Gość maxell Opublikowano 10 Grudnia 2014 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Przypadkowo trafiłem dzisiaj na coś takiego ROMET MAXI 125R - łudząco podobny z przodu do...no właśnie Narazie oferowany w jednej wersji silnikowej, ciekawe czy przewidują większe pojemności? Raczej wątpię. Cena ok 8000 zł. Wszystkie szczegóły można znaleźć na stronie producenta. ------------------------------------------------------------------------------- Chyba wrzuciłem nie tam gdzie trzeba, ale jakby co to przenieście do działu "125" Temat przeniesiony do odpowiedniego działu. Dodałem jeszcze w tytule 125. Lucjan
0 grze Opublikowano 11 Grudnia 2014 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Przód odwalony od Burka albo troszkę od Hondy PCX, tył i kanapa zalatuje Xmax-em, serce zalatuje chinolem :/ Strona producenta podaje że ma to jedynie 7,5KM czyli słabiutko. Za te 8tyś. zł. można kupić używany sprzęt który zwytrzyma znacznie więcej.
0 Gość Opublikowano 11 Grudnia 2014 Opublikowano 11 Grudnia 2014 No i bardzo dobrze. Lepszy taki, niż żaden. I będą to powtarzał. Wygląda coraz lepiej.
0 Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 11 Grudnia 2014 Użytkownicy+ Opublikowano 11 Grudnia 2014 Jak to u Chińczyków - silnik chłodzony powietrzem więc 7,5 KM jest OK. A cena ?? 7 999,00 zł za 125 "Made in China" trochę dużo, ale to jest "NOWOŚĆ", jak zainteresowanie klientów nie będzie zbyt duże cena na pewno spadnie do poziomu 5000,00 zł - taka polityka firmy. PARAMETRY: rocznik 2014 ; wymiary 2140×720×1110 ; silnik jednocylindrowy, czterosuwowy, chłodzony powietrzem ; pojemność 124 ccm ; prędkość maksymalna 90 km/h ; przeniesienie napędu CVT ; moc maksymalna 7,5 KM ; rozruch elektryczny ; hamulec przód / tył tarczowy hydrauliczny / tarczowy hydrauliczny ; felgi aluminiowe .
0 Gość maxell Opublikowano 11 Grudnia 2014 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Jak zwykle Romet z ceną zaszalał Ciekawe tylko czy wykonanie jest na+ czy taka sama tandeta jak tego poprzedniego maxi. Rewelacji na pewno nie będzie, ale zawsze jest to jakaś alternatywa dla markowych drogich sprzętów. Trudno się spodziewać dobrego wykonania w niskiej cenie - w temacie maxi sprawdza się teoria - im droższe tym lepsze Zastanawia mnie tylko polityka cenowa tej dziwnej firmy Ale patrząc na inne zdjęcia to skuter jest stosunkowo duży to może i chociaż komfortem jazdy się popisze skoro ceną nie może.
0 Bad Method Opublikowano 11 Grudnia 2014 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zależy jak zdefiniujesz komfort. Na stronie producenta informacji na temat wielkości kół brak, a "na oko" to te maleństwa na których stoi stabilności raczej nie zapewniają. Inna sprawa, że przy tej mocy to ma raczej wtórne znaczenie. Za 8k kupiłbym i tak używanego japończyka.
0 Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 11 Grudnia 2014 Użytkownicy+ Opublikowano 11 Grudnia 2014 Bywam często służbowo w Podgrodziu (zakład "produkcyjny" Rometa), mam tam też kilku znajomych, ale nigdy nie mam czasu aby wstąpić do salonu firmowego. Może nastepnym razem się uda to przyglądnę się dokładniej. Niestety na jazdę testową raczej nie można tutaj liczyć i to wcale nie ze względu na niesprzyjającą aurę
0 Vorenus Opublikowano 11 Grudnia 2014 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Moim zdaniem, Romet znajdzie swoich nabywców. Są osoby które wolą kupić coś nowego z gwarancją niż używanego, niepewnego. Ja się cieszę, że ta marka się rozwija i życzę jej jak najlepiej
0 Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 11 Grudnia 2014 Użytkownicy+ Opublikowano 11 Grudnia 2014 ............... Za 8k kupiłbym i tak używanego japończyka. Też tak kiedyś myślałem - teraz - nie koniecznie. Mam zbyt mały budżet na hobby jakim dla mnie jest skuter, dodatkowo muszę go dzielić na dwa – mam syna który też interesuje się 2oo z czego się bardzo cieszę. A teraz przykład : dwa lata temu kupiłem Burgmana z 2004 roku. Po 3 miesiącach dopadł mnie pech – rozwaliła mi się stacyjka – ponoć typowa usterka w tym modelu. Koszt nowej w ASO - 1350,00 zł. Przymusowy postój prawie 3 miesiące. Trochę to ostudziło mój zapał do Japończyków. Synowi kupiłem nowego Rometa Divisiona 249 – na zimowej wyprzedaży. Na wakacjach dość mocno rozwalił motocykl – po bliskim spotkaniu z TIR-em uciekał do rowu. Rozwalone całe przednie zawieszenie, wgnieciony bak, dużo plastików. Ponieważ motocykl na gwarancji, odstawiony do naprawy do serwisu Rometa. Całkowity koszt odbudowy 1 550,00 zł – po 3 tygodniach motocykl jak nowy.
0 Maciej_f Opublikowano 11 Grudnia 2014 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Na chińskim rynku dostępny od dawna . http://en.xingyue.co...er.html#picture a i u nasz w kraju też się ogłaszaną http://otomoto.pl/in...n-M3917186.html Sam się nad nim zastanawiałem jakiś czas temu. I dzwoniłem do kolesia w Krakowie. Czy jest możliwość obejrzenia. Ale temat upadł jak zakupiłem oryginał.
0 Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 11 Grudnia 2014 Użytkownicy+ Opublikowano 11 Grudnia 2014 Ten z otomoto to 150 i w dodatku Burgman I w dodatku strasznie mu się moc rozjechała : od 9 do 11 KM
0 Maciej_f Opublikowano 11 Grudnia 2014 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Na jednym ze zdjęć na boku widnieje nazwa xingyue
0 Gość maxell Opublikowano 11 Grudnia 2014 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Też jestem zdania, że czasem lepiej kupić nowe chińskie, chociaż jeśli o Rometa chodzi to mam mieszane uczucia, Junak w moich oczach lepiej wygląda. A ponieważ wszystko co chińskie to kopie markowych sprzętów, nie dziwi mnie podobieństwo do Burgmana Może kiedyś Romet pójdzie po rozum do głowy, zatrudni deasignerów z prawdziwego zdarzenia, użyje przyzwoitych materiałów i zrobi coś swojego w 100% - wiem, wiem... ale pomażyć można Rowery robią bardzo dobre to się może kiedyś przełoży na motocykle.
0 Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 11 Grudnia 2014 Użytkownicy+ Opublikowano 11 Grudnia 2014 Może kiedyś Romet pójdzie po rozum do głowy, zatrudni deasignerów z prawdziwego zdarzenia, użyje przyzwoitych materiałów i zrobi coś swojego w 100% - wiem, wiem... ale pomażyć można Rowery robią bardzo dobre to się może kiedyś przełoży na motocykle. Romet Division to jest ponoć projekt Rometa: tylko wykonanie zlecone do Chin, a Chińczykom tak się spodobał że odkupili "wzór" od Rometa i tłuką też tem motocykl pod innymi nazwami. Ale czy to tak całkiem wymyślone od podstaw to już inna bajka
0 kitenation Opublikowano 11 Grudnia 2014 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Też tak kiedyś myślałem i daltego moim pierwszym skuterem był Romet Retro 125 z 2012 r. z salonu z gwarancją. Pomijając przeglądy co 2 000 km to przez te 2 lata mój romet stał w serwisie na gwarancji, żeby nie skłamać 4 razy... pomijam usterki typu niedziałający wskaźnik paliwa czy ślimak prędkościomierza (do tego nie miałem już cierpliwości i naprawiłem sam w domu). Cena byłą atrakcyjna ale skuter raczej gówniany (chociaż podobno zależy jaki egzemplarz się trafi). Co do nowego Rometa Maxi to muszę powiedzieć: wow, wreszcie wygląda tak że może się podobać (a nie to co było - przód słaby a tył jak u Kim Kardashian w ciąży)... Pewnie będzie 250 też, w poprzednim była i miałą o ile dobrze pamięam koni z 14... Co do stwierdzenia - że maxi droższe = lepsze... co do zasady tak ale weźmy np. takie kymco.
0 Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 11 Grudnia 2014 Użytkownicy+ Opublikowano 11 Grudnia 2014 Jak zwykle Romet z ceną zaszalał Bez problemu można znaleść oferty za 6,5 tys. http://www.kakaduo.pl/product-pol-4357-Skuter-Romet-Maxi-125R.html
0 pawelneos Opublikowano 11 Grudnia 2014 Opublikowano 11 Grudnia 2014 A mi się nie podoba ani cena ani ten skuter .Ale za to maży mi się aby w polsce wkońcu zaczeli coś robić a do tego coś dobrego
0 Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 11 Grudnia 2014 Użytkownicy+ Opublikowano 11 Grudnia 2014 A mi się nie podoba ani cena ani ten skuter .Ale za to maży mi się aby w polsce wkońcu zaczeli coś robić a do tego coś dobrego Aby zaczęli robić, ktoś musi je kupować Być może : Ktoś będzie je kupował, jak zacznął robić - jednym słowem koło się zamyka i raczej tródno oczekiwać że nagle jakaś Polska firma zacznie produkować skuter (motocykl) w 100% Polski
0 Gość Opublikowano 11 Grudnia 2014 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Pamiętam dyskusję o Romecie jakiś czas temu. Wyglądało to wszystko dużo gorzej. Idzie w dobrym kierunku. I oby tak dalej.
0 radi Opublikowano 16 Grudnia 2014 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Z tyłu Kymco 500 a z przodu Burgman 400 . Fajnie :-) I co dalej może coś z innych Chińskich sprzętów ?
Pytanie
Gość maxell
Przypadkowo trafiłem dzisiaj na coś takiego
ROMET MAXI 125R - łudząco podobny z przodu do...no właśnie
Narazie oferowany w jednej wersji silnikowej, ciekawe czy przewidują większe pojemności? Raczej wątpię.
Cena ok 8000 zł.
Wszystkie szczegóły można znaleźć na stronie producenta.
-------------------------------------------------------------------------------
Chyba wrzuciłem nie tam gdzie trzeba, ale jakby co to przenieście do działu "125"
Temat przeniesiony do odpowiedniego działu. Dodałem jeszcze w tytule 125. Lucjan
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi