stator Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 Wczoraj właśnie minęła druga rocznica mojego egzaminu na motocyklowe prawo jazdy. Sami pewnie wiecie, że zdanie egzaminu, nie jest w cale takie latwe. Zdobycie prawka, tym bardziej, że w doroslym życiu, było i nadal jest dla mnie wielkim wydarzeniem. Podzielcie się, proszę, swoimi pamiętnymi datami, by nie uleciały gdzieś w zapomnienie. By można było kiedyś powspominac: - a pamiętasz, jak w maju dwa tysiące trzeciego....
dr.big Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 Rocznice to raczej nie... Apropo tego wspomnianego maja roku 2003... O ile Hexagonami "bawiłem się" od połowy lat 90- tych jako dodatek do motocykli, to w 2003 "dowiedziałem się o, i zaliczyłem" Hexem mój pierwszy zlot stricte skuterowy właśnie w maju 2003 w Lęborku, później w Chmielnie(?) i niestety już moto, skuterowy zlot w Garbatce... A 2004, po połknieciu bakcyla na te większe skutery to były już Lębork (YP250) i oczywiście Burgmania i Tmax oraz skutery jako główny nurt jednośladów. Przed anno 2003 skutery traktowałem jednak "po macoszemu" i "z przymrużeniem oka" - przyznam się bez bicia ... Lębork 2003. Chmielno 2003. Garbatka 2003.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 30 Listopada 2015 Administrator Opublikowano 30 Listopada 2015 26 stycznia 1983 roku wszedłem w posiadanie swojego pierwszego jednośladu... była to... Na wiosnę tego samego roku nauczyłem się do czego służy w jednośladzie sprzęgło i 2 biegowa skrzynia biegów. Przez kolejnych kilka lat moje życie toczyło się tylko wokół tego pojazdu Apropos rocznic... niebawem zostanie ogłoszona info nt............. XII Ogólnopolskiego Zlotu Maxi Skuterów *Burgmania 2016* ......... tak, tak... to już 12 lat
Użytkownicy Długi 1973 Opublikowano 30 Listopada 2015 Użytkownicy Opublikowano 30 Listopada 2015 Nie wiem czy jest się czym chwalić....tyle już czasu mineło...02.07.90r Pierwsze wzloty i upadki miałem na: A było to na koniec VII-mej klasy SP. PS. Zdjęcie przykładowe, pożyczone z netu.
marek_m Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 Październik 1982 Pierwszy motocykl - MZ TS 250 Kwiecień 2013 Pierwszy skuter - Honda SW-T400 Sent from my iPad using Tapatalk
dziadzia Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 Ja również miałem jako pierwsze prawo jazdy na pojazd MZ TS-250 a dopiero po siedmiu latach zrobiłem prawko na samochód.
RONIN Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 Pamiętam jakby to było w zeszłym tygodniu, wakacje, lipiec 1983 dosiadłem jasnozielonego Simsona S51 czterobiegowego, jaka to była radość :-)
Sympatycy Worlan Opublikowano 30 Listopada 2015 Sympatycy Opublikowano 30 Listopada 2015 O kurcze ale wspomnienia Ja przygodę z 2oo zacząłem wiosną 1973 od zrobienia PJ, tak tak to już 42 lata . Pierwsze ósemki kręciłem na WFM-ce, a pierwszy moto to WSK 175 z motorem Wiatr - 4 biegi Ale był czad na Moście Gdańskim, tam można było manetkę odkręcić na maxa a dzisiaj foto radar ogranicza
Krzychu13 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Moja historia z 2oo: 35 lat temu, ja bez uprawnień stawiam pierwsze kroki na Simsonie dziadka (oczywiście bez jego wiedzy): nastepnie 1982 już z kartą rowerową: Ps. zdjęcia nie oryginalne (z neta).
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 1 Grudnia 2015 Administrator Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zbaczamy z tematu. Miały być daty, rocznice... Temat z historią posiadanych 2oo już mamy -> http://www.forum.bur...-zaczynaliscie/
kordziuk Opublikowano 1 Grudnia 2015 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Ale był czad na Moście Gdańskim, tam można było manetkę odkręcić na maxa a dzisiaj foto radar ogranicza Worlan z przodu tylko fotkę do legitymacji robi gorzej na Radzyminskiej tam fotkę mogą przysłać do wglądu ? moja pierwsza też była WSK ?
stator Opublikowano 11 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2016 Dziś druga rocznica. Stałem się posiadaczem swojego pierwszego motocykla w życiu! 380 km frajdy
Rekomendowane odpowiedzi