jot23 Opublikowano 25 Października 2014 Opublikowano 25 Października 2014 nie wiem czemu mi jest znacznie trudniej-czy są tacy którym bez róznicy?
stator Opublikowano 25 Października 2014 Opublikowano 25 Października 2014 Też mam takie odczucie. Dotyczy wszystkich jednośladów - czy to 50-tka, czy rower....ale nie jestem pewien, czy nie jest to "wyuczone".
Klubowicze pgizi Opublikowano 25 Października 2014 Klubowicze Opublikowano 25 Października 2014 Nie wyobrażam sobie. LWG!
Tatko Opublikowano 25 Października 2014 Opublikowano 25 Października 2014 A czy jest to w ogóle możliwe.
FANDORIN Opublikowano 25 Października 2014 Opublikowano 25 Października 2014 Leworecznym pewnie lepiej isc po prawej stronie.
Klubowicze MAKI Opublikowano 25 Października 2014 Klubowicze Opublikowano 25 Października 2014 Właśnie tego doświadczyłem kilka dni temu jak prowadziłem skuter na lawetę , i wtedy chciałem sprawdzić - z której strony lepiej pchać skuter ? z mojej prawej ? czy z mojej lewej ? .Okazało się że lepiej i wygodniej prowadzi mi się z mojej lewej strony . Z prawej spróbowałem i o mały włos położył bym go na glebie .
Miazga82 Opublikowano 25 Października 2014 Opublikowano 25 Października 2014 Heheh dobry temat Ale faktycznie nie wyobrażam sobie prowadzić skuter z prawej strony. Chyba źle by się to skończyło.
Trenex Opublikowano 25 Października 2014 Opublikowano 25 Października 2014 Ja prowadzę tylko z mojej prawej.
Barteq Opublikowano 25 Października 2014 Opublikowano 25 Października 2014 Próbowałem (a raczej musiałem) ze 2 razy tak pchać skuter po garażu (a raczej wymusiła to jego pozycja względem ściany). Również o mało co go nie położyłem, pchanie będąc po jego prawej wydaje mi się strasznie nienaturalne...
Gość maxell Opublikowano 25 Października 2014 Opublikowano 25 Października 2014 Jeśli jesteś praworęczny to lepiej z lewej, jak leworęczny to z prawej. To samo dotyczy samego skręcania, ostry łuk prędzej (łatwiej) weźmiesz lewy niż prawy jeśli jesteś praworęczny
Sobier Opublikowano 25 Października 2014 Opublikowano 25 Października 2014 Nigdy się nad tym nie zastanawiałem, ale wygodniej mi jest mieć go po mojej prawej stronie.
Klubowicze kenobi Opublikowano 25 Października 2014 Klubowicze Opublikowano 25 Października 2014 Nie jestem mańkutem,ale najlepiej z mojej prawej.
Sympatycy irasko Opublikowano 25 Października 2014 Sympatycy Opublikowano 25 Października 2014 Dla nas praworęcznych pewnie skutek byłby podobny jak byśmy kroili chleb lewą ręką. Czyli może się uda. Albo będzie kuku.
jot23 Opublikowano 26 Października 2014 Autor Opublikowano 26 Października 2014 Czy osoby leworęczne mogły by się wypowiedzieć?Może to kwestia tradycji i usytuowania wąsa podstawki dla prawej nogi,ale gdyby wąs był po prawej stronie to prowadziłbym idąc po lewej.Zazwyczaj staram się jechać ale czasem po zatankowaniu podprowadzam na bok spod dystrybutora i dopiero idę do kasy-zauważyłem ,że jest to dobrze odbierane przez samochodziarzy.
wicher69 Opublikowano 26 Października 2014 Opublikowano 26 Października 2014 Nie prowadziłem, po co wyważać otwarte drzwi? Ja bym jeszcze rozszerzył ten temat o jedno pytanie: Czy prowadziłeś skuter idąc tyłem.
grze Opublikowano 26 Października 2014 Opublikowano 26 Października 2014 A czy jechałeś na skuterze bez trzymanki... siedząc tyłem? Tak na serio to do moto czy skutera zawsze podchodzę z lewej strony i jest to chyba wyuczone (jestem leworęczny).
Przemo_ST Opublikowano 26 Października 2014 Opublikowano 26 Października 2014 Od urodzenia jestem leworęczny i od urodzenia przy dwóch kółkach zawsze z lewej strony. I wydaje mi się to naturalne.
radi Opublikowano 26 Października 2014 Opublikowano 26 Października 2014 Ja też leworęczny .Prowadziłem po prawej tylko po pijaku rower :-)
szczepanj23 Opublikowano 26 Października 2014 Opublikowano 26 Października 2014 Do tyłu wpycham taki mam garaż ale ogólnie skuta się nie pcha skutem sie pomyka / wyłączając awarie /
kitenation Opublikowano 26 Października 2014 Opublikowano 26 Października 2014 A je wiąże się to z faktem, że cały napęd skuta jest po lewej więc tam jest większa masa i lepiej mieć ją "do siebie" (po swojej prawej) niż na odwrót?
wize60 Opublikowano 26 Października 2014 Opublikowano 26 Października 2014 To wychodzi na to że dla leworęcznych gaz powinien być w lewej manetce.
Użytkownicy+ EndriuBis Opublikowano 27 Października 2014 Użytkownicy+ Opublikowano 27 Października 2014 Nie wiem jak u Was, ale u mnie z prawej strony jest wydech, który w czasie pracy się trochę nagrzewa. Niby jest tam jakaś osłona, ale chyba lepiej być z drugiej strony. Z PRAWEJ - NIGDY !!!
Robi3m Opublikowano 27 Października 2014 Opublikowano 27 Października 2014 prowadzę z lewej, wsiadam z lewej, podpieram się lewą nogą, a i pewną część ciała też układam po lewej. Nie wiem czy to dlatego że jestem leworęczny, ale jakoś mi tak wygodniej.
jaro_4setka Opublikowano 27 Października 2014 Opublikowano 27 Października 2014 Prowadząc skuter ze swojej lewej strony trzeba później kombinować żeby postawić go na stopkę,dlatego zawsze prowadzę go ze swojej prawej strony...
Lucjann Opublikowano 29 Października 2014 Opublikowano 29 Października 2014 Ja prowade tylko z mojej lewej mimo ze jestem praworeczny bo tak mi wygodnie i nie klade pojazdu na siebie czy glebę
Rekomendowane odpowiedzi