-=Dee Jay=- Opublikowano 16 Października 2004 Opublikowano 16 Października 2004 Witam... czy wiecie co? na temat wspomnianego w tytule dokumentu ... ?? tzn jak je uzyskac, czy jest sens sie o nie starac .... itp ?? wybieram sie do Francji, i jestem ciekawy czy jest konieczne wybieranie sie do urzędu komunikacji... z góry dzieki za wszelk? pomoc :-) pozdrawiam
dr.big Opublikowano 16 Października 2004 Opublikowano 16 Października 2004 Wydaje mi sie ze po wstapieniu Polski do UE taki dokument przestal miec znaczenie. Kiedys "pobranie" takiego prawa jazdy wiazalo sie chyba tylko z oplatami...
Gość SZPAK Opublikowano 16 Października 2004 Opublikowano 16 Października 2004 Witam Dziwne bo przed wst?pieniem Polski do Uni tez nie trzeba było żadnych dodatkowych dokumentów , ale było cos takiego jak Międzynarodowe Prawo Jazdy . W chwili obecnej zdaje sie , że nie ma czegos takiego , ale jest problem z aktualnymi blankietami Prawa Jazdy ( Ľródło - Auto|wiat ) . Czyli podsumowuj?c - kiedys było Miedzynarodowe Prawo Jazdy , ale nie było potrzebne bo wystarczyło zwykłe ( a przynajmniej było akceptowane przez zagraniczn? policję ) , a teraz już nie potrzeba MPJ , ale nie zawsze jest akceptowane obecne Prawo Jazdy . Tak to już u nas jest - żebys nie wiem co zrobił to i tak nie będziesz miał pewno?ci . Pozdrawiam ( wszystkie skutery )
Gość Piotr Tym Opublikowano 17 Października 2004 Opublikowano 17 Października 2004 Szanowne gremium... Wyja?niam że niedawno powróciłem z Włoch przejeżdzaj?c po drodze przez kilka krajów i tak się złożyło że byłem kontrolowany zarówno w Niemczech jak i we Włoszech. no i cóz.. stwierdzam że zostało zaakceptowane moje prawo jazdy bed?ce podstawowym zwykłym prawem jazdy... ( choć w nowej szacie - czyli plastikowej ) Pozdrawiam . PT.
Administrator Artix Opublikowano 18 Października 2004 Administrator Opublikowano 18 Października 2004 Faktycznie kiedys trzeba bylo miec Miedzynarodowe Prawo Jazdy, byla to bezsensowna ksiazeczka, bardziej pogmatwana od zwyklego krajowego, choc nawet wtedy nasze zwykle prawo jazdy tez bylo akceptowane. Obecnie polskie prawko jest akceptowane nie tylko w calej Unii Europejskiej ale nawet w Albanii o czym ja z Mariem mialem sie okazje przekonac. Pozdrawiam
-=Dee Jay=- Opublikowano 19 Października 2004 Autor Opublikowano 19 Października 2004 dzięki wielkie, zaoszczedziliscie mi troche czasu ... no i $$... pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi