Skocz do zawartości
Forum Burgmania
  • 0

Piaggio x9 czy x8

77gienek

Pytanie

Opublikowano

Witam wszystkich szanownych forumowiczów Burgmani

Proszę o pomoc w dokonaniu wyboru Piaggio x9 czy x8 oczywiście chodzi o 125(brak prawa jazdy kat A)

189 wzrost i 105 waga chodzi głównie o dojazd do pracy około 15-17 km w jedną stronę oraz jakieś niedzielne wypady poza miasto z pasażerka około 60 kg,jazda w koło komina zakupy itd.Co będzie lepszym wyborem,awaryjność,dostęp części,lepszy komfort. Budżet około 4000zł.z góry dziękuje za odpowiedz.

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Cóż, silnik ten sam, dostępność części ta sama, jakosc ta sama

Trzeba się poprzymierzać do jednego i drugiego

Inna pozycja za kierą, a wygodna pozycja to indywidualna sprawa

X8 lżejszy i szybszy jest a poza tym mniej awaryjny

• 0
Opublikowano

Piaggio x8 ma mniejsze koło z tyłu ciekawe jak to się ma do komfortu i właściwości jezdnych

• 0
Opublikowano

jak x9 to polift (z kierunkami w lusterkach), przedlift ponoć ma źle wyprofilowaną kanapę kierowcy i za krótka i wrażenie że się spada.. Jesteś dość wysoki, niestety nie wiem który ma więcej miejsca na nogi, i czy nie ma ryzyka obijania sobie kierownicą kolan.. to może ktoś kto na tych modelach jeździ i podobnie mierzy byłby w stanie coś więcej powiedzieć..

• 0
Opublikowano

jak x9 to polift (z kierunkami w lusterkach),

Jest to wersja Piaggio x9 exclusive.

Napis "exclusive" dodawany na "zadzie" skutera i oczywiście kierunkowskazy w lusterkach.

motorcycle_Seat_Dual_Saddle_for_Piaggio_X9_Evolution.jpg

Piaggio-X9-500-Evo.jpg

Dodatkowo jeżeli się nie mylę to białe zegary.

piaggio__x9_500_abs_2007_3_lgw.jpg

• 0
Opublikowano

kolega o loginie finskiii ma widzę x9 podpytaj go ile ma wzrostu i czy wygoda jest.

• 0
Opublikowano

To będzie Off:

czy pomysł ze sztywnymi lusterkami jest dobry?

Pytam, bo widziałem kilka takich Piaggio, i wszystkie miały lusterka poklejone znaną ze swej siły, taśmą klejącą.

z doświadczenia, wiem, że trafienie w lusterko busa, przy przeciskaniu się w korku, w Satku może skończyć się najwyżej przestawieniem lusterka, a nie pęknięciem.

NIe mniej jednak konkurentem dla mojego Satka, była właśnie X9-tka.

• 0
Opublikowano

Po długich przemyśleniach chyba jednak skuszę się na na yamahe Majesty 125 2001-2003.4000 to na x8-x9 troszkę mało i przebiegi wiadomo jakie w Majce wał jest na łożyskach a nie na panewkach i w razie czego zawsze taniej wychodzi remont i elektroniki tez dużo mniej przy tym lżejsza,co za tym idzie spalanie mniejsze.za 2500-3500 idzie kupić już coś zadbanego i jeszcze kaska zostanie jakby co. Myślę ze to będzie dobry wybór

• 0
Opublikowano

Ja niedawno kupułem Majesty z 2006 r. Też podobają mi się Piaggio, ale trzeba by wyłożyć prawie 2 razy tyle co zaplacilem. Zrobiłem dopiero niecałe 400km, ale szczerze mogę polecić. Do tego jeżeli potrafisz sam się dłubać to praktycznie wszystko sam ogarniesz. Brak wodotryskow i prostota.

• 0
Opublikowano

o to chodzi.tu mogę remont samemu zrobić tanim kosztem a w Piaggio wymiana silnika.no i ta wszechobecna elektronika a to tanie nie jest.

• 0
Opublikowano

już kupiona Majesty 125 2001 temat do skasowania