Skocz do zawartości
Forum Burgmania
  • 0

korki,spusty

Gangsta HILL

Pytanie

Opublikowano

• 79bbb790.gifwitam,pam pytanie co to jest za korek na imbus 8 nad wlewem oleju?,oraz od spodu silnika są 2 jedna spustowa oleju na klucz 17,druga mniejsza na klucz 14 wkrecona pod kątem,chciałem wymienć olej i odkreciłem najpierw tą 14 wylało sie troche oleju ok 150ml i wtedy zrozumiałem swój błąd,że to chyba nie jest olej silnikowy wiec ja zakreciłem,po odkreceniu tej wiekszej wszystko poszło normalnie tj olej poszedł do wiadra 1,3l i wymiana z filtrem poszła już gładko,co to był za olej z tej mniejszej i jak to ratować? aha jeszcze jedno czy w zegarze tym elektronicznym są baterie? bo nie działa a w opisie tech nic tam nie jest podłączone

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Może wlew oleju do przekładni, skoro ok 150ml wylecialo to raczej na to wskazuje.

• 0
Opublikowano

to na imbus to ustawienie widok to ustwiaasz kreski w zależności do ustawiania luzów zaworów pewnie tak jest i w 400

Natomiast pod sinikiem nie masz napewno oleju przekładni

• 0
Opublikowano

Do sprawdzania ciśnienia oleju jest to w książce serwisowej napisane

• 0
Opublikowano
  • aha jeszcze jedno czy w zegarze tym elektronicznym są baterie? bo nie działa a w opisie tech nic tam nie jest podłączone

Tak jest bateryjka - mała płaska.

Łatwo się dostać jak wymontujesz lampę przednią

• 0
Opublikowano

prawda,dostac sie mozna po odkreceniu 4 srub 2 od przodu przy kierunkach i 2 za szybą na od wewnątrz na wysokości manetek,po ich odkreceniu ściągamy trójkąt z kierukowskazami i mamy dostep do lampy przód,deski rozdzielczej i innych podzespołów,żeby wyciagnąć zegarek trzeba zwolnić zatrzask i delokatnie pociągnąć za plastikową zaślepkę z uchwytem który trzyma zegarek,jest tam bateria LR 43,przy okazji można wymienić podswietlenie deski rozdzielczej tj żaróweczki