Skocz do zawartości
Forum Burgmania

III Scooter's Party Firlej "Zakończenie Lata 2006"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A mnie się w mojej naiwno?ci wydawało, że trochę ludkowie z różnych MC się ucywilizowali na modłę ich macierzystych klubów za Odr?, że swoich kompleksów nie leczę chamstwem itp zachowaniem. Może tych kilku powinno przepisać się do MC Donalds? Cieszę się, że |M nie dost?pił zaszczytu bycia zaproszonym na TEN zlot.

• Odpowiedzi 230
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Qw@ki

40

• pablos

11

• Pavulon

11

• pawko

7

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Hi!

Trochę póĽno :lol: ale melduję się w domu, a wła?ciwie zameldowałem się ok. 21.30 (jeszcze u ciotki w L-cu byłem), spędziwszy na siodle ok. 18h jazdy i przejechawszy 1042km. Dzięki wszystkim za fajn? zabawę i do zobaczyska na następnym zlocie!

Zdjęcia możecie zobaczyć pod adresem: http://www.members.lycos.co.uk/hormon20/Firlej_2006/

Pozdro :)

Opublikowano

Witam

Ciesze sie , że po do?ć długiej nieobecno?ci mogłem spotkac sie we wspaniałym gronie .

Dziękuje i my?le że zlot był bardzo przyjemny .

Pozdrawiam i do zobaczenia na następnych spotkaniach mam nadzieję .

Opublikowano

Pavulon, tak slicznej galerii dawno nie ogl?dałem. :lol: I jeszcze z gło?ników s?cz?ca się ta nastrojowa ........... :) Nic dodać, nic uj?ć mistrzu. :)

Opublikowano
Pavulon, tak slicznej galerii dawno nie ogl?dałem. :) I jeszcze z gło?ników s?cz?ca się ta nastrojowa ........... :) Nic dodać, nic uj?ć mistrzu. :lol:

Dzieki za slowa uznania ... choc trzeba je kierowac do mojego zioma autora tej galerii :)

Opublikowano

Więc gratuluję spółce autorskiej!!!!!!!!!!!!!!!!! :):lol::)

• Sympatycy
Opublikowano

Jeżeli to już wszystkie pochwały 3-dniowego, III Zlotu w Firleju "Zakończenie Lata 2006" to chciałbym Wam Wszystkim (145-ciu +25 osobom) podziękować za przyjazd i uczestnictwo.

Największe podziękowania składam na ręce osób, które zaliczyły wszystkie trzy spotkania w 2003, 2004 i 2006, mam nadzieję, że będ? je czasami wspominać.

Dziękuję też za ofiarn? pomoc lubelskim skuteromaniakom: Ryszardowi, M@rcinowi, Pawłowi87, Szkutowi, Pavsonowi oraz moim dzieciom: Oldze i Piotrkowi, a także Ewelinie, Izie i Magdzie. Dziękuję pracownikom LCM Sokół i braciom z Road Runners MC za bezinteresown? pomoc przed, w trakcie i po zlocie.

Dziękuję Szrekowi za pomoc w gratisowym zdobyciu "złotych znaczków burgmania.net", a Ojcu Dyrektorowi za pomoc w ich kolportażu...

Czas na podziękowania dla sponsorów:

Pan Wiesław-wła?cicel OW "WODNIK" za super-price

Pani Marzena Swinarska za pyszny szmalczyk i bigos

Pan Janusz Mroczek ELDORADO S.A. sponsor na napoje, woda, ketchup, musztarda

Pan Darek "Super Ryba" za użyczenie grilla i przygotowanie szaszłyków

Pani Małgosia K. "GROSZEK" za super-price na pozostałe produkty spożywcze

Krzysiek i Piotrek Scooterland za beczkę chmielu w płynie

No i Ojciec Chrzesny-Jurek za ofiarn? pomoc w kuchni.

Wymieniłem chyba wszystkich, ale jeżeli kogo? pomin?łem to serdecznie przepraszam.

P.S. Jeżeli kto? z Was chciałby podj?ć się organizacji zlotu-rajdu-wyprawy i będzie potrzebował pomocy to chętnie podzielę się swoim kilkunastoletnim do?wiadczeniem... Ja wracam do korzeni....

