ALFI Opublikowano 14 Września 2015 Opublikowano 14 Września 2015 Czołem. W najbliższy czwartek, piątek wybieram się na południe. Czy ktoś może podpowiedzieć co warto zobaczyć, gdzie warto pojechać. W Żywcu byłem ostatni raz ooooo ze 25 lat temu i coś mnie ciągnie w tamte okolice. Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi.
Tatko Opublikowano 15 Września 2015 Opublikowano 15 Września 2015 Alfi jak będziesz w okolicach Szczyrku polecam Ci nocleg u bardzo przemiłych Młodych Ludzi. 43-370 Szczyrk ul.Szczytowa38a.Mają też stronę www.szczyrk.szczytowa.pl Jak byś tam zajechał to przy okazji przekaż pozdrowienia ode mnie. Pozdrawiam.
-piotr- Opublikowano 15 Września 2015 Opublikowano 15 Września 2015 Okolice Żywca to jak dla mnie najładniejszy rejon Polski południowej. Począwszy od zapory w Porąbce, Międzybrodzie Żywieckie z górą Żar później zapora w Tresnej, Żywiec i bardzo widokowa pętla przez Węgierską Górkę, Milówkę, Koniaków, Istebną, Wisłę i Szczyrk.
Lucjan73 Opublikowano 15 Września 2015 Opublikowano 15 Września 2015 Polecam zwiedzanie browaru w Żywcu, byłem tam przy okazji Burgmanii 2012 http://www.burgmania.net/index.php?option=com_content&view=article&id=816:relacja-z-viii-ogolnopolskiego-zlotu-maxi-skuterow-burgmania-2012-zywiec&catid=23:imprezy&Itemid=135〈=pl
Trenex Opublikowano 15 Września 2015 Opublikowano 15 Września 2015 Polecam wątek: http://www.forum.burgmania.net/topic/22658-beskid-slaski-zywiecczyzna-wycieczka/
ALFI Opublikowano 15 Września 2015 Autor Opublikowano 15 Września 2015 Tiaa, czytałem wcześniej, jednak ktoś może podrzucić coś jeszcze......
Klubowicze Ewik Opublikowano 15 Września 2015 Klubowicze Opublikowano 15 Września 2015 W czwartek koniecznie na spota w Chudowie
Klubowicze Piootr Opublikowano 18 Września 2015 Klubowicze Opublikowano 18 Września 2015 Paweł, jak pojechałeś skrobnij coś, a może jakieś fotki w wypadu masz ?
ALFI Opublikowano 22 Września 2015 Autor Opublikowano 22 Września 2015 Witam, Byłem, byłem, pomimo zapowiadanej złej pogody na przekór wszystkim i wszystkiemu. DZIEŃ 1 WYJAZD : czwartek 17.09.2015, godzina 9. CEL : Ogrodzieniec MIEJSCA POŚREDNIE : Zamek Ogrodzieniec, Park Krajobrazowy Orlich Gniazd, Częstochowa, Ogrodzieniec ILOŚĆ KM : ok 450 NOCLEG : Ogrodzieniec MAPA : https://goo.gl/maps/fgnGnh37EzJ2 Droga dość luźna, bez większych utrudnień. Między Radomiem a Skarżysko Kamienną zwężenie i jazda w dość ostrym pyle budowlanym za ciężarówkami. Troszku się nam Polska cywilizuje i dróg przybywa, więc trzeba troszkę pocierpieć aby później rozkoszować się doskonałą jazdą. Zamek w Ogrodzieńcu robi wrażenie, choć jest to w zasadzie "ruina" która powoli przywracana jest do lepszego stanu. Położony na wzgórzu z którego rozpościera się widok na okoliczne skałki. Dziedziniec, Widok z góry, ale nie z baszty, bo ta była zamknięta Takimi szlakami też próbowałem jechać, jednak nie udało się mi zbyt daleko bo zaraz po tych kamyczkach zaczął się kopny piach i o mało nie zaliczyłem gleby...... Na tej dróżce o mały włos .................strach pomyśleć. Zawróciłem nie kusząc losu..... DZIEŃ 2 WYJAZD : piatek 18.09.2015, godzina 14. CEL : Bielsko Biała MIEJSCA POŚREDNIE: Porąbka, Tresna, Żywiec, Milówka, Koniaków, Wisła, Szczyrk ILOŚĆ KM : ok 250 NOCLEG : Bielsko Biała MAPA : https://goo.gl/maps/fTtUHJ7zDC92 Piątek musiałem połączyć życie zawodowe z prywatnym wyjazdem co zaowocowało opuszczeniem Ogrodzieńca dopiero ok 14. Nie byłem z tego faktu szczególnie szczęśliwy. Rozważałem przez chwilę powrót do domu jednak chęć zaspokojenia jazdy była silniejsza i postanowiłem ruszyć na południe. Drogi dobre, równe bez dziur, za wyjątkiem paru miejsc gdzie trzeba wzmóc uwagę bo kończy się asfalt i zaczyna kostka. Winkielki między Wisłą a Szczyrkiem bardzo przyjemne. Brakowało troszkę miejsca aby pojechać tak jak bym chciał bo ruch był spory, zwłaszcza "ciężarówkowo-autobusowy" co nie pozwalało rozwinąć hondowskie skrzydełka. Ponieważ pora była już dość późna, jazda sama w sobie była celem a zdjęcia poszły na plan dalszy. Ale coś tam mam..... Tama w Porąbce, Zapora w Tresnej, Koniaków pod sklepem spożywczym na końcu wsi, w stronę Wisły......musicie mi uwierzyć. Dojazd do Bielska Białej ok 19, poszukiwania hotelu, kwaterunek i chęć zobaczenia miasta nocą, jednak zwiedziłem jedynie hotelowy bar, bo lało i grzmiało jak cholera...............i tak całą noc. Po sprawdzeniu wszystkich możliwych prognoz wychodziło że dzień kolejny nie będzie lepszy pod względem pogody, więc zapadła decyzja o sobotnim powrocie do domu. Ranek przywitał mnie deszczem, nie tak obfitym jak w nocy, jednak było dość paskudnie. Chcąc nie chcąc, opuściłem południe naszego pięknego kraju ok 9 w strugach deszczu który towarzyszył mi do Częstochowy. Później było już tylko lepiej. Droga powrotna dzięki uprzejmości pewnego kierowcy puszki, minęła dość szybko, w domu byłem już po 4 godzinach z małym haczykiem, a przejechałem ok 380 km. Przy okazji sprawdziłem hondzie na autostradzie i wyszło że przy ostrym pałowaniu pali 5 ltr/100 km. Był to mój pierwszy samotny wyjazd i podobało się mi. Udało się spotkać fajnych ludzi na o2o, i 4oo, pogadać, zapalić. Ogólnie uważam wyjazd za udany. Przejechane 1050 km. Celem była jazda sama w sobie i to zostało wykonane w 100%. Przy okazji zobaczyłem dawno zapomnianą przeze mnie część naszego kraju. Sporo się zmieniło na lepsze. Żałuję jedynie sobotniego załamania pogody, bo plan był zostać do niedzieli. Pozostaje pewien niedosyt, ale tak jest zawsze..... SZCZEGÓLNE POZDROWIENIA DLA CHŁOPKÓW Z BIAŁEGO STOKU, TOMKA I JARKA - dzięki za wspólne piwko w Ogrodzieńcu, "pod figurą". Obiecałem że napiszę, ciekawe czy przeczytają - obiecali. Integra sprawowała się wzorowo. Przeróbka siedzenia okazała się strzałem w dziesiątkę, dorobione na szybko podnóżki również. Jestem bardzo zadowolony z poziomu komfortu oraz trakcji tego skutera.
Rekomendowane odpowiedzi