwiłem sobie wolne na tę niedzielę, i nawet jeśli zamiast kuligu będzie tylko ognisko, pieczone ziemniaki, nalewki - zrobienie bałwana (plus ewentualne wywinięcie orła) to wchodzę w to. spoko, to raczej jeszcze nie ta niedziela, u nas za malo sniegu musimy uzbroic sie w cierpliwosc
Rzelu Opublikowano 21 Stycznia 2016 Opublikowano 21 Stycznia 2016 A może jakieś ognisko w weekend, bo już nie wyrabiam nerwowo z tą zimą.
Sympatycy KriSSo Opublikowano 22 Stycznia 2016 Sympatycy Opublikowano 22 Stycznia 2016 Możemy zrobić, niekoniecznie przecież u Waldków (czy Jol?) , żeby im nie zawracać głowy. Spokojnie możemy nawet na miejscu - Głębokie? Bartoszewo? Lotnisko u Elvisa etc .......
wd40 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2016 musiał mieć przeciek ; http://wiadomosci.onet.pl/szczecin/ukradl-trzylatce-sanki-na-nic-zdal-sie-apel-matki/97wp93
wd40 Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Opublikowano 25 Lutego 2016 Panowie, czy mamy szanse na opady sniegu bo cos mowili w kronice, a nasza pogodynka co prognozuje?
Sympatycy SlawoyAMD Opublikowano 25 Lutego 2016 Sympatycy Opublikowano 25 Lutego 2016 Jak na razie Norwedzy zapowiadają u nas śnieg z deszczem tylko...
wd40 Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Opublikowano 26 Lutego 2016 Trzeba będzie zamówić szamana albo jakąś ofiarę złożyć, macie jakieś propozycje.Tylko nie Elvisowy zrzut hihi
Rzelu Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 Może pora pieczenie ziemniaka przy ognisku?
Sympatycy Urbi Opublikowano 27 Lutego 2016 Sympatycy Opublikowano 27 Lutego 2016 A może umówimy się na topienie Marzanny za trzy tygodnie? Bo kuligu to raczej nie uda się zorganizować.
wd40 Opublikowano 27 Lutego 2016 Autor Opublikowano 27 Lutego 2016 Możemy zrobić ognisko, kiedy tylko macie ochotę, Mam fajny teren trochę dziki i nie ogarnięty z pozostałościami z drugiej wojny św. (okopy , fundamenty, odłamki w drzewach, jakieś dziury w ziemi) ok. 500m od domu. Pozdrawiam.
Elvis Opublikowano 27 Lutego 2016 Opublikowano 27 Lutego 2016 Pozostałości z drugiej wojny? ... to coś dla Rzela ...
burgifan Opublikowano 7 Maja 2016 Opublikowano 7 Maja 2016 No to co z tym kuligiem ? Sanki cały czas czekają na hasło.
Rekomendowane odpowiedzi