P.S.2. I czę?ć skuterowej historii zlotowej-gdzie i jak bawili?cie(-?my): Chmielno 2001, Lębork 2002, Lębork 2003, Garbatka 2003, Firlej 2003 Firlej 2003, Chmielno 2004, Firlej 2004, Rynia 2005, Skutermania 2005 i Skutermania 2005, Stegna 2005 i Stegna 2005, Grotniki 2005, Grotniki 2006, Rynia 2006, Stegna 2006 ... i wiele innych: rajdy, wyprawy po Polsce, po Europie ....

Edit: Zapomniałem podziękować nieobecnym, którzy pomimo iż na zlocie nie byli, również pochwały pisz? - dziękuję Wam!

Opublikowano

Witam!

Qwaki a o co chodzi z t? histori? zlotow???

Opublikowano
P.S. Jeżeli kto? z Was chciałby podj?ć się organizacji zlotu-rajdu-wyprawy i będzie potrzebował pomocy to chętnie podzielę się swoim kilkunastoletnim do?wiadczeniem...

I czę?ć skuterowej historii zlotowej: Chmielno 2001, Lębork 2002, Lębork 2003, Garbatka 2003, Firlej 2003 Firlej 2003, Chmielno 2004, Firlej 2004, Rynia 2005, Skutermania 2005 i Skutermania 2005, Stegna 2005 i Stegna 2005, Grotniki 2005, Grotniki 2006, Rynia 2006, Stegna 2006 ... i pewnie wiele innych ....

Tak Qwaki .. już za ok 8 miesięcy wykorzystamy Ciebie i Twoj? wiedzę .. mam nadzieję, że teraz poł?czymy siłę wszystkich klubów i przyjaciół i zorganizujemy co? co zapadnie wszystkim na długo w pamięci.....Będzie to Zlot - zlotów.

My też dziękujemy ... przedewszystkim za cały wkład pracy w rozwój skuteryzmu w Polsce i organizację tych wszystkich imprez.

Jeste? "Wielki" - to słowo ma dwa przesłania :lol: .

Pozdrawiam

• Administrator
Opublikowano

Az z sentymentu zobaczylem sobie Garbatke 2003 i Firlej 2003 :lol: najbardziej podobalo mi sie to zdjecie. :)

P9191445.jpg

• Administrator
Opublikowano
P.S. Jeżeli kto? z Was chciałby podj?ć się organizacji zlotu-rajdu-wyprawy i będzie potrzebował pomocy to chętnie podzielę się swoim kilkunastoletnim do?wiadczeniem... Ja wracam do korzeni....

Qwaki... możesz ja?niej? :lol:

Nie bardzo rozumiem co to s? Twoje korzenie i czy mam rozumieć, że Firlej 2006 był ostatni? imprez? jak? organizowałe??

Jeszcze co?... wiedz, że dokładnie to samo mówiłem po *Burgmanii 2005*. Też miałem do?ć tego wszystkiego. Przez rok się jako? otrz?sn?łem i była *Burgmania 2006*. Nie wiem co będzie w roku 2007 ale napiszę raz jeszcze to co niedawno pisałem:

Każda porażka jest nawozem sukcesu.

Ja wiem jakie błędy popełniłem w latach poprzednich i je?li przyjdzie mi do głowy organizować *Burgmanie 2007* to jestem pewien, że tych samych błędów nie popełnie.

• Administrator
Opublikowano

Organizacja kazdego zlotu jest ciezka, nie zawsze jest tez z gorki. A co do zlotow bez nich i tych spotkan zycie skuterzysty bylo by nudne :lol: Grunt ze sa, grunt ze jest pare osob ktorym sie chce cos zrobic i to wcale nie z malym trudem. Cos nie cos tam wiem jak fajnie gania sie po 200-300 km zeby zrobic parade na 30 km :) jak fajnie biega sie po drzewach i udaje ssaka naczelnego, choc juz tak latwo sie nie gania po tych drzewach jak kiedys :) Ehh ale bez tego nudno by bylo. Qwaki ty nie badz taki Kunta Kinte zeby wracac do korzeni :) Pomysl o tych wszystkich zlotach w ktorych brales udzial i powiedz ze zalujesz ze na ktoryms byles, bo ja nie moge tego powiedziec zaczynajac od Garbatki 2003 :)

• Sympatycy
Opublikowano
ale czy na najbliższe zloty  mam zacz?ć zabierać ze sob? kose i klamke?

Tylu bandytów i złodziei jest w naszym kraju....., ja zawsze zabieram...
...ale skoro organizujemy zlot to niech bedzie zabezpieczony park maszyn i o?rodek przez nas lub przez zaufan? grupę ochrony
kiedy organizujecie?, gdzie?, sam się zabezpieczy? Rannersi s? moimi najbardziej zaufanymi kumplami od kilkunastu już lat i nigdy mnie nie zawiedli
Przecież wielu z nas na zloty jeżdzi z żonami, dziewczynami a nawet z dziećmi. Tu nie może być w?tpliwo?ci, że te imprezy musz? być w 100% bezpieczne.
mój 18-letni obecnie syn jeĽdzi ze mn? na zloty motocyklowe od 14-tu lat i nadal żyjemy...
Cieszę się, że |M nie dost?pił zaszczytu bycia zaproszonym na TEN zlot
ja wprost przeciwnie bywam na wielu zlotach i imprezach motocyklowych nie czekaj?c na zaproszenie... i też jest fajnie
Qwaki a o co chodzi z t? histori? zlotow???
Ludzie maj? tak krótk? pamięć, a pamiętaj? najlepiej tylko to co złe zapominaj?c o tym co dobre. Chodzi o przypomnienie jak było, jak jest i jak... być może będzie.....
Jeste? "Wielki" - to słowo ma dwa przesłania
Bez przesady! Ty też możesz być "Pudzian" wystarczy tylko trochę chęci...
Qwaki... możesz ja?niej?  :lol:

Nie bardzo rozumiem co to s? Twoje korzenie i czy mam rozumieć, że Firlej 2006 był ostatni? imprez? jak? organizowałe??

Człowiek rozrywkowy, jak ja, nie może sobie pozwolić na nieorganizowanie imprez, więc tak jak dotychczas nadal będę organizował kilka razy do roku imprezki rozrywkowe... nie koniecznie skuterowe.....

najbliższa już w ten wekend.... i na pewno jak co roku w okolicach 21 stycznia, a w między czasie zapewne również będzie okazja...

---------------------------------------------------------------------

Na zloty jeżdżę od 1986 i jeĽdzić będę póki zdrowie pozwoli..

P.S.Darka przeprosiłem osobi?cie.

Opublikowano

Qwaki fajny jeste? człowiek, zrobiłe? fajny zlot , każdy to potwierdza choć był inny, byłe? ?wiadkiem niemiłego incydentu - który wszyscy ganili, wszyscy s? zadowoleni poza tym jednym ale... a Ty tu jakiego? Focha strzelasz :lol: , czemu wyczuwam odrobinę zło?ci i ironi w twoich wypowiedziach???.

To nie Ciebie ludzie gani? za zachowanie innych na które nie miałe? wpływu....

Ja też mam się wstydzić i wkurzać na znajomych jak co? na mie?cie nawywijaj? ???? .... tak ale tylko wtedy jak mam na to wpływ i nie zareaguję adekwatnie do zaistniałej sytuacji.

Pod?żamy w tym w?tku w jaki? ?lepy zaułek .... , który tylko może wywołać niepotrzebne zamiesznie ... a to chyba Nam nie jest potrzebne.

Kochajmy to co lubimy i róbmy to dalej z pasj? ... a będzie coraz fajniej.

PS. A Daro napewno nie gniewa się na Ciebie .... bo to nie Ty go zatakowałe?, i to było napewno miłe jak go przeprosiłe? choć nie musiałe?.

Napisałem "Wielki" z dwóch powodów:

1. Bo zrobiłe? wiele dla wszystkich.....zloty , serwisy, sprzedaż ... pomoc w trudnych sytuacjach itp.

2. Bo jeste? kawał wielkiego/wysokiego człowieka :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Jejka ile fajnych imprezek Qwaki przypomniał :)

aż tyle latek już mineło od Chmielna 2001 ehhh

i jakie fotki nieĽle się można z siebie u?miać :lol::) patrz?c na temte zloty

Dziwak to Ty zyjesz i nawet droge do kompa znalazle? - wow

Opublikowano

JAREK. po pierwsze:

-Aluzji o zaproszeniu zupełnie nie zrozumiałe?!!!!

-Napsocił nie cały klub RR MC, ale JEDEN jego członek i do niego jest pretensja. Jeszcze prezydentem oddziału nie zostałe?, więc to Ciebie nie dotyczy i jedynie solidarno?ć braterska może budzić u Ciebie mieszane odczucia. Jarek, nie rób scen, chyba na miejscu sprawę załagdzili?cie?

