Skocz do zawartości
Forum Burgmania

III Scooter's Party Firlej "Zakończenie Lata 2006"

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano

Joasia, chcę pomóc, a nie przeszkadzać. Ja organizowałem zloty i wiem jak jest ciężko to wszystko ogarnąć.

Nieobowiązkowe, a generujące duże koszta na wjeździe to: jedzenie, alkohol, dodatkowe atrakcje typu wycieczka do Browaru, koncerty itp.

Sprawa do rozwiązania podczas przyjmowania zapisów na forum przed zlotem co kto chciałby mieć w opcji pobytu (ja wykorzystywałem do czerwoności excela w kompie i tabelki same wyświetlały ile sniadań ile kiełbasy ile koszulek itd.)

Przykład na podstawie cennika "Dębina" bez zniżek

Obowiązkowo:

WJAZD na zlot "Dębina" z namiotem: pole namiotowe 2x11,-, motocykl 2x8,-, osoba 2x16,- to daje 70,- (bez negocjowanych zniżek za ilość)

Do tego można doliczyć dla chcących (wcześniej) koszulkę i/lub znaczek i/lub naklejkę i/lub inny proporczyk wg kosztów poniesionych-tylko zamówione przed zlotem, żeby nie było nadprodukcji. Przecież koszulka, czy inny gadget nie muszą być obowiązkowe.

Nieobowiązkowe żarcie:

PIĄTEK: 5zł+ 3zł x ilość wypitych kufli=?

> 5,- bigos 300g/osoba na powitanie (ja załatwiłem to z kuchnią gotującą dla największego szpitala w Lublinie koszt ok.50-60kg=300-400zł wystarcza na 170-200osó:lol: + pieczywo załatwiłem z zaprzyjaźnionej piekarni (50 bochenków po 2zł wystarcza na ok.200osó:lol:, poprosiłem kuchnię w ośrodku czy mogę skorzystać z dużej patelni. Podliczenie 400-500zł koszty -po sprzedaży dla 100 osób koszt wraca.

> 3,- PIWO 0,5l - rozmowa z lokalnym browarem, wypożyczenie rolbaru, zakupienie z możliwością zwrotu nie otwartych beczek KEG50/KEG30 (cena 1/2 litra wychodzi ok.1,8zł) Dodatkowo zakupiłem kilka kartonów wódki, żeby towarzystwo nie szwędało się poza ośrodek. Sprzedawałem po cenie zakupu w zaokrągleniu do pełnych 5zł np 1/2l gatunkowej czystej 25zł (opcja nie konieczna)

> 1,- SMALEC+OGÓR+pajda chleba (można gratisowo jak się ma zaprzyjaźnioną ubojnię/masarnię

> 0,- laptop+rzutnik+karafun=świetna zabawa (karaoke)

SOBOTA:

Nieobowiązkowe żarcie w pozostałe dni uzgodniłem z ośrodkiem po taniości (co byśmy nie zjedli to i tak zamieni się w kiszce sztolcowej w to samo) i wychodzi: jedno śniadanie 8-10zł, jeden obiad 20-25zł

do wieczora zejdzie z portfela 28-35zł

Kolacja (sobotnia) tu zawsze szukałem sponsorów, ale wiadomo jak teraz jest, więc pieczony dzik nie jest wymagany, ale grill i np:

5-7zł Karczek+pieczywo

3-5zł Kiełbasa+pieczywo

3zł kaszana+pieczywo

3zł PIWO 0,5l j/w. x ilość wypita

Ognisko w "Dębinie" kosztuje 50,- kiełbę na ognisko można zapodawać po 5,- w tym musztarda i pieczywo i "drewno" się zwróci.

> 0,- laptop+rzutnik+mp3+karafun=świetna zabawa (muza i/lub karaoke)

NIEDZIELA:

np. Kwaśny żur + pieczywo lub tradycyjny talerzy śniadaniowy ok.5-10zł (dogadane wcześniej w ośrodku)

CO do ogarnięcia płatności i rozliczenia "pomocników" można wyprodykować na drukarce BURGO-DOLARY wymieniane jako zlotowy środek płatniczy tylko przez skarbnika zlotu w relacji 1$B=1PLN, o nominałach 1,2,5,10,20,50$B itd. lub BURGO-KARNETY (dziesięć kwadracików na karcie za 10PLN do udzierania). ;)

Do tego wszystkiego potrzebni sa oczywiście ludzie - nalewanie piwa, grilowanie itd.

Najważniejsze na zlocie jest dobra zabawa, a nie żarcie.

To tylko niecałe 50 godzin imprezy raz do roku, więc wygody i rarytasy można przed/po zlocie uzupełnić.

Zakładając, że jest to cennik zlotowy to dla oszczędnego muzułmanina (jedzącego codziennie bez alkoholu) ubędzię z portfela 130zł

Mam jeszcze mnóstwo dziwnych pomysłów, ale już mam dosyć na dzisiaj klepania w klawisze kompa.

To do następnęgo....

• Odpowiedzi 230
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Qw@ki

40

• pablos

11

• Pavulon

11

• pawko

7

Top użytkownicy w tym temacie

• Klubowicze
Opublikowano

Qw@ki no proszę cały plan organizacji zlotu gotowy ... ciekawe tylko czemu nie było chętnych do organizowania ???

sugerujesz, że teraz jak już jest wszystko puszczone w ruch , wiele rzeczy pozałatwianych to mamy z Patrykiem przekreślić wszystko i to co przedstawiłeś wcielić w życie ?

i jeszcze raz : może pododawaj to wszystko i zobacz czy taniej wyjdzie ?

aaaa no i jak masz zaprzyjaźnioną piekarnie to może załatwisz pieczywo ? potrzebne jest do grila w sobotę bo ja załatwiłam mięso i kiełbasę dla 250 osób

• Sympatycy
Opublikowano

Joasia nie denerwuj się.

Ja już zorganizowałem ZLOT a nawet trzy zloty.

To co napisałem może dotyczyć wyłącznie przyszłych zlotów - BURGMANIA 2012 JEST JUŻ REALIZOWANA wg wcześniej ustalonego planu i niczego nie proponuję w tym temacie zminiać.

Moje wywody są po to by w przyszłości przyjeżdżający całą rodziną 4-osobową nie zastanawiali się czy napewno chcą przyjechać - Chińska zupka też zapcha kiszkę - a spotkanie z przyjaciółmi BEZCENNE!

Buziaki

• Klubowicze
Opublikowano

ja się nie denerwuję , jestem niespotykanie spokojny człowiek ;)

buziaki odbiorę w Żywcu

a pieczywo serio potrzebne :lol:

• Sympatycy
Opublikowano

buziaki odbiorę w Żywcu

a pieczywo serio potrzebne :)

Pieczywo już załatwiam - sponsorowane z piekarni w Bielsku-Białej 150 bochenków krojonego, O której mają przywieść w piątek i ile, a na sobotę o której i ile?

A buziaki.... !kiss na miejscu razem z zaległym zamrożeniem (to z Sexmisji)

• Klubowicze
Opublikowano

no i git :) o to chodzi ... o której i ile ustalimy

ok Qw@ki "należność to potem, ryczałtem .." :)