Skocz do zawartości
Forum Burgmania
  • 0

jaki skuter 125 kupic

Pytanie

Opublikowano

Witam, mój kolega (wzrost 193cm) nie ma prawojazdy kategori A, i szuka dobrej, firmowej, uzywanej 125 do niewielkich wycieczek

24 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Widzę że kolega słusznego wzrostu więc jedyna rada musi na żywo siąść na kilku moto i zobaczyć na jakim mu będzie w miarę wygodnie co nie będzie takie proste przy tym wzroście. Mam kolegę o podobnych gabarytach i jeździ Hondą Phanteon na innych się nie miscie za bardzo.

• 0
Opublikowano

hello miałem ten sam dylemat bo mam 191cm wzrostu i po wielu próbach wybrałem Downtowna bo ma wysokie siedzisko i nie wale kolanami po osłonach kierownicy tak że mogę spokojnie polecić Kymczaka :wink32:

• 0
Opublikowano

Mam 188 cm i Piaggio X8, jak dla mnie może być. Choć szybka by się większa przydała, bo wiaterek w tym roku daje....

• 0
Opublikowano
  W dniu 11.07.2015 o 09:04, gti0 napisał(a):

Witam, mój kolega (wzrost 193cm) nie ma prawojazdy kategori A, i szuka dobrej, firmowej, uzywanej 125 do niewielkich wycieczek

Jaki budżet chce przeznaczyć na skuter ?

• 0
Opublikowano

Witam serdecznie ja też ma wzrost ok. 193 i posiadam Hondę Pantheon i Kymco Downtown i nie ma z tym żadnych problemów, w hondzie jest według mnie wygodniejsza kanapa lecz kymco bardziej zasłania kolana przed wiatrem.

• 0
Opublikowano

193 cm - Piaggio Xevo (to samo co X8) - po dodaniu deflektora (25cm) nie ma problemu i można śmigać komfortowo nawet w długie trasy.

• 0
Opublikowano

ja mam x9 i dla mnie jestprawie idealny choć wolalbym wiecej miejsca na nogi,wzrost 181. rece mam wyprostowane,a nogi sporo zgiete,poprzednio mialem Satelisa i to byl ideal,miejsca na nogi mnostwo,polecam przysiasc sie do peugeota

• 0
  • Sympatycy
Opublikowano

Polecam Kymco DT.

"Będzie Pan zadowolony"

• 0
Opublikowano

Potiwerdzam to co napisane wcześniej. Sam miałem Piaggio Xevo i teraz Kymco Downtowna (a na Pantheonie siedzialem) wszystkie sie zdecydowanie nadaja (199 cm), japończyki nowsze i legendarny burgman sie nie nadają, będzie trąbienie kolanami :D

• 0
Opublikowano

Downtown zdecydowanie tak. O innych sie nie wypowiem, bo nie wiem.

• 0
Opublikowano

Yamaha Majesty 125. Mam 188cm i mogę spokojnie nogi wyciągnąć, ale muszę usiąść bardziej do tyłu. Sprzęt wygodny i stabilny.

• 0
  • Administrator
Opublikowano

Ostatnio ogladałem Piaggio X10 125 niejako przy okazji :-) - to jest chyba największy ze 125tek skuter. Wielka szafa :-)

• 0
Opublikowano
  W dniu 21.08.2015 o 14:21, Bomber napisał(a):

Ostatnio ogladałem Piaggio X10 125 niejako przy okazji :-) - to jest chyba największy ze 125tek skuter. Wielka szafa :-)

mam x9, zasiadłem za sterem 10 i róznicy w wielkosci nie widze, natomiast jakosc, styl i wyglad to jest kosmos:) tyle,ze ja siedziałem w salonie na nowym X10 125, jednak 28tys zł to przegiecie za dwa kółka, rame, stary silnik i pare plastików, tyle kosztuje np fiat panda:)

• 0
  • Administrator
Opublikowano

Co do ceny się nie wypowiem bo spora jak za 125 kę (chyba ,e porównujemy do Vespy 946 :-))))) ). Ostatnio miałem okazję przejechac się N-Maxem - skuter niewielki ale miejsca sporo i kierownica nie przeszkadza. Też mikro nie jestem bo 185 cm i 96 kg. Ja wybrałem X-Maxa bo mi wielkościowo odpowiadał jako miejski skuter.

• 0
Opublikowano

dzis prawdopodobnie będę miał X8 to mogę dokładnie ocenić,ale to bliźniak Atlantica, który jakoś wielkością nie powala

• 0
Opublikowano

Proponuję przymierzyć się do Peugeota Satelisa. Jest dość duży. Powinien podpasować.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

W ostatnich dniach zamieniłem Majesty 125 na Satelisa 125. Jeśli chodzi o rozmiary to moim zdaniem jest przepaść. Siedzi się wyżej, większe są też koła i jest więcej miejsca na wyciągnięcie nóg. Pasażer też ma większą przestrzeń.

Jak YPka stoi obok Peugeota to wyglądają jak syn z ojcem :)

A przecież Majesty do jakichś karłów też nie należy.

• 0
Opublikowano

ja poradzę krótko jaki kupić skuter.. NOWY..

• 0
Opublikowano

no jeśli chodzi o Satelisa to jest to masakra, wielkościowo takie jak x9 ale lżejsze i wiecej miejsca na nogi, majesty to niestety kurdupel, siedzie sie niewygodnie i jakoś dziwnie nisko umieszczona jest kierownica. Satelis o ile sie nie psuje, sprawia mnóstwo przyjemności z codziennej eksploatacji:)

• 0
Opublikowano

witam wszystkich proszę o porade chce kupic nowy skuter jaki wybrać downtown forza x-max sam nie wiem dodam ze mieszkam w swietokrzyskim i oprócz kymco nie ma innego serwisu w moim województwie glownie chodzi mi o koszty eksploatacyjne części z góry dziekuje

• 0
Opublikowano

W skuterpasji w Kielcach jest czarny People gt 125i w cenie 10500PLN rocznik chyba 2014, downtown 125 ABS też jest tylko cena póki co bez promocji chyba 14500PLN. Jak mieszkasz w Opatowie, ro rozejrzyj się w Ostrowcu, też chyba Kymco ( i nie tylko) handlują.

• 0
Opublikowano

Ja mam Maxi R 125. 185 cm i jeździ się fajnie. Wygodnie. Nogi wyciagam bez problemu no i o kierownice kolanami się nie uderza. Tylko ktoś może powiedzieć: Chińczyk. :-)

Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Ja mam downtowna 125 zakupiłem do w lutym tego roku zrobiłem nim do tej pory około 5tk i lata super zmieniłem tylko opony na Michały i wariator na pillini sport ale muszę go sprzedać bo zamierzam kupić większego maxiaka Jak coś to do sprzedania i wiadomości na priv

• 0
Opublikowano

jechałem ostatnio popularną teraz Hondą PCX, niby nowoczesne, całkiem przestronne,ale zalatuje chinolem. Wziąłbym dla bajerów, np STart-stop i dobrego przyspieszenia. 11200 w krakowie, albo kilka ulic dalej w salonie Peugeot citystar za 10200.