Opublikowano
JAREK. po pierwsze:

-Aluzji o zaproszeniu zupełnie nie zrozumiałe?!!!!

-Napsocił nie cały klub RR MC, ale JEDEN jego członek i do niego jest pretensja. Jeszcze prezydentem oddziału nie zostałe?, więc to Ciebie nie dotyczy i jedynie solidarno?ć braterska może budzić u Ciebie mieszane odczucia. Jarek, nie rób scen, chyba na miejscu sprawę załagdzili?cie?

No cóż Jareczku, każdy wybiera tak? drogę jak? uważa za słuszn? i to nie podlega dyskusji.

Ja ze swej strony mogę Ci podziękować za miłe chwile spędzone na organizowanych przez Ciebie imprezach. Dzięki za wymienienie w "historii" również Grotnik i tu nie da się ukryć korzystali?my przy ich organizacji z Twoich rad i do?wiadczeń :lol:

Być może przyjdzie taka chwila że i Grotniki wygasn?, ale mam nadzieję że wtedy kto? przejmie pałeczkę.

Co do Runnersów organizacja jak organizacja jak w każdej s? oszołomy i fajni ludzie.

Rok wcze?niej był w?ród nich kolega z którym przegadałem długie minuty nie dawał odczuć swojej wyższo?ći z faktu jeżdżenia na prawdziwym motocyklu :) W tym roku mi się nie udało.

Podziwiać można ich solidarno?ć i poczucie więzi klubowej, oby i w?ród Burgmanii taka była.

Do zobaczyska zatem, przejeżdżaj?c przez Lublin z przyjemno?ci? Cię odwiedzę, mam nadzieję że i Ty nie będziesz unikał kontaktu z nami i dasz się zaprosić w końcu do Grotnik :)

RobB. :)

Opublikowano
Jak mi sie nie chce to siedze w domu

I w tym problem. :lol: Zołza, ?ci?nij Dziwakowi worek w imadle, żeby się pokazał publicznie chociaż raz w roku! :)

Odno?nie dyskusji na temat incydentu na zlocie powiem tak: nie było mnie przy tym, nie widziałem i znam zaj?cie tylko z innych relacji, dlatego powstrzymam się od ocen i komentarzy. Szczerze współczuje Darowi, że akurat tak się stało. Jak dla mnie zlot był bardzo miły, za co podziękowałem Qwakiemu i dziękuję jeszcze raz. W zasadzie na każdym zlocie s? jakie? incydenty, zgrzyty... kto? się upije, nawymy?la, zwymiotuje, zdefekuje, usyfi komu? skuter kopi?c się w piachu itp itd. Pare razy co? komu? zniknęło, na szczę?cie nie skuter :)

Oczywi?cie to nie to samo co dostać kopa w plecy, ale nigdy nie było tak bajkowo, i nie ma się co łudzić - nie będzie. Trzeba być czujnym jak ważka i mieć ?wiadomo?ć, że nie wszyscy mog? pałać miło?ci? do baluj?cych zlotowiczów.

Z tego co pamiętam, pałętałem się po o?rodku noc?, gdy w pobliżu byli RR, raz nawet zostałem poproszony o ID i nic niemiłego się nie zdarzyło...

Opublikowano

Witam!

A feee, wypraszam sobie Żaba - ?wiństw nie tykam :lol::) . To ze Dziwaczysko nie jeĽdzi na zloty ?wiadczy tylko o tym, że wydoro?lał i nie bawi go już całodobowe picie na zlotach,wyci?ganie z namiotu itp. Może, aczkolwiek jeszcze kiedy? się skusi i zaszczyci Nas swoj? obecno?ci?.... :)

Opublikowano

wItam (:

Sorry ze OT ale tak czesto pisze ze Mi wybaczycie.

Tak zyje.Choc co to za zycie?

Niestety w tym roku kompletnie zapodzialem sie w czasoprzestrzeni i musialem wybyc.Za duzo zabaw na raz nie da rady pogodzic i z czegos trzeba bylo zrezygnowac.

Ale jak to mowia co sie odwlecze to nie uciecze na pewno za niedlugo sie zobaczymy.

Dementuje tez pogloski jakobym wydoroslal i przestal lubic pic do upadlego q: od po prostu staram sie tego unikac wszak trzezwy wizerunek swiatu trzeba pokazywac i propagowac.W koncu czlowiek taki odpowiedzialny jest i wogole <rotfl>

Zaba Ty od worka to mi sie odtentegesuj.

