Panowie ... mierzyliście kiedyś ile bierze immobilajzer w xmax ?
dziś miałem niemiłą niespodziankę... skuter od końca listopada zimuje w garażu podziemnym. temp ok 2st przy tych ostatnich mrozach.. normalnie jest ok 6 - 8 st.
aku nowy yuasa. doładowany w listopadzie po 2h jeździe i dobity ładowarką.
tydzień temu miał 12.6 na zaciskach.. dziś schodzę by odpalić quada który stoi obok i z ciekawości mierze napięcie w xmaxie.. a tu 11.6 V
podłączam ładowarkę oxford 3800 a ta pokazuje 11.6v - ładujemy wiec - 0.7A i w 5 min mamy 14.5 i cyk ładowarka w tryb podtrzymywania..
aku nie przyjmuje prądu ;(
3 miesiące miało... jestem ciekaw czy jest sens reklamować..
zmierzyłem upływ - dioda od imo migała miernik pokazywał 0.02a wiec dobry wynik.. jutro zmierzę jeszcze raz gdy dioda się wyłączy .
dziwne.. obok stoi skuter chinczyk 70ccm z aku od UPS i ten mam 12.6
suka king z 7mio letnim aku Yuasu nie odpalana od 2 miesiący ma 14.6v i pali od kopa a silni 4 krotnie większy..
więc warunki przechowywania wykluczam... albo aku dał ciała albo immo go zjadło..
Pytanie
vqsoft
Panowie ... mierzyliście kiedyś ile bierze immobilajzer w xmax ?
dziś miałem niemiłą niespodziankę... skuter od końca listopada zimuje w garażu podziemnym. temp ok 2st przy tych ostatnich mrozach.. normalnie jest ok 6 - 8 st.
aku nowy yuasa. doładowany w listopadzie po 2h jeździe i dobity ładowarką.
tydzień temu miał 12.6 na zaciskach.. dziś schodzę by odpalić quada który stoi obok i z ciekawości mierze napięcie w xmaxie.. a tu 11.6 V
podłączam ładowarkę oxford 3800 a ta pokazuje 11.6v - ładujemy wiec
- 0.7A i w 5 min mamy 14.5 i cyk ładowarka w tryb podtrzymywania..
aku nie przyjmuje prądu ;(
3 miesiące miało... jestem ciekaw czy jest sens reklamować..
zmierzyłem upływ - dioda od imo migała miernik pokazywał 0.02a wiec dobry wynik.. jutro zmierzę jeszcze raz gdy dioda się wyłączy .
dziwne.. obok stoi skuter chinczyk 70ccm z aku od UPS i ten mam 12.6
suka king z 7mio letnim aku Yuasu nie odpalana od 2 miesiący ma 14.6v i pali od kopa a silni 4 krotnie większy..
więc warunki przechowywania wykluczam... albo aku dał ciała albo immo go zjadło..
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi