Skocz do zawartości
Forum Burgmania
  • 0

Honda PCX 125 opinie

Gość Dawid181

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Czy ktoś na forum posiada ten sprzęt?? Proszę o jakieś informacje dotyczące zmian typu wydechy,napędy itp. Niestety forum PCXa praktycznie nie żyje.

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

A po co ci opinie jak już masz? Jeździsz więc sam powinieneś mieć swoją.

• 0
Opublikowano

Mam, również rocznik 2011. Syn lata nim do szkoły i nie tylko. Nie dba, ale PCX się nie mści. Jeździ bezawaryjnie :)

Doskonały bezproblemowy skuter z systemem stop & go. Do tego normalna kierownica, bez badziewnych plastików. :)

Innymi słowy, polecam :)

• 0
Opublikowano

Mam, również rocznik 2011. Syn lata nim do szkoły i nie tylko. Nie dba, ale PCX się nie mści. Jeździ bezawaryjnie :)

Doskonały bezproblemowy skuter z systemem stop & go. Do tego normalna kierownica, bez badziewnych plastików. :)

Innymi słowy, polecam :)

Czyżby w kolorze brązowym ?

Co do hondy szkoda że zamontowali w niej tylny hamulec bębnowy mi po przesiadce z aprili na gilerę trochę go brakuje

• 0
Opublikowano

HondaPCX_004_zpsa9018660.jpg

HondaPCX_018_zps3b213ab9.jpg

• 0
Opublikowano

Też się nad PCX-em zastanawiam, chociaż nowa Majka kusi, a hamulce ma skurkowana takie, że niejeden motocykl by pozazdrościł.

• 0
Opublikowano

HondaPCX_004_zpsa9018660.jpg

HondaPCX_018_zps3b213ab9.jpg

No ten kolor raczej nie podchodzi pod brąz, ja na trójmiejskiej sumie oglądałem jedną sztukę bez kufra i bez szyby z przodu tylko z małym daszkiem :msn-wink:

• 0
Opublikowano

marek_m

Mam dokładnie w tym samym kolorze tylko że bez kufra i wyższej szyby jak na razie. Kufra nie chce ale nad wyższą szybą GIVI się zastanawiam,

• 0
  • Klubowicze
Opublikowano

Kufer warto też zamontować, schowek pod siedzeniem zajmiesz różnymi gratami i na kask miejsca nie będzie :)

• 0
Opublikowano

Syn lata do pierwszych śniegów, więc wyższa szyba była konieczna, choć z krótką skuter wygląda lepiej. Kufer też się przydaje na szkolne graty i nie tylko :)

W garażu leżą jeszcze mufki, a w drodze jest koc Tucano Urbano :)

• 0
Opublikowano

Kufer warto też zamontować, schowek pod siedzeniem zajmiesz różnymi gratami i na kask miejsca nie będzie :)

Kufra nie chce. Wolałbym oparcie dla pasażera:

http://www.forum.bur...__+oparcie +pcx

Wyższą szybę Givi planuje zakupić na nowy sezon i też będzie nowiutki kolorek :) chciałbym też wymienić wydech na jakiegoś Leo Vince,Ixil lub inny basowy ale cena jak na razie oporowa.

A wie ktoś jak u mnie podłączyć awaryjne????

• 0
  • Klubowicze
Opublikowano

Też kufra nie chciałem ale z biegiem czasu zweryfikowałem ten pogląd ;)

Okazało się, że schowek pod siedzeniem nie jest jadnak zbyt duży ;)

Co do oparcia to pasażer może się spokojnie opierać o kufer - wypróbowane w praktyce.

• 0
Opublikowano

Poczekamy zobaczymy. Wstaw fotki kufra i stelaża :) da rade??

• 0
  • Klubowicze
Opublikowano

Mocowanie kufra

011120111003000.jpg

Kufer

K30N.jpg

Co prawda to nie moje foto ale właśnie takie mam mocowanie i kufer.

Mocowanie jest OK ale tego kufra bym już nie kupił (tłucze się na nierównościach bo nie ma żadnych uszczelek - musiałem kombinować podkładki żeby go wyciszyć)

• 0
Opublikowano

Dzięki za foty. Stelaż oryginalny czy samoróba? Kufer rozumiem że nie Givi ani Kappa????

• 0
  • Klubowicze
Opublikowano

Stelaż dedykowany do PCX

Kufer Kappa

• 0
Opublikowano

Ja jeżeli nie kupie oparcia zrobię go samemu.

Montował ktoś może inny niż fabryczny wydech??

• 0
Opublikowano

Będę potrzebował pomocy w montażu świateł awaryjnych w PCX-ie. Co trzeba kupić,jak podłączyć. To gdzie założyć to wiem. Po między przyciskiem rozrusznika a Start-Stop.