Szacuneczek i pozdrowki dla tych co jeszcze Mnie pamietaja (;

Dziwak (Óć) stare zrzedliwe w rozsypce.

Yp-250 (01) single gora (;

Opublikowano

i ja witam!

wrocilem w srode wieczorem :)

przejechałem się jeszcze do soliny, potem troche posmigalem po urokliwych bieszczadach, byla jeszcze krynica, muszyna, szczawnica.. ostatecznie chwilowe urwanie chmury zmobilizowalo mnie do powrotu. zjezdzilem lacznie ponad 2k km (samochodem niestety, ale zawsze).

niniejszym dziekuje Qwakiemu i ekipie za zlot! poki bede zdrow zadnego Firleja nie opuszcze. dzieki wszystkim z ktorymi mialem okazje zamienic choc kilka slow, cala mase slow, czy tez wypic kilka glebszych...

do nastepnego.

aha, panie Dziwak, dobrze byloby Cie jeszcze pare razy w tym zyciu zobaczyc.. :>

Opublikowano
od po prostu staram sie tego unikac wszak trzezwy wizerunek swiatu trzeba pokazywac i propagowac.W koncu czlowiek taki odpowiedzialny jest i wogole

Czy? Ty oczadział?

W ten sposób to Ty opinie o sobie zszargasz.

:)

I jak to Dziwadełko mawiał: na zloty nieprzyjeżdża się dla przyjemno?ci :lol:

• 5 lat później...
  • Sympatycy
Opublikowano

Odświeżając ten wątek mam świadomość, że jest on już mocno archiwalny, ale jest też przykładem możliwości zorganizowania niskobudżetowej imprezy.(organizowałem w 2003, 2004, 2006 i może w 2014)

Odnośnie organizacji przyszłych zlotów:

da się zorganizować zlot poniżej 100PLN od duszyczki !vampire w wersji economy + ewentualne dopłaty za nie obowiązkowe.

Właśnie przeleciałem oferty ośrodków - campingów.

Cena zlotu powinna być podzielona na:

1. Wjazd = miejsce pod namiot z możliwością skorzystania z WC i umycia protezy, parking dla pojazdu (obowiązkowe)wg cennika campingu po negocjacjach za ilość. można zmieścić się w kwocie 60-99PLN, a dodatowe możliwośći noclegu za dodatkowe $.

2. Gadgety zlotowe = koszulka, pamiątkowy proporczyk i takie tam -dodatkowa opłata wg wcześniejszych zamówień (nie obowiązkowe)

3. Kolacja zlotowa = np. grill wydawanie na podstawie zakupionych talonów (podchodzę, daję żeton, odbieram żarełko (nie obowiązkowo)

4. Piwo zlotowe za PLN= najlepiej wynająć z rodzinnego browaru/zaprzyjaźnionej knajpki i sprzedawać po kosztach np.3PLN/kufel (butelkowe i wodka można dogadac w zaprzyjaźnionym sklepie, wziąść dużo i pozostałość oddać, a zapłacić za zużyte)

5. Tradycyjne wyżywienie = możliwość wybrania poszczególnych posiłków (śniadania, obiady, kolacje) wg wcześniejszych zamówień(nie obowiązkowe)-stołówka ośrodka, pobliska knajpka itp.

6. Atrakcje zlotowe typu zwiedzanie muzeum, browaru, sexdisco i takie tam (nie obowiązkowe) wcześniejsza rezerwacja chęci uczestnictwa

W ten prosty sposób można organizować nisko budżetowe spotkania zlotowe, a ci oszczędniejszy będą potrzebowali jedynie gorącej wody do zalania chińskiej zupki.

Taka jest moja propozycja dla zwiększenia dostępności rozrywki zwanej ZLOT bezbiegowców na przyszłość. To jak w samolocie: jest klasa Biznes i Eekonomiczna :D a miejsce docelowe zasze to samo !winkiss

• Klubowicze
Opublikowano

Qw@ki to może pododawaj te "nie obowiązkowe" i podaj wtedy cenę bo jak znam życie najpierw wybiera się wersję "wjazd" później każdy dokupuje to "nie obowiązkowe" i wtedy wychodzi drożej bo nie ma jak negocjować cen dla